Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,σε ένα σπιτι όπου κάνουμε ανακαίνιση,θέλουμε να βάλουμε πόρτα ασφαλείας και πορτα εισοδου η οποια ειναι διφυλλη ακόμα δεν έχουμε πάει κάπου για να παρουμε προσφορά,θα ήθελα την βοήθεια σας,το μπάτζετ και για τις δύο είναι έως 6000,Σας ευχαριστώ!!

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lews είπε

Καλημέρα σας,σε ένα σπιτι όπου κάνουμε ανακαίνιση,θέλουμε να βάλουμε πόρτα ασφαλείας και πορτα εισοδου η οποια ειναι διφυλλη ακόμα δεν έχουμε πάει κάπου για να παρουμε προσφορά,θα ήθελα την βοήθεια σας,το μπάτζετ και για τις δύο είναι έως 6000,Σας ευχαριστώ!!

το θεμα ειναι η διφυλλη ποσο θα χρεωθει...αν εχει πολλα σταθερα γυρω-γυρω + καγκελο που μπορει να χρησιμοποιηθει κλπ..ισως φτασει στο 3 εως 5 χιλιαρικα.

• Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, mclein είπε

το θεμα ειναι η διφυλλη ποσο θα χρεωθει...αν εχει πολλα σταθερα γυρω-γυρω + καγκελο που μπορει να χρησιμοποιηθει κλπ..ισως φτασει στο 3 εως 5 χιλιαρικα.

Ναι έχεις δίκιο,αν θα μπορούσες τότε μέχρι το ξεκαθαρίσω,να μου προτείνεις κάτι έως 3000 για πόρτα ασφαλείας,σε Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, liverpoolman είπε

Αυτό τον καιρό ποια είναι τα πιο δυνατά σετάκια προτεινόμενα?

Αυτή τη στιγμή, δυνατά είναι τα σετ που συνδυάζουν τα παρακάτω προϊόντα:

Κλειδαριά:

• Γραναζωτή με διπλό καταπέλτη

Κύλινδροι:

• Abloy Protec 2
  • EVVA MCS
  • Dom Diamant
  • EVVA 4KS
  • EVVA 3KS+
  • Kaba ExperT
  • Mul-T-Lock MT5+
  • EVVA ICS
  • Cisa RS3S
  • Mottura C48
  • WinkHaus keyTec X-tra
  • Dom ix 6SR
  • AGB Scudo DCK

Defenders:

• Disec Monolito Rok(BD200)
  • Disec Monolito Kripton(BKS200)
  • Disec Monolito Diamond(BKD250)
  • Disec CLS5
  • Disec Monolito MRM29
  • Disec Monolito MRM23
  • Disec MAG3G
  • Disec MAG4G

Είναι πολλοί οι πιθανοί συνδυασμοί όπως καταλαβαίνεις. Και όσον αφορά το κόστος, υπολόγισε από ~200€(+ΦΠΑ) και πάνω, για έναν δυνατό συνδυασμό.

Iseo R50, Cisa AP3S, Cisa AP4S, Mauer NW4, προσωπικά θα τους άφηνα εκτός, γιατί έχουν τοποθετηθεί/κυκλοφορήσει πολύ και γιατί υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά.

Και μην ξεχνάμε και την Omega Plus. Δοκιμασμένη, απαραβίαστη(ακόμα), και σε πολύ καλή τιμή για το επίπεδο ασφαλείας που προσφέρει. Και αν συνδυαστεί με πλάκα μαγγανίου ή κάποιο από τα τρία Omega Defenders της Disec, ανεβαίνει κι άλλο το επίπεδο ασφαλείας.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, swayback είπε

Αυτή τη στιγμή, δυνατά είναι τα σετ που συνδυάζουν τα παρακάτω προϊόντα:

Κλειδαριά:

• Γραναζωτή με διπλό καταπέλτη

Κύλινδροι:

• Abloy Protec 2
  • EVVA MCS
  • Dom Diamant
  • EVVA 4KS
  • EVVA 3KS+
  • Kaba ExperT
  • Mul-T-Lock MT5+
  • EVVA ICS
  • Cisa RS3S
  • Mottura C48
  • WinkHaus keyTec X-tra
  • Dom ix 6SR
  • AGB Scudo DCK

Defenders:

• Disec Monolito Rok(BD200)
  • Disec Monolito Kripton(BKS200)
  • Disec Monolito Diamond(BKD250)
  • Disec CLS5
  • Disec Monolito MRM29
  • Disec Monolito MRM23
  • Disec MAG3G
  • Disec MAG4G

Είναι πολλοί οι πιθανοί συνδυασμοί όπως καταλαβαίνεις. Και όσον αφορά το κόστος, υπολόγισε από ~200€(+ΦΠΑ) και πάνω, για έναν δυνατό συνδυασμό.

Iseo R50, Cisa AP3S, Cisa AP4S, Mauer NW4, προσωπικά θα τους άφηνα εκτός, γιατί έχουν τοποθετηθεί/κυκλοφορήσει πολύ και γιατί υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά.

Και μην ξεχνάμε και την Omega Plus. Δοκιμασμένη, απαραβίαστη(ακόμα), και σε πολύ καλή τιμή για το επίπεδο ασφαλείας που προσφέρει. Και αν συνδυαστεί με πλάκα μαγγανίου ή κάποιο από τα τρία Omega Defenders της Disec, ανεβαίνει κι άλλο το επίπεδο ασφαλείας.

Οκ στην omega plus μου έχουν πει ότι δεν μπαίνει defender νομίζω... Επίσης σε ποια τιμή θεωρείται καλή επιλογή? Τέλος ποια η γνώμη σου για τις ηλεκτρονικές κλειδαριές?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liverpoolman είπε

Οκ στην omega plus μου έχουν πει ότι δεν μπαίνει defender νομίζω... Επίσης σε ποια τιμή θεωρείται καλή επιλογή? Τέλος ποια η γνώμη σου για τις ηλεκτρονικές κλειδαριές?

Μπαίνει defender και στην Omega. Από 200€(+ΦΠΑ) και επάνω ξεκινούν οι καλές επιλογές.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, liverpoolman είπε

Μπαίνει defender στην omega. Μήπως σου είπαν ότι δεν μπορείς να έχεις ΚΑΙ πλάκα μαγγανίου ΚΑΙ defender μαζί; Αυτό ναι.

Νορμάλ τιμές για Omega:

• ~200+ΦΠΑ για Omega με πλάκα μαγγανίου
  • ~250+ΦΠΑ για Omega με defender Disec BD10800
  • ~300+ΦΠΑ για Omega με μαγνητικό defender Disec MRM29SK-MRM10800

Δεν έχω ασχοληθεί με τις ηλεκτρονικές γιατί οι λύσεις που βλέπω να κυκλοφορούν στην αγορά, δεν μου φαίνονται σοβαρές. Και βλέποντας και τις πανάκριβες(600+€) ηλεκτρομηχανικές εταιρειών του χώρου που έχουν σοβαρό όνομα (Cisa, Iseo, κ.λπ.) να βγάζουν προβλήματα στα ηλεκτρονικά τους μέρη, είναι σχεδόν μηδαμινή η πιθανότητα να εμπιστευόμουν ηλεκτρονική κλειδαριά. Θα με προβλημάτιζε και η ασφάλεια αλλά και η αξιοπιστία της.
Γενικά πιστεύω είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο οι ηλεκτρονικές. Κάποια στιγμή θα γίνουν mainstream. Αλλά μέχρι τότε θα προτιμώ δυνατές μηχανικές λύσεις(κλειδαριές) που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και έχουν αποδειχθεί πιο αξιόπιστες και ασφαλείς.

Για την ώρα, προτιμώ να έχω έναν Abloy που ξέρω ότι δεν πρόκειται να τον παραβιάσουν αθόρυβα και χωρίς ζημιά, παρά να αγχώνομαι μήπως εκμεταλλευτούν κάποια αδυναμία που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει η ηλεκτρονική κλειδαριά. Είτε σε επίπεδο software, είτε hardware.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη φυσικά. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν σοβαρές ηλεκτρονικές κλειδαριές και απλά να μην τις έχω ανακαλύψει ακόμα. Εξάλλου όπως είπα, έχω εστιάσει στις μηχανικές πιο πολύ. Αλλα λύσεις τύπου Xiaomi Vima, για μένα δεν είναι σοβαρές.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα,

με ποιον τρόπο μπορώ να δω ποια κλειδαριά και ποιο defender έχω; Λογικά πρέπει να αφαιρέσω κάτι από την πόρτα ασφαλείας για να φανεί; Αν ναι, τι;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thodoris1985 είπε

Καλησπέρα,

με ποιον τρόπο μπορώ να δω ποια κλειδαριά και ποιο defender έχω; Λογικά πρέπει να αφαιρέσω κάτι από την πόρτα ασφαλείας για να φανεί; Αν ναι, τι;

Καλησπέρα.

Για αρχή ανέβασε αν θες κάποιες φωτογραφίες, για να σου πούμε. Παράδειγμα φωτογραφιών.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, swayback είπε

Μπαίνει defender στην omega. Μήπως σου είπαν ότι δεν μπορείς να έχεις ΚΑΙ πλάκα μαγγανίου ΚΑΙ defender μαζί; Αυτό ναι.

Νορμάλ τιμές για Omega:

• ~200+ΦΠΑ για Omega με πλάκα μαγγανίου
  • ~250+ΦΠΑ για Omega με defender Disec 10800
  • ~300+ΦΠΑ για Omega με μαγνητικό defender Disec MRM29SK

Δεν έχω ασχοληθεί με τις ηλεκτρονικές γιατί οι λύσεις που βλέπω να κυκλοφορούν στην αγορά, δεν μου φαίνονται σοβαρές. Και βλέποντας και τις πανάκριβες(600+€) ηλεκτρομηχανικές εταιρειών του χώρου που έχουν σοβαρό όνομα (Cisa, Iseo, κ.λπ.) να βγάζουν προβλήματα στα ηλεκτρονικά τους μέρη, είναι σχεδόν μηδαμινή η πιθανότητα να εμπιστευόμουν ηλεκτρονική κλειδαριά. Θα με προβλημάτιζε και η ασφάλεια αλλά και η αξιοπιστία της.
Γενικά πιστεύω είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο οι ηλεκτρονικές. Κάποια στιγμή θα γίνουν mainstream. Αλλά μέχρι τότε θα προτιμώ δυνατές μηχανικές λύσεις(κλειδαριές) που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και έχουν αποδειχθεί πιο αξιόπιστες και ασφαλείς.

Για την ώρα, προτιμώ να έχω έναν Abloy που ξέρω ότι δεν πρόκειται να τον παραβιάσουν αθόρυβα και χωρίς ζημιά, παρά να αγχώνομαι μήπως εκμεταλλευτούν κάποια αδυναμία που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει η ηλεκτρονική κλειδαριά. Είτε σε επίπεδο software, είτε hardware.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη φυσικά. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν σοβαρές ηλεκτρονικές κλειδαριές και απλά να μην τις έχω ανακαλύψει ακόμα. Εξάλλου όπως είπα, έχω εστιάσει στις μηχανικές πιο πολύ. Αλλα λύσεις τύπου Xiaomi Vima, για μένα δεν είναι σοβαρές.

Οκ με καλυψες. Ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, swayback said:

Καλησπέρα.

Για αρχή ανέβασε αν θες κάποιες φωτογραφίες, για να σου πούμε. Παράδειγμα φωτογραφιών.

Έχω ένα κόλλημα και δε θέλω να ανεβάζω τέτοιου είδους φωτογραφίες.
Θα σου στείλω με pm όπως είχα κάνει σε άλλη ερώτηση μου στον mclein.

Ευχαριστώ πολύ

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Λόγω κατασκευής νέου σπιτιού έφτασα & στο θέμα τις θωρακισμένης. Ψάχνοντας λοιπόν τις επιλογές που υπάρχουν έπεσα τυχαία εδώ. Καθότι άσχετος με το θέμα άρχισα το ξεψάχνισμα ώστε να πάω για έρευνα αγοράς όσο δυνατό ενημερωμένος στα βασικά & στην ορολογία. Επέλεξα τελικά να πάρω προσφορά από Σιάμο & GoldenDoor (μιας & οι 2οι ήταν στον δρόμο μου).

Παρένθεση : η τοποθέτηση θα γίνει σε οικογενειακή πολυκατοικία με ήδη μια εγκατεστημένη θωρακισμένη αλουμινίου στην είσοδό της προ ~5-6 ετών. Από ότι έτυχε να δω για την συγκεκριμένη, η τοποθέτηση ήταν λίγο ''άρπα-κόλα'' διότι το περιμετρικό κενό ήταν της τάξης των 5cm το οποίο γέμισε με πολυουρεθάνη. Πρόκειται για θωρακισμένη με σταθερό γυάλινο τμήμα, το γυαλί τις οποίας από ότι έχω πλέον παρατηρήσει δεν είναι triplex (κρίνοντας από το πάχος), αλλά στην καλύτερη απλά securit & άνευ κάγκελου που βάζουν συνήθως. Λόγω αρκετού πλάτους του εαν κάποιος το σπάσει άνετα χωρά να μπει. Σκέφτομαι για βγάλσιμο & αντικατάσταση από αντιβανδαλιστικό (4-5 υαλοπίνακες με ενδιάμεσες μεβράνες). Τέλος, ο αφαλός είναι securemme k2 για τον οποίο από ότι διάβασα εδώ μέσα χρίζει αντικατάστασης μιας & ανοίγει πλέον εύκολα).

Στα του διαμερίσματος τώρα :

1) Golden Door : τοποθέτηση με αφρό, θωράκιση standard 15 σημείων (group 4), όψεις καπλαμά+λάκα, κλειδαριά Cisa, defender Cisa, αφαλός Cisa RS3S : 1.190€ (1η επαφή, άνευ παζαριού)

2) Σιάμος (Αριστοτέλους) : τοποθέτηση με τσιμέντο, θωράκιση παραγωγικό μοντέλο, όψεις καπλαμά+λάκα, κλειδαριά Mottura, defender siamos, αφαλός CES WSM : 965€ (2η επαφή, με παζάρι)

(Σημ.: Αν & προσπάθησα, ισχύει ότι λέτε περί άρνησης τοποθέτησης άλλου αφαλού. Όπως με διαβεβαίωσαν αυτός είναι ο καλύτερος που εμπορεύονται.)

Επιπλέον : εαν θέλω ο αφαλός να είναι ''διπλής λειτουργίας'' +135€, εαν θέλω & επιπλέον μηχανική αυτόματη κλειδαριά AssaAbloy +250€.

Οι ερωτήσεις : 1) Για την διπλή λειτουργία. Τί εξυπηρετεί? Εαν αφήσεις το κλειδί εσωτερικά & κλειστείς έξω δεν μπορείς να μπείς ακόμα & εαν έχεις 2ο κλειδί? Και τί κάνεις σπάς την πόρτα?! Η' εφόσον έχεις 2ο κλειδί μπαίνεις? Φαντάζομαι το 2ο. Τότε έχει νόημα εαν έχεις κάποιον που έχει κλειδώσει πχ από μέσα & είναι πχ σε κανένα μπαλκόνι ή υπάρχει ηλικιωμένος που έχει κλειδώσει & δεν ακούει να ανοίξεις. Σωστά? Εαν είναι έτσι περιττό μου φαίνεται. Μάλιστα ο υπάλληλος είπε πως την διπλή λειτουργία ''την φτιάχνουμε'', δηλαδή δεν είναι στάνταρ στον αφαλό αλλά γίνεται customade?!

2) Έχει νόημα η τοποθέτηση & 2ης αυτόματης κλειδαριάς ή είναι υπερβολή?

Παρακαλώ για τα φώτα σας γιατί τις επόμενες μέρες θα παραγγείλω. Ευχαριστώ προκαταβολικά..!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ban-dog είπε

Οι ερωτήσεις : 1) Για την διπλή λειτουργία. Τί εξυπηρετεί? Εαν αφήσεις το κλειδί εσωτερικά & κλειστείς έξω δεν μπορείς να μπείς ακόμα & εαν έχεις 2ο κλειδί? Και τί κάνεις σπάς την πόρτα?! Η' εφόσον έχεις 2ο κλειδί μπαίνεις? Φαντάζομαι το 2ο. Τότε έχει νόημα εαν έχεις κάποιον που έχει κλειδώσει πχ από μέσα & είναι πχ σε κανένα μπαλκόνι ή υπάρχει ηλικιωμένος που έχει κλειδώσει & δεν ακούει να ανοίξεις. Σωστά? Εαν είναι έτσι περιττό μου φαίνεται. Μάλιστα ο υπάλληλος είπε πως την διπλή λειτουργία ''την φτιάχνουμε'', δηλαδή δεν είναι στάνταρ στον αφαλό αλλά γίνεται customade?!

2) Έχει νόημα η τοποθέτηση & 2ης αυτόματης κλειδαριάς ή είναι υπερβολή?

Παρακαλώ για τα φώτα σας γιατί τις επόμενες μέρες θα παραγγείλω. Ευχαριστώ προκαταβολικά..!

διπλη λειτουργια (θα γινει υποχρεωτικο στην Ε.Ε απο το 21) εξυπηρετει πολλα σεναρια. το αποτελεσμα ειναι απλό : ο κυλινδρος ειναι λειτουργικος μεσα/εξω με κλειδια.

αυτοματες κλειδαριες μπαινουν κυριως σε εισοδου συγκροτηματων & πολυκατοικιων. το αν ειναι χρησιμο σε προσωπικο διαμμερισμα το κρινει μονο ο ιδιοκτητης του.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mclein είπε

διπλη λειτουργια (θα γινει υποχρεωτικο στην Ε.Ε απο το 21) εξυπηρετει πολλα σεναρια. το αποτελεσμα ειναι απλό : ο κυλινδρος ειναι λειτουργικος μεσα/εξω με κλειδια.

αυτοματες κλειδαριες μπαινουν κυριως σε εισοδου συγκροτηματων & πολυκατοικιων. το αν ειναι χρησιμο σε προσωπικο διαμμερισμα το κρινει μονο ο ιδιοκτητης του.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!! Από ότι κατάλαβα, εαν υπάρχει κλειδί μέσα & κλείσει η πόρτα, δεν ανοίγει. Οπότε λύνεται με το να μην τα αφήνεις πάνω στην κλειδαριά. Για την αυτόματη, μάλλον είναι πλεονασμός ο οποίος θα σε οδηγήσει επιπλέον στο να αμελείς να κλειδώνεις την κλειδαριά που ενεργοποιούν τους πύρους. Άρα περισσότερο κακό παρά καλό.

Τις τιμές πως τις βλέπεις? Νομίζω θα πάω στου Σίαμου & θα βγάλω τον CES για να αντικαταστήσω την Securemme (ταιριάζει? το κάνω μόνος με 1 κατσαβίδι?) & θα πάρω 1 ποιοτικό κύλινδρο με 150-200E. Ποιόν προτείνεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Ban-dog Πολύ ακριβή η Golden για αυτά που προσφέρει. Καλός ο RS3S αλλά όχι όταν η πόρτα έχει απλή-νορμάλ θωράκιση, απλό defender και κάνει 1200(!!!).

Θα προτιμούσα για Σιάμο. Ο παραγωγικός τύπος είναι με διαφορά ανώτερη πόρτα συνολικά (εξαιρείται ο κύλινδρος), σε σύγκριση με αυτή της GoldenDoor(κρίνοντας με βάση το μοντέλο θωράκισης Golden Standard (και τα χαρακτηριστικά του) που έχει στον κατάλογο του site της). Και στην τιμή που την δίνει, αλλάζεις όπως είπες κι εσύ, τον CES WSM με έναν πολύ καλύτερο και είσαι οκ. Abloy Protec 2 δεν θα πρότεινα γιατί δεν ξέρω πως θα δουλεύει σε συνδυασμό με το defender της Mottura που βάζει ο Σιάμος. Ο EVVA 4KS είναι ότι καλύτερο(από άποψη ασφάλειας και ευχρηστίας) μπορείς να πάρεις στα 150~200€ και μπορεί να γίνει και διπλής ενέργειας με μία μικρή διαφορά στην τιμή σε σχέση με τον απλό (μη διπλής ενέργειας). Στα 150~200€ γίνεται να είναι και διπλής ενέργειας.

Το αυτόματο κλείδωμα είναι γενικά πιο βολικό. Για μένα, που έχω πολλά άτομα να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι και όλοι τους βαριούνται να κλειδώνουν, το αυτόματο κλείδωμα είναι απαραίτητο. Αν στη περίπτωση σου, οι χρήστες είναι πιο πειθαρχημένοι και κλειδώνουν κάθε φορά (και δεν αφήνουν τα κλειδιά πάνω στην πόρτα), τότε είναι περιττό το αυτόματο κλείδωμα.

Επεξ/σία από swayback
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...