Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mclein είπε

καλη ποιοτικα πορτα συνηθως. ειναι δυνατο το deadbolt και ανοιγει με πολλη δυσκολια & μαεστρια..

καμια φορα μας καλουν ν'ανοιξουμε ξεκλειδωτες πορτες που εσκασαν με δυναμη στην κασα απο τον αερα & τελικα εχουν και συρτη τυπου deadbolt !!!

οποιος το εχει, το χρησιμοποει. ειναι συνηθως σε παλιες Siamo, SteelDoor αυτο το συστηματακι. Το εβαζε κ ενας πορτάς στο Μενιδι που ομως εχει κλεισει χρονια..

Ωραία, άρα για να κλείσω αυτό το κεφάλαιο, αν η πόρτα είναι ποιοτική τότε το deadbolt εφόσον χρησιμοποιείται μπορεί να αποβεί σωτήριο ανεξάρτητα από την κλειδαριά μας...

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsafou είπε

Ωραία, άρα για να κλείσω αυτό το κεφάλαιο, αν η πόρτα είναι ποιοτική τότε το deadbolt εφόσον χρησιμοποιείται μπορεί να αποβεί σωτήριο ανεξάρτητα από την κλειδαριά μας...

ε, ναι. θελει κοπο & τροπο ν'ανοιξει καποιος μια κλειδωμενη κλειδαρια χρηματοκιβωτιου + ενα deadbolt χωμενο στην κασα.

θεωρω ομως οτι μια κλειδαρια 100-130 ευρω μπορεις να την αγορασεις / τοποθετησεις !!!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mclein είπε

ε, ναι. θελει κοπο & τροπο ν'ανοιξει καποιος μια κλειδωμενη κλειδαρια χρηματοκιβωτιου + ενα deadbolt χωμενο στην κασα.

θεωρω ομως οτι μια κλειδαρια 100-130 ευρω μπορεις να την αγορασεις / τοποθετησεις !!!

Ναι, εννοείται. Θα επανέλθω με φωτογραφίες από άλλες 2 πόρτες ασφαλείας +15ετίας ώστε να ακούσω γνώμη και να προχωρήσω σε αλλαγή κλειδαριάς.

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση: Όταν έχουμε φτάσει σε defender και κυλίνδρους που θέλουν μισή ώρα plus,  με τροχούς διαμαντιού για να κοπούν , μήπως τελικά πάμε σε overkill, αφού με τον ίδιο τροχό θα κόψει ο άλλος πιο εύκολα μία "πόρτα" μέσα στην πόρτα (που αποτελείται από κάνα δυο φύλλα του 1-2mm ) και να περάσει στο χώρο σαν τα καρτούν, με την πόρτα να παραμένει κλειδωμένη?  :P

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, n4sleep είπε

Ερώτηση: Όταν έχουμε φτάσει σε defender και κυλίνδρους που θέλουν μισή ώρα plus,  με τροχούς διαμαντιού για να κοπούν , μήπως τελικά πάμε σε overkill, αφού με τον ίδιο τροχό θα κόψει ο άλλος πιο εύκολα μία "πόρτα" μέσα στην πόρτα (που αποτελείται από κάνα δυο φύλλα του 1-2mm ) και να περάσει στο χώρο σαν τα καρτούν, με την πόρτα να παραμένει κλειδωμένη?  :P

παραμενει το προβλημα μας περιμετρικα του defender / κυλινδρου / συστηματος γενικα.

ομως βαζοντας μια κλειδαρια των 200€++ σε σχεση με μια των 100€, προσθετεις χρονο στη διαδικασια ή εν τελει στην μη-υλοποιηση της προσπαθειας.

καθημερινα εχουμε τεραστιο αριθμο προσπαθειων διαρρηξης (καθε τυπου & σε καθε τυπο πορτας) ! δυστυχως εχουμε και πολυ μεγαλη πραγματοποιηση.

συνηθως οι τυχεροι & προνοουντες τη γλιτωνουν. α και οι πλουσιοι σωφρονες :D 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, n4sleep είπε

εξαρταται που μενεις. Σ'ενα διαμερισμα πχ δε θα βγαλουν τροχο, αν μπορουν θα σπασουν την πορτα η θα σπασουν την κλειδαρια. Μονοκατοικια/αραιοκατοικημενες περιοχες οτι και να βαλεις απο τη στιγμη που ο αλλος εχει 'χρονο' και σχετικη ευκαιρια να κανει οτι θελει αναγκαστικα θελεις και αλλες μεθοδους αποτροπης (συνεγερμοι, καμερες κλπ)

αλλα μη το γελας, εχουν κανει μεχρι και τρυπα σε τοιχο γιατι η πορτα ηταν πολυ 'δυσκολη'. Αλλα εκει βεβαια δε εισαι σε κατηγορια ευκαριακο κλεφτρονι, εισαι σε κατηγορια επαγγελματια που παει καπου που ξερει οτι υπαρχουν πραγματα αξιας.

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, mclein είπε

Ευχαριστώ για τις φωτογραφίες & συγγνωμη για την ταλαιπωρια :D 

Ολα ειναι νορμαλ & οτιδηποτε διαλεξεις μπορει να τοποθετηθει.

Προτείνω -δεν ειναι συμβουλη- να επιλεξεις evva 4ks (emergency ή μη, το κρινεις εσυ αν σου χρειαζεται -δλδ αν κλειδωνεσαι εξω συχνα). 

Γραφω πως ειναι προταση & οχι συμβουλη γιατι μιλαμε για τοπ προϊοντα. Αν σκεφτουμε τη λειτουργια τους, προκειται για επιστημη.

Οτι και να βαλεις, ακομη και sferik rok να μπει μπροστά τους θα εισαι καλυμενος απο το 99,9% των διαρρηκτων που κυκλοφορουν ελευθεροι !!!

Αν δεν ειχα προβλημα οικονομικο & ειχα την πορτα σου, 2 περιπτωσεις θα σκεφτομουν (σε νορμαλ τιμες κλειδαραδων / πορταδων -οχι κλεφτοκοταδων) :

α) Revo + Bkd250 + 4ks = 300€ ή 320€, αναλογα την εκδοση του 4ks

β) Revo + MRM29 + 4ks = 330 ή 350€, αναλογα την εκδοση του 4ks (με 5 μαγνητακια σφραγισμενο το MRM)

Θέλω να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ φίλε mclein για τις άμεσες απαντήσεις σου και τις προτάσεις σου. Το πιο πιθανό να καταλήξω στην πρώτη περίπτωση που μου προτείνεις με το Bkd250 και την emergency λειτουργία του κυλίνδρου.

Να 'σαι πάντα καλά!

• Like 3
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους 

Μένω σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην ΑΘήνα (Πατήσια). Στο διαμέρισμα (στο οποίο είμαι ιδιοκτήτης) είχα αντικαταστήσει το 2011 την παλιά πόρτα με μία 'ασφαλείας' της ΚΕΤΕ. Η πόρτα διέθετε τον Κ2 Securemme και καθώς δεν είχα προνοήσει για 'προληπτική' αντικατάσταση, δυστυχώς είχα συμβάν παραβίασης (βρήκα την πόρτα ξεκλείδωτη χωρίς ίχνος παραβίασης, και το διαμερισμα ανω κάτω). 

Καθώς δεν γίνονταν να μην αλλάξω άμεσα την κλειδαριά όντας με παιδιά στο διαμέρισμα, ο κλειδαράς μου πρότεινε και έβαλα την ίδια μέρα την MG HSP Modulare (κύλινδρος - 140+ΦΠΑ). Όπως είπα, δεν πρόλαβα καν να ελέγξω τι παω να βάλω, αλλα΄λόγω του επείγοντος δεν γινόταν διαφορετικά

Τελικώς, με βάση τα παραπάνω, θα ήθελα την γνώμη σας για (α) αν με την παραπάνω αλλαγή κυλίνδρου είμαι ΟΚ για τώρα ή όχι και αν όχι (β) τι παραπάνω αλλαγες / προσθήκες θα μου προτείνατε. Δεν έχω ακριβείς λεπτομέρειες της πόρτας, αν και είδα ότι είναι το χαμηλότερο (τότε) μοντέλο της εταιρείας, και μέτρησα (4+1+1+5 + αυτό που αναφέρεται παραπάνω που δεν λειτουγεί ως deadbolt) = 12 σημεία κλειδώματος (αν και πρέπει να το ξαναδώ,)

Επίσης, ο κλειδαράς όπως και η σήμανση που ήρθε μου ανέφεραν ότι υπάρχουν συνεχόμενα περιστατικά στην Αθήνα με την Κ2, στην ερώτησή μου γιατί η ασφάλεια  ή οι εταιρείες ή το σωματείο των κλειδαράδων ή όποιος άλλος δεν βγάζουν σε κοινή θέα την λίστα με τα γνωστά μοντέλα στα οποία  είναι γνωστό ότι υπάρχουν συνεχόμενες παραβιάσεις (αντικλείδια ή ότι άλλο), για να υπάρχει ενημέρωση του κόσμου, δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσουν. Επομένως, ίσως να ήταν μια καλή ιδέα να γίνει μία τέτοια λίστα εδώ, από την κοινότητα

Και πάντως, βλέπω ότι η Κ2 πουλιεται ακόμη εκεί έξω...

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ag161 είπε

Καλημέρα σε όλους 

Μένω σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην ΑΘήνα (Πατήσια). Στο διαμέρισμα (στο οποίο είμαι ιδιοκτήτης) είχα αντικαταστήσει το 2011 την παλιά πόρτα με μία 'ασφαλείας' της ΚΕΤΕ. Η πόρτα διέθετε τον Κ2 Securemme και καθώς δεν είχα προνοήσει για 'προληπτική' αντικατάσταση, δυστυχώς είχα συμβάν παραβίασης (βρήκα την πόρτα ξεκλείδωτη χωρίς ίχνος παραβίασης, και το διαμερισμα ανω κάτω). 

Καθώς δεν γίνονταν να μην αλλάξω άμεσα την κλειδαριά όντας με παιδιά στο διαμέρισμα, ο κλειδαράς μου πρότεινε και έβαλα την ίδια μέρα την MG HSP Modulare (κύλινδρος - 140+ΦΠΑ). Όπως είπα, δεν πρόλαβα καν να ελέγξω τι παω να βάλω, αλλα΄λόγω του επείγοντος δεν γινόταν διαφορετικά

Τελικώς, με βάση τα παραπάνω, θα ήθελα την γνώμη σας για (α) αν με την παραπάνω αλλαγή κυλίνδρου είμαι ΟΚ για τώρα ή όχι και αν όχι (β) τι παραπάνω αλλαγες / προσθήκες θα μου προτείνατε. Δεν έχω ακριβείς λεπτομέρειες της πόρτας, αν και είδα ότι είναι το χαμηλότερο (τότε) μοντέλο της εταιρείας, και μέτρησα (4+1+1+5 + αυτό που αναφέρεται παραπάνω που δεν λειτουγεί ως deadbolt) = 12 σημεία κλειδώματος (αν και πρέπει να το ξαναδώ,)

Επίσης, ο κλειδαράς όπως και η σήμανση που ήρθε μου ανέφεραν ότι υπάρχουν συνεχόμενα περιστατικά στην Αθήνα με την Κ2, στην ερώτησή μου γιατί η ασφάλεια  ή οι εταιρείες ή το σωματείο των κλειδαράδων ή όποιος άλλος δεν βγάζουν σε κοινή θέα την λίστα με τα γνωστά μοντέλα στα οποία  είναι γνωστό ότι υπάρχουν συνεχόμενες παραβιάσεις (αντικλείδια ή ότι άλλο), για να υπάρχει ενημέρωση του κόσμου, δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσουν. Επομένως, ίσως να ήταν μια καλή ιδέα να γίνει μία τέτοια λίστα εδώ, από την κοινότητα

Και πάντως, βλέπω ότι η Κ2 πουλιεται ακόμη εκεί έξω...

Ευχαριστώ

Συμφωνώ ότι πρέπει να δημιουργηθεί μία λίστα με "παραβιασμένους" κυλίνδρους που πλέον αριθμούν κάποια περιστατικά στην Ελλάδα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/8/2018 στις 11:06 ΠΜ, nipoa είπε

πω ρε μαν και εγω την Κ2 εχω

φίλε Nipoa, επειδή δεν αφήνω τα πράγματα στην τύχη τους, έστειλα και μήνυμα στην εταιρεία στην Ιταλία, κάνοντας παράπονα που συνεχίζουν να πουλάνε Κ2, και δεν απαντήσανε. Για μένα, αυτό δείχνει ότι δεν είναι σοβαρή εταιρεία. 

Παίρνω πίσω ότι είπα παραπάνω, η εταιρεία ανταποκρίθηκε (έλαβα απάτηση σήμερα) και μάλιστα μου προσέφερε "a new EvoK64 cylinder (which is the top one in terms of quality) free of charge, in order to change the previous one and increase the level of security of your door."

Επεξ/σία από ag161
νεο στοιχείο
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ag161 είπε

φίλε Nipoa, επειδή δεν αφήνω τα πράγματα στην τύχη τους, έστειλα και μήνυμα στην εταιρεία στην Ιταλία, κάνοντας παράπονα που συνεχίζουν να πουλάνε Κ2, και δεν απαντήσανε. Για μένα, αυτό δείχνει ότι δεν είναι σοβαρή εταιρεία. 

Τι απάντηση περίμενες δηλαδή; Αυτοί βγάζουν ένα προϊόν και το διαθέτουν στην αγορά σε budget τιμή και εφόσον έχει ζήτηση συνεχίζουν και το βγάζουν. Μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο πορτάς που σου το πουλάει παρά εκείνοι. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nipoa είπε

ισχυει, ο πορτας μου το συνεστησε πριν 3 χρονια που εβαλα νεα πορτα

καλο θα ηταν να σταματησεις να του μιλας μιας & ο κυλινδρος εχει παραβιαστει 3+ χρονια για πρωτη φορά !

3 ώρες πριν, ag161 είπε

μα δεν εχει ελαττωμα ο κυλινδρος για να τον αποσυρουν. επισης, υπαρχουν πολλοι κυλινδροι που ανοιγουν καθημερινα - δε γινεται να καταργηθουν ολοι !

5 ώρες πριν, ag161 είπε

Καλημέρα σε όλους 

Ευχαριστώ

μαλλον δεν εχεις προβλημα με αυτον τον κυλινδρο. τουλαχιστον εγω δεν εχω ακουσει καποιο κρουσμα με τον HSP.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...