Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, mclein είπε

ο κυλινδρος ειναι MG, το ξεπερναμε :D

η κλειδαρια ειναι γραναζωτη ή νιωθεις/ακους κλακ-κλακ για 2 ή 3 γυρισματα ;

Η κλειδαριά που άλλαξα από mg σε abloy protec 2 (που πήρα από σένα πέρυσι αν θυμάσαι μαζί με το disec diamond για το χωριό), κάνει 2 κλακ. Τι σημαίνει αυτό; Θέλει αλλαγή;

Επεξ/σία από gsf
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mclein είπε

ο κυλινδρος ειναι MG, το ξεπερναμε :D

η κλειδαρια ειναι γραναζωτη ή νιωθεις/ακους κλακ-κλακ για 2 ή 3 γυρισματα ;

Σωστο και αυτο... Κανει δυο κλακ νομιζω και γυρναει δυο φορες για να κλειδωσει και να ξεκλειδωσει... οταν εισαι μεσα εχει και τν συρτη που κλειδωνει εξτρα, με λιγα λογια δεν εχει συρτη αλλα ειναι εξτρα κλειδωμα, το γιατι δεν το ξερω....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, gsf είπε

Η κλειδαριά που άλλαξα από mg σε abloy protec 2 (που πήρα από σένα πέρυσι αν θυμάσαι μαζί με το disec diamond για το χωριό), κάνει 2 κλακ. Τι σημαίνει αυτό; Θέλει αλλαγή;

14 ώρες πριν, liverpoolman είπε

Σωστο και αυτο... Κανει δυο κλακ νομιζω και γυρναει δυο φορες για να κλειδωσει και να ξεκλειδωσει... οταν εισαι μεσα εχει και τν συρτη που κλειδωνει εξτρα, με λιγα λογια δεν εχει συρτη αλλα ειναι εξτρα κλειδωμα, το γιατι δεν το ξερω....

αυτο σημαινει οτι οι κλειδαριες σας ΔΕΝ ειναι γραναζωτες. το αν εχουν καταπελτη (οι δικες σας) ή οχι δεν το γνωριζω αλλα δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για την ωρα. (με τα δικα μου δεδομενα).

Επεξ/σία από mclein
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mclein είπε

αυτο σημαινει οτι οι κλειδαριες σας ΔΕΝ ειναι γραναζωτες. το αν εχουν καταπελτη ή οχι δεν το γνωριζω αλλα δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για την ωρα. (με τα δικα μου δεδομενα).

Μια χαρά! Thanks

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα. Έχω δει κάποιες διαφημίσεις για πόρτα ασφαλείας με immobilizer ως μέσο προστασίας. Έχει κάποιος εικόνα; Αξίζει επένδυση σε μια τέτοια λύση;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dikonas18 είπε

Καλημέρα. Έχω δει κάποιες διαφημίσεις για πόρτα ασφαλείας με immobilizer ως μέσο προστασίας. Έχει κάποιος εικόνα; Αξίζει επένδυση σε μια τέτοια λύση;

ποιος ; που ; δειγμα ; site ; 

• Super Moderators
Δημοσ.

Nα υπενθυμίσω το αυτονόητο:

Σε δημόσιο χώρο συζήτησης, η όποια συζήτηση προφανώς γίνεται δημόσια.

Αν για τον άλφα ή βήτα λόγο θεωρείτε πως δεν μπορείτε να το κάνετε (για λόγους διαφήμισης/δυσφήμισης, διαρροής προσωπικών δεδομένων κτλ.) δεν έχει θέση στο insomnia. 

Σας παρακαλώ, δεν μπορεί να έχουμε συζήτηση του στυλ "θα σου πω με pm". Τα μέλη ειδοποιούνται αυτόματα όταν λαμβάνουν προσωπικό μήνυμα, δεν υπάρχει λόγος να το ανακοινώνετε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρετε αν οι κλειδαριές που ανοίγουν με μια καρτουλα είναι επικίνδυνες να σε εγκλωβίσουν στο σπίτι σε μια έκτακτη ανάγκη όπως σεισμό φωτιά ή να μπλοκάρουν ηλεκτρονικώς και να μην μπορείς να βγεις;

Επεξ/σία από NIKOLETAL
Δημοσ.
10 ώρες πριν, NIKOLETAL είπε

Ξέρετε αν οι κλειδαριές που ανοίγουν με μια καρτουλα είναι επικίνδυνες να σε εγκλωβίσουν στο σπίτι σε μια έκτακτη ανάγκη όπως σεισμό φωτιά ή να μπλοκάρουν ηλεκτρονικώς και να μην μπορείς να βγεις;

εμπεριεχουν ρισκο αναλογα τον κατασκευαστη. (μαρκα, ανταλλακτικα, προελευση κλπ)

πχ :

μια μηχανικη κλειδαρια εχει ποσοστο 10~20% για fail, αυξανομενο κατα 2% για καθε χρονο χρησης. (γι'αυτο αλλαγη καθε 8~10 χρονια)

μια αυτοματη ηλεκτρικη 30~40%. μια αυτοματη ηλεκτρομαγνητικη 20~25%.

ενας ηλεκτροπυρος 30~40% αλλα αν μπλοκαρει (ανεξαρτητα απ'την παροχη ρευματος) τοτε ο εγκλωβισμος ειναι δεδομενος.

οτιδηποτε δεν ανοιγει ΚΑΙ μηχανικα = επικινδυνο.

κυκλοφορουν διαφορα σεναρια (πολυ ομορφα & πρωτοποριακα, ελληνικα & μη) τα οποια εξασφαλιζουν μεν αορατο κλειδωμα/ξεκλειδωμα (το 99% της ασφαλειας) αλλα δεν εξασφαλιζουν τροπο διαφυγης σε περιπτωση αστοχιας.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω για αλουμινένια πόρτα εισόδου πολυκατοικίας ποια αυτόματου κλειδώματος ηλεκτρική κλειδαριά και ποιο κύλινδρο υπερασφαλείας ή ασφαλείας μου προτείνετε?? Μου είπαν για έναν mauer red line 2. Παρακαλώ τι εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν για ποιότητα και επίπεδο ασφαλείας κυλίνδρου? Επίσης, αν τα κλειδιά αντιγράφονται μόνο με κάρτα ιδιοκτησίας, που γίνονται δηλαδή αυτά στην Ελλάδα και πόσο περίπου κοστίζουν? (είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε)

ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα, σε ειδικούς και μη!

Στο σπίτι έχω κύλινδρο multilock interactive plus

Εδώ και ένα μήνα έχει αρχίσει να δυσκολεύει παρά πολύ το βάλε βγάλε του κλειδιού εντελώς από μόνο του. Διάβασα νωρίτερα ότι είναι αναμενόμενο πρόβλημα αλλά θα ήθελα να ρωτήσω σε όποιον ξέρει;

1) Υπάρχει λύση για αυτό που να το διορθώνει σημαντικά;

2) Υπάρχει περίπτωση ο κύλινδρος να καλύπτεται από εγγύηση ώστε να αντικατασταθεί; Αγοράστηκε τον τελοσ Οκτώβριου του 2018. 

Τελος, 3) υπάρχει περίπτωση να χειροτερεύσει;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, kva21 είπε

Εδώ και ένα μήνα έχει αρχίσει να δυσκολεύει παρά πολύ το βάλε βγάλε του κλειδιού εντελώς από μόνο του. Διάβασα νωρίτερα ότι είναι αναμενόμενο πρόβλημα αλλά θα ήθελα να ρωτήσω σε όποιον ξέρει;

2) Υπάρχει περίπτωση ο κύλινδρος να καλύπτεται από εγγύηση ώστε να αντικατασταθεί; Αγοράστηκε τον τελοσ Οκτώβριου του 2018. 

Δοκίμασε κανα λιπαντικό καθαριστικό. Εγώ (χωρίς να ξέρω αν είναι σωστό) σε αντίστοιχη περίπτωση έριξα μέσα wd40, έβαλα έβγαλα το κλειδί καμία 10αρια φορές και ξανά έριξα λίγο και μετά έγινε καλύτερος από καινούριο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, n4sleep είπε

Δοκίμασε κανα λιπαντικό καθαριστικό. Εγώ (χωρίς να ξέρω αν είναι σωστό) σε αντίστοιχη περίπτωση έριξα μέσα wd40, έβαλα έβγαλα το κλειδί καμία 10αρια φορές και ξανά έριξα λίγο και μετά έγινε καλύτερος από καινούριο.

Δεν νομίζω ότι κάνει το wd40. Περίμενε να σου πουν οι πιο ειδικοί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Σωκράτης Φ είπε

Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω για αλουμινένια πόρτα εισόδου πολυκατοικίας ποια αυτόματου κλειδώματος ηλεκτρική κλειδαριά και ποιο κύλινδρο υπερασφαλείας ή ασφαλείας μου προτείνετε?? Μου είπαν για έναν mauer red line 2. Παρακαλώ τι εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν για ποιότητα και επίπεδο ασφαλείας κυλίνδρου? Επίσης, αν τα κλειδιά αντιγράφονται μόνο με κάρτα ιδιοκτησίας, που γίνονται δηλαδή αυτά στην Ελλάδα και πόσο περίπου κοστίζουν? (είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε)

ευχαριστώ

αλουμινιο + υπερασφαλειας = δεν υφισταται / εκτος αν μιλαμε για περιπτωση αλουμινοπορτας απο το 2015 και μετα.

παραυτα -> 

ηλεκτρομαγνητικες με λυση του τυπικου προβληματος "δεν κλειδωνουν ολοι συνεχεια" = cdvi / opera & παροχη ελευθερης αποχωρησης απλα με τη χρηση πομολου (εσω).

ηλεκτρομαγνητες & ηλεκτροπυροι με επιλογη fail safe & fail secure -- οταν κοβεται το ρευμα να μενουν κλειστοι ή ανοιχτοι. αρνητικο το θεμα μπλοκαρισμα.

---------------

o mauer red line 2 ειναι ενας μετριος κυλινδρος & παρεχει απλα προστασια σε σπασιμο. στα θετικα, ειναι φθηνος & εχει φθηνα αντιγραφα κλειδιων.

εναλλακτικες σε ατσαλινους : agb9000 / cisa astral s 

εναλλακτικες σε ατσαλινους με προστασια αντιγραφης (δεν ξερω ποσο βολικο & χρησιμο ειναι για εισοδο πολυκατοικιας) : evva eps, gege pExtra

---------------

11 ώρες πριν, kva21 είπε

1. βγαζεις τον κυλινδρο απο την κλειδαρια & τον λιπαινεις. ειτε με wd40 και απο τις 2 μεριες, ειτε με το αυθεντικο λιπαντικο της mul-t-lock.

2. οχι.

3. ναι.

1β. αν το προβλημα ειναι και στα 3 ή 5 κλειδια κανεις μονο το 1. αν το προβλημα ειναι μονο στο κλειδι/κλειδια που χρησιμοποιεις συχνα, τοτε θελει λιγο λιμαρισμα η μυτη τους γιατι εχει γινει τετραγωνη απο μυτερη.

Επεξ/σία από JMc7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...