giampoul Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θα μου πείτε γνώμη για την παραγωγική πόρτα ασφαλείας του σιαμου με κλειδαριά mottura q defender, κύλινδρο ces wsm και defender; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω σε αυτό το συνδυασμό; Συγκριτικά με την maxilock του μπαλωμένου, είναι στα ίδια επίπεδα ασφάλειας; Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από giampoul
swayback Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, giampoul είπε Καλησπέρα, θα μου πείτε γνώμη για την παραγωγική πόρτα ασφαλείας του σιαμου με κλειδαριά mottura q defender, κύλινδρο ces wsm και defender; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω σε αυτό το συνδυασμό; Συγκριτικά με την maxilock του μπαλωμένου, είναι στα ίδια επίπεδα ασφάλειας; Καλησπέρα. Όσον αφορά την συνολική θωράκιση της πόρτας (πάχος, διάταξη μετάλλων αλλά και ενίσχυση με σκληρυμένα μέταλλα στην κλειδαριά και στους εκτροπείς) σίγουρα ο παραγωγικός τύπος είναι ανώτερο μοντέλο. Περιέργως, έχουν αναφερθεί ήδη κρούσματα σε πόρτες με τον maxilock κύλινδρο, οπότε ο CES WSM είναι προτιμότερος. Δεν γνωρίζω τι defender χρησιμοποιεί ο Μπαλωμένος (δεν έχουν ακουστεί καλά λόγια για τα defender του, εδώ μέσα) αλλά το defender της Mottura που φαντάζομαι βάζει και στον παραγωγικό τύπο ο Σιάμος, είναι πολύ καλό. Η αποκόλληση του από την πόρτα, λόγω της πατέντας της mottura, είναι πρακτικά αδύνατη ακόμα και τις βίδες να σπάσουν, έχει αρκετές στρώσεις από μαγγάνιο στον ρότορα και αν θυμάμαι καλά, έχει και κάποιες μπίλιες κατά του τρυπήματος. Επίσης, όσον αφορά την τοποθέτηση, ακούγονται τα καλύτερα για την δουλειά που κάνει ο Σιάμος. Και η τοποθέτηση είναι κάτι σημαντικό. Μόνο τον κύλινδρο (CES WSM) θεωρώ μέτριο. Αν για κάποιο λόγο προτιμάς Μπαλωμένο, θα κοίταζα ο κύλινδρος να είναι ο AXI Home 3D της Vachette και όχι ο Maxilock. Συνολικά πάντως, είναι ανώτερη η πόρτα του Σιάμου. Εναλλακτικά, θα έριχνα μία ματιά και σε PortaBlock, SteelDoor και ίσως PortaNova. 1 1
achiles1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, swayback είπε Καλησπέρα. Όσον αφορά την συνολική θωράκιση της πόρτας (πάχος, διάταξη μετάλλων αλλά και ενίσχυση με σκληρυμένα μέταλλα στην κλειδαριά και στους εκτροπείς) σίγουρα ο παραγωγικός τύπος είναι ανώτερο μοντέλο. Περιέργως, έχουν αναφερθεί ήδη κρούσματα σε πόρτες με τον maxilock κύλινδρο, οπότε ο CES WSM είναι προτιμότερος. Δεν γνωρίζω τι defender χρησιμοποιεί ο Μπαλωμένος (δεν έχουν ακουστεί καλά λόγια για τα defender του, εδώ μέσα) αλλά το defender της Mottura που φαντάζομαι βάζει και στον παραγωγικό τύπο ο Σιάμος, είναι πολύ καλό. Η αποκόλληση του από την πόρτα, λόγω της πατέντας της mottura, είναι πρακτικά αδύνατη ακόμα και τις βίδες να σπάσουν, έχει αρκετές στρώσεις από μαγγάνιο στον ρότορα και αν θυμάμαι καλά, έχει και κάποιες μπίλιες κατά του τρυπήματος. Επίσης, όσον αφορά την τοποθέτηση, ακούγονται τα καλύτερα για την δουλειά που κάνει ο Σιάμος. Και η τοποθέτηση είναι κάτι σημαντικό. Μόνο τον κύλινδρο (CES WSM) θεωρώ μέτριο. Αν για κάποιο λόγο προτιμάς Μπαλωμένο, θα κοίταζα ο κύλινδρος να είναι ο AXI Home 3D της Vachette και όχι ο Maxilock. Συνολικά πάντως, είναι ανώτερη η πόρτα του Σιάμου. Εναλλακτικά, θα έριχνα μία ματιά και σε PortaBlock, SteelDoor και ίσως PortaNova. Η axi home 3d αντικαταστάθηκε από την maxi lock εδώ και δύο μήνες. 1
mclein Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, achiles1 είπε Η axi home 3d αντικαταστάθηκε από την maxi lock εδώ και δύο μήνες. περιεργο.
giampoul Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, swayback είπε Καλησπέρα. Όσον αφορά την συνολική θωράκιση της πόρτας (πάχος, διάταξη μετάλλων αλλά και ενίσχυση με σκληρυμένα μέταλλα στην κλειδαριά και στους εκτροπείς) σίγουρα ο παραγωγικός τύπος είναι ανώτερο μοντέλο. Περιέργως, έχουν αναφερθεί ήδη κρούσματα σε πόρτες με τον maxilock κύλινδρο, οπότε ο CES WSM είναι προτιμότερος. Δεν γνωρίζω τι defender χρησιμοποιεί ο Μπαλωμένος (δεν έχουν ακουστεί καλά λόγια για τα defender του, εδώ μέσα) αλλά το defender της Mottura που φαντάζομαι βάζει και στον παραγωγικό τύπο ο Σιάμος, είναι πολύ καλό. Η αποκόλληση του από την πόρτα, λόγω της πατέντας της mottura, είναι πρακτικά αδύνατη ακόμα και τις βίδες να σπάσουν, έχει αρκετές στρώσεις από μαγγάνιο στον ρότορα και αν θυμάμαι καλά, έχει και κάποιες μπίλιες κατά του τρυπήματος. Επίσης, όσον αφορά την τοποθέτηση, ακούγονται τα καλύτερα για την δουλειά που κάνει ο Σιάμος. Και η τοποθέτηση είναι κάτι σημαντικό. Μόνο τον κύλινδρο (CES WSM) θεωρώ μέτριο. Αν για κάποιο λόγο προτιμάς Μπαλωμένο, θα κοίταζα ο κύλινδρος να είναι ο AXI Home 3D της Vachette και όχι ο Maxilock. Συνολικά πάντως, είναι ανώτερη η πόρτα του Σιάμου. Εναλλακτικά, θα έριχνα μία ματιά και σε PortaBlock, SteelDoor και ίσως PortaNova. Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση. Έχω καταλήξει σε σιάμο καθώς δεν έμεινα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση του πωλητή σε 2 καταστήματα του μπαλωμένου. Οπότε να επιμείνω στον συνδυασμό defender και κλειδαριά mottura. Να προτιμήσω κάποιον άλλον κύλινδρο από τους διαθέσιμους; 5 ώρες πριν, achiles1 είπε Η axi home 3d αντικαταστάθηκε από την maxi lock εδώ και δύο μήνες. 1 ώρα πριν, mclein είπε περιεργο. Ισχύει από όσο μου είπαν στα καταστήματα τους. Η δικαιολογία του πωλητή ήταν πως είχαν προβλήματα εξυπηρέτησης με το εργοστάσιο της 3d στη Γαλλία. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από giampoul 1
DYEL Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 4/9/2018 στις 2:17 ΜΜ, mclein είπε ημουν σιγουρος... Εξηγηστε μου λίγο τι εννοείτε εδώ . Το σχόλιο έλεγε "οποίος είχε cisa την βρήκε ξεκλιδωτη" Μιλάμε για κλειδαριά? Ποια συγκεκριμένα? Άσχετα με ποιον κύλινδρο είχαν την βρήκαν ξεκλιδωτη? Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από DYEL
swayback Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, giampoul είπε Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση. Έχω καταλήξει σε σιάμο καθώς δεν έμεινα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση του πωλητή σε 2 καταστήματα τους. Οπότε να επιμείνω στον συνδυασμό defender και κλειδαριά mottura. Να προτιμήσω κάποιον άλλον κύλινδρο από τους διαθέσιμους; Ισχύει από όσο μου είπαν στα καταστήματα τους. Η δικαιολογία του πωλητή ήταν πως είχαν προβλήματα εξυπηρέτησης με το εργοστάσιο της 3d στη Γαλλία. Ενδιαφέρον. Όσοι έχουν γράψει εδώ μέσα ότι πέρασαν από Μπαλωμένο για προσφορά, ήταν δυσαρεστημένοι από την εξυπηρέτηση. Επιτέλους, ο Σιάμος ενημέρωσε τη σελίδα με τους διαθέσιμους κυλίνδρους. Θα ρώταγα πόσα παραπάνω θέλει για τον Keso 8000. Αν θέλει πάνω από 60-70€, θα προτιμούσα τον WSM για τώρα και θα τον άλλαζα αργότερα με κάποιον άλλον (Abloy Protec 2, EVVA 4KS, κλπ). 1
Stamer Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 22 ώρες πριν, Stamer είπε Μπορείς να μου θυμίσεις ποιό είναι υποτίθεται οτι είναι ακόμα απαραβίαστο (έστω με λίγα περιστατικά) και γενικά ποιά θεωρείται καλή κλειδαριά? Εννοώ όλο το σύστημα μέσα, όχι μόνο αφαλό (δεν έχω καταφέρει να τα ξεχωρίσω ακόμα τα κομμάτια). Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει στο παραπάνω ερώτημα? Να παραθέσει τις 2-3 καλύτερες κλειδαριές?
giampoul Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 25 λεπτά πριν, swayback είπε Ενδιαφέρον. Όσοι έχουν γράψει εδώ μέσα ότι πέρασαν από Μπαλωμένο για προσφορά, ήταν δυσαρεστημένοι από την εξυπηρέτηση. Επιτέλους, ο Σιάμος ενημέρωσε τη σελίδα με τους διαθέσιμους κυλίνδρους. Θα ρώταγα πόσα παραπάνω θέλει για τον Keso 8000. Αν θέλει πάνω από 60-70€, θα προτιμούσα τον WSM για τώρα και θα τον άλλαζα αργότερα με κάποιον άλλον (Abloy Protec 2, EVVA 4KS, κλπ). Ναι και εγω απο τον μπαλωμένο έμεινα δυσαρεστημένος, διόρθωσα και την προηγούμενη απάντηση μου γιατί δεν ήταν σαφής. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 1
tsafou Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Σε καινούρια πόρτα ασφαλείας υπάρχει "στάνταρ" προτεινόμενη διάσταση για κλειδαριές/κυλίνδρους? πχ 30*50 ? Τί παίζει ρόλο, εξαρτάται από τον κατασκευαστή?
HYDA Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Kαλησπέρα σε όλους, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη συντήρηση κυλίνδρων ασφαλείας. Στις οδηγίες π.χ. ο CES WSM λέει κάθε 6 μήνες (αν θυμάμαι καλά) λίπανση με το ειδικό σπρέι του. Τι σπρέι βάζετε (αν βάζετε)?
mclein Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, DYEL είπε Εξηγηστε μου λίγο τι εννοείτε εδώ . Το σχόλιο έλεγε "οποίος είχε cisa την βρήκε ξεκλιδωτη" Μιλάμε για κλειδαριά? Ποια συγκεκριμένα? Άσχετα με ποιον κύλινδρο είχαν την βρήκαν ξεκλιδωτη? κλειδαρια προσθετη για ξυλινες πορτες, μαρκας cisa. 17 λεπτά πριν, HYDA είπε Kαλησπέρα σε όλους, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη συντήρηση κυλίνδρων ασφαλείας. Στις οδηγίες π.χ. ο CES WSM λέει κάθε 6 μήνες (αν θυμάμαι καλά) λίπανση με το ειδικό σπρέι του. Τι σπρέι βάζετε (αν βάζετε)? εγω βαζω μονο γραφιτη, 1 φορα στα 2 χρονια. 2 ώρες πριν, tsafou είπε Σε καινούρια πόρτα ασφαλείας υπάρχει "στάνταρ" προτεινόμενη διάσταση για κλειδαριές/κυλίνδρους? πχ 30*50 ? Τί παίζει ρόλο, εξαρτάται από τον κατασκευαστή? εξαρταται απο τον κατασκευαστη. 4 ώρες πριν, Stamer είπε Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει στο παραπάνω ερώτημα? Να παραθέσει τις 2-3 καλύτερες κλειδαριές? mul-t-lock mt5 / evva ics & 4ks / cisa rs3s / mottura C48 / abloy protec2 / agb dck / omega plus 1
Stamer Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, mclein είπε mul-t-lock mt5 / evva ics & 4ks / cisa rs3s / mottura C48 / abloy protec2 / agb dck / omega plus Ευχαριστώ mclein (φαντάζομαι οτι τα έχεις βάλει και σε σειρά προτίμησης κατά κάποιο τρόπο? Έτσι μας έχεις συνηθίσει πάντως ) Τώρα έχω mul-t-lock παρόμοιο με το παρακάτω απλά αντί για την λέξη interactive λέει patented (αν θυμάμαι καλά). Με παίρνει κατά την γνώμη σου να περιμένω κανά δυο χρονάκια ακόμα ή θα θεωρούσες οτι καλύτερα να άλλαζα με την πρώτη ευκαιρία?
mclein Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 18 λεπτά πριν, Stamer είπε Ευχαριστώ mclein (φαντάζομαι οτι τα έχεις βάλει και σε σειρά προτίμησης κατά κάποιο τρόπο? Έτσι μας έχεις συνηθίσει πάντως ) Τώρα έχω mul-t-lock παρόμοιο με το παρακάτω απλά αντί για την λέξη interactive λέει patented (αν θυμάμαι καλά). Με παίρνει κατά την γνώμη σου να περιμένω κανά δυο χρονάκια ακόμα ή θα θεωρούσες οτι καλύτερα να άλλαζα με την πρώτη ευκαιρία? τυχαια ηταν η σειρα καλο θα ηταν να αλλαζες αν ζεις σε περιεργη περιοχη. αν εισαι στην Αγια Παρασκευη ή στη Νεα Ερυθραια μπορεις να περιμενεις τον ερχομενο Μαρτη ! 1
ringboy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, HYDA είπε Kαλησπέρα σε όλους, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη συντήρηση κυλίνδρων ασφαλείας. Στις οδηγίες π.χ. ο CES WSM λέει κάθε 6 μήνες (αν θυμάμαι καλά) λίπανση με το ειδικό σπρέι του. Τι σπρέι βάζετε (αν βάζετε)? Λιγο πολυ στους περισσοτερους κυλινδρους, να μην πω σε ολους, γραφει στο manual για ετησια τουλαχιστον λιπανση με το σπρευ της καθε εταιριας. Εγω βεβαια θα ημουν ευχαριστημενος να βρω στην αγορα ενα λιπαντικο σπρευ οποιασδηποτε εταιριας κυλινδρων, αλλα τα σπρευ λιπανσης κυλινδρων φαινεται οτι ειναι εξαιρετικα δυσευρετα. (απ' οσο τουλαχιστον εψαξα στο ιντερνετ) Λογικα εφόσον αγοραζεις εναν ακριβο κυλιδρο που πολλες φορες φτανει τα 150-200 ευρω, και οι οδηγιες χρησης προτενουν τακτικη λιπανση, θα επρεπε ο κλειδαρας να εχει διαθεσιμο και το αναλογο λιπαντικο. Παρεπιμπτοντως δεν ξερω αν υπαρχει καποια γνωμη για το αν χρειαζονται η οχι λιπανση τα defender Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από ringboy
Προτεινόμενες αναρτήσεις