Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Νομιζα οτι προκειται για πορτα ασφαλειας λαθος..

Πόρτες ασφαλείας έβαλα. Πού σε μπέρδεψα; 🙂

Κοίταγα τις κάσες σήμερα, και είδα ότι σε μερικά σημεία πρέπει να έχουν βάλει και βίδες εσωτερικά της κάσας στον τοίχο. Βέβαια από την μια μεριά μπορώ μόνο να δω (αυτή της κλειδαριάς), η άλλη πλευρά έχει πλαστικές τάπες. Δεν κατάλαβα πότε τις έβαλαν τις βίδες και πόσο μακριές είναι.

Προσπάθησα να βρω και βίντεο που βάζουν με τσιμέντο, δεν βρήκα σπουδαία πράγματα:

Να κάνω και μια άσχετη με πόρτα ασφαλείας ερώτηση; Σε κανονική πόρτα αλουμινίου (μη θωρακισμένη), αν ήθελα να αλλάξω αφαλό στην κλειδαριά, υπάρχει κάτι καλό, αντίστοιχο με αυτούς που μπαίνουν στις πόρτες ασφαλείας; Στις πόρτες μου έβαλαν τον RS3S, αλλά κατάλαβα ότι είναι πιο μακρύς από τους τυπικούς. Κάνω λάθος;

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, petasis είπε

Να κάνω και μια άσχετη με πόρτα ασφαλείας ερώτηση; Σε κανονική πόρτα αλουμινίου (μη θωρακισμένη), αν ήθελα να αλλάξω αφαλό στην κλειδαριά, υπάρχει κάτι καλό, αντίστοιχο με αυτούς που μπαίνουν στις πόρτες ασφαλείας; Στις πόρτες μου έβαλαν τον RS3S, αλλά κατάλαβα ότι είναι πιο μακρύς από τους τυπικούς. Κάνω λάθος;

συνηθως 30x40 / 30x45. 

σε πορτα αλουμινιου, το βασικο ειναι η κλειδαρια & μετα ο κυλινδρος.

αν η κλειδαρια ειναι μονου κλειδωματος και rs3s να βαλεις σε σωστη διασταση ο λοστος θ'ανοιξει την πορτα σα ξεκλειδωτη.

το θεμα ειναι : καλη κλειδαρια 3 ή περισσοτερων σημειων. ειτε GU, ειτε Cisa για μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο. ακολουθως αναβαθμιση σε καποιον ατσαλινο κυλινδρο (astral s, agb9000, eps, rpe, pextra κλπ) 

Δημοσ.

Φοβάμαι ότι ό,τι και να κάνω, η πόρτα θα ανοίξει με λοστό σαν ξεκλείδωτη. Τώρα έχει μια απλή κλειδαριά domus, που κλειδώνει με 1 γύρισμα του κλειδιού, και βγάζει την τυπική ορθογώνια "γλώσσα". Με ένα παχύμετρο προσπάθησα να μετρήσω το μήκος του αφαλού, και βγήκε κάπου 7.4 εκατοστά. Υπάρχει τέτοιο μήκος;

Για να αλλάξει η κλειδαριά, μάλλον πρέπει να βρω κάποιον αλουμινά.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, petasis είπε

Φοβάμαι ότι ό,τι και να κάνω, η πόρτα θα ανοίξει με λοστό σαν ξεκλείδωτη. Τώρα έχει μια απλή κλειδαριά domus, που κλειδώνει με 1 γύρισμα του κλειδιού, και βγάζει την τυπική ορθογώνια "γλώσσα". Με ένα παχύμετρο προσπάθησα να μετρήσω το μήκος του αφαλού, και βγήκε κάπου 7.4 εκατοστά. Υπάρχει τέτοιο μήκος;

Για να αλλάξει η κλειδαριά, μάλλον πρέπει να βρω κάποιον αλουμινά.

στειλε μου ενα πμ με φωτο. ανοιχτη την αλουμινοπορτα & να φαινεται η κλειδαρια.

υγ - οπως σου εγραψα, υπαρχουν κυλινδροι σε ολες τις διαστασεις. το 30x45 ειναι το ιδανικο για εσενα.

Δημοσ.

Καλησπέρα.Σε πόρτα ασφαλείας με κλειδί χρηματοκιβώτιου μπορεί να αλλάξει αφαλός ή πρεπει να αλλάξει κ κλειδαριά?

Αν έχετε κάτι να προτεινετε κοντά στα 100-150€

Ευχαριστω

Δημοσ.
6 ώρες πριν, kaper1987 είπε

Καλησπέρα.Σε πόρτα ασφαλείας με κλειδί χρηματοκιβώτιου μπορεί να αλλάξει αφαλός ή πρεπει να αλλάξει κ κλειδαριά?

Ευχαριστω

Ολο αλλαζει πακετο, με 100 δεν παιρνεις τιποτα με 150 κατι της πλακας (k2, assix κλπ) με 200 ξεκιναμε σοβαρα να μιλαμε

5 ώρες πριν, pintourikio είπε

9f2550_4e50babfc42a459583ad1d9ca11fd14c.

Γνώμη ? 

Αχρειαστοι τοσοι πυροι του κ.χαλκια. απλα διαφημιση, αμα μαθεις τιμη σιγουρα περνεις κατι πιο σοβαρο και με καλυτερη θωρακιση απο σιαμο. Επισης οι τοσοι πυροι οταν ανοιγουν με μια κλειδαρια μονο δεν εχει τοσο νοημα

• Like 1
Δημοσ.

καλημερα παιδια μια γνωμη για αυτη τη πορτα θα ηθελα https://www.dierre.gr/blank-3?lightbox=dataItem-ipbb2do3

τον ρωτησα αν μπορω να βαλω abloy protec 2 kai DISEC BKD250 και μου εδωσε το οκ,να ζητησω κατι συγκεκριμενο για τη κλειδαρια?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, kaper1987 είπε

Ευχαριστω

αν θελεις, στειλε μου πμ να σου πω τι μπορεις να κανεις με 150€. (αν μπορεις να εχεις ετοιμες 2-3 φωτο απο την πορτα για να σου εξηγησω πιο απλα) !

4 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Ολο αλλαζει πακετο, με 100 δεν παιρνεις τιποτα με 150 κατι της πλακας (k2, assix κλπ) με 200 ξεκιναμε σοβαρα να μιλαμε

πολυ αγριος εχεις γινει τιγρη....

2 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

καλημερα παιδια μια γνωμη για αυτη τη πορτα θα ηθελα https://www.dierre.gr/blank-3?lightbox=dataItem-ipbb2do3

τον ρωτησα αν μπορω να βαλω abloy protec 2 kai DISEC BKD250 και μου εδωσε το οκ,να ζητησω κατι συγκεκριμενο για τη κλειδαρια?

κλειδαρια να μπει cisa / los / mottura βασικα κ οχι καποια dierre ή iseo ή κατι ανωνυμο.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω ,ελπιζω να εχεις γιατι μαλλον θα τα αγορασω εγω και θα του τα παω😎,πρεπει να μου δωσει προδιαγραφες της πορτας ή ταιριαζουν ολες οι κλειδαριες?

επισης μεσω του φορουμ εχω μια καλη ιδεα για τους κυλινδρους ,για τις κλειδαριες ομως δεν εχω εικονα .Καθε ετερεια βγαζει πολλα μοντελα?περαν του καταπελτη και της πλακας μαγγανιου τι αλλες διαφορες εχουν?ποια θεωρειται η καλυτερη και γιατι? 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

Σε ευχαριστω ,ελπιζω να εχεις γιατι μαλλον θα τα αγορασω εγω και θα του τα παω😎,πρεπει να μου δωσει προδιαγραφες της πορτας ή ταιριαζουν ολες οι κλειδαριες?

επισης μεσω του φορουμ εχω μια καλη ιδεα για τους κυλινδρους ,για τις κλειδαριες ομως δεν εχω εικονα .Καθε ετερεια βγαζει πολλα μοντελα?περαν του καταπελτη και της πλακας μαγγανιου τι αλλες διαφορες εχουν?ποια θεωρειται η καλυτερη και γιατι? 

Cisa Revo Pro / Mul-T-Lock Los / Mottura 84371

καλυτερη ειναι αυτη που δεν μπλοκαρει ποτέ.

μεχρι τωρα ολα πανε κατ'ευχην :D 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, mclein είπε

στειλε μου ενα πμ με φωτο. ανοιχτη την αλουμινοπορτα & να φαινεται η κλειδαρια.

υγ - οπως σου εγραψα, υπαρχουν κυλινδροι σε ολες τις διαστασεις. το 30x45 ειναι το ιδανικο για εσενα.

Βγαίνει κάτι από την φωτογραφία;

20190222_092350.jpg

5 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Αχρειαστοι τοσοι πυροι του κ.χαλκια. απλα διαφημιση, αμα μαθεις τιμη σιγουρα περνεις κατι πιο σοβαρο και με καλυτερη θωρακιση απο σιαμο. Επισης οι τοσοι πυροι οταν ανοιγουν με μια κλειδαρια μονο δεν εχει τοσο νοημα

Να ρωτήσω κάτι για τον κατασκευαστή που αναφέρεις; Μου έκανε εντύπωση που έχει ανάρτηση εναντίον των κλάσεων, δεν αναφέρει πιστοποιήσεις, και παρόλα αυτά δίνει μια "εκτίμηση" στα μοντέλα του, με τα 2 τελευταία να είναι "κλάσης 3". Η κλάση 3 δεν είναι επίφοβη; Δηλαδή ανοίγει με λοστό; Δεν πρέπει να ψάχνουμε για κλάση 4;

(Καλά, για την κλάση 5 δεν το συζητώ, δεν υπάρχει τέτοια πόρτα που να μην ανοίγει με τροχό σε 40 λεπτά)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, petasis είπε

Βγαίνει κάτι από την φωτογραφία;

20190222_092350.jpg

μπορει να μπει κλειδαρια 3 σημειων (κατα προτιμηση cisa multitop) - οπως μπορει να μπει και κυλινδρος ασφαλειας 30x45.

11 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

επισης κατι πολυ αρνητικο στην υποθεση ειναι οτι η κλειδαρια μετακινει ΟΛΟΥΣ τους πυρους = τεραστιο βαρος που θα φανει μακροχρονια.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, petasis είπε

Να ρωτήσω κάτι για τον κατασκευαστή που αναφέρεις; Μου έκανε εντύπωση που έχει ανάρτηση εναντίον των κλάσεων, δεν αναφέρει πιστοποιήσεις, και παρόλα αυτά δίνει μια "εκτίμηση" στα μοντέλα του, με τα 2 τελευταία να είναι "κλάσης 3". Η κλάση 3 δεν είναι επίφοβη; Δηλαδή ανοίγει με λοστό; Δεν πρέπει να ψάχνουμε για κλάση 4;

(Καλά, για την κλάση 5 δεν το συζητώ, δεν υπάρχει τέτοια πόρτα που να μην ανοίγει με τροχό σε 40 λεπτά)

Στο παλιό site, στην περιγραφή που είχε σε κάποιες πόρτες, έγραφε και την κατηγορία (για τον Σιάμο λέω πάντα).

Πχ, θυμάμαι για την super-1 champion να γράφει ότι κατόπιν δοκιμών ξεπερνάει την κλάση 6.

Τώρα, πως προκύπτουν αυτά τα συμπεράσματα δεν ξέρω, δεν έχω ψάξει τις πιστοποιήσεις του αρκετά, αλλά σίγουρα έχει πόρτες αυτής της κατηγορίας. Η extra 1 είναι στην κλάση 4.

Και η dierre (που δεν την είχα σε εκτίμηση γιατί όλη η Αττική είναι γεμάτη με φθηνές πόρτες της και είχα σχηματίσει κακή εικόνα) έχει δύο «ζόρικες» πόρτες από άποψη θωράκισης κυρίως.

Την Sentry-4 (κλάση 4 αν θυμάμαι καλά) και την D-Five Star (κλάση 5).

Η D-Five star, με βάση το σχετικό φυλλάδιο της dierre, πέραν της εξωτερικής θωράκισης/λαμαρίνας, έχει εξωτερικά και ένα μεταλλικό φύλλο (steel sheet γράφει) πάχους 6mm που καλύπτει όλη την επιφάνεια της πόρτας (όχι μόνο το σημείο της κλειδαριας) και μόνο του αυτό, ζυγίζει 150KG. 

Και ΝΟΜΙΖΩ, πως και η Sentry-4 έχει έχει φύλλο πάχους 2mm που καλύπτει όλη την εξωτερική επιφάνεια της πόρτας. 

Και κατόπιν παραγγελίας, κάποιες από τις εταιρείες αυτές, σίγουρα φτιάχνουν και πιο ενισχυμένες πόρτες.

Ξεφεύγω, απλά θέλω να πω ότι εννοείται πως υπάρχουν πόρτες κλάσης 5 ή και παραπάνω με ιδιαίτερη αντοχή ακόμα και σε ηλεκτρικά κοπτικά.

Τις πιστοποιήσεις για τις κλάσεις, υποτίθεται τις παίρνουν από ινστιτούτα δοκιμών, όπως το giordano στην Ιταλία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...