jajavax Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε Αν είσαι καμιά περίπτωση σε φάση εξοχικού σε καμία Ν.Μάκρη ή μονοκατοικία στο Διόνυσο να έχει άπλετο χρόνο και όρεξη να κάνει κάποιος θόρυβο ίσως όλα αυτά δουλέψουν. Ειδικά αν δεν ξέρουν ότι μέσα έχει κάτι. Συν ότι αυτός που έχει τέτοια περιουσία μέσα εκτός από την πόρτα θα έχει και κάμερες, περιμετρικό συναγερμό ίσως και να φέρει ειδικό ασφαλείας να του καλύψει τα όποια κενά υπάρχουν. Πληροφοριακά ναι ένα καλό τρυπάνι ή τροχός κόβει αρκετά μέταλλα, αλλά μάλλον επειδή δεν είσαι εσύ γνώστης και είναι καλύτερα αυτός που σου είπε για τρυπάνια από το μέλλον, μάθε ότι για να κόψεις ένα disec BKD250 (diamond) θες να χαλάσεις αρκετούς καλούς δίσκους για τροχό. Και όχι για να το κόψεις ολικά αλλά για να πετύχεις σημείο και να δεις κύλινδρο. Αν αυτός που θέλει να μπει κάτσει ν ασχοληθεί με κόψιμο πόρτας ή αφαίρεση κάσας πίστεψε με θα έχει βρει και τα υπόλοιπα αδύνατα σημεία του σπιτιού κι εσύ θα κοιμάσαι (τον ύπνο του δικαίου). Απλά να έχεις το νου σου ότι στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μπήκαν από ένα κενό. Ένα φωταγωγό. Εκεί ήταν το τρωτό σημείο. Οπότε τα υπόλοιπα να χαμε να λέγαμε να χαμε να ούμε ΟΚ ο θόρυβος είναι αποτρεπτικός ορισμένες φορές. Πάντως σίγουρα μέχρι το πρώτο τρύπημα, ο τύπος στο βίντεο δεν έβαλε κρουστικό. Μιλάμε ότι μέχρι να πιάσει τρόχο, είναι σχετικά ήσυχος. Το φλόγιστρο είναι ήσυχο επίσης. Το plasma είναι ησυχο. Διαβάστε άλλη μία φορά, δεν κοστίζει κάτι. Το ξαναλέω, δεν εξετετάζω τα θέματα Defender. Δεν εξετάζω το ποτηρο-τρύπημα που ακολουθεί στο βίντεο (αυτό ανήκει σε περιπτώσεις defender). Εξετάζω αν με το Dewalt τού βίντεο, ανοίγεις λίγο χώρο στη γωνία της πόρτας, για να βάλεις λοστό καi να δεις το μεντεσέ. Να αρχίσεις να φτάνεις σιγά-σιγά στο μεντεσέ. Πόσο απόσταση είναι αυτός ; Είναι ακριβώς 8 εκατοστά. Ευχαριστώ πάντως, για την ενημέρωση με το Disec BDK250, που φαίνεται να έχει έχει μόλις 80 € και να αυξάνει την ασφάλεια. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από jajavax
petasis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν θες 10 λεπτά (και περισσότερα θα σου πώ εγώ) για να ανοίξεις την 1η τρύπα, και δεις τον μεντεσέ, τι κάνεις; μετά; Και πες ότι κάποιος περνά ένα δίωρο και ξηλώνει και τους 2 μεντεσέδες. Η πόρτα πώς θα ανοίξει; (Αυτό που λες ότι οι σταθεροί πίροι δεν λειτουργούν, είναι κάπως αυθαίρετο). Και να κάνω μια ερώτηση: Γιατί δεν είναι ευκολότερο να ανοίξει τρύπα εκεί που ενώνει η κλειδαριά με τα ελάσματα που κινούν τους πίρους, να το τραβήξει ώστε να μαζευτούν όλοι οι πίροι; Θα του πάρει τον μισό χρόνο. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από petasis 1
Theban Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Ξέρει κανείς αν φέρνει κάποιος στην Ελλάδα το OR13 της disec για ξύλινες;
JMc7 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 12 ώρες πριν, jajavax είπε Να τα πάρουμε ένα-ενα, να δούμε μήπως έχω εγώ λάθος. Δεν ξέρω αν έχεις δουλέψει τροχό, αν έχεις πιάσει στα χέρια σου κανέναν Makita μπαταρίας και αν τον δοκίμασες σε μασίφ μέταλλο. Ούτε αν έχεις δοοκιμάσει Plasma. Γενικά με τις ηλεκτρο-κοπές, είσαι γνώστης και κόντεψες να γελάσεις ; Εύκολα θα νοιώσεις σιγουριά, ότι ..... ποιός θα πάρει τέτοιο μαζί του και από πού θα τραβήξει γραμμή, αλλά δε βαριέσαι... Άλλο που είπες : Εγώ δεν ανέφερα ότι του Χαλκιά είναι καλύτερη ΣΕ ΟΛΑ από του Siamos. Είμαι όμως σίγουρος ότι αυτούς που χτυπάνε μεντεσέδες, τους αντιμετωπίζει. Αυτό έγραψα. Τώρα αν εσύ εστιάζεις στο ότι είναι για τα μπάζα, δεν τις έχω εξετάσει ακόμα από κοντά. Θα δω εσωτερική ασφάλεια και θα κρίνω. Μάλλον ήθελες να πεις ....για τα μπάζα στα άλλα ζητήματα..... Άλλο : Καλά είναι να κάνεις πνεύμα για διαστημικά τρυπάνια, αλλά δεν σε βλέπω να αναφέρεις κάποιο καλό μοντέλο, ότι είναι αδύναμο. Τακτικισμός και προφυλαγμένη συζήτηση, δεν δηλώνουν γνώση. Τα ρητορικά σχήματα είναι καλό να συνοδεύονται από ρεαλιαστικά παραδείγματα. Ερώτηση : Το Milwaukee των 20volt, μπορεί άραγε να τρυπήσει αυτό που τρυπάει στο παρακάτω βίντεο ο φίλος μας ; Δράπανο σε 6mm ατσάλι. Αν έχεις κάποια ακριβή πόρτα και σε χάλασα, τότε το καταλαβαίνω. Εγώ έχω 2 ακριβές πόρτες και τι να κάνουμε που δεν είναι τόσο ασφαλείς σε αυτό το σημείο που ανέφερα. ας τα παρουμε 1-1. α) δεν εχω πιασει τροχο, θες να βρεθουμε να μου δειξεις ; επισης, να παμε να δοκιμασουμε σε καποια πορτα που θα σου υποδειξω εγω ; τροχο μπαταριας. οποιον τροχο, οσα βολτ + αμπερ θελεις. β) εισαι τοσο ανιδεος που μιλας για ηλεκτροκοπες ενω το 80% των πορτων κατεβαινουν με γρυλλο σε λιγοτερο απο 6,5'. γ) ανεφερες του χαλκια τις πορτες που ειναι ενα ματσο πριονιδια. κλειδαριες για τα μπαζα, μηχανισμοι μεσα για τα πανηγυρια. ηλεκτροκολλημενες κλειδαριες χωρις τρυπες επανω στην πορτα για να παρει 400€ σε τοποθετηση νεας κλειδαριας securemme + k2 + defender πλαστικο. οχι οτι του Σιαμο δεν εχουν ατελειες κ δεν εχουν μαλακισμενες μεθοδους μεσα αλλα οπως και να το κανουμε στα 550€ + φπα δεν υπαρχει αντιστοιχη πορτα. δ) τωρα για μοντελα, δυνατα + αδυνατα - τακτικισμους & προφυλαγμενες συζητησεις ισως να κανεις εσυ στους προσκοπους ή στην εκκλησια που πας. ουτε την απολυτη γνωση εχω, ουτε αυτα που ξερω ειμαι ο μοναδικος που τα κατεχει. απο ασχετους ομως σαν εσενα που ειδαν 500 βιντεο στο γιουτιουμπ κ αλλους ασχετους που ερχονται και μου λενε οτι τους ψεκασαν τον κυλινδρο κ τον εσπασαν ενω το μονο που χρειαζοταν ηταν μια σκυλα, ε...χορτασαμε ! ε) ακομη και μπος μπλε τρυπαει οτι θες αρκει να ξερεις να το χρησιμοποιεις + να εχεις σοβαρο ποτηρι. τοσο ανιδεος που το προβλημα το εστιαζεις στο μισο μερος της εργασιας. στ) ναι, οντως με χαλασες. παω να πεταξω τις πορτες στην ανακυκλωση. εισαι και μαντης. πες μας και τα 6 νουμερα του τζοκερ να κερδισουμε σοφε ιπποτη. 2 ώρες πριν, jajavax είπε ΟΚ ο θόρυβος είναι αποτρεπτικός ορισμένες φορές. Πάντως σίγουρα μέχρι το πρώτο τρύπημα, ο τύπος στο βίντεο δεν έβαλε κρουστικό. Μιλάμε ότι μέχρι να πιάσει τρόχο, είναι σχετικά ήσυχος. Το φλόγιστρο είναι ήσυχο επίσης. Το plasma είναι ησυχο. Διαβάστε άλλη μία φορά, δεν κοστίζει κάτι. Το ξαναλέω, δεν εξετετάζω τα θέματα Defender. Δεν εξετάζω το ποτηρο-τρύπημα που ακολουθεί στο βίντεο (αυτό ανήκει σε περιπτώσεις defender). Εξετάζω αν με το Dewalt τού βίντεο, ανοίγεις λίγο χώρο στη γωνία της πόρτας, για να βάλεις λοστό καi να δεις το μεντεσέ. Να αρχίσεις να φτάνεις σιγά-σιγά στο μεντεσέ. Πόσο απόσταση είναι αυτός ; Είναι ακριβώς 8 εκατοστά. Ευχαριστώ πάντως, για την ενημέρωση με το Disec BDK250, που φαίνεται να έχει έχει μόλις 80 € και να αυξάνει την ασφάλεια. βρε φιλε μου εισαι ανιδεος. σε παρακαλω μην εκτιθεσαι. ποιος διαρρηκτης και σε τι σπιτια θα φαει 5' για το ανοιγμα του σημειου που θα μπει ; ουτε στο μπρονξ ειμαστε, ουτε στην αιθιοπια. ελεος. εδω μιλαμε οτι οι πορτες ανοιγουν με κλειδια, αντικλειδια, πικινγκ, μπαμπινγκ κι εσυ εχεις μεινει στα τρυπηματα. 47 λεπτά πριν, Theban είπε Ξέρει κανείς αν φέρνει κάποιος στην Ελλάδα το OR13 της disec για ξύλινες; γιατι δεν παιρνεις το κλασικο OR02 ?
Theban Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Το or13 θα με βόλευε σε μια περίπτωση λόγω της μεγαλύτερης διαμέτρου.
JMc7 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Theban είπε Το or13 θα με βόλευε σε μια περίπτωση λόγω της μεγαλύτερης διαμέτρου. δε νομιζω να το βρεις. κανεις αντιπροσωπος δεν το εχει...
swayback Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Theban είπε Το or13 θα με βόλευε σε μια περίπτωση λόγω της μεγαλύτερης διαμέτρου. Ενημερωτικά, μπορείς να βάλεις κάποιο monolito (πχ Disec BS200 ή BD200) που έχει πλάτος 68mm και ύψος 88mm (αντί για 65mm που είναι η διάμετρος στο OR13). Απλά επειδή το ξύλο στις ξύλινες πόρτες είναι συνήθως λεπτό, μάλλον θα χρειαστείς και αυτό. Δεν είναι ιδανικά για ξύλινες πόρτες, αλλά αν δεν σου κάνει το OR02, είναι μία εναλλακτική τα monolito. Και σαφώς είναι και πιο ενισχυμένα. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από swayback
johnieXoX Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Επειδή και εγώ θα χρειαστώ πόρτα ασφαλείας στους επόμενους μήνες, που προτείνετε να πάω να κοιτάξω? siamo είναι μια καλή επιλογή από όσο έχω δει στο forum. κάποια άλλη? επίσης κλειδαριά και defender θα σου βάλουν όλοι όποια τους ζητήσεις, ή παίζει να σου πουν πως δεν κάνουν για την πόρτα τους? κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου απαιτείται πάντα? γενικά, έχετε κάποια να προτείνετε σε ένα λογικό φάσμα τιμών? (υποθέτω γύρω στα 500 - 700 θεωρείται ένα καλό εύρος για πόρτα διαμερίσματος).
KIKOMANOS Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Καλησπερα και απο εμενα. Εχω μια ξύλινη π'ορτα με απλή κλειδαριά κ μια πρόσθετη μαρκας Juwel. Mετά από διαρρηξη διπλανού σπιτιού ψάχνομαι για αναβάθμιση. Τι προτείνετε; Αλλαγή της Juwel με άλλη (όπως πχ OMEGA PLUS EXAGONO) ή αλλαγή της απλής με νεό κύλινδρο και defender; Mπατζετ 100-150 Ε. Ευχαριστώ!!!
swayback Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, johnieXoX είπε Επειδή και εγώ θα χρειαστώ πόρτα ασφαλείας στους επόμενους μήνες, που προτείνετε να πάω να κοιτάξω? siamo είναι μια καλή επιλογή από όσο έχω δει στο forum. κάποια άλλη? επίσης κλειδαριά και defender θα σου βάλουν όλοι όποια τους ζητήσεις, ή παίζει να σου πουν πως δεν κάνουν για την πόρτα τους? κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου απαιτείται πάντα? γενικά, έχετε κάποια να προτείνετε σε ένα λογικό φάσμα τιμών? (υποθέτω γύρω στα 500 - 700 θεωρείται ένα καλό εύρος για πόρτα διαμερίσματος). Κλειδαριά χρηματοκιβωτίου είναι αυτή που πρέπει να ΜΗΝ έχει η πόρτα σου. Η πόρτα θα πρέπει να έχει ή κλειδαριά κυλίνδρου ή κλειδαριά Omega Plus. Στην κυλίνδρου είναι πολλοί οι πιθανοί συνδυασμοί, μιας και αποτελείται από την κλειδαριά (κυρίως σώμα), τον κύλινδρο (αφαλό) και το defender. Σε αυτά τα λεφτά (500~700) ίσως έχεις οριακά την πολυτέλεια να βάλεις τουλάχιστον έναν καλό/πολύ καλό/κορυφαίο κύλινδρο (αφαλό). Η Omega Plus είναι μία. Έχει standard επίπεδο αφαλείας, το οποίος όμως, μπορεί να ανέβει αν συνδυαστεί με πρόσθετο defender (δύσκολα στο budget σου). Μία επιλογή που μου έρχεται κατά νου, είναι πόρτα Siamo Atros (560+ΦΠΑ=694 νομίζω) και ή την παίρνεις με κύλινδρο KESO 8000, ή αγοράζεις μετά μόνος σου έναν καλύτερο. Αν αγοράσεις μόνος σου κύλινδρο (δηλαδή όχι από τον Σιάμο), υπολόγισε από 100 έως 150€ επιπλέον. Εναλλακτικά, ρίξε μια ματιά σε SteelDoor, PortaBlock, PortaNova, EuroPorta, GoldenDoor...ή και όπου αλλού νομίζεις. Κάποιοι από αυτούς που ανέφερα (πλυν του Σιάμου), βάζουν και Omega Plus. Προφανώς κοιτάς για το οικονομικότερο μοντέλο θωράκισης που έχουν όλοι αυτοί -μιας και το budget είναι 500~700. Tip: Στον Σιάμο δεν ζητάς Omega Plus ή κυλίνδρους, κλειδαριές και defender που δεν προμηθεύεται ο ίδιος. Μην μπεις καν στον κόπο. Την παίρνεις όπως την δίνει. Συνοψίζοντας, πας για πόρτα ασφαλείας με νορμάλ θωράκιση (η Atros του Σιάμου νομίζω είναι η πιο ενισχυμένη σε αυτά τα λεφτά), που ή θα έχει κλειδαριά Omega Plus ή κλειδαριά κυλίνδρου. Αν την πάρεις με κλειδαριά κυλίνδρου, είναι πολύ πιθανό να "χρειαστεί" να αλλάξεις τον κύλινδρο (αφαλό), αφού την πάρεις, μιας και οι πόρτες των 500~700€, συνήθως (για να μην πω σχεδόν πάντα) έχουν κυλίνδρους (αφαλούς) απλούς προς μέτριους. Οπότε εκεί, βάζεις έναν κύλινδρο με 100~150€ και θα είσαι σε αρκετά καλό επίπεδο ασφαλείας. Νομίζω δεν έχει νόημα να μπω στη διαδικασία να σου πω τί κλειδαριά και defender (αν πας σε κλειδαριά κυλίνδρου) να προτιμήσεις, γιατί είναι περιορισμένο το budget σου. Καλό θα ήταν πάντως, η κλειδαριά κυλίνδρου να είναι τουλάχιστον γραναζωτή και να έχει καταπέλτη. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από swayback 3
JMc7 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, KIKOMANOS είπε Καλησπερα και απο εμενα. Εχω μια ξύλινη π'ορτα με απλή κλειδαριά κ μια πρόσθετη μαρκας Juwel. Mετά από διαρρηξη διπλανού σπιτιού ψάχνομαι για αναβάθμιση. Τι προτείνετε; Αλλαγή της Juwel με άλλη (όπως πχ OMEGA PLUS EXAGONO) ή αλλαγή της απλής με νεό κύλινδρο και defender; Mπατζετ 100-150 Ε. Ευχαριστώ!!! να ξερεις οτι η juwel λογω σπανιοτητας ανοιγει παρα μα παρα πολυ δυσκολα. εγω προσωπικα δε θα την αλλαζα αν θελεις, αναβαθμισε το κατω μερος. κλειδαρια 45mm + oro + καποιον καλο ατσαλινο κυλινδρο 2 1
jajavax Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, JMc7 είπε ας τα παρουμε 1-1. α) δεν εχω πιασει τροχο, θες να βρεθουμε να μου δειξεις ; επισης, να παμε να δοκιμασουμε σε καποια πορτα που θα σου υποδειξω εγω ; τροχο μπαταριας. οποιον τροχο, οσα βολτ + αμπερ θελεις. β) εισαι τοσο ανιδεος που μιλας για ηλεκτροκοπες ενω το 80% των πορτων κατεβαινουν με γρυλλο σε λιγοτερο απο 6,5'. γ) ανεφερες του χαλκια τις πορτες που ειναι ενα ματσο πριονιδια. κλειδαριες για τα μπαζα, μηχανισμοι μεσα για τα πανηγυρια. ηλεκτροκολλημενες κλειδαριες χωρις τρυπες επανω στην πορτα για να παρει 400€ σε τοποθετηση νεας κλειδαριας securemme + k2 + defender πλαστικο. οχι οτι του Σιαμο δεν εχουν ατελειες κ δεν εχουν μαλακισμενες μεθοδους μεσα αλλα οπως και να το κανουμε στα 550€ + φπα δεν υπαρχει αντιστοιχη πορτα. δ) τωρα για μοντελα, δυνατα + αδυνατα - τακτικισμους & προφυλαγμενες συζητησεις ισως να κανεις εσυ στους προσκοπους ή στην εκκλησια που πας. ουτε την απολυτη γνωση εχω, ουτε αυτα που ξερω ειμαι ο μοναδικος που τα κατεχει. απο ασχετους ομως σαν εσενα που ειδαν 500 βιντεο στο γιουτιουμπ κ αλλους ασχετους που ερχονται και μου λενε οτι τους ψεκασαν τον κυλινδρο κ τον εσπασαν ενω το μονο που χρειαζοταν ηταν μια σκυλα, ε...χορτασαμε ! ε) ακομη και μπος μπλε τρυπαει οτι θες αρκει να ξερεις να το χρησιμοποιεις + να εχεις σοβαρο ποτηρι. τοσο ανιδεος που το προβλημα το εστιαζεις στο μισο μερος της εργασιας. στ) ναι, οντως με χαλασες. παω να πεταξω τις πορτες στην ανακυκλωση. εισαι και μαντης. πες μας και τα 6 νουμερα του τζοκερ να κερδισουμε σοφε ιπποτη. βρε φιλε μου εισαι ανιδεος. σε παρακαλω μην εκτιθεσαι. ποιος διαρρηκτης και σε τι σπιτια θα φαει 5' για το ανοιγμα του σημειου που θα μπει ; ουτε στο μπρονξ ειμαστε, ουτε στην αιθιοπια. ελεος. εδω μιλαμε οτι οι πορτες ανοιγουν με κλειδια, αντικλειδια, πικινγκ, μπαμπινγκ κι εσυ εχεις μεινει στα τρυπηματα. 1. Χαίρομαι που συνεννούμαστε. Ούτε καλύτερα από εσένα ξέρω, ούτε όμως έκανα λόγο για όλες τις πόρτες. Μίλησα για τα 2 μοντέλα που έχω και αν δεν είναι καταννοητό, δεν πειράζει. Και δεν μίλησα για ΟΛΗ την πόρτα, αλλά για τον μεντεσέ. Μου αρέσει να μένω ΜΕΣΑ στο θέμα. Είσαι γνώστης, είμαι και λίγο χαζός, τι να κάνουμε... Ειδικά αν υποδείξεις και πόρτα που δεν έχω, τότε εντάξει. 2. Ναι είμαι ανίδεος ως προς το στατιστικό μέρος, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου. Όμως από την στιγμή που δεν μπορείς να εστιάσεις, δε μπορώ να σε εμπιστευθώ ότι γνωρίζεις αυτό το ποσοστό που αναφέρεις. Τελικά μπορεί να είναι και 50%. Ξέρεις όμως, δεν αναιρεί την ηλεκτροκοπή το επιχείρημά σου. Εκτός και αν ήθελες να πεις κάτι άλλο. Εγώ ο καημένος δεν μίλησα για πλειοψηφία, ούτε ξεκαθάρισα ότι με ενδιαφέρει το λεγόμενο "σύνηθες", αγαπητέ. 3. Ευχαριστώ για την πληροφόρηση, δηλαδή τα συγκριτικά των 2 αυτών κατασκευαστών. Πρέπει δηλαδή να φύγω από το ζήτημα του μεντεσέ ή είναι κάτι που πρέπει να παραδεχτείς ότι δεν γνωρίζεις ; Είσαι άριστος σε θέματα defender λόγου χάρη, αλλά εγώ δεν μίλησα για κάτι τέτοιο. Αν κάποιος γνωρίζει τις αντοχές των μεντεσέων και πόσο σίδερο έχει μέχρι αυτούς και πόσο θέλει ο λοστός που προανέφερα, τότε είναι μέσα στο θέμα. Αλλιώς καλές οι γνώσεις του, αλλά εγώ άλλο ήθελα να μάθω. 4. Ναι. 5. Επιτέλους μία απάντηση. Με έπαρση δεν λέω, αλλά απάντηση. Ναι αυτό το μισό μέρος της εργασίας με ενδιαφέρει. Τα υπόλοιπα είναι ασχετοσύνη μου. Τι να κάνουμε, δεν ζήτησα πλήρη κατατόπιση. 6. Δεν ξέρω ποιός θα φάει 5 λεπτά σε διάρρξη από έξω. Αλλά και δεν γίνεται να στηριχτώ πάνω στη διαβεβαίωσή σου, ξέρεις. Αν στηριζόμουν, τότε εκτός από άσχετος (σε πολλά) θα ήμουν και κάτι άλλο, σίγουρα. Ή έχω λάθος ; Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από jajavax
JMc7 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, jajavax είπε 1. Χαίρομαι που συνεννούμαστε. Ούτε καλύτερα από εσένα ξέρω, ούτε όμως έκανα λόγο για όλες τις πόρτες. Μίλησα για τα 2 μοντέλα που έχω και αν δεν είναι καταννοητό, δεν πειράζει. Και δεν μίλησα για ΟΛΗ την πόρτα, αλλά για τον μεντεσέ. Μου αρέσει να μένω ΜΕΣΑ στο θέμα. Είσαι γνώστης, είμαι και λίγο χαζός, τι να κάνουμε... Ειδικά αν υποδείξεις και πόρτα που δεν έχω, τότε εντάξει. 2. Ναι είμαι ανίδεος ως προς το στατιστικό μέρος, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου. Όμως από την στιγμή που δεν μπορείς να εστιάσεις, δε μπορώ να σε εμπιστευθώ ότι γνωρίζεις αυτό το ποσοστό που αναφέρεις. Τελικά μπορεί να είναι και 50%. Ξέρεις όμως, δεν αναιρεί την ηλεκτροκοπή το επιχείρημά σου. Εκτός και αν ήθελες να πεις κάτι άλλο. Εγώ ο καημένος δεν μίλησα για πλειοψηφία, ούτε ξεκαθάρισα ότι με ενδιαφέρει το λεγόμενο "σύνηθες", αγαπητέ. 3. Ευχαριστώ για την πληροφόρηση, δηλαδή τα συγκριτικά των 2 αυτών κατασκευαστών. Πρέπει δηλαδή να φύγω από το ζήτημα του μεντεσέ ή είναι κάτι που πρέπει να παραδεχτείς ότι δεν γνωρίζεις ; Είσαι άριστος σε θέματα defender λόγου χάρη, αλλά εγώ δεν μίλησα για κάτι τέτοιο. Αν κάποιος γνωρίζει τις αντοχές των μεντεσέων και πόσο σίδερο έχει μέχρι αυτούς και πόσο θέλει ο λοστός που προανέφερα, τότε είναι μέσα στο θέμα. Αλλιώς καλές οι γνώσεις του, αλλά εγώ άλλο ήθελα να μάθω. 4. Ναι. 5. Επιτέλους μία απάντηση. Με έπαρση δεν λέω, αλλά απάντηση. Ναι αυτό το μισό μέρος της εργασίας με ενδιαφέρει. Τα υπόλοιπα είναι ασχετοσύνη μου. Τι να κάνουμε, δεν ζήτησα πλήρη κατατόπιση. 6. Δεν ξέρω ποιός θα φάει 5 λεπτά σε διάρρξη από έξω. Αλλά και δεν γίνεται να στηριχτώ πάνω στη διαβεβαίωσή σου, ξέρεις. Αν στηριζόμουν, τότε εκτός από άσχετος (σε πολλά) θα ήμουν και κάτι άλλο, σίγουρα. Ή έχω λάθος ; 1. θες να προετοιμαστεις & να πληρωσω τις ζημιες σε μια πορτα που γνωριζεις ; να μου ανοιξεις με τον τροπο που αναφερεις. πληρωνω ολο το κοστος της επαναφορας στην αρχικη κατασταση. 2. το ποσοστο ειναι απο τις προσπαθειες σε αττικη & θεσσαλονικη με τη συγκεκριμενη διαδικασια σε συναρτηση με το ποσες ανοιξαν & ποσες οχι. αρνητικος παραγοντας οτι δε γνωριζουμε τι σταματησε τους διαρρηκτες (εκει που δεν ηταν προφανες). 3. με τη λιγη φυσικη που γνωριζω, ειναι αυτονοητο οτι καποιος μπορει να κατεβασει τον μεντεσε. δε χρειαζεται ουτε να μου το πεις εσυ, ουτε να μας δωσεις το αγιο φως της γνωσης. ειναι προφανες οτι ο καλυτερος μεντεσες (των εκκλησιων, τραπεζων & πλεουμενων πολλων τονων) δε θ'αντεξει για πολυ. τωρα που σου γραφω, σκεφτομαι οτι αν δειξω τον μεντεσε της πορτας μου στη γιαγια μου & ενα καμινετο, ισως να καταλαβει οτι μπορει να τον κοψει σε dt. ειναι 86 ετων και ξερει να μαγειρευει τελεια αρα μπορει να ξερει και απο κοψιματα. οποτε ναι, προσπερασα το θεμα του μεντεσε και εμεινα στο κομματι οτι ο κυριος χαλκιας πουλουσε & πουλαει σκουπιδια (κατα τη γνωμη μου). 5. δεν υπαρχει καμια επαρση. ισως υπαρχει ενταση στο λογο μου αλλα μιλας για κατι που ειναι στο <10% να συμβει στο μεσο χρηστη & αγοραστη πορτας. 6. φυσικα και δε θα στηριχθεις στη διαβεβαιωση μου γιατι μπορει απλα να εισαι η εξαιρεση στις προσπαθειες των εγκληματιων. παραυτα καλο θα ηταν να προσγειωθεις στην υφισταμενη πραγματικοτητα & οταν θελεις να εμφανισεις ενα κακως κειμενο σε μια κατασταση (στη φαση μας, μεντεσες + πορτα) να εισαι ετοιμος να στηριξεις λεκτικα & πρακτικα την ολη υποθεση. 1 1
gnks Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Πολύ ενδιαφέρον θέμα και χρήσιμες πληροφορίες. Ευχαριστώ όσους μοιράστηκαν τις γνώσεις και την πείρα τους. Στο διαμέρισμα που μετακομίζω στην Αθήνα, έχει αυτή την πόρτα (φωτό). Προσφέρει καθόλου ασφάλεια ή είναι κακής ποιότητας; Τι προτείνετε για αναβάθμιση της ασφάλειας και αλλαγή κλειδιών; Ευχαριστώ Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από gnks
jajavax Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Τώρα που καταλάβατε το "βίτσιο" που έχω, δηλαδή να μην μάς την βγαίνει στον μεντεσέ ο κάθε εισβολέας, μοιραία ο μόνος αντίπαλος είναι μία καλή πόρτα τύπου Siamo, που όμως να βγάζει γλώσσες (ή όπως λέγονται) στην πίσω πλευρά και όχι μόνο δίπλα από το κλειδί. Νομίζω λέγεται "Περιμετρικό Κλείδωμα" ή Πίσω Κινητά Σημεία Κλειδώματος. Μαζί με μία καλή κλειδαριά και ένα Disec BDK250 πιστεύω ότι το πράγμα πηγαίνει σε καλό δρόμο. Για παράδειγμα, βλέπω αυτή να παρέχει κάτι τέτοιο https://artist.com.gr/thorakismenes-portes/σασί/σασι-θωρακισμενησ-πορτασ-με-31-κινητα-ση/ Όμως δεν γνωρίζω αν είναι καλή σαν Siamo και πώς την τοποθετείς από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, χωρίς να έχεις πρόβλημα συντήρησης, αναβάθμισης κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις