Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, antonisma είπε

αυτόν βρήκα τον άλλον δεν τον είχε.αλλα μην νομίζεις 160 είχε με 5 κλειδιά 

με φπα ;

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, gdask είπε

Ερώτηση: Ο αφαλός με πομολοκυλινδρο, ώστε να κλειδώνουμε/ξεκλειδωνουμε από μεσα χωρίς κλειδί, έχει κάποιο αρνητικό σε θέμα ασφάλειας η οτιδήποτε άλλο;

Μόνο τον Mul-T-Lock MT5+ δεν θα έπαιρνα με πόμολο.

57 λεπτά πριν, mihalisvo είπε

Γειά σας παιδιά! Αγοράζω σπίτι που κατασκευάζεται και ο κατασκευαστής βάζει πόρτες Πλαίσιο. Έχω ακόμα χρόνο να επιλέξω τι και πως, απλά δεν μπορώ να κοιτάξω άλλο μαγαζί. Ανεξαρτήτου μπάτζετ, τι κύλινδρο προτείνετε να βάλω? Τι είναι τοπ? Και επίσης ξέρει κανείς αν έχει το πλαίσιο επιλογές σε πόρτες μήπως πληρώσω κάτι να βάλω κάποια καλύτερη απο αυτή που βάζει ο κατασκευαστής? Γιατί μπήκα στο σαιτ και δεν βγάζω άκρη. 

Ευχαριστώ :)

Θες να κοιτάξεις και σε άλλο μαγαζί αλλά λες ότι δεν το επιτρέπει ο κατασκευαστής; Τι σε εμποδίζει;

Έχει και άλλα μοντέλα θωράκισης το Πλαίσιο αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Θυμάμαι μάλιστα, την τελευταία φορά που πέρασα από το κατάστημα στο Μαρούσι πριν 2 χρόνια, ότι το πιο φθηνό μοντέλο θωράκισης, είχε λαμαρίνα 0,6(!) mm και ότι ακόμα και τα πιο ακριβά μοντέλα ήταν πολύ basic. Χωρίς να είναι και φθηνά.

29 λεπτά πριν, mclein είπε

το πλαισιο απ'οσο θυμαμαι τοποθετει κλειδαριες Iseo/Fiam συνδιασμενες με ενα απο τα φθηνοτερα defender της αγορας (iseo) & κυλινδρους R6 / R7 και κατοπιν πιεσεων R50.

Έβαζε και Magnum Superior στην καλύτερη του πόρτα που είχε διπλή κλειδαριά. 😎

• Thanks 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, swayback είπε

Έβαζε και Magnum Superior στην καλύτερη του πόρτα που είχε διπλή κλειδαριά. 😎

ακομη καλυτερα :D 

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Γιατί;

Υπάρχει μία αδυναμία εδώ και χρόνια στην έκδοση με πόμολο. Οκ, ούτε πολύ γρήγορα γίνεται αυτό και πόσοι το ξέρουν.. Αλλά πρόκειται για ηλίθια αδυναμία που αφορά μόνο την έκδοση με πόμολο. Υπάρχουν άλλοι δύο που το έχουν αποδείξει και το γυρνάνε ακόμα πιο γρήγορα αλλά δεν βρίσκω το βίντεο. Το ένα ήταν από ρώσο και το άλλο από bosnianbill.

Και υποτίθεται ότι έχουν ενημερώσει την Mul-T-Lock αλλά δεν το έχει φτιάξει αυτό.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, swayback είπε

Υπάρχει μία αδυναμία εδώ και χρόνια στην έκδοση με πόμολο. Οκ, ούτε πολύ γρήγορα γίνεται αυτό και πόσοι το ξέρουν.. Αλλά πρόκειται για ηλίθια αδυναμία που αφορά μόνο την έκδοση με πόμολο. Υπάρχουν άλλοι δύο που το έχουν αποδείξει και το γυρνάνε ακόμα πιο γρήγορα αλλά δεν βρίσκω το βίντεο. Το ένα ήταν από ρώσο και το άλλο από bosnianbill.

Και υποτίθεται ότι έχουν ενημερώσει την Mul-T-Lock αλλά δεν το έχει φτιάξει αυτό.

αυτο υπαρχει και σε βιντεο με κυλινδρο πομολου αλλα χωρις γραναζι ; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mclein είπε

αυτο υπαρχει και σε βιντεο με κυλινδρο πομολου αλλα χωρις γραναζι ; 

Ναι. Τα άλλα δύο στα οποία αναφέρομαι, με τον κλασικό μύλο ήταν. Μόλις τα βρω θα τα βάλω. Τώρα του ρώσου χλωμό να το βρω αλλά το άλλο λογικά θα το βρω.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Alejandro είπε

Μπορεί να γίνει είτε με τσιμέντο είτε με αφρό.

Το τσιμέντο το προτιμούν κάποιοι για μεγαλύτερη ασφάλεια αφού καλύπτει τα τζινέτια που είναι καρφωμένα στον τοίχο και ηλεκτροκολλημένα στην κάσα, ώστε αν κάποιος θέλει να τα κόψει για να βγάλει όλη την πόρτα όπως είναι κλειδωμένη, να έχει να σκάψει και το τσιμέντο για να τα βρει... Επίσης αν κάποιος προσπαθήσει με γρύλο να "ανοίξει" την κάσα, δεν θα τα καταφέρει αφού το τσιμέντο δεν έχει ελαστικότητα. Επίσης τα συνεργεία τοποθέτησης χρεώνουν περισσότερα για τοποθέτηση με τσιμέντο.

Ο αφρός έχει το πλεονέκτημα ότι κάνει καλύτερη μόνωση (αρκεί να μπει περιμετρικά και όχι σε 2-3 σημεία μόνο). Αν κάποιος αποφασίσει να μπει κόβοντας τα τζινέτια, σίγουρα θα έχει πιο εύκολο έργο αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό είναι λιγότερο συνηθισμένο σενάριο. Με τη μέθοδο του γρύλου, ο αφρός δεν θα συγκρατήσει την κάσα όπως το τσιμέντο και είναι πιθανό να υποχωρήσει αλλά αν τα μέτρα της πόρτας είναι σωστά και δεν υπάρχει τεράστιο κενό ανάμεσα σε κάσα και τοίχο, δεν θα βγουν οι πίροι από την κάσα οπότε δεν θα ανοίξει και η πόρτα.

Γενικότερα οι παραπάνω μέθοδοι διάρρηξης είναι χρονοβόρες, θορυβώδεις και σπάνιες.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, άλλοι βάζουν τσιμέντο μπροστά από την κάσα, και μέσα στο διακοσμητικό πλαίσιο αλουμινίου που καλύπτει τα σημεία κόλλησης της κάσας με τις σιδερόβεργες που μπήκαν στον τοίχο;

Δεν ξέρω, μου φαίνεται δεν έχει πολύ νόημα. Το τσιμέντο δεν κολλά με το σίδερο (που είναι η κάσα τα προστατευτικά, κλπ). Ίσως να πιάσει λίγο στο πλάι στον σοβά, αλλά και πάλι τσιμέντο χωρίς σίδερα μέσα δεν ξέρω αν αντέχει. Υποθέτω αν μπει κάποιος στον κόπο να ξηλώσει τα μπροστά διακοσμητικά, το τσιμέντο απλά θα ξεκολλήσει και θα έρθει όλο κάτω.

Όσον αφορά το σήκωμα, πώς θα εμποδίσει το τσιμέντο το σήκωμα, αφού οι κολλήσεις είναι στην επιφάνεια του, και το ίδιο δεν είναι οπλισμένο; (Πώς θα σηκωθεί η κάσα αφού βρίσκει στο πάνω της μέρος στον σοβά ή στο πρέκι πάνω από την πόρτα; )

Νομίζω ότι αν αποφασίσει κάποιος να κόψει/ξηλώσει το μπροστά διακοσμητικό πλαίσιο και να κόψει τις μπετόβεργες, και να ξηλώσει την πόρτα, τελικά θα τα καταφέρει αν έχει πολύ χρόνο να το κάνει. Το να χύσεις μέσα στα μπροστά διακοσμητικά τσιμέντο δεν πετυχαίνει και πολλά. Φυσικά δεν βλάπτει κιόλας (εκτός και αν έχεις υγρασία).

Υποθέτω ότι καλύτερη λύση θα ήταν να υπάρχουν μπετόβεργες και από την μέσα πλευρά της κάσας. Αλλά δεν μου έβαλαν τέτοια.

Δεν είμαι καν σίγουρος ότι τα γέμισαν τα διακοσμητικά με κάτι. Σίγουρα έβαλαν πολυουρεθάνη για να γεμίσουν τα κενά της κάσας με τον τοίχο. Αυτό το είδα. Και σίγουρα τσιμέντο δεν έβαλαν.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, petasis είπε

Με αφρό. Με τσιμέντο πώς μπορεί να γίνει; Το τσιμέντο δεν διογκώνεται για να καλύψει τα κενά.

Βασικά το ρώτησα γιατί δεν ήταν το υλικό που βάζουν στις ξύλινες πόρτες. Μου είπαν ότι είναι πολυουρεθάνη, απλά διογκώνεται πιο αργά. Για την δική μου περίπτωση νομίζω ήταν το κατάλληλο υλικό. Γιατί ρωτάς για τσιμέντο;

(Δεν έχει να κάνει με την στήριξη της πόρτας, μου φαίνεται περίεργο που αναφέρεις το τσιμέντο σαν υλικό)

Νομιζα οτι προκειται για πορτα ασφαλειας λαθος..

Δημοσ.
6 ώρες πριν, antonisma είπε

ναι κομπλέ 

22 λεπτά πριν, mclein είπε

σχετικα καλα ειναι :) 

ευχαριστω για την απάντηση.σαν κύλινδρος όμως είναι καλός η μέτριος;

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, antonisma είπε

ευχαριστω για την απάντηση.σαν κύλινδρος όμως είναι καλός η μέτριος;

παρα πολυ καλος ! 3d κλειδι !!!

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, mclein είπε

παρα πολυ καλος ! 3d κλειδι !!!

Τώρα που είπες για 3d κλειδί..

Για την mottura 3d key τι γνωρίζουμε??

Πότε θα έρθει? Αν δεν έχει έρθει ήδη..

Για τι επίπεδο μιλάμε?

Είναι κάτι παρόμοιο με omega plus?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pintourikio είπε

Τώρα που είπες για 3d κλειδί..

Για την mottura 3d key τι γνωρίζουμε??

Πότε θα έρθει? Αν δεν έχει έρθει ήδη..

Για τι επίπεδο μιλάμε?

Είναι κάτι παρόμοιο με omega plus?

την περιμενω πως & πως...δυστυχως δεν υπαρχουν νεοτερα.

παρομοιο & ενδεχομενως καλυτερο απο omega plus.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...