Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστοποίηση χωρίς Ινστιτούτο Κατάλληλα διαπιστευμένο για ακριβώς την κατηγορία την οποία πιστοποιεί, δεν υπάρχει. Τα «κατόπιν δοκιμών» τα ακούω βερεσέ.

Αν δεν έχει πιστοποίηση, ποντάρεις σε αυτό που βλέπεις, σε ότι μπορείς να ελέγξεις ο ιδιος και στη φήμη που έχει στην αγορά (που ο συγκεκριμένος ως προς την αντοχή έχει καλή). Αλλά να επικαλείται κλάσεις είναι λίγο αστείο. 

• Like 1
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε ολους.καλώς σας βρήκα παρα πολυ κατατοπιστικά ολα οσα γράφετε,θα ηθελα να ευχαριστήσω και δημόσια το μέλος Mclein για τη πολύτιμη βοήθεια του!!

Επεξ/σία από afelis
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα σε ολους-ες, εξαιρετική βοήθεια το θεμα εχω λιώσει στο διάβασμα ενα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ στο μέλος swayback για την πολύτιμη βοήθεια και τις γνώσεις του!!

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους-ες επειτα απο τρεις συνεχείς ημερες διάβασμα και 110 σελιδες εμαθα αρκετα ωστε να πω οτι τωρα ειμαι στην πρωτη δημοτικού,ακομα μια φορα το θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω και δημόσια αν και δεν τους ξερω, τους θεωρω φίλους,τα μελη swayback,και mclein για την πολύτιμη βοηθεια τους και τις γνώσεις που μας μεταφέρουν τελικα ο γιος που ειναι και της τεχνολογιας παράγγειλε μια πορτα παραγωγικού τυπου με δυο ανεξάρτητες κλειδαριές για πρόσθετη ασφάλεια και αυτόματο κλείδωμα,θετική εντύπωση οι απαντήσεις που δοθηκαν σε ολες τις απορίες-ερωτήσεις που ειχαμε και ηταν πολλές μιας και ηταν η πρώτη φορά που ψαχτήκαμε η πόρτα δείχνει στιβαρή κατασκευή επαληθεύτηκαν τα καλά λογια που διάβασα εδω.Η πόρτα θα τοποθετηθεί στις 5/3/2019 και θα επανελθω με εντυπωσεις. Υ.Σ.Δεν ξερω αν ειναι σωστό που αναφέρω την τιμή απλά να εχουν και αλλοι φιλοι μια ιδέα 1.364 ευρω τελική τιμή με τοποθέτηση.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/2/2019 στις 10:00 ΠΜ, mclein είπε

το πλαισιο απ'οσο θυμαμαι τοποθετει κλειδαριες Iseo/Fiam συνδιασμενες με ενα απο τα φθηνοτερα defender της αγορας (iseo) & κυλινδρους R6 / R7 και κατοπιν πιεσεων R50.

γνωμη μου, αφηνεις τον κατασκευαστη να βαλει οτι εχει στην τιμη & οταν εισαι ετοιμος να μπεις αλλαζεις τον κυλινδρο σε κατι σοβαρο.

Ευχαριστώ παρα πολυ για τις πληροφορίες!! Θα προσπαθήσω να βάλω 2η κλειδαριά χωρίς κύλινδρο, για να βάλω δικό μου κύλινδρο στη βασική κλειδαριά. Είμαι μεταξύ DOM Diamant και Abloy Protec2. Τι λετε, άποψη? Τελικά πόρτα θα μπει Πλαίσιο Omega C plus με 3ο φύλλο θωράκισης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, mihalisvo είπε

Ευχαριστώ παρα πολυ για τις πληροφορίες!! Θα προσπαθήσω να βάλω 2η κλειδαριά χωρίς κύλινδρο, για να βάλω δικό μου κύλινδρο στη βασική κλειδαριά. Είμαι μεταξύ DOM Diamant και Abloy Protec2. Τι λετε, άποψη? Τελικά πόρτα θα μπει Πλαίσιο Omega C plus με 3ο φύλλο θωράκισης.

Εννοείς ότι στην πόρτα θα σου βάλουν διπλή κλειδαριά Omega Plus και στη θέση του κυλίνδρου θες να βάλεις Abloy ή Diamant, σωστά;

Κοίτα, είναι λίγο υπερβολή να μπει τόσο δυνατός κύλινδρος στο μπλοκ. 

Abloy και Diamant είναι κοντά σε χαρακτηριστικά. Η διαφορά στην τιμή όμως, είναι πολύ μεγάλη. Από περίπου 130+ΦΠΑ ο Abloy ενώ ο Diamant ξεκινάει από 210~220+ΦΠΑ.

Diamant θα έβαζα από βίτσιο. Για να έχω κάτι που είναι αρκετά σπάνιο (κυκλοφορεί πολύ λιγότερο από ότι ο Abloy) και ιδιαίτερο. Δεν λέω ότι δεν θα το έκανα 😎...απλά λέω ότι είναι καρά-υπερβολή. 

Επίσης, δύο πράγματα αν για οποιοδήποτε λόγο πας σε Dom Diamant:

• Έχει ακριβά αντίγραφα κλειδιών (κοντά 50€ έκαστο) και δεν τα βγάζεις άμεσα.

• Θες ειδικό ρότορα defender. Δεν είναι πρόβλημα το να βρεις. Απλά το λέω.

Κάτι πιο νορμάλ για 2η κλειδαριά, είναι ο κύλινδρος EVVA EPS. 

Είναι σίγουρο ότι θα σου βάλουν διπλή κλειδαριά Omega Plus που παίρνει και κύλινδρο (αυτή στη φωτό πιο πάνω) ή λέω τα δικά μου;

EDIT:

Μάλλον για αυτή την πόρτα μιλάς. Οκ, δεν έχει κλειδαριά Omega Plus. Μία κλασική γραναζωτή κυλίνδρου έχει. Εντάξει, εκεί θα έβαζα Abloy Protec 2 ή ακόμα και Dom Diamant αν τον γουστάρεις.

Αν βάλεις τόσο δυνατό κύλινδρο, δεν χρειάζεται να δεις για 2η κλειδαριά.

Βάλε τον κύλινδρο που προτιμάς μαζί με ένα δυνατό defender και θα είσαι οκ.

Επεξ/σία από swayback
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, swayback είπε

Εννοείς ότι στην πόρτα θα σου βάλουν διπλή κλειδαριά Omega Plus και στη θέση του κυλίνδρου θες να βάλεις Abloy ή Diamant, σωστά;

Κοίτα, είναι λίγο υπερβολή να μπει τόσο δυνατός κύλινδρος στο μπλοκ. 

Abloy και Diamant είναι κοντά σε χαρακτηριστικά. Η διαφορά στην τιμή όμως, είναι πολύ μεγάλη. Από περίπου 130+ΦΠΑ ο Abloy ενώ ο Diamant ξεκινάει από 210~220+ΦΠΑ.

Diamant θα έβαζα από βίτσιο. Για να έχω κάτι που είναι αρκετά σπάνιο (κυκλοφορεί πολύ λιγότερο από ότι ο Abloy) και ιδιαίτερο. Δεν λέω ότι δεν θα το έκανα 😎...απλά λέω ότι είναι καρά-υπερβολή. 

Επίσης, δύο πράγματα αν για οποιοδήποτε λόγο πας σε Dom Diamant:

• Έχει ακριβά αντίγραφα κλειδιών (κοντά 50€ έκαστο) και δεν τα βγάζεις άμεσα.

• Θες ειδικό ρότορα defender. Δεν είναι πρόβλημα το να βρεις. Απλά το λέω.

Κάτι πιο νορμάλ για 2η κλειδαριά, είναι ο κύλινδρος EVVA EPS. 

Είναι σίγουρο ότι θα σου βάλουν διπλή κλειδαριά Omega Plus που παίρνει και κύλινδρο (αυτή στη φωτό πιο πάνω) ή λέω τα δικά μου;

Χαχα λογικο να καταλάβεις κάτι τέτοιο, συγνωμη δεν το εθεσα απόλυτα σωστά..

Όχι Omega C plus ονομάζεται το μοντέλο της πορτας του Πλαισίου. Κλειδαριά βασικά δεν μου είπανε.. Απο κύλινδρο βάζουν ISEO οπότε λεω να τον βαλω στη 2η κλειδαριά. Και στην βασική Dom Diamant ή Abloy όπως είπα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mihalisvo είπε

Χαχα λογικο να καταλάβεις κάτι τέτοιο, συγνωμη δεν το εθεσα απόλυτα σωστά..

Όχι Omega C plus ονομάζεται το μοντέλο της πορτας του Πλαισίου. Κλειδαριά βασικά δεν μου είπανε.. Απο κύλινδρο βάζουν ISEO οπότε λεω να τον βαλω στη 2η κλειδαριά. Και στην βασική Dom Diamant ή Abloy όπως είπα.

Αν θες, δες μία πάλι το προηγούμενο post μου που πρόσθεσα κάτι στο τέλος.

Το είδα το μοντέλο. Φαίνεται να έχει μία μονή γραναζωτή κλειδαριά κυλίνδρου (μοντέλο ISEO 668G).

Προσωπικά δεν θα έβαζα 2η κλειδαριά στην πόρτα. Αν η μονή κλειδαριά που έχει, συνδυαστεί με έναν κορυφαίο κύλινδρο (Abloy Protec 2, Dom Diamant, EVVA 4KS, κ.λπ.), δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Άντε να άλλαζα και το defender που βάζουν στην πόρτα αυτοί, το οποίο φαντάζομαι θα είναι από τα πιο απλά. Τίποτα παραπάνω.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, swayback είπε

Αν θες, δες μία πάλι το προηγούμενο post μου που πρόσθεσα κάτι στο τέλος.

Το είδα το μοντέλο. Φαίνεται να έχει μία μονή γραναζωτή κλειδαριά κυλίνδρου (μοντέλο ISEO 668G).

Προσωπικά δεν θα έβαζα 2η κλειδαριά στην πόρτα. Αν η μονή κλειδαριά που έχει, συνδυαστεί με έναν κορυφαίο κύλινδρο (Abloy Protec 2, Dom Diamant, EVVA 4KS, κ.λπ.), δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Άντε να άλλαζα και το defender που βάζουν στην πόρτα αυτοί, το οποίο φαντάζομαι θα είναι από τα πιο απλά. Τίποτα παραπάνω.

Πο πο, με κατατοπίσες 100%! Ευχαριστώ πολύ!! Όντως έτσι θα κάνω λοιπόν!! Ποιο defender προτείνεις; Τι είναι τοπ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, mihalisvo είπε

Πο πο, με κατατοπίσες 100%! Ευχαριστώ πολύ!! Όντως έτσι θα κάνω λοιπόν!! Ποιο defender προτείνεις; Τι είναι τοπ;

Ενημερωτικά, τοπ είναι το Disec CLS5, αλλά είναι πολύ ακριβό (120~150€) και αν θελήσεις να το συνδυάσεις με Abloy Protec 2, πιθανώς να έχεις θέμα. Με Dom Diamant το συγκεκριμένο δεν μπορεί να συνδυαστεί. Με EVVA 4KS έχει δοκιμαστεί και είναι οκ.

Θα προτιμούσα το Disec Diamond BKD250 που είναι κι αυτό πολύ ενισχυμένο, αρκετά φθηνότερο (~80€) και μπορεί να συνδυαστεί με τους κυλίνδρους που ανέφερα. Είναι ένα κλικ πιο κάτω από το Disec CLS5.

Μάθε όμως πρώτα ποιο defender θα έχει η πόρτα που θες. Γιατί αν έχει ήδη κανένα Disec Monolito BD200, δεν πας για αλλαγή. Δεν υπάρχει λόγος.

Εδώ και το (μάλλον) απλό που βάζουν, θα είναι μια χαρά αν συνδυαστεί με πολύ καλό κύλινδρο. Αλλά σου λέω και τί άλλο υπάρχει γιατί βλέπω ότι ψήνεσαι για το καλύτερο.

Τους κυλίνδρους και τα defender για τα οποία συζητάμε, φαντάζομαι δεν τα προμηθεύεται το Πλαίσιο. Στην καλύτερη, τα παίρνεις από αλλού και στα τοποθετούν οι τεχνικοί της Πλαίσιο. Αν το δεχτεί η εταιρεία. 

Καλά, τον κύλινδρο (αφαλό) τον αλλάζεις και μόνος σου με λίγη βοήθεια. Το defender όμως, θα πρέπει να το βάλει κάποιος που ξέρει.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φιλολογικα μιλωντας, εστω οτι θελω να βαλει laminate και μου λειπουν 1-2mm κατω απο την πορτα ασφαλειας...μπορω να την ανασηκωσω τοσο βαζοντας 1 ροδελα εκει που κουμπωνει? Φανταζομαι ειναι πολυ πιθανο να χρειαστει να ανοιξουν οι τρυπες εκει που πιανουν οι κυλινδροι/ασφαλειες...υπαρχει κατι αλλο?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, panos4tw είπε

Φιλολογικα μιλωντας, εστω οτι θελω να βαλει laminate και μου λειπουν 1-2mm κατω απο την πορτα ασφαλειας...μπορω να την ανασηκωσω τοσο βαζοντας 1 ροδελα εκει που κουμπωνει? Φανταζομαι ειναι πολυ πιθανο να χρειαστει να ανοιξουν οι τρυπες εκει που πιανουν οι κυλινδροι/ασφαλειες...υπαρχει κατι αλλο?

Οι θωρακισμένες δεν σηκώνονται με ροδέλες αλλά με 6αρι άλλεν στους μεντεσέδες. Προσοχή όμως γιατί αν την σηκώσεις πολύ υπάρχει περίπτωση να μην πιάνουν σωστά η γλώσσα και οι πίροι.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Οι θωρακισμένες δεν σηκώνονται με ροδέλες αλλά με 6αρι άλλεν στους μεντεσέδες. Προσοχή όμως γιατί αν την σηκώσεις πολύ υπάρχει περίπτωση να μην πιάνουν σωστά η γλώσσα και οι πίροι.

Σ' ευχαριστω για την απαντηση, δεν το ηξερα αυτο. Μαλλον ειμαι ατυχος γιατι απ' οτι φαινεται η δικια μου ειναι ηδη στο πιο ψηλο σημειο που μπορει να παει?

image.png.4bd92ae7057bd5810a4b729ca7a35b88.png

Δημοσ.
Στις 26/2/2019 στις 1:20 ΠΜ, liverpoolman είπε

https://imgur.com/gallery/acIeK6L 

Πιο πάνω είναι φωτός από την θωρακισμένη που έβαλα σε σπίτι που νοικιαΖω.. έχω ξαναγράψει και τώρα ανεβάζω και φωτό... Η κλειδαριά είναι MG 

ο κυλινδρος ειναι MG, το ξεπερναμε :D

η κλειδαρια ειναι γραναζωτη ή νιωθεις/ακους κλακ-κλακ για 2 ή 3 γυρισματα ;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...