Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγινε η επισκεψη και στον Portablock. Το Rock το δινει 1050€ κομπλε με ΦΠΑ..  Φαγωθηκε να σπρωξει τον RS3 με το "δικο" του defender.. Για τοποθετηση με μπετο το δεχτηκε μετα απο δικη μου προτροπη.. Γενικως ουδετερη εμπειρια εχω αλλα σιγουρα οχι αρνητικη.. Μπηκε στα υποψην.

Περασα βολτα και απο τον Σιαμο στην Αριστοτελους για 2η τιμη.. 1200€ κομπλε την Extra1 δινει (λιγο παρακατω απο Καλλιθεα). Δινει και τον KESO 8000 στα ιδια λεφτα εκτος απο τους γνωστους CES WSM & DM5..  Σαφως ανωτερος μου φανηκε απο τους CES αλλα οι πιο ειδικοι εδω ξερουν καλυτερα..

PortaNova από Δευτερα καθοτι σημερα ο χρονος ηταν περιορισμενος και αυριο θα ειμαι εκτος περιοχης..

Αξιζει οντως τα 150€ παραπανω ο Σιαμος? Σαν πορτα ειναι σαφως ανωτερη κατασκευαστικα απο την Rock.. Ιδια με τιμη με την Rock ειναι η παραγωγική και παρομοια κατασκευη.. 

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TheKing77 είπε

Εγινε η επισκεψη και στον Portablock. Το Rock το δινει 1050€ κομπλε με ΦΠΑ..  Φαγωθηκε να σπρωξει τον RS3 με το "δικο" του defender.. Για τοποθετηση με μπετο το δεχτηκε μετα απο δικη μου προτροπη.. Γενικως ουδετερη εμπειρια εχω αλλα σιγουρα οχι αρνητικη.. Μπηκε στα υποψην.

Περασα βολτα και απο τον Σιαμο στην Αριστοτελους για 2η τιμη.. 1200€ κομπλε την Extra1 δινει (λιγο παρακατω απο Καλλιθεα). Δινει και τον KESO 8000 στα ιδια λεφτα εκτος απο τους γνωστους CES WSM & DM5..  Σαφως ανωτερος μου φανηκε απο τους CES αλλα οι πιο ειδικοι εδω ξερουν καλυτερα..

PortaNova από Δευτερα καθοτι σημερα ο χρονος ηταν περιορισμενος και αυριο θα ειμαι εκτος περιοχης..

Αξιζει οντως τα 150€ παραπανω ο Σιαμος? Σαν πορτα ειναι σαφως ανωτερη κατασκευαστικα απο την Rock.. Ιδια με τιμη με την Rock ειναι η παραγωγική και παρομοια κατασκευη.. 

Φαντάζομαι 1050€ με τον RS3S έδωσε ο PortaBlock...το διευκρινίζω μπας και αυτή είναι η τιμή τον AP4S.:-(

Λίγο υπερεκτιμημένος ο RS3S για τα λεφτά του. Αν θες την Rock, προτείνω να την πάρεις και να τους πας δικό σου κύλινδρο και defender.

Αν ισχύει το 740+ΦΠΑ για την Rock με AP4S και Cisa Defender, φαντάζομαι μπορεί να τα βγάλει και να στην αφήσει 700+ΦΠΑ. Και με 200€ παίρνεις κορυφαίο κύλινδρο και defender, τους τα πας και τα βάζουν. Αν το δέχονται ακόμα αυτό.

Αν και είναι λίγο too much η extra-1, είναι πολύ καλή πόρτα. Προσωπικά, αν με έπαιρνε θα τα έδινα τα +150€ μιας και είμαι της άποψης ότι μία φορά βάζεις πόρτα. 

Απλά αν πας σε πόρτα Σιάμο, καλό είναι να γνωρίζεις ότι οι πόρτες του δεν είναι «φιλικές» στις αλλαγές-αναβαθμίσεις.

Πχ, αν θελήσεις σε κάποια χρόνια να αλλάξεις defender για να βάλεις κάτι ανώτερο, θα πρέπει να λύθεί η πόρτα και να βγει η κλειδαριά. Και για να φτάσεις στην κλειδαριά, είναι πολύ πιθανό να πρέπει να «τραυματίσεις» την πόρτα μιας και συνήθως οι πόρτες του δεν έχουν παραθυράκι που δίνει πρόσβαση στην κλειδαριά και πρέπει να κόψεις την λαμαρίνα από μέσα με τροχό για να ανοίξεις παραθυράκι.

Κύλινδρο πάντως αλλάζεις κανονικά, όπως και στις άλλες πόρτες. 😛

Το ίδιο ακριβώς νομίζω ισχύει και για τις πόρτες της PortaNova που χρησιμοποιούν (ή έστω χρησιμοποιούσαν) την πατέντα της mottura που χρησιμοποιεί και ο Σιάμος.

Βέβαια έχει και τα καλά της αυτή η πατέντα μιας και ακόμα και να σπάσουν οι βίδες που συγκρατούν το defender, λόγω της κωνικής του βάσης, είναι πρακτικά αδύνατο να αφαιρεθεί από την πόρτα χωρίς την χρήση τροχού.

Οπότε συνοπτικά, αν δεν σε νοιάζουν πολύ τα παραπάνω αρνητικά που έγραψα σχετικά με τις πόρτες του Σιάμου, για μένα αξίζει να πας σε πόρτα Σιάμο. Είναι κορυφή οι πόρτες του.

Αν πάλι σε νοιάζουν, τότε η Rock είναι μία αρκετά καλή πόρτα της οποίας το επίπεδο ασφαλείας θα ανέβει αρκετά αν βάλεις δικό σου defender και κύλινδρο.

Τέλος, όπως είχαμε γράψει και νωρίτερα, αν το επιτρέπει ο χρόνος και έχεις τη διάθεση, πέρνα και από SteelDoor. Ίσως είναι η χρυσή τομή ανάμεσα σε Σιάμο και PortaBlock. Αν θυμάμαι καλά, το μοντέλο SteelDoor της εταιρείας, κοστίζει περίπου περίπου όσο η Extra-1 του Σιάμου.

Επεξ/σία από swayback
Δημοσ.
9 ώρες πριν, TheKing77 είπε

μακραν καλυτερη προσοφορα ο ΠορταΜπλοκ αν δεχθηκε να την κανει τσιμενταριστη.

Κανενας κυλινδρος του Σιαμο δε φτανει τον Rs3s, ουτε καν ο φρεσκος Keso 8000 ! 

Μπορει να εχει χιλια δυο σκ@τ@ η Cisa ομως : Rs3s = πατενταρισμα με μοιρες στο κλειδι & κανενας αντιπροσωπος κλειδια στα χερια του = σωτηρια για το μελλον.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mclein είπε

μακραν καλυτερη προσοφορα ο ΠορταΜπλοκ αν δεχθηκε να την κανει τσιμενταριστη.

Κανενας κυλινδρος του Σιαμο δε φτανει τον Rs3s, ουτε καν ο φρεσκος Keso 8000 ! 

Μπορει να εχει χιλια δυο σκ@τ@ η Cisa ομως : Rs3s = πατενταρισμα με μοιρες στο κλειδι & κανενας αντιπροσωπος κλειδια στα χερια του = σωτηρια για το μελλον.

αυτος ηταν ο μονος λογος που πηγα σε RS3 σε τρεις πορτες και οχι σε κατι αλλο που θα μου εδινε κοινα κλειδια. Το δε μπορει κανεις στην Ελλαδα να κανει αντιγραφα με εκανε να αισθανομαι καπως πιο ασφαλη.

α ο πορταμπλοκ εμενα μονος του ειπε λευκο τσιμεντο και τα σχετικα, σε καινουργια τοτε οικοδομη. Βεβαια το diamond μοντελο.

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, fredd0 είπε

αυτος ηταν ο μονος λογος που πηγα σε RS3 σε τρεις πορτες και οχι σε κατι αλλο που θα μου εδινε κοινα κλειδια. Το δε μπορει κανεις στην Ελλαδα να κανει αντιγραφα με εκανε να αισθανομαι καπως πιο ασφαλη.

α ο πορταμπλοκ εμενα μονος του ειπε λευκο τσιμεντο και τα σχετικα, σε καινουργια τοτε οικοδομη. Βεβαια το diamond μοντελο.

ενταξει, αν δεν ειχε το "χαζο" κοστος με βαση τον ανταγωνισμο θα ηταν μονοδρομος !

ευτυχως υπαρχει ο 4ks και τον ανταγωνιζεται στο κοστος :D:P  

παραυτα ο abloy παραμενει κορυφη ως προς την αντιδιαρρηκτικη ικανοτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους

θα ηθελα να ρωτησω και να μου προτεινετε λυσεις για κλειδαρια σε πορτα παλαιου τυπου ξυλινη μασιφ που βρισκεται σε δευτερο οροφο. Το σπιτι εχει συναγερμο ανιχνευτεες κινησης στην σκαλα κτλ. Ο λογος που δεν ψαχνω ακομα καποια καινουργια ειναι μηπως και βρω καποια λυση με αυτη. Με ενδιαφερει ομως να μπορω να βγω αμεσα σε περιπτωση εκτακτης αναγκης φωτιας, σεισμου κτλ.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Επεξ/σία από mitskitsamal
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Σαν μια μικρή παρένθεση, θα ήθελα να μάθω ορισμένα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη τα οποία μπορούμε να βάλουμε στη λίστα μας όταν κάνουμε έρευνα αγοράς για νέα πόρτα κλπ.

Βλέπω ότι πολλές απαντήσεις είναι για Αθήνα (και είναι ως ένα σημείο λογικό), απλά θα ήταν ωραίο όσοι έχουν εμπειρία από Θεσσαλονίκη να το γράψουν ώστε να αρχίσουν και οι μαγαζάτορες στην συμπρωτεύουσα να νοιάζονται λίγο για την κριτική και να μπορούν και οι πελάτες να είναι πιο ενημερωμένοι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Είμαι αδαής και άσχετος με το θέμα 😷 Το μόνο που ξέρω είναι ότι ακούω ότι παίζει πολύ αυτό με το αντικλείδι και δεν υπάρχει ίχνος διάρρηξης ουσιαστικά και θέλω κάπως να προφυλακτώ . Αυτό που έχω δει από τα λίγα που έχω διαβάσει είναι ότι υπάρχουν πλέον κάποιες καινούριες κλειδαριές που δεν τις έχουν "σπάσει" ακόμα. Οι πόρτες (δυο ίδιες) είναι εγκατεστημένες περίπου το 2007 και υποτίθεται ότι τις είχαν χρησοπληρώσει σαν το καλύτερο που υπήρχε.

Photo με την κλειδαριά :

Η ερώτηση είναι απλή, τι πρέπει να ζητήσω από τον κλειδαρά που θα φωνάξω (έμπιστο άνθρωπο) και τι να του πω να βάλει καθώς και το κόστος αυτό.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

IMG_2861.JPG

IMG_2862.JPG

Δημοσ.
5 ώρες πριν, great είπε

Καλησπέρα!

Είμαι αδαής και άσχετος με το θέμα 😷 Το μόνο που ξέρω είναι ότι ακούω ότι παίζει πολύ αυτό με το αντικλείδι και δεν υπάρχει ίχνος διάρρηξης ουσιαστικά και θέλω κάπως να προφυλακτώ . Αυτό που έχω δει από τα λίγα που έχω διαβάσει είναι ότι υπάρχουν πλέον κάποιες καινούριες κλειδαριές που δεν τις έχουν "σπάσει" ακόμα. Οι πόρτες (δυο ίδιες) είναι εγκατεστημένες περίπου το 2007 και υποτίθεται ότι τις είχαν χρησοπληρώσει σαν το καλύτερο που υπήρχε.

Photo με την κλειδαριά :

Η ερώτηση είναι απλή, τι πρέπει να ζητήσω από τον κλειδαρά που θα φωνάξω (έμπιστο άνθρωπο) και τι να του πω να βάλει καθώς και το κόστος αυτό.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

IMG_2861.JPG

IMG_2862.JPG

το κεφαλι του κλειδιου βαλε μας φωτογραφια. η πορτα φαινεται ασυντηρητη & να προσεχεις γιατι μια μερα θα κολλησει για παντα :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα , 

θα ηθελα την γνωμη των πιο ειδικων επι του θεματος !

Θα μετακομισουμε σε νεα πολυκατοικια και ο κατασκευαστης εβαλε χωρις να μας δωσει επιλογη πορτα απο το Portopolis της Αργυρουπολης . Αν καταλαβα καλα εχει βαλει την πιο οικονομικη με μια Cisa κλειδαρια που δεν ξερω κ πολλες λεπτομερειες . Θα παω καποια στιγμη να βγαλω κ εικονες απο την πορτα και απο την κλειδαρια για να δειτε και να μου πειτε .

Σαν ερωτησεις εχω τις εξης 

Μπορω να βρω απο οποια εταιρία θελω το αντιστοιχο αν οχι το ιδιο χρωμα με αυτο ( ωστε να μην διαφερει απο τις υπολοιπες πορτες ) 

Ειναι ευκολο να ζητησω να την βγαλουν για να βαλω αλλη και να την πουλησω πχ αυτη ? 

Εκανα ενα τηλεφωνο στο Portopolis και μου ειπαν οτι ειναι η Portopolis σαν μοντελο . 

Απο κλειδαρια εχει βαλει Securemme Securtina με αφαλο Cisa Asix Pro και Defender Securemme  ( ελπιζω να τα εχω γραψει σωστα ! )

2.jpg

3.jpg

34.jpg

Επεξ/σία από themis_81
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, themis_81 είπε

Μπορω να βρω απο οποια εταιρία θελω το αντιστοιχο αν οχι το ιδιο χρωμα με αυτο ( ωστε να μην διαφερει απο τις υπολοιπες πορτες ) 

Ειναι ευκολο να ζητησω να την βγαλουν για να βαλω αλλη και να την πουλησω πχ αυτη ? 

Λογικά έχει βάλει laminate οπότε είναι εύκολο να βρεις ίδιο χρώμα. Και πάλι όμως δεν νομίζω ότι υπάρχει καταστατικό που να ορίζει ότι οι είσοδοι πρέπει να είναι ίδιου χρώματος.

Το αν είναι εύκολο να βγει αυτή και να μπει άλλη είναι σχετικό. Για εμένα δεν αξίζει τον κόπο και τη φασαρία. Θα έβαζα απλώς έναν κύλινδρο ή και κλειδαριά της επιλογής μου. Το δύσκολο είναι να βρεις κάποιον να αγοράσει την παλιά. Επίσης λογικά θα χρειαστεί και καινούριο σετ μπασκιά, αυτός που θα πάρει την παλιά.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, mclein είπε

το κεφαλι του κλειδιου βαλε μας φωτογραφια. η πορτα φαινεται ασυντηρητη & να προσεχεις γιατι μια μερα θα κολλησει για παντα :) 

Καλημέρα!

Αυτό είναι

Ευχαριστώ

Untitled.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Λογικά έχει βάλει laminate οπότε είναι εύκολο να βρεις ίδιο χρώμα. Και πάλι όμως δεν νομίζω ότι υπάρχει καταστατικό που να ορίζει ότι οι είσοδοι πρέπει να είναι ίδιου χρώματος.

Το αν είναι εύκολο να βγει αυτή και να μπει άλλη είναι σχετικό. Για εμένα δεν αξίζει τον κόπο και τη φασαρία. Θα έβαζα απλώς έναν κύλινδρο ή και κλειδαριά της επιλογής μου. Το δύσκολο είναι να βρεις κάποιον να αγοράσει την παλιά. Επίσης λογικά θα χρειαστεί και καινούριο σετ μπασκιά, αυτός που θα πάρει την παλιά.

Ανεβασα καποιες εικονες και εγραψα τα χαρακτηριστικα που εμαθα και για να ειμαι ειλικρινης δεν με καλυπτουν ....  ( PVC μου ειπαν οτι ειναι )

Γιαυτο κ θελω να βαλω πχ απο Σιαμο με εναν πολυ καλυτερο συνδυασμο αφαλου κλειδαριας και να ειμαι κ παρων οταν την βαζουν  που το θεωρω σημαντικο !

Επεξ/σία από themis_81
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, themis_81 είπε

Ανεβασα καποιες εικονες και εγραψα τα χαρακτηριστικα που εμαθα και για να ειμαι ειλικρινης δεν με καλυπτουν ....  ( PVC μου ειπαν οτι ειναι )

Γιαυτο κ θελω να βαλω πχ απο Σιαμο με εναν πολυ καλυτερο συνδυασμο αφαλου κλειδαριας και να ειμαι κ παρων οταν την βαζουν  που το θεωρω σημαντικο !

Κανονικά πρέπει όλες οι είσοδοι της πολυκατοικίας να είναι ίδιο χρώμα. Βέβαια δεν το τηρεί κανείς.

Επίσης μεταχειρισμένη πόρτα να βρεις να πουλήσεις δύσκολα. Αυτή της πορτόπολις νομίζω κάνει 450 ευρώ. Να την δώσεις 200? Και μετά άλλα 700 πάνω για κάτι καλύτερο?

Μήπως απλά να άλλαζες αφαλό και κάνα defender?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, n4sleep είπε

Κανονικά πρέπει όλες οι είσοδοι της πολυκατοικίας να είναι ίδιο χρώμα. Βέβαια δεν το τηρεί κανείς.

Επίσης μεταχειρισμένη πόρτα να βρεις να πουλήσεις δύσκολα. Αυτή της πορτόπολις νομίζω κάνει 450 ευρώ. Να την δώσεις 200? Και μετά άλλα 700 πάνω για κάτι καλύτερο?

Μήπως απλά να άλλαζες αφαλό και κάνα defender?

Θελω να βαλω μια κ καλη μια πορτα οπως ειχα στο μυαλο μου . Αν θεωρειται μεταχειρισμενη που μπηκε σε σπιτι πριν 3 μερες και δεν κατοικειται καν σαν πολυκατοικια οκ ... το θεωρω εν μερη λογικο . αλλα και μιση τιμη πχ για καποιον ισως να ειναι οκ ! 

Αν βρεθει καποιος να την θελει και με 200 ας την παρει . Απο την στιγμη που θα μπω στο σπιτι δεν θα θελω να κανω μετα μερεμετια και μαστοριες . 

Αν ειναι να αλλαξω αφαλο defender κλειδαρια και να δωσω και τα βαλε βγαλε της πορτας , ας βγει οπως ειναι και ας βαλω μια κ καλη μια πορτα και σωστο συνδυασμο αφαλοκλειδαροdefender ;)

Επεξ/σία από themis_81
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...