26ska Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Κάγκελο και φυσαρμόνικα δεν είναι πανάκριβα;;;
mclein Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, 26ska είπε Κάγκελο και φυσαρμόνικα δεν είναι πανάκριβα;;; ειναι το μαξ για ενα σπιτι "φυλακη" ομως
26ska Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, mclein είπε ειναι το μαξ για ενα σπιτι "φυλακη" ομως Μαμησετα,αλλά και τι να κάνεις,άμα είναι να βάλεις πόρτα και σοβαρή κλειδαριά και μπαίνουν από τις μπαλκονόπορτες... 1
adsl2+ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 26 λεπτά πριν, 26ska είπε Κάγκελο και φυσαρμόνικα δεν είναι πανάκριβα;;; Τι είναι ποιο φτηνό η ζωή σου ή το κάγκελο; 2
giorgos_76 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, mclein είπε με τα CAL, ή θα σπασουν τζαμια ή θα στραβωσει τοσο το αλουμινιο που θα χριζει αλλαγης. υπαρχει η σκεψη για καγκελο ή "φυσαρμονικα" ? αναβαθμιση του Τεκνο σε break secure & αυτοματα το A.R απο 0 εγινε 2. Αν σπάσουν το τζάμι, τα Cal δεν ανοίγουν εύκολα ;;;
mclein Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, giorgos_76 είπε Αν σπάσουν το τζάμι, τα Cal δεν ανοίγουν εύκολα ;;; αν σπασουν το τζαμι, μπαινουν απο το τζαμι. 1 1
gsf Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, giorgos_76 είπε Αν σπάσουν το τζάμι, τα Cal δεν ανοίγουν εύκολα ;;; Είναι αυτό που σου είπε ο mclein και μου έχουν πει και μένα οι αλουμίναδες. Αν έχεις τα call επειδή ακριβώς θα βρουν μεγάλη αντίσταση η στρέβλωση που θα προκαλέσουν στα αλουμίνια θα είναι μη αναστρέψιμη δηλ θα θέλουν αλλαγή. Το ίδιο θέμα έχω και εγώ με το σπίτι στο χωριό για αυτό αποφάσισα να βάλω πτυσσόμενα κάγκελα στις πόρτες και μπάρες ασφαλείας στα παράθυρα.
IKARIWTHS Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπερα παιδια,σκεφτομαι να του πω να βαλει μια φτηνη κλειδαρια και να βαλω αργοτερα την Abloy Protec 2,η Abloy Protec 2 με τι defender συνεργαζεται? Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από IKARIWTHS
n4sleep Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, gsf είπε Είναι αυτό που σου είπε ο mclein και μου έχουν πει και μένα οι αλουμίναδες. Αν έχεις τα call επειδή ακριβώς θα βρουν μεγάλη αντίσταση η στρέβλωση που θα προκαλέσουν στα αλουμίνια θα είναι μη αναστρέψιμη δηλ θα θέλουν αλλαγή. Το ίδιο θέμα έχω και εγώ με το σπίτι στο χωριό για αυτό αποφάσισα να βάλω πτυσσόμενα κάγκελα στις πόρτες και μπάρες ασφαλείας στα παράθυρα. Το θέμα είναι θα βρουν πολύ αντίσταση και θα μπούν ή θα βρουν πολύ αντίσταση, θα στραβωσουν κανα αλουμίνιο και θα μείνουν έξω; Γιατί νομίζω ότι και κάγκελα να έχεις αν δοκιμάσουν να μπουν ζημιά θα σου κάνουν.Το σημαντικό είναι να μείνουν εκτός. 1
gsf Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 26 λεπτά πριν, n4sleep είπε Το θέμα είναι θα βρουν πολύ αντίσταση και θα μπούν ή θα βρουν πολύ αντίσταση, θα στραβωσουν κανα αλουμίνιο και θα μείνουν έξω; Γιατί νομίζω ότι και κάγκελα να έχεις αν δοκιμάσουν να μπουν ζημιά θα σου κάνουν.Το σημαντικό είναι να μείνουν εκτός. Τα κάγκελα εφόσον τα βλέπουν πιθανόν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Τα call όμως δεν θα τα βλέπουν και θα θεωρήσουν ότι έχουν να κάνουν μόνο με τα αλουμίνια. Από την άλλη αν θέλουν να μπουν ότι και να έχεις μπαίνουν. Εγω τους κλεφτοκοταδες κοιταω να αποτρέψω στο χωριό. Ο επαγγελματίας τι να κάνει σε σπίτι που ξέρει ότι είναι άδειο από ενοίκους;. 2
swayback Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε καλησπερα παιδια,σκεφτομαι να του πω να βαλει μια φτηνη κλειδαρια και να βαλω αργοτερα την Abloy Protec 2,η Abloy Protec 2 με τι defender συνεργαζεται? Με όποιο defender θες. Προσωπικά θα κοίταζα για Disec Monolito Rok BD200 ή για Disec Diamond BKD250. Ανάλογα το budget. Επί τη ευκαιρία...αν και η πλειοψηφία των defenders που έχουν ρότορα με την κλασική σχισμή είναι συμβατά με Abloy Protec 2, πάντα παρατηρούσα ότι ο ρότορας με σχισμή σαν να δυσκόλευε λίγο το γύρισμα του κλειδιού του Abloy. Φυσικά είχα δοκιμάσει και αποστάτες, είχα μετακινήσει λίγο και αυτό που συγκρατεί τον ρότορα του defender ώστε να έχει "μπόσικα" και να γυρνάει πιο άνετα ο ρότορας, τον είχα λιπάνει, είχα δοκιμάσει να μην σφίγγω πολύ και τις βίδες συγκράτησης του defender...αλλα και πάλι, με και χωρίς defender, η διαφορά στο γύρισμα του κλειδιού ήταν αισθητή. Είπα λοιπόν να δοκιμάσω να αλλάξω τον ρότορα, με έναν που αντί για σχισμή, έχει μία τρύπα στο κέντρο. Πειραματίστηκα αρχικά στην κλειδαριά ενός φίλου, που έχει Abloy Protec 2 Hardened και Disec Diamond BKD250. Για να μην μακρυγορώ, η διαφορά ήταν αισθητή. Το κλειδί γυρνάει αρκετά πιο άνετα. Βασικά, είναι σαν να μην έχει καν defender μιας και η τρύπα στον ρότορα, επιτρέπει στο κλειδί να γυρίζει, χωρίς να γυρίζει μαζί και ο ρότορας. Το δοκίμασα και σε μερικές ακόμα πόρτες ασφαλείας με πιο απλά defenders και είδα κι εκεί διαφορά. Εξακολουθούν να υπάρχουν τα μικρά κολληματάκια αν γυρνάμε το κλειδί βιαστικά (κάτι που οφείλεται στον μηχανισμό του Abloy και τις ιδιομορφίες του), αλλά σίγουρα ο ρότορας με τρύπα βελτιώνει αρκετά την κατάσταση. Photos: Spoiler Επίσης, ο ίδιος ρότορας χρησιμοποιείται όταν τοποθετούμε Dom Diamant (λέμε τώρα). Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2019 από swayback 3
ringboy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Αυτο το defender ειναι μανουλα για abloy protec 2.
Constantine_A Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θέλω να αναβαθμίσω την κλειδαριά μιας θωρακισμένης πόρτας παλαιού τύπου και αυτό το forum με έχει βοηθήσει να μάθω πολλά για τις πόρτες ασφαλείας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους @mclein και @swayback οι οποίοι είναι εξαιρετικοί. Έχω σχεδόν καταλήξει σε CISA Revo και EVVA 4KS αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κύλινδρος δεν είναι διπλής ενέργειας. Σε κάποιο κατάστημα μου είπαν ότι μπορεί να σταλεί στην αντιπροσωπεία και να τροποποιηθεί ώστε να γίνει διπλής ενέργειας αλλά και ότι αυτό δε συστήνεται και αν με ενδιαφέρει αυτό το χαρακτηριστικό είναι προτιμότερο να επιλέξω κάποιον άλλο κύλινδρο. Για αυτό σκέφτομαι εναλλακτικά τον Abloy Protect 2. Συμφωνείτε με την άποψη ότι δεν ενδείκνυται η τροποποίηση του 4KS ώστε να γίνει διπλής ενέργειας; Αγαπητέ @swayback η αλλαγή του ρότορα σε στρογγυλό μπορεί να γίνει και για τον DiSEC 3G ώστε να συνδυαστεί με το Abloy Protect 2; To ερώτημα έχει ξανατεθεί και καταλαβαίνω γιατί η απάντηση δίνεται σε pm, αλλά θα μπορούσε κάποιος να προτείνει και σε εμένα κάποιον κλειδαρά στη Θεσσαλονίκη για εγκατάσταση των παραπάνω. Μένω στην περιοχή της νέα παραλίας αν αυτό έχει σημασία. Σας ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2019 από Constantine_A
swayback Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, Constantine_A είπε Θέλω να αναβαθμίσω την κλειδαριά μιας θωρακισμένης πόρτας παλαιού τύπου και αυτό το forum με έχει βοηθήσει να μάθω πολλά για τις πόρτες ασφαλείας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους @mclein και @swayback οι οποίοι είναι εξαιρετικοί. Έχω σχεδόν καταλήξει σε CISA Revo και EVVA 4KS αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κύλινδρος δεν είναι διπλής ενέργειας. Σε κάποιο κατάστημα μου είπαν ότι μπορεί να σταλεί στην αντιπροσωπεία και να τροποποιηθεί ώστε να γίνει διπλής ενέργειας αλλά και ότι αυτό δε συστήνεται και αν με ενδιαφέρει αυτό το χαρακτηριστικό είναι προτιμότερο να επιλέξω κάποιον άλλο κύλινδρο. Για αυτό σκέφτομαι εναλλακτικά τον Abloy Protect 2. Συμφωνείτε με την άποψη ότι δεν ενδείκνυται η τροποποίηση του 4KS ώστε να γίνει διπλής ενέργειας; Αγαπητέ @swayback η αλλαγή του ρότορα σε στρογγυλό μπορεί να γίνει και για τον DiSEC 3G ώστε να συνδυαστεί με το Abloy Protect 2; To ερώτημα έχει ξανατεθεί και καταλαβαίνω γιατί η απάντηση δίνεται σε pm, αλλά θα μπορούσε κάποιος να προτείνει και σε εμένα κάποιον κλειδαρά στη Θεσσαλονίκη για εγκατάσταση των παραπάνω. Μένω στην περιοχή της νέα παραλίας αν αυτό έχει σημασία. Σας ευχαριστώ πολύ Καλησπέρα. Πρώτη φορά το ακούω αυτό για τον 4KS. Μήπως σου είπαν γιατί δεν συστήνεται να γίνει διπλής ενέργειας; Ότι πχ όταν είναι διπλής, αν έχεις το κλειδί από μέσα, υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευτείς κάποια αδυναμία και να γυρίσεις το κλειδί από έξω; Γιατί δεν έχω ακούσει για κάποια αδυναμία του συγκεκριμένου κυλίνδρου, όταν είναι διπλής ενέργειας. (μόνο για τον MT5+ σε πομολοκύλινδρο ξέρω ότι παίζει αυτό). Εφόσον όμως σκοπεύεις να τον συνδυάσεις με μαγνητικό και μάλιστα το MAG3G, δεν θα με απασχολούσε πολύ αυτό (βασική προϋπόθεση να κλειδώνεις το defender κάθε φορά ). Όπως και να χει, ο Abloy είναι σίγουρα προτιμότερος από άποψη ασφάλειας. Αλλά σε συνδυασμό με το MAG3G και μερικά ακόμα κλειδιά στον κρίκο, δεν θα είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα το κλείδωμα-ξεκλείδωμα. Από ότι βλέπω εδώ, δυστυχώς δεν μπαίνει ο ρότορας με την τρύπα (που δείχνω στις φωτό πιο πάνω), στο MAG3G. Ο ρότορας του MAG3G, είναι από μαγγάνιο, έχει άλλο πάχος(1~2mm το πολύ) και άλλη διάμετρο. Η Disec βλέπω βγάζει (κωδικός A3018) ρότορα με τρύπα για το MAG3G, οπότε υπάρχει και θεωρητικά μπορεί να γίνει. Αλλά πολύ χλωμό το κόβω να τον φέρνει κανείς Ελλάδα. Και ποιος θα κάτσει μετά να λύσει το defender για να αλλάξει τον ρότορα; Αν είσαι θαρραλέος και έχεις όρεξη να το κάνεις, ξεκίνα εκτυπώνοντας αυτό και με αυτό πας και τους ζητάς τον ρότορα της Disec με κωδικό A3018. Δυστυχώς δεν ξέρω κάποιον στη Θεσσαλονίκη για να προτείνω. Αλλά θα ξεκινούσα με αυτούς που έχουν το MAG3G εκεί. Είναι αρκετοί. Πάντως, σκέψου λίγο το πόσο συχνά θα κλειδώνεις το μαγνητικό defender (και ειδικά το MAG3G που ακόμα και στο κλείδωμα απαιτεί το μαγνητικό κλειδάκι). Μερικοί βαριούνται να το κλειδώνουν συνέχεια και το χρησιμοποιούν πιο πολύ όταν είναι να λείψουν για περισσότερο από κάποιες ώρες. Δεν είναι κακό να υπάρχει. Αλλά είναι πολύ ακριβό. Οπότε σκέψου το.
Constantine_A Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σ' ευχαριστώ πολύ swayback για την άμεση, αναλυτική και τεκμηριωμένη όπως πάντα απάντησή σου. Σε ό,τι αφορά την μετατροπή του 4KS ο πωλητής ο οποίος ήταν πολύ εξυπηρετικός και πρόθυμος να εξηγήσει οτιδήποτε τον ρωτούσα ήταν επιφυλακτικός γιατί θεωρούσε ότι δε μπορούσε να ήταν σίγουρος για μια after sales μετατροπή του προϊόντος και γιατί όπως είπε αν ήταν σκόπιμη θα την πρόσφερε η ίδια η εταιρεία ως επιλογή. Το μαγνητικό defender όντως σκέφτομαι ότι θα τον κλειδώνω μόνο όταν λείπω για μεγάλα διαστήματα σε κάθε περίπτωση. Και αυτός είναι ο λόγος που τείνω περισσότερο προς τον MAG3G γιατί ο MRM29 δε φαίνεται να είναι τόσο ισχυρός όσο μη μαγνητικοί defenders της DiSEC με χαμηλότερη από αυτόν τιμή. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2019 από Constantine_A
Προτεινόμενες αναρτήσεις