mclein Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, sakisaudi είπε Μια ερώτηση παιδια. Εχω πορτα ασφαλείας αλλα αν είσαι απο εξω και κοιταξεις απο την κλειδαροτρυπα μπορεις να βλεπεις μεσα στο σπιτι πρέπει δηλαδή να εχω πανω το κλειδι οταν ειμαι μεσα στο σπιτι. Υπάρχει κατι που να να βαλω ωστε να μην φαινεται μεσα το σπίτι? Ευχαριστώ φωτογραφια ; 12 ώρες πριν, djvangelis1 είπε Σήμερα έκανα μια βόλτα για να δω κυλίνδρους και μου πρότειναν αντί να αλλάξω κύλινδρο να προσθέσω αυτό: http://stemma.gr/stemma/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1/patentes-klc-stemma/echo-3-alarm/ Μου φάνηκε ενδιαφέρον σαν λύση. Τι λέτε οι ειδικοί; Κοστίζει 300€ συν ΦΠΑ. Θεωρητικά δεν θα χρειαστεί να αλλάξω ποτέ ξανά κύλινδρο. το "ποτε" ειναι μια πολυ βαρια λεξη... 15 ώρες πριν, voulah είπε Καλησπέρα. Μένω στο Μενίδι και έχω μία πόρτα ballomenos 15ετίας με κλειδαριά χρηματοκιβωτίου Mottura (παραθέτω φωτογραφίες). Παρακαλώ, θα ήθελα να ρωτήσω τι μου προτείνετε για αντικατάστασή της και το κόστος. Ευχαριστώ πολύ! ποιο ειναι το διαθεσιμο μπατζετ ;
djvangelis1 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, mclein είπε το "ποτε" ειναι μια πολυ βαρια λεξη.. Το "ποτέ "έχει λογική γιατί ο κύλινδρος δεν γυρίζει και χτυπάει και συναγερμός αν δεν απενεργοποιήσεις πρώτα με την κάρτα. Ακόμα και να χάσεις το κλειδί σου θεωρητικά θα μπορούσες να είσαι ήσυχος εφόσον κλειδώνεις πάντα. Το θέμα είναι πόσο αξιόπιστο είναι το σύστημα γιατί αν μπλοκάρει βλέπω να θέλεις νέα πόρτα.
john_petrucci7 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 11 ώρες πριν, swayback είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου CLS5 και EVVA 4KS(;) βλέπω. Από τα καλύτερα σετ που κυκλοφορούν (είναι μετρημένοι αυτοί που έχουν CLS5). Ρε εγκλημα πως καταλαβες το defender? Σε σχεση με το bkd250 λεω που εχω εγω 11 ώρες πριν, swayback είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου CLS5 και EVVA 4KS(;) βλέπω. Από τα καλύτερα σετ που κυκλοφορούν (είναι μετρημένοι αυτοί που έχουν CLS5). Ρε εγκλημα πως καταλαβες το defender? Σε σχεση με το bkd250 λεω που εχω εγω 11 ώρες πριν, swayback είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου CLS5 και EVVA 4KS(;) βλέπω. Από τα καλύτερα σετ που κυκλοφορούν (είναι μετρημένοι αυτοί που έχουν CLS5). Ρε εγκλημα πως καταλαβες το defender? Σε σχεση με το bkd250 λεω που εχω εγω 11 ώρες πριν, swayback είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου CLS5 και EVVA 4KS(;) βλέπω. Από τα καλύτερα σετ που κυκλοφορούν (είναι μετρημένοι αυτοί που έχουν CLS5). Ρε εγκλημα πως καταλαβες το defender? Σε σχεση με το bkd250 λεω που εχω εγω 11 ώρες πριν, swayback είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου CLS5 και EVVA 4KS(;) βλέπω. Από τα καλύτερα σετ που κυκλοφορούν (είναι μετρημένοι αυτοί που έχουν CLS5). Ρε εγκλημα πως καταλαβες το defender? Σε σχεση με το bkd250 λεω που εχω εγω.. 11 ώρες πριν, swayback είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου CLS5 και EVVA 4KS(;) βλέπω. Από τα καλύτερα σετ που κυκλοφορούν (είναι μετρημένοι αυτοί που έχουν CLS5). Ρε εγκλημα πως καταλαβες το defender? Σε σχεση με το bkd250 λεω που εχω εγω..
voulah Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, mclein είπε ποιο ειναι το διαθεσιμο μπατζετ ; Καλησπέρα! Το μπάτζετ είναι συνάρτηση της ασφάλειας και της καταλληλότητας κάθε επιλογής, καταλαβαίνω ότι μιλάμε για τουλάχιστον 200 ευρώ και πάνω. Τι θα μου προτείνατε για τη συγκεκριμένη πόρτα που να παρέχει ασφάλεια και να είναι value for money? Επίσης θέλω να ρωτήσω τι γίνεται με τη διπλή κλειδαριά που έχει τώρα η πόρτα και αν πρέπει να αλλάξω τη μία ή τις δύο ή αν είναι τελείως ανεξάρτητες...
swayback Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, john_petrucci7 είπε Ρε εγκλημα πως καταλαβες το defender? Σε σχεση με το bkd250 λεω που εχω εγω Από την περιμετρική ροζέτα (ροζέτα βαρέως τύπου super top αντί για την κλασσική τύπου monolito που έχει το BKD250(στην Ελλάδα)) Spoiler και από τον ρότορα που έχει λεπτότερη σχισμή και κυρτές άκρες. Οι διαφορές φαίνονται πιο εύκολα στη φωτό που είχε βάλει ο mclein πριν καιρό. Spoiler Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από swayback
mclein Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 17 ώρες πριν, djvangelis1 είπε Το "ποτέ "έχει λογική γιατί ο κύλινδρος δεν γυρίζει και χτυπάει και συναγερμός αν δεν απενεργοποιήσεις πρώτα με την κάρτα. Ακόμα και να χάσεις το κλειδί σου θεωρητικά θα μπορούσες να είσαι ήσυχος εφόσον κλειδώνεις πάντα. Το θέμα είναι πόσο αξιόπιστο είναι το σύστημα γιατί αν μπλοκάρει βλέπω να θέλεις νέα πόρτα. το θεμα δεν ειναι μονο αν κολλησει το συστημα (που λογικα αυτος που το πουλαει θα ξερει να το απενεργοποιει). το μεγαλυτερο θεμα ειναι οτι καποια στιγμη (ανυποπτη) θα χαλασει / κολλησει / μπλοκαρει η κλειδαρια & τοτε δεν ξερω ποιος θα ερθει ν'αναλαβει τη διαδικασια. 9 ώρες πριν, voulah είπε Καλησπέρα! Το μπάτζετ είναι συνάρτηση της ασφάλειας και της καταλληλότητας κάθε επιλογής, καταλαβαίνω ότι μιλάμε για τουλάχιστον 200 ευρώ και πάνω. Τι θα μου προτείνατε για τη συγκεκριμένη πόρτα που να παρέχει ασφάλεια και να είναι value for money? Επίσης θέλω να ρωτήσω τι γίνεται με τη διπλή κλειδαριά που έχει τώρα η πόρτα και αν πρέπει να αλλάξω τη μία ή τις δύο ή αν είναι τελείως ανεξάρτητες... για αρχη μιλαμε για μια διπλή κλειδαρια & οχι δυο διαφορετικες ή οτιδηποτε αλλο. οι τιμες ξεκινανε απο 185€ + φπα για τα πιο απλα & ταυτοχρονα αξιοπρεπη (για τα επομενα 2 ετη) πραγματα και φτανουν εως τα 380€ + φπα με τα πιο συνθετα. με λιγα λογια, μπορειτε να επιλεξετε κατι μεταξυ 220 ~ 300 και να ειστε μια χαρα (ευχομαι) για τα επομενα 5 χρονια. ο 2ος κυλινδρος μπορει να μεινει ο ιδιος - μπορει και να αλλαξει. ειναι στο χερι σας εαν θα παρετε τον τοπ επανω ή θα μοιρασετε το κοστος. 1
thodoris1985 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @mclein Θέλουμε να βάλουμε μια αυτόματη λύση "κλειδώματος" στην απλή ξύλινη κοινόχρηστη πόρτα. Είδα ότι στο παλιό thread προτείνεις ως μια καλή επιλογή για τα λεφτά της την cdvi dux της opera. Μέχρι τα 300 (μόνο για το κόστος της κλειδαριάς) υπάρχει κάποια καλύτερη (ή και πιο αξιόπιστη) λύση; Από ότι είδα στον κλειθροποιό που πήγα χτες, έχει μονό κλείδωμα; (Η σούστα κλεισίματος άλλαξε χτες με GU BKS) Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2019 από thodoris1985
lefos21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 31/1/2019 στις 6:20 ΜΜ, mclein είπε 4ks abloy p2 mt5 // rs3s // nw5 // r90 // winkhaus X-Tra agb dck mclain μια ερωτηση... θεωρεις τους winkhaus X-Tra & iseo r90 ανωτερους απο DCK και εφαμιλους με mt5, rs3s και nw5? γιατι δε μου γεμιζουν το ματι, καλοι φαινονται αλλα θυμιζουν προφιλ agb 9000 και mauer crypto...κανω λαθος??? Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από lefos21
mclein Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, lefos21 είπε mclain μια ερωτηση... θεωρεις τους winkhaus X-Tra & iseo r90 ανωτερους απο DCK και εφαμιλους με mt5, rs3s και nw5? γιατι δε μου γεμιζουν το ματι, καλοι φαινονται αλλα θυμιζουν προφιλ agb 9000 και mauer crypto...κανω λαθος??? ο x-tra ειναι modular κ το κλειδι μπαινει καθετα & αυτο τον κανει εξαιρετικο κυλινδρο, ειδικα στα χρηματα που τον δινω. (εχει διπλη ενεργεια, ανα πασα στιγμη μικραινει/μεγαλωνει σε μηκος) ! ο r90 δεν εχει κλειδια στην ελλαδα & εχει 2 παρα πολυ βαθιες τρυπες συνδιασμου οπου ειναι αδυνατο να πικαριστουν απο το 80%. ποιοτικα τους προτιμω απο agb. συνολικα ισως να ειναι στο ιδιο επιπεδο. ο agb στην πρωτη γενια μου εχει κολλησει 4-5 φορες κ δεν εβγαινε το κλειδι απο τον κυλινδρο. ευτυχως οι αστοχιες διορθωθηκαν αλλα παραυτα η agb εγινε γνωστη για τις μεσοπορτες & οχι για τους κυλινδρους. ειναι σε πολυ καλο δρομο βεβαια. 10 ώρες πριν, thodoris1985 είπε @mclein Θέλουμε να βάλουμε μια αυτόματη λύση "κλειδώματος" στην απλή ξύλινη κοινόχρηστη πόρτα. Είδα ότι στο παλιό thread προτείνεις ως μια καλή επιλογή για τα λεφτά της την cdvi dux της opera. Μέχρι τα 300 (μόνο για το κόστος της κλειδαριάς) υπάρχει κάποια καλύτερη (ή και πιο αξιόπιστη) λύση; Από ότι είδα στον κλειθροποιό που πήγα χτες, έχει μονό κλείδωμα; (Η σούστα κλεισίματος άλλαξε χτες με GU BKS) ηλεκτροπυρος. γιατι δεν πατε σε θωρακισμενη με αυτοματο κλειδωμ ; εστω και με δοσεις, καποια καταστηματα θα σας φτιαξουν αυτο που θελετε. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από mclein
sbsk Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Φίλε mclein θελω την γνωμη σου για τις 2 παρακατω πορτες χωρις οικονομικο θεμα. 1.Portablock Rock με Omega plus. 2.Siamo Group S5 με διπλη κλειδαρια μια αυτοματη Abloy και μια Mottura. Σε ευχαριστω πολυ.
swayback Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, sbsk είπε Φίλε mclein θελω την γνωμη σου για τις 2 παρακατω πορτες χωρις οικονομικο θεμα. 1.Portablock Rock με Omega plus. 2.Siamo Group S5 με διπλη κλειδαρια μια αυτοματη Abloy και μια Mottura. Σε ευχαριστω πολυ. Εννοείται η 2η, αν το οικονομικό δεν είναι θέμα. Αν και δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες. Η group S5 έχει συνολικά αρκετά καλύτερη θωράκιση, έχει δύο ανεξάρτητες κλειδαριές, εκ των οποίων η μία είναι αυτόματου κλειδώματος (και τυχαίνει η συγκεκριμένη να είναι και από τις πιο αξιόπιστες λύσεις αυτόματου κλειδώματος από ότι ακούγεται). Η Group S5, ουσιαστικά είναι η Extra-1 σε συνδυασμό με πρόσθετη κλειδαριά αυτόματου κλειδώματος. Ακόμα και η λύση του μοντέλου θωράκισης «Παραγωγικός Τύπος», σε συνδυασμό με την μηχανική Abloy αυτόματου κλειδώματος (ίδια δηλαδή με την Group S5 απλά με όχι τόσο ενισχυμένη θωράκιση), είναι ανώτερη από την Rock της PortaBlock. Αλλά και η Rock είναι αρκετά καλή επιλογή μιας και η Omega παραμένει απαραβίαστη και το συγκεκριμένο μοντέλο θωράκισης(Rock) είναι αρκετά καλό. Γενικά οι πόρτες του Σιάμου ξεχωρίζουν για την θωράκιση συνολικά, την δουλειά που κάνουν κατά την τοποθέτηση, το ότι δίνουν μία αξιόλογη και αξιόπιστη επιλογή αυτόματου κλειδώματος..αυτά μου έρχονται πρόχειρα. Εσύ ψάχνεις με βάση συγκεκριμένα κριτήρια; Πχ αυτόματο κλείδωμα ή πολύ καλή θωράκιση ή τοπ κλειδαριά..;
sbsk Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, swayback είπε Εννοείται η 2η, αν το οικονομικό δεν είναι θέμα. Αν και δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες. Η group S5 έχει συνολικά αρκετά καλύτερη θωράκιση, έχει δύο ανεξάρτητες κλειδαριές, εκ των οποίων η μία είναι αυτόματου κλειδώματος (και τυχαίνει η συγκεκριμένη να είναι και από τις πιο αξιόπιστες λύσεις αυτόματου κλειδώματος από ότι ακούγεται). Η Group S5, ουσιαστικά είναι η Extra-1 σε συνδυασμό με πρόσθετη κλειδαριά αυτόματου κλειδώματος. Ακόμα και η λύση του μοντέλου θωράκισης «Παραγωγικός Τύπος», σε συνδυασμό με την μηχανική Abloy αυτόματου κλειδώματος (ίδια δηλαδή με την Group S5 απλά με όχι τόσο ενισχυμένη θωράκιση), είναι ανώτερη από την Rock της PortaBlock. Αλλά και η Rock είναι αρκετά καλή επιλογή μιας και η Omega παραμένει απαραβίαστη και το συγκεκριμένο μοντέλο θωράκισης(Rock) είναι αρκετά καλό. Γενικά οι πόρτες του Σιάμου ξεχωρίζουν για την θωράκιση συνολικά, την δουλειά που κάνουν κατά την τοποθέτηση, το ότι δίνουν μία αξιόλογη και αξιόπιστη επιλογή αυτόματου κλειδώματος..αυτά μου έρχονται πρόχειρα. Εσύ ψάχνεις με βάση συγκεκριμένα κριτήρια; Πχ αυτόματο κλείδωμα ή πολύ καλή θωράκιση ή τοπ κλειδαριά..; Σε ευχαριστω πολυ swayback.Ο Σιαμος απο τα οσα ξερω κολλαει τις κλειδαριες αληθευει κατι τετοιο;Και εαν ναι τι γινεται σε περιπτωση που χαλασει η κλειδαρια;
swayback Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, sbsk είπε Σε ευχαριστω πολυ swayback.Ο Σιαμος απο τα οσα ξερω κολλαει τις κλειδαριες αληθευει κατι τετοιο;Και εαν ναι τι γινεται σε περιπτωση που χαλασει η κλειδαρια; Αυτό ξέρω - το έχω δει δηλαδή - πως ισχύει για τις παλιές του πόρτες. Αυτές που είχαν κλειδαριά χρηματοκιβωτίου. Να πω την αλήθεια, δεν μου έχει τύχει πόρτα Σιάμο με κλειδαριά κυλίνδρου και defender για να δω αν είναι βιδωμένη ή κολλημένη. Και κολλημένη να είναι όμως, εννοείται πως μπορεί να αλλαχτεί. Απλά είναι έξτρα δουλειά και ταλαιπωρία για τον τεχνικό που θα κάνει την αλλαγή. Γιατί θα πρέπει να κόψει με τροχό τα σημεία της ηλεκτροκόλλησης και μετά να βρει τρόπο να στερεώσει την καινούρια κλειδαριά. Πάντως, νομίζω αλλά και έχω ακούσει, ότι στις καινούριες πόρτες του οι κλειδαριές είναι βιδωμένες στην πόρτα. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από swayback
sbsk Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, swayback είπε Αυτό ξέρω - το έχω δει δηλαδή - πως ισχύει για τις παλιές του πόρτες. Αυτές που είχαν κλειδαριά χρηματοκιβωτίου. Να πω την αλήθεια, δεν μου έχει τύχει πόρτα Σιάμο με κλειδαριά κυλίνδρου και defender για να δω αν είναι βιδωμένη ή κολλημένη. Και κολλημένη να είναι όμως, εννοείται πως μπορεί να αλλαχτεί. Απλά είναι έξτρα δουλειά και ταλαιπωρία για τον τεχνικό που θα κάνει την αλλαγή. Γιατί θα πρέπει να κόψει με τροχό τα σημεία της ηλεκτροκόλλησης και μετά να βρει τρόπο να στερεώσει την καινούρια κλειδαριά. Πάντως, νομίζω αλλά και έχω ακούσει, ότι στις καινούριες πόρτες του οι κλειδαριές είναι βιδωμένες στην πόρτα. Σε ευχαριστω και παλι swayback για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες σου.
thodoris1985 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, mclein said: ηλεκτροπυρος. γιατι δεν πατε σε θωρακισμενη με αυτοματο κλειδωμ ; εστω και με δοσεις, καποια καταστηματα θα σας φτιαξουν αυτο που θελετε. Καθαρά λόγω κόστους. Είμαστε μικρή πολυκατοικία (4 διαμερίσματα) και για να γίνει αυτή η αλλαγή θα χρειαστεί να δώσει ο κάθε ένας ~500 (μιας και δεν είναι μόνο η πόρτα, αλλά και τα περιφερειακά). Σίγουρα η λύση που προτείνεις είναι η καλύτερη. Από την άλλη όμως, θεωρείς ότι ο ηλεκτροπύρος είναι μια τίμια επιλογή; Θα μπορούσαμε να βάλουμε κλειδαριά και κύλινδρο ασφαλείας στην υπάρχουσα ξύλινη πόρτα; Έχει νοήμα κάτι τέτοιο (αν γίνεται); Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από thodoris1985
Προτεινόμενες αναρτήσεις