Yia.Ka Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα, σας βρήκα τυχαία και μόλις διάβασα μερικές σελίδες κατάλαβα ότι επειδή είμαι άσχετος με το θέμα πρέπει να σας ρωτήσω )) Στην πόρτα ασφαλείας 15 ετίας που έχω, πριν 6 περιπου χρόνια μπήκε κλειδαριά Securemme dx 90??, έτσι γράφει το κουτί που είχα κρατήσει και λογικά είναι δικό της, ένα defender Cisa όπως φαίνεται στην φωτογραφία και αφαλός Mauer Elite 2. Ο αφαλός είναι ασφαλής ή θέλει αλλαγή; Αν ναι με ένα καλό που τον αλλάζω και μόνος είμαι οκ ή χρειάζονται και άλλα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
swayback Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, Yia.Ka είπε Καλησπέρα, σας βρήκα τυχαία και μόλις διάβασα μερικές σελίδες κατάλαβα ότι επειδή είμαι άσχετος με το θέμα πρέπει να σας ρωτήσω )) Στην πόρτα ασφαλείας 15 ετίας που έχω, πριν 6 περιπου χρόνια μπήκε κλειδαριά Securemme dx 90??, έτσι γράφει το κουτί που είχα κρατήσει και λογικά είναι δικό της, ένα defender Cisa όπως φαίνεται στην φωτογραφία και αφαλός Mauer Elite 2. Ο αφαλός είναι ασφαλής ή θέλει αλλαγή; Αν ναι με ένα καλό που τον αλλάζω και μόνος είμαι οκ ή χρειάζονται και άλλα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλησπέρα. Έχουμε κρούσματα σε Mauer Red Line Elite 2 από το 2016, οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα ήταν καλό να αλλαχτεί. Υπολόγισε 80€ και πάνω για κάποιον κύλινδρο (αφαλό) που να είναι αρκετά επίπεδα ασφαλείας πιο πάνω. Μερικές προτάσεις: -AGB Scudo DCK (την νέα έκδοση) -Dom ix 6 SR -EVVA ICS -Mul-T-Lock MT5+ -Abloy Protec 2 -EVVA 4KS Οι 3 τελευταίοι (και ειδικά ο Abloy και ο 4KS) , είναι οι ιδανικές επιλογές αν το επιτρέπει το budget σου(~125€ και πάνω). Εναλλακτικά, οι 3 πρώτοι είναι πολύ καλές επιλογές στα 80~100€. Το Defender δεν χρειάζεται να το αλλάξεις ακόμα. 1
Yia.Ka Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμμεση απάντηση, θα δω κόστος στους Abloy & 4KS και θα αποφασίσω )) 2
great Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 14/9/2018 στις 10:47 ΠΜ, great είπε Καλημέρα! Αυτό είναι Ευχαριστώ Στις 13/9/2018 στις 3:47 ΜΜ, great είπε Καλησπέρα! Είμαι αδαής και άσχετος με το θέμα Το μόνο που ξέρω είναι ότι ακούω ότι παίζει πολύ αυτό με το αντικλείδι και δεν υπάρχει ίχνος διάρρηξης ουσιαστικά και θέλω κάπως να προφυλακτώ . Αυτό που έχω δει από τα λίγα που έχω διαβάσει είναι ότι υπάρχουν πλέον κάποιες καινούριες κλειδαριές που δεν τις έχουν "σπάσει" ακόμα. Οι πόρτες (δυο ίδιες) είναι εγκατεστημένες περίπου το 2007 και υποτίθεται ότι τις είχαν χρησοπληρώσει σαν το καλύτερο που υπήρχε. Photo με την κλειδαριά : Η ερώτηση είναι απλή, τι πρέπει να ζητήσω από τον κλειδαρά που θα φωνάξω (έμπιστο άνθρωπο) και τι να του πω να βάλει καθώς και το κόστος αυτό. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας Καλησπέρα, Κάτι για το θέμα μου έχει να προσθέσει κάποιος; Ευχαριστώ πολύ!
swayback Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, great είπε Καλησπέρα, Κάτι για το θέμα μου έχει να προσθέσει κάποιος; Ευχαριστώ πολύ! Κλειδαριά κυλίνδρου με Defender από το 2007... Και με Keso 2000...όντως, για το 2007 ήταν κορυφή. Ακόμα και σήμερα, η πλειοψηφία των καινούριων πορτών που τοποθετούνται, είναι χειρότερες, και από θέμα θωράκισης και κλειδαριάς. Οι KESO, αν και συγκαταλέγονται στους πολύ καλούς κυλίνδρους(αφαλούς) της αγοράς, έχουν μία σημαντική αδυναμία-το bumping. Ακόμα και ο KESO 4000S έχει θέμα με αυτό. Μόνο για τον KESO 8000 δεν έχουμε ακούσει κάτι ακόμα (κάποιο κρούσμα) κι αυτό γιατί είναι πολύ καινούριος. Επίσης έχει λήξει και η πατέντα για τον 2000s. Για να μην μακρηγορώ, αν και είναι μακράν καλύτερος της πλειοψηφίας των κυλίνδρων που μπαίνουν ακόμα και σήμερα στις περισσότερες πόρτες, προσωπικά θα τον άλλαζα για τους παραπάνω λόγους (bumping και λήξη πατέντας). Μιας και ήδη έχεις καλό κύλινδρο αλλά κι επειδή συνολικά η πόρτα σου είναι καλή (έχει καλή θωράκιση, κλπ), το ιδανικό θα ήταν να βάλεις κάποιον κορυφαίο κύλινδρο. Μερικά παραδείγματα με σειρά προτεραιότητας: 1. Abloy Protec 2 2. EVVA 4KS 3. Kaba Expert 4. Mul-T-Lock MT5+ Αν δεν θες να δώσεις 130€ και πάνω για κορυφαίο κύλινδρο, δες κάποιον από αυτούς που έγραψα 2-3 post πιο πάνω. Επίσης, καλοί έως πολύ καλοί κύλινδροι που όμως θα απέφευγα: -Mauer NW4 & NW5 -Cisa AP3S/AP4S -Iseo R50 Όπως είπα είναι καλοί, αλλά θα τους απέφευγα για δύο λόγους: Α. Έχουν «φορεθεί»(δηλαδή τοποθετηθεί) πολύ. Β. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές στα ίδια χρήματα. Το λέω γιατί είναι πιθανό να στους προτείνει ο έμπιστος σου. Υπολόγισε από 130€ έως 180€ αν επιλέξεις κάποιον από τους 4 κορυφαίους κυλίνδρους που σου προτείνω πιο πάνω. Σημαντικό: Πριν παραγγείλεις κύλινδρο, βεβαιώσου για την ακριβή διάσταση (μήκος) του KESO που έχεις. Είναι πιθανό αυτός που έχεις τώρα, να είναι 35-50(85mm) και όχι 30-50(80mm) που είναι οι περισσότεροι που μπαίνουν σε πόρτες ασφαλείας. Πέρα από τον κύλινδρο, αν η κλειδαριά δεν έχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα μετά από 10+ χρόνια λειτουργίας (πχ να κολλάει ή να υπάρχει δυσκολία στο κλείδωμα-ξεκλείδωμα όταν η πόρτα είναι ανοιχτή(!)), δεν θα πρότεινα να μπεις στην διαδικασία να την αλλάξεις. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2018 από swayback 1
great Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 52 λεπτά πριν, swayback είπε Μερικά παραδείγματα με σειρά προτεραιότητας: 1. Abloy Protec 2 2. EVVA 4KS 3. Kaba Expert 4. Mul-T-Lock MT5+ ευχαρισω πολύ για τις απαντήσεις, θα παω στο νουμερο 1 που λες καθως ειναι μέσα σε budget 53 λεπτά πριν, swayback είπε Πέρα από τον κύλινδρο, αν η κλειδαριά δεν έχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα μετά από 10+ χρόνια λειτουργίας (πχ να κολλάει ή να υπάρχει δυσκολία στο κλείδωμα-ξεκλείδωμα όταν η πόρτα είναι ανοιχτή(!)), δεν θα πρότεινα να μπεις στην διαδικασία να την αλλάξεις. εδω με έχασες 😁 o κύλινδρος δεν ειναι και κλειδί μαζί; τι ενοείς κλειδαριά; το γυρω-γυρω; (τέτοια προβλήματα δεν έχω που λες είναι αλφάδι!)
swayback Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, great είπε ευχαρισω πολύ για τις απαντήσεις, θα παω στο νουμερο 1 που λες καθως ειναι μέσα σε budget εδω με έχασες 😁 o κύλινδρος δεν ειναι και κλειδί μαζί; τι ενοείς κλειδαριά; το γυρω-γυρω; (τέτοια προβλήματα δεν έχω που λες είναι αλφάδι!) Η κλειδαριά είναι το κυρίως σώμα με τους 4 πίρρους και την γλώσσα. Ο κύλινδρος(αφαλός) μπαίνει στην κλειδαριά. Και το defender "αγκαλιάζει" το τμήμα του κυλίνδρου που προεξέχει από την έξω πλευρά της πόρτας για να τον προστατεύει. Ουσιαστικά αποτελείται από 3 κομμάτια το σύστημα "κλειδαριάς κυλίνδρου" που λέμε. Δες εδώ: Spoiler Μία μικρή λεπτομέρεια/προσθήκη μιας και έχεις καλή πόρτα: Ο Abloy βγαίνει σε δύο εκδόσεις. Την "απλή" και την hardened. Η βασική τους διαφορά είναι ότι στην hardened έκδοση, το τμήμα του κυλίνδρου που θα προστατεύεται από το defender(δηλαδή από την εξωτερική πλευρά της πόρτας), είναι από σκληρυμένο ατσάλι και άρα ακόμα πιο δύσκολο να τρυπηθεί σε σύγκριση με την "απλή" έκδοση. Προσοχή, αυτό δεν σημαίνει ότι η "απλή" έκδοση δεν είναι ατσάλινη. Είναι, απλά δεν έχει την ίδια σκληρότητα με τον hardened. Γενικά οι περισσότεροι θεωρούν πεταμένα λεφτά την hardened έκδοση (και δεν τους κατηγορώ ) γιατί ποιος θα κάτσει να κόψει το defender για να φτάσει στον κύλινδρο και μετά ποιος θα κάτσει να τον τρυπήσει(ειδικά τον Abloy που είναι πολύ δύσκολο να τρυπηθεί), κλπ...όντως είναι overkill. Η διαφορά(€) ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, είναι περίπου 20~30€. Σε κάθε περίπτωση, και η "απλή" έκδοση είναι πάρα πολύ καλή. Για την ακρίβεια, ενώ πολλοί από τους πολύ καλούς κυλίνδρους έχουν ορειχάλκινο σώμα(βλέπε Mauer NW series), ο Abloy Protec 2 είναι ατσάλινος ακόμα και στην "απλή" του έκδοση και γενικά έχει εξαιρετική προστασία ενάντια στο τρύπημα. Αλλά μιας και η πόρτα σου είναι αρκετά καλή συνολικά, το αναφέρω μήπως και σε ενδιαφέρει. Διαφορετικά αγνόησε την hardened έκδοση. Είναι μία έξτρα - και για την ώρα περιττή - πινελιά. (Ακολουθεί κράξιμο από mclein ) Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2018 από swayback 1
great Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, swayback είπε Η κλειδαριά είναι το κυρίως σώμα με τους 4 πίρρους και την γλώσσα. Ο κύλινδρος(αφαλός) μπαίνει στην κλειδαριά. Και το defender "αγκαλιάζει" το τμήμα του κυλίνδρου που προεξέχει από την έξω πλευρά της πόρτας για να τον προστατεύει. Ουσιαστικά αποτελείται από 3 κομμάτια το σύστημα "κλειδαριάς κυλίνδρου" που λέμε. Δες εδώ: Απόκρυψη περιεχομένων Μία μικρή λεπτομέρεια/προσθήκη μιας και έχεις καλή πόρτα: Ο Abloy βγαίνει σε δύο εκδόσεις. Την "απλή" και την hardened. Η βασική τους διαφορά είναι ότι στην hardened έκδοση, το τμήμα του κυλίνδρου που θα προστατεύεται από το defender(δηλαδή από την εξωτερική πλευρά της πόρτας), είναι από σκληρυμένο ατσάλι και άρα ακόμα πιο δύσκολο να τρυπηθεί σε σύγκριση με την "απλή" έκδοση. Προσοχή, αυτό δεν σημαίνει ότι η "απλή" έκδοση δεν είναι ατσάλινη. Είναι, απλά δεν έχει την ίδια σκληρότητα με τον hardened. Γενικά οι περισσότεροι θεωρούν πεταμένα λεφτά την hardened έκδοση (και δεν τους κατηγορώ ) γιατί ποιος θα κάτσει να κόψει το defender για να φτάσει στον κύλινδρο και μετά ποιος θα κάτσει να τον τρυπήσει(ειδικά τον Abloy που είναι πολύ δύσκολο να τρυπηθεί), κλπ...όντως είναι overkill. Η διαφορά(€) ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, είναι περίπου 20~30€. Σε κάθε περίπτωση, και η "απλή" έκδοση είναι πάρα πολύ καλή. Για την ακρίβεια, ενώ πολλοί από τους πολύ καλούς κυλίνδρους έχουν ορειχάλκινο σώμα(βλέπε Mauer NW series), ο Abloy Protec 2 είναι ατσάλινος ακόμα και στην "απλή" του έκδοση και γενικά έχει εξαιρετική προστασία ενάντια στο τρύπημα. Αλλά μιας και η πόρτα σου είναι αρκετά καλή συνολικά, το αναφέρω μήπως και σε ενδιαφέρει. Διαφορετικά αγνόησε την hardened έκδοση. Είναι μία έξτρα - και για την ώρα περιττή - πινελιά. (Ακολουθεί κράξιμο από mclein ) Χίλια ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σου !!!! απο Δευτέρα θα ξεκινήσω τις απαραίτητες ενέργειες για να τους αλλάξω και στις δυο πόρτες 1
swayback Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, great είπε Χίλια ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σου !!!! απο Δευτέρα θα ξεκινήσω τις απαραίτητες ενέργειες για να τους αλλάξω και στις δυο πόρτες Θυμίζω είναι πολύ σημαντικό να μετρηθεί η ακριβής διάσταση του KESO. Πρέπει να βγει για να μετρηθεί με ακρίβεια. Το λέω γιατί πχ ο Abloy hardened, δεν βγαίνει 30-50 ή 35-50 ακριβώς. Η Hardened έκδοση συνήθως είναι 32-51 ή 37-51. Ενώ η απλή έκδοση είναι 31-51 ή 36-51 αν θυμάμαι σωστά. Οπότε αν ο νέος κύλινδρος προεξέχει από έξω έστω και 2mm παραπάνω, υπάρχει πιθανότητα να ακουμπάει-βρίσκει στο Defender και να γυρνάει δύσκολα το κλειδί. Οπότε πριν βγάλετε τον KESO για μέτρημα, δείτε από την σχισμή του ρότορα του Defender(εκεί που μπαίνει το κλειδί από έξω δηλαδή), αν το προφίλ του κυλίνδρου(εκεί που μπαίνει το κλειδί) απέχει έστω και λίγο από το Defender ή αν σχεδόν ακουμπάει στο Defender. Λογικά θα απέχει 2-3mm. Αλλά ελέγξτε το καλύτερα με τον έμπιστο σου γιατί στην συγκεκριμένη πόρτα, λόγω της πατέντας της Mottura(λογικά αυτό θα έχει η πόρτα σου), δεν μπορεί να μπει αποστάτης ανάμεσα στο defender και την κλειδαριά ώστε να μπει μακρύτερος κύλινδρος. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2018 από swayback 2
okeanos111 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Ενδιαφερομαι για μια πορτα εισοδου σε μονοκατοικια κ μια πορτα θωρακισμενη. Δυστυχως το οικημα ειναι του τελους δεκαετιας 70, κ οι πορτες εχουν πλατος κ υψος μεγαλυτερο κατα 10-20 σε πλατος κ 20-30 μεγαλυτερη σε υψος απο τις κλασσικες διαμερισματων. Πλατος εσωτερικης θωρακισμενης πορτας 1 m, υψος 2,23.5. Μου προτειναν να τοποθετηθει κανονικη πορτα 0.98 cm & 2m.16cm πορτα και να γινει μια κατασκευη γυψοσανιδας απο πανω +150 ευρω. Στην δε πορτα εισοδου θα τοποθετηθει κ φεγγιτης ο οποιος θαναι μονο 10cm υψους, κ πλατους 2.16 cm κ το χρεωνει 300 ευρω. Θεωρειται φυσιολγικη τιμη; Ψαχνοντας σε διαφορα σαιτ πορτων βρηκα καποιον που κατασκευαζει κ τοποθετει με καποιο κοστος 60 +ευρω μεγαλυτερου πλατους κ υψους. Μηπως τον εχει βρει καποιος να μου το στειλει πμ η εδω;
themis_81 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Ανανεωση εικονων Οι διαστασεις της πορτας ειναι 1.11 με την κασα και 0.96 χωρις την κασα με υψος 2.19 Δεν ξερω με σιγουρια να σας πω τι χιλιοστα εχει σαν θωρακιση κλπ . Θα μαθω απο Δευτερα απο το Portopolis Swayback και Mclein επειδη δεν με βλεπω να την κραταω θα ηθελα να μου προτεινετε απο Siαμο ή απο καποιον αλλο μια καλυτερη επιλογη που να μην χρειαστει να την αλλαξω στο μελλον . Με τον καλυτερο συνδυασμο σε αφαλοκλειδαροντιφεντερ ( Abloy κλπ ) Μια ερωτηση ... υπαρχει περιπτωση να μπορω να κρατησω τις επενδυσεις για να μην διαφερει απο τις υπολοιπες πορτες στην πολυκατοικια ?
john_shadow Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Μια ερώτηση, αν έχω τα κλειδιά πάνω στην πόρτα και με κάποιο τρόπο τα μπλοκάρω από το να γυρίζουν είμαι κομπλέ η καλύτερα να τα βγάζω;
mclein Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 14/9/2018 στις 10:47 ΠΜ, great είπε Καλημέρα! Αυτό είναι Ευχαριστώ σιγα - σιγα & οχι βιαστικά καλο ειναι να προχωρησει η αλλαγη αυτου του κυλινδρου...Καλλιθεα εχει περισσοτερα απο 1 περιστατικα. (το ιδιο και Μοσχατο). Στις 14/9/2018 στις 6:03 ΜΜ, Yia.Ka είπε Καλησπέρα, σας βρήκα τυχαία και μόλις διάβασα μερικές σελίδες κατάλαβα ότι επειδή είμαι άσχετος με το θέμα πρέπει να σας ρωτήσω )) Στην πόρτα ασφαλείας 15 ετίας που έχω, πριν 6 περιπου χρόνια μπήκε κλειδαριά Securemme dx 90??, έτσι γράφει το κουτί που είχα κρατήσει και λογικά είναι δικό της, ένα defender Cisa όπως φαίνεται στην φωτογραφία και αφαλός Mauer Elite 2. Ο αφαλός είναι ασφαλής ή θέλει αλλαγή; Αν ναι με ένα καλό που τον αλλάζω και μόνος είμαι οκ ή χρειάζονται και άλλα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. αυτος που εκανε την αλλαγη ηταν τυφλος ; ειναι δυνατο να αποδεχθηκες χρυσο defender με ασημι διακοσμητικα ;;; 12 ώρες πριν, themis_81 είπε Ανανεωση εικονων Οι διαστασεις της πορτας ειναι 1.11 με την κασα και 0.96 χωρις την κασα με υψος 2.19 Δεν ξερω με σιγουρια να σας πω τι χιλιοστα εχει σαν θωρακιση κλπ . Θα μαθω απο Δευτερα απο το Portopolis Swayback και Mclein επειδη δεν με βλεπω να την κραταω θα ηθελα να μου προτεινετε απο Siαμο ή απο καποιον αλλο μια καλυτερη επιλογη που να μην χρειαστει να την αλλαξω στο μελλον . Με τον καλυτερο συνδυασμο σε αφαλοκλειδαροντιφεντερ ( Abloy κλπ ) Μια ερωτηση ... υπαρχει περιπτωση να μπορω να κρατησω τις επενδυσεις για να μην διαφερει απο τις υπολοιπες πορτες στην πολυκατοικια ? εμενα μ'αρεσει η πορτα με αλλαγη κλειδαριας - κυλινδρου - defender εισαι κομπλε !!! 20 ώρες πριν, great είπε Χίλια ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σου !!!! απο Δευτέρα θα ξεκινήσω τις απαραίτητες ενέργειες για να τους αλλάξω και στις δυο πόρτες εχε υπ'οψιν οτι αν η κλειδαρια ειναι της μοτουρα και ειναι η εκδοση 100% προ του 2010, με abloy & 4ks ισως να εχεις προβλημα. @swayback γραψε στο παληκαρι τι προβλημα αντιμετωπισες με την mul-t-lock της περασμενης δεκαετιας στα βορεια προαστια !! και αφου σου γραψει ο sway, να σου πω οτι η μονη λυση θα ειναι η αλλαγη ΚΑΙ της κλειδαριας μιας κ να τροχιστει ο κυλινδρος στο ροτορακι του ειναι ανουσιο !!! Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2018 από mclein 1
swayback Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, mclein είπε εχε υπ'οψιν οτι αν η κλειδαρια ειναι της μοτουρα και ειναι η εκδοση 100% προ του 2010, με abloy & 4ks ισως να εχεις προβλημα. @swayback γραψε στο παληκαρι τι προβλημα αντιμετωπισες με την mul-t-lock της περασμενης δεκαετιας στα βορεια προαστια !! και αφου σου γραψει ο sway, να σου πω οτι η μονη λυση θα ειναι η αλλαγη ΚΑΙ της κλειδαριας μιας κ να τροχιστει ο κυλινδρος στο ροτορακι του ειναι ανουσιο !!! Δεν το ανέφερα επειδή έχει mottura. Αλλά για να το λες.. @great Πρόσφατα πήγα να βάλω έναν Abloy σε Mul-T-Lock κλειδαριά κυλίνδρου 8ετίας τουλάχιστον και ότι και να δοκίμασα, με τον Abloy υπήρχε δυσκολία στο κλείδωμα-ξεκλείδωμα (με ανοιχτή την πόρτα, χωρίς κάποια αντίσταση, ακόμα και χωρίς defender και ακόμα και χωρίς να έχω σφίξει την βίδα στερέωσης του κυλίνδρου). Άλλαξα και την κλειδαριά και όλα οκ μετά. Το ιδανικό θα ήταν να αλλαχτεί και η κλειδαριά σου. Αλλά θα δοκίμαζα για αρχή μόνο τον κύλινδρο στην πόρτα σου μπας και δεν υπάρχει θέμα. Γιατί έχει δουλειά και είναι μανούρα η αλλαγή κλειδαριάς στην πόρτα σου. Συν ότι θα κοστίσει 100€ τουλάχιστον (κλειδαριά+εργασία). Δεν χάνεις κάτι.. 1
Yia.Ka Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, mclein είπε αυτος που εκανε την αλλαγη ηταν τυφλος ; ειναι δυνατο να αποδεχθηκες χρυσο defender με ασημι διακοσμητικα ;;; Καλημέρα To φλας έκανε το θαύμα του είναι όλο χρυσό 😃, επ' ευκαιρία να ρωτήσω και κάτι άλλο, η απόσταση της πόρτας από την κάσα είναι τόση ώστε με το πρώτο γύρισμα στην κλειδαριά οι πίροι βγαίνουν έξω αλλά δεν φτάνουν μέχρι την κάσα είναι σύνηθες αυτό; Στο τρίτο και τελικό γύρισμα έχουν βγει αρκετά και κλειδώνει σωστά βέβαια. Τέλος στην κάσα έχει στο σημείο που μπαίνει η γλώσσα της κλειδαριάς όταν κλείνει η πόρτα έχει ένα πλαστικό δαχτυλίδι το οποίο έχει φθαρεί, μήπως ξέρεις που θα βρώ ανταλακτικό, έχω δει σε φωτογραφίες και μια πλάκα μεταλική με τρύπες για την γλώσσα και την κλειδαριά , να βάλω μια τέτοια καλύτερα; Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2018 από Yia.Ka
Προτεινόμενες αναρτήσεις