Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε δεν αξίζει να αλλάξεις μια φτηνή πόρτα με κάποια ακριβή, απλά αλλάζεις κύλινδρο και defender; Γιατί έχω μια φτηνή ασφαλείας από τον κατασκευαστή και έχω αλλάξει τον κύλινδρο με rs3s και σκέφτομαι μελλοντικά να αλλάξω όλη την πόρτα από τον Σιάμο.Δεν αξίζει λέτε; 

Επεξ/σία από 26ska
  • Confused 1
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, 26ska είπε

Οπότε δεν αξίζει να αλλάξεις μια φτηνή πόρτα με κάποια ακριβή, απλά αλλάζεις κύλινδρο και defender; 

Συνήθως είναι υπερβολή η αλλαγή ολόκληρης της πόρτας. Αλλά ανάλογα την περίπτωση , τις συνθήκες και αν το επιτρέπει η τσέπη. 

Αλλά ναι, τις περισσότερες φορές αρκεί απλά η αλλαγή(ή αναβάθμιση) της κλειδαριάς.

Επεξ/σία από swayback
Δημοσ.
2 hours ago, swayback said:

Θα πλησιάσει, να το πω πιο σωστά, την πόρτα των 700~1000€. Δηλαδή, ο κύλινδρος θα είναι ίδιου επιπέδου, αλλά το defender δεν θα είναι ενισχυμένο και με κάποια στοιχειώδη προστασία ενάντια σε σπάσιμο/αφαίρεση, η κλειδαριά λογικά δεν θα είναι γραναζωτή και δεν ξέρουμε αν θα έχει και καταπέλτη και η θωράκιση...θα είναι της πλάκας κυριολεκτικά.

Αλλά ναι, βάσει των σημερινών δεδομένων, ανεβαίνει σημαντικά το επίπεδο ασφαλείας της φθηνής πόρτας, αλλάζοντας και μόνο τον κύλινδρο. Αν δώσεις και 40~50€ για ένα καλό defender, εκεί ναι, φτάνεις το "απαραβίαστο" στο οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως.

Έχει κανείς να προτείνει για Θεσσαλονίκη κάποιο κατάστημα που να είναι αξιόπιστο και να μπορώ να κάνω τέτοια πατέντα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, νέο μέλος και θα ήθελα την βοήθειά σας.

Σε θωρακισμένη πόρτα του Σιάμου, 15ετίας, αλλάχτηκε πριν 5 χρόνια η κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου.

Τοποθετήθηκε κλειδαριά με κύλινδρο KESO4000 (όχι S) και defender.

Καταρχήν ποια η γνώμη σας για την KESO4000. Υπάρχει λόγος να βάλω κάτι καλύτερο και αν ναι τι; Αν μπορείτε να μου υποδείξετε και κατάστημα σε pm.

Μιλάμε για διαμέρισμα στην Αθήνα.  

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

IMG_20190319_192925.jpg

IMG_20190319_192943.jpg

Επεξ/σία από dimpyr
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, dimpyr είπε

Σε θωρακισμένη πόρτα του Σιάμου, 15ετίας, αλλάχτηκε πριν 5 χρόνια η κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου.

Καταρχήν ποια η γνώμη σας για την KESO4000. Υπάρχει λόγος να βάλω κάτι καλύτερο και αν ναι τι; Αν μπορείτε να μου υποδείξετε και κατάστημα σε pm.

IMG_20190319_192925.jpg

IMG_20190319_192943.jpg

Καλησπέρα αν θυμάμαι καλά εχει γραφτεί οτι τον Keso 2000 και 4000 τους εχουν παραβιάσει χωρις σπάσιμο, για σίγουρα θα σου απαντήσουν τα εξαιρετικά μελη γκουρού του θέματος Swayback - Mclein - JMc 7.Αν επιτρέπεται γιατι δεν κοιτάς παλι για Σιαμο,εβαλα πριν δυο εβδομάδες νεα πορτα απόλυτα ευχαριστημένος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, afelis είπε

Καλησπέρα αν θυμάμαι καλά εχει γραφτεί οτι τον Keso 2000 και 4000 τους εχουν παραβιάσει χωρις σπάσιμο, για σίγουρα θα σου απαντήσουν τα εξαιρετικά μελη γκουρού του θέματος Swayback - Mclein - JMc 7.Αν επιτρέπεται γιατι δεν κοιτάς παλι για Σιαμο,εβαλα πριν δυο εβδομάδες νεα πορτα απόλυτα ευχαριστημένος.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.  Τον KESO4000 ο Σιάμος τον έβαλε προ πενταετίας.

Θα περιμένω και την απάντηση των γκουρού.

Αν επιτρέπεται τι κύλινδρο σου έβαλε ο Σιάμος πριν δυο εβδομάδες;

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, dimpyr είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.  Τον KESO4000 ο Σιάμος τον έβαλε προ πενταετίας.

Θα περιμένω και την απάντηση των γκουρού.

Εβαλα δυο εναν CES WSM και εναν KESO 8.000

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, dimpyr είπε

IMG_20190319_192925.jpg

IMG_20190319_192943.jpg

Υπαρχει λογος γιατι οντως ειχε γραφτει παλιοτερα οτι εχει παραβιαστει και δεν υπαρχει λογος να παει καποιος για αλλαγη κυλινδρου στο σιαμο η σε πορταδες. Εδω παντως ενας απο τους γκουρου που αναφερεις (δεν θελω να κανω διαφημιση) εχει πολυ καλες τιμες και κανει και καλη δουλεια. Επιλογες ειδικα στην τιμη του keso 8000 και πολλες και καλυτερες και ποσο μαλλον απο τιμη πορταδων

Επεξ/σία από john_petrucci7
...
Δημοσ.
12 ώρες πριν, afelis είπε

καλα, το να παει καποιος στο Σιαμο για αλλαγη κυλινδρου ειναι σα να λεμε θα παμε στη Μηλο για τη θαλασσα & να καθομαστε στο ξενοδοχειο να την κοιταμε.

13 ώρες πριν, dimpyr είπε

IMG_20190319_192925.jpg

IMG_20190319_192943.jpg

αν δεν υπαρχει τιποτα περισσοτερο απο την οικογενεια μεσα στο σπιτι, μην τον αλλαξεις ακομη.

δεν ειναι κακος κυλινδρος - δεν ειναι και τοπ φυσικα. επισης, Αθηνα ειναι τα Εξαρχεια & Αθηνα ειναι το Γαλατσι.

εαν σκεφτεις να τον αλλαξεις, περιοριζεσαι σε επιλογες ανω των 120€ για να εχεις διαφορα απ'αυτο που ηδη εχεις.

11 ώρες πριν, dimpyr είπε

11 ώρες πριν, afelis είπε

Εβαλα δυο εναν CES WSM 

οπου ο wsm ειναι χειροτερος του k4000.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Υπαρχει λογος γιατι οντως ειχε γραφτει παλιοτερα οτι εχει παραβιαστει και δεν υπαρχει λογος να παει καποιος για αλλαγη κυλινδρου στο σιαμο η σε πορταδες. Εδω παντως ενας απο τους γκουρου που αναφερεις (δεν θελω να κανω διαφημιση) εχει πολυ καλες τιμες και κανει και καλη δουλεια. Επιλογες ειδικα στην τιμη του keso 8000 και πολλες και καλυτερες και ποσο μαλλον απο τιμη πορταδων

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Απ' ότι καταλαβαίνω καλό θα ήταν να αλλαχτεί ο κύλινδρος KESO4000.

Μπορεί κάποιος να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις; Budget γύρω στα 150 €.

Θα ήθελα κάτι που να μην χρειαστεί να αλλάξω ξανά στα επόμενα 5 ή παραπάνω χρόνια. 

4 λεπτά πριν, JMc7 είπε

καλα, το να παει καποιος στο Σιαμο για αλλαγη κυλινδρου ειναι σα να λεμε θα παμε στη Μηλο για τη θαλασσα & να καθομαστε στο ξενοδοχειο να την κοιταμε.

αν δεν υπαρχει τιποτα περισσοτερο απο την οικογενεια μεσα στο σπιτι, μην τον αλλαξεις ακομη.

δεν ειναι κακος κυλινδρος - δεν ειναι και τοπ φυσικα. επισης, Αθηνα ειναι τα Εξαρχεια & Αθηνα ειναι το Γαλατσι.

εαν σκεφτεις να τον αλλαξεις, περιοριζεσαι σε επιλογες ανω των 120€ για να εχεις διαφορα απ'αυτο που ηδη εχεις.

οπου ο wsm ειναι χειροτερος του k4000.

Ακόμα και στο Γαλάτσι δεν μπορείς να είσαι πολύ ήσυχος. Στην πολυκατοικία μου έχουν μπει ήδη 2 φορές (ευτυχώς όχι σε εμένα).

Σίγουρα στο σπίτι δεν υπάρχει θησαυρός αλλά θα ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος γίνεται, ιδιαίτερα το καλοκαίρι στις διακοπές.

Με προβληματίζει περισσότερο αυτό που γράφτηκε παραπάνω ότι ο KESO 4000 έχει παραβιαστεί. Σίγουρα αν δεν χρειάζεται δεν θέλω να "πετάξω" 150 €...

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, dimpyr είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Απ' ότι καταλαβαίνω καλό θα ήταν να αλλαχτεί ο κύλινδρος KESO4000.

Μπορεί κάποιος να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις; Budget γύρω στα 150 €.

Θα ήθελα κάτι που να μην χρειαστεί να αλλάξω ξανά στα επόμενα 5 ή παραπάνω χρόνια. 

Ακόμα και στο Γαλάτσι δεν μπορείς να είσαι πολύ ήσυχος. Στην πολυκατοικία μου έχουν μπει ήδη 2 φορές (ευτυχώς όχι σε εμένα).

Σίγουρα στο σπίτι δεν υπάρχει θησαυρός αλλά θα ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος γίνεται, ιδιαίτερα το καλοκαίρι στις διακοπές.

Με προβληματίζει περισσότερο αυτό που γράφτηκε παραπάνω ότι ο KESO 4000 έχει παραβιαστεί. Σίγουρα αν δεν χρειάζεται δεν θέλω να "πετάξω" 150 €...

evva 4ks, winkhaus x-tra, mul-t-lock mt5 / με προτιμηση τη σειρα που τους γραφω.

Δημοσ.
Στις 17/3/2019 στις 7:43 ΜΜ, JMc7 είπε

ελπιζω να μη θες να γελασουμε με αυτο το ποστ...

λινκ δεν εχεις για το σεναριο του μεντεσε.

χαλκιας κι αλλες (ποιες αλλες ; ) πορτες για τα μπαζα μας αναφερεις ως καλες.

δραπανα, τρυπανια απο το μελλον που θα τρυπησουν να καταστρεψουν μεντεσε σε μια πολυκατοικια για να κλεψουν 5Κ σε μετρητα & χρυσο απ'το Μ.Ο...

ευτυχως ειναι Κυριακη.

το θεμα ειναι της κεντρικης εισοδου να ειναι μονιμα κλειδωμενη. (ειτε 2πλη κλειδαρια, ειτε αυτοματο κλειδωμα, ειτε ηλεκτροπυρος).

Να τα πάρουμε ένα-ενα, να δούμε μήπως έχω εγώ λάθος.   Δεν ξέρω αν έχεις δουλέψει τροχό, αν έχεις πιάσει στα χέρια σου κανέναν Makita μπαταρίας και αν τον δοκίμασες σε μασίφ μέταλλο.

Ούτε αν έχεις δοοκιμάσει Plasma.  Γενικά με τις ηλεκτρο-κοπές, είσαι γνώστης και κόντεψες να γελάσεις ; Εύκολα θα νοιώσεις σιγουριά, ότι ..... ποιός θα πάρει τέτοιο μαζί του και από πού θα τραβήξει γραμμή, αλλά δε βαριέσαι...

Άλλο που είπες :

Εγώ δεν ανέφερα ότι του Χαλκιά είναι καλύτερη ΣΕ ΟΛΑ  από του Siamos.  Είμαι όμως σίγουρος ότι αυτούς που χτυπάνε μεντεσέδες, τους αντιμετωπίζει.    Αυτό έγραψα.  Τώρα αν εσύ εστιάζεις στο ότι είναι για τα μπάζα, δεν τις έχω εξετάσει ακόμα από κοντά.  Θα δω εσωτερική ασφάλεια και θα κρίνω.   Μάλλον ήθελες να πεις ....για τα μπάζα στα άλλα ζητήματα.....

Άλλο :

Καλά είναι να κάνεις πνεύμα για διαστημικά τρυπάνια, αλλά δεν σε βλέπω να αναφέρεις κάποιο καλό μοντέλο, ότι είναι αδύναμο.  Τακτικισμός και προφυλαγμένη συζήτηση, δεν δηλώνουν γνώση.  Τα ρητορικά σχήματα είναι καλό να συνοδεύονται από ρεαλιαστικά παραδείγματα. 

Ερώτηση : Το Milwaukee των 20volt, μπορεί άραγε να τρυπήσει αυτό που τρυπάει στο παρακάτω βίντεο ο φίλος μας ;

Δράπανο σε 6mm ατσάλι.  

Αν έχεις κάποια ακριβή πόρτα και σε χάλασα, τότε το καταλαβαίνω.  Εγώ  έχω 2 ακριβές πόρτες και τι να κάνουμε που δεν είναι τόσο ασφαλείς σε αυτό το σημείο που ανέφερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,νόμος οτι κλειδώνει ξεκλειδώνει-ανοίγει σκοπός του πολυ χρήσιμου αυτου θέματος ειναι να μάθουμε 5-6 πράγματα για την ασφάλεια μας,τώρα αν σε εχουν βάλει στο μάτι γιατί νομίζουν οτι στο σπιτι εχεις  πράγματα αξίας θα μπούνε και ας εχεις κροκόδειλους να σε φυλάνε σκοπός ειναι να καθυστερήσουμε οσο μπορούμε τον ερασιτέχνη,τον πρεζάκια,και να ελπίζουμε οτι ο επαγγελματίας θα πάει αλλου. Η ενσταση μου σε οτι αφορά τους μεντεσέδες,και το κτύπημα που γράφεις στην συγκεκριμένη πόρτα δεν εχει εφαρμογή γιατί ειναι ηλεκτροσυγκολημένοι στην κάσα και μόνο αν τρυπήσει-καταστρέψει θα μπει απο εκεί εκτός αν γκρεμίσει ολη την πόρτα.Υ.Σ. Τελείως φιλικά γιατί ολοι την ιδια ανησυχία  εχουμε για την ασφάλεια μας ετσι οπως εχουν γίνει τα πράγματα.

Επεξ/σία από afelis
  • Like 4
Δημοσ.

Το θέμα ειναι να μην μπουν οταν εισαι μέσα και κινδυνευσεις.

Αλλιώς τι θα πάρουν; Θα κάνουν μπάχαλο το σπιτι, θα πλένεις 2 εβδομάδες τα πάντα και θα παρουν οτι ηλεκτρονικό βρουν μεσα (laptop, TV , κοκ)

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, jajavax είπε

Να τα πάρουμε ένα-ενα, να δούμε μήπως έχω εγώ λάθος.   Δεν ξέρω αν έχεις δουλέψει τροχό, αν έχεις πιάσει στα χέρια σου κανέναν Makita μπαταρίας και αν τον δοκίμασες σε μασίφ μέταλλο.

Ούτε αν έχεις δοοκιμάσει Plasma.  Γενικά με τις ηλεκτρο-κοπές, είσαι γνώστης και κόντεψες να γελάσεις ; Εύκολα θα νοιώσεις σιγουριά, ότι ..... ποιός θα πάρει τέτοιο μαζί του και από πού θα τραβήξει γραμμή, αλλά δε βαριέσαι...

Άλλο που είπες :

Εγώ δεν ανέφερα ότι του Χαλκιά είναι καλύτερη ΣΕ ΟΛΑ  από του Siamos.  Είμαι όμως σίγουρος ότι αυτούς που χτυπάνε μεντεσέδες, τους αντιμετωπίζει.    Αυτό έγραψα.  Τώρα αν εσύ εστιάζεις στο ότι είναι για τα μπάζα, δεν τις έχω εξετάσει ακόμα από κοντά.  Θα δω εσωτερική ασφάλεια και θα κρίνω.   Μάλλον ήθελες να πεις ....για τα μπάζα στα άλλα ζητήματα.....

Άλλο :

Καλά είναι να κάνεις πνεύμα για διαστημικά τρυπάνια, αλλά δεν σε βλέπω να αναφέρεις κάποιο καλό μοντέλο, ότι είναι αδύναμο.  Τακτικισμός και προφυλαγμένη συζήτηση, δεν δηλώνουν γνώση.  Τα ρητορικά σχήματα είναι καλό να συνοδεύονται από ρεαλιαστικά παραδείγματα. 

Ερώτηση : Το Milwaukee των 20volt, μπορεί άραγε να τρυπήσει αυτό που τρυπάει στο παρακάτω βίντεο ο φίλος μας ;

Δράπανο σε 6mm ατσάλι.  

Αν έχεις κάποια ακριβή πόρτα και σε χάλασα, τότε το καταλαβαίνω.  Εγώ  έχω 2 ακριβές πόρτες και τι να κάνουμε που δεν είναι τόσο ασφαλείς σε αυτό το σημείο που ανέφερα. 

Αν είσαι καμιά περίπτωση σε φάση εξοχικού σε καμία Ν.Μάκρη ή μονοκατοικία στο Διόνυσο να έχει άπλετο χρόνο και όρεξη να κάνει κάποιος θόρυβο ίσως όλα αυτά δουλέψουν. Ειδικά αν δεν ξέρουν ότι μέσα έχει κάτι. Συν ότι αυτός που έχει τέτοια περιουσία μέσα εκτός από την πόρτα θα έχει και κάμερες, περιμετρικό συναγερμό ίσως και να φέρει ειδικό ασφαλείας να του καλύψει τα όποια κενά υπάρχουν. Πληροφοριακά ναι ένα καλό τρυπάνι ή τροχός κόβει αρκετά μέταλλα, αλλά μάλλον επειδή δεν είσαι εσύ γνώστης και είναι καλύτερα αυτός που σου είπε για τρυπάνια από το μέλλον, μάθε ότι για να κόψεις ένα disec BKD250 (diamond) θες να χαλάσεις αρκετούς καλούς δίσκους για τροχό. Και όχι για να το κόψεις ολικά αλλά για να πετύχεις σημείο και να δεις κύλινδρο. Αν αυτός που θέλει να μπει κάτσει ν ασχοληθεί με κόψιμο πόρτας ή αφαίρεση κάσας πίστεψε με θα έχει βρει και τα υπόλοιπα αδύνατα σημεία του σπιτιού κι εσύ θα κοιμάσαι (τον ύπνο του δικαίου). Απλά να έχεις το νου σου ότι στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μπήκαν από ένα κενό. Ένα φωταγωγό. Εκεί ήταν το τρωτό σημείο. Οπότε τα υπόλοιπα να χαμε να λέγαμε να χαμε να ούμε

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...