swayback Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, paiktaras69 είπε η πόρτα είναι αυτή http://www.delome.gr/dl2/ και το budget θα έλεγα μέχρι τα 80-100max ευρώ Λογικά η διάσταση που θες, είναι 30-50(80mm) αλλά καλό θα ήταν να μετρήσεις αυτόν που έχει ήδη πάνω η πόρτα. Τι να μετρήσεις: Spoiler Προφανώς εσύ έχεις πίρρους αντί για πλακέ γλώσσα κλειδώματος που δείχνει η εικόνα πιο κάτω, αλλά το concept είναι το ίδιο. Μέτρα στην πόρτα σου, την απόσταση που βλέπεις στην εικόνα με χρώμα πράσινο. Φαντάσου το κέντρο του κυλίνδρου θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ στο κέντρο ενός πίρου. Από το κέντρο ενός πίρου, μέτρα πόσα χιλιοστά πάει δεξιά και πόσα αριστερά. Σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν αρκετά αξιόλογες επιλογές: -AGB Scudo DCK (ζητάς την νέα έκδοση με στρογγυλό καπάκι στο κλειδί. Δες την παλιά για reference) -Dom ix 6 SR -EVVA ICS -WinkHaus KeyTec X-tra Υπάρχουν και οι Cisa AP3S και AP4S στο ίδιο budget, αλλά οι 3 πρώτοι που έγραψα, είναι ένα κλικ πιο πάνω. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από swayback 2
pallisi Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα, Έχουμε καμία πρόταση για κύλινδρο εξωτερικής πόρτας εισόδου; Θέλω να τις αλλάξω γιατί αυτές τώρα είναι παλιές και γενικά άχρηστες. Επειδή οι ένοικοι είναι συγκεκριμένοι, θέλω να βγάλω αντίγραφα του κλειδιού συγκεκριμένου αριθμού, αλλά πιο πολλά από ότι έχουν οι συσκευασίες, ταυτόχρονα όμως να μη μπορεί να αντιγράφει το κλειδί. Καμία πρόταση; Ευχαριστώ.
mclein Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 10 ώρες πριν, manosathens21 είπε Αα καλά... Έδωσε χρήματα για ηλεκτρική κλειδαριά και τσιγκουνεύτηκε στο defender και τον κύλινδρο;Και ο εγκαταστάτης μη επαγγελματίας... Είναι δυνατόν να προτείνει τέτοιο συνδυασμό; το defender ειναι securemme, εκ παραδρομης εγραψα sferik. ο εγκαταστατης δεν ειναι ο κατασκευαστης της πορτας οποτε μπορει να βαλει οτι επιθυμει ο πελατης !! 7 ώρες πριν, paiktaras69 είπε η πόρτα είναι αυτή http://www.delome.gr/dl2/ και το budget θα έλεγα μέχρι τα 80-100max ευρώ μπορεις να τοποθετησεις agb dck / mauer nw4 σε αυτα τα λεφτα. μην παρεις κατι το οποιο ειναι μαξ στη μεσαια κατηγορια. 7 ώρες πριν, swayback είπε Λογικά η διάσταση που θες, είναι 30-50(80mm) αλλά καλό θα ήταν να μετρήσεις αυτόν που έχει ήδη πάνω η πόρτα. Τι να μετρήσεις: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Προφανώς εσύ έχεις πίρρους αντί για πλακέ γλώσσα κλειδώματος που δείχνει η εικόνα πιο κάτω, αλλά το concept είναι το ίδιο. Μέτρα στην πόρτα σου, την απόσταση που βλέπεις στην εικόνα με χρώμα πράσινο. Φαντάσου το κέντρο του κυλίνδρου θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ στο κέντρο ενός πίρου. Από το κέντρο ενός πίρου, μέτρα πόσα χιλιοστά πάει δεξιά και πόσα αριστερά. Σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν αρκετά αξιόλογες επιλογές: -AGB Scudo DCK (ζητάς την νέα έκδοση με στρογγυλό καπάκι στο κλειδί. Δες την παλιά για reference) -Dom ix 6 SR -EVVA ICS -WinkHaus KeyTec X-tra Υπάρχουν και οι Cisa AP3S και AP4S στο ίδιο budget, αλλά οι 3 πρώτοι που έγραψα, είναι ένα κλικ πιο πάνω. evva ics μονο 3κλειδο μπορει να βρει στα 80~100... επισης, απο winkhaus καλυτερα να διαλεξει O-Ntra που ειναι ο καλυτερος της σειρας. 1 ώρα πριν, pallisi είπε Καλησπέρα, Έχουμε καμία πρόταση για κύλινδρο εξωτερικής πόρτας εισόδου; Θέλω να τις αλλάξω γιατί αυτές τώρα είναι παλιές και γενικά άχρηστες. Επειδή οι ένοικοι είναι συγκεκριμένοι, θέλω να βγάλω αντίγραφα του κλειδιού συγκεκριμένου αριθμού, αλλά πιο πολλά από ότι έχουν οι συσκευασίες, ταυτόχρονα όμως να μη μπορεί να αντιγράφει το κλειδί. Καμία πρόταση; Ευχαριστώ. τι ειδους πορτα ;;;
paiktaras69 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 @mclein έχεις και εσύ την ίδια άποψη περί της ποιότητας του magnum κυλίνδρου ?
mclein Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, paiktaras69 είπε @mclein έχεις και εσύ την ίδια άποψη περί της ποιότητας του magnum κυλίνδρου ? ναι, οπως εγραψα ο magnum ειναι μεσαια κατηγορια. εγω τον τοποθετω κατα βαση σε προσθετες κλειδαριες κυλινδρου για απλες ξυλινες πορτες. εκει ειναι τοπ επιπεδο μιας κ το επομενο βημα ειναι το σπασιμο της πορτας ! οπως εγραψα -αν και δεν ξερω αν βρισκεσαι αττικη- : μπορεις να βρεις : agb 9000 - απο 50€ ~ 70€ agb dck - απο 90€ ~ 120€ cisa ap3s - απο 80€ με 3 κλειδια ~ 120€ με 5 κλειδια iseo r50 - απο 80€ ~ 100€ cisa ap4s - απο 100€ ~ 130€ με 5 κλειδια winkhaus O-NTRa - από 85€ ~ 120€ με 5 κλειδια evva ICS - απο 100€ με 3 κλειδια ~ 120€ με 5 κλειδια mauer nw4 - απο 100€ ~ 140€ abloy protec2 - απο 125€ ~ 150€ με 5 κλειδια 2
villasg Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μια ερώτηση . Εχω αυτο το defender και κύλινδρο scudo dck . Αναγνωρίζουμε ποιο ειναι το defender και εαν ειναι οκ ή θα χρειαστεί καποια αλλαγή ? Και εαν θα χρειαστεί , ειναι μανούρα η αλλαγή defender ή γίνετε εύκολα ? ??
mclein Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, villasg είπε Μια ερώτηση . Εχω αυτο το defender και κύλινδρο scudo dck . Αναγνωρίζουμε ποιο ειναι το defender και εαν ειναι οκ ή θα χρειαστεί καποια αλλαγή ? Και εαν θα χρειαστεί , ειναι μανούρα η αλλαγή defender ή γίνετε εύκολα ? ?? το defender ειναι το κωνικο της disec 2ης γενιας. εχει καταργηθει λογω κοστους & βγηκε το απλό. δεν υπαρχει λογος αλλαγης μιας κ υπαρχει πολυ δυνατος κυλινδρος απο πισω !
villasg Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 4 λεπτά πριν, mclein είπε το defender ειναι το κωνικο της disec 2ης γενιας. εχει καταργηθει λογω κοστους & βγηκε το απλό. δεν υπαρχει λογος αλλαγης ευχαριστω πολυ !!!! 1
nik187 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Για κοιταξε και τα δικα μου. Ειμαι οκ ; Τα εχω αλαξει πριν 2 χρονια περιπου Το κλειδι πανω γραφει gevy ST8 Ευχαριστω
swayback Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nik187 είπε Για κοιταξε και τα δικα μου. Ειμαι οκ ; Τα εχω αλαξει πριν 2 χρονια περιπου Το κλειδι πανω γραφει gevy ST8 Ευχαριστω Δεν έχει ακουστεί κάποιο κρούσμα με αυτόν τον κύλινδρο, οπότε είναι οκ για την ώρα. Προσωπικά, θα τον άλλαζα προληπτικά με κάποιον από τους κορυφαίους, αλλά όχι ακόμα. Σε 1-2 χρόνια ίσως. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από swayback
nik187 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 48 λεπτά πριν, swayback είπε Δεν έχει ακουστεί κάποιο κρούσμα με αυτόν τον κύλινδρο, οπότε είναι οκ για την ώρα. Προσωπικά, θα τον άλλαζα προληπτικά με κάποιον από τους κορυφαίους, αλλά όχι ακόμα. Σε 1-2 χρόνια ίσως. Οκ. Σ'ευχαριστώ. Γιατί πλήρωσα πριν δύο χρόνια 300 ευρώ για όλο το πακέτο να μην τον αλλάζω άμεσα Κλειδαριά, defender, μύλος. Κορυφαίει κύλινδροι ποιοι είναι; για γράψε μερικούς αν θέλεις
swayback Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 7 λεπτά πριν, nik187 είπε Οκ. Σ'ευχαριστώ. Γιατί πλήρωσα πριν δύο χρόνια 300 ευρώ για όλο το πακέτο να μην τον αλλάζω άμεσα Κλειδαριά, defender, μύλος. Κορυφαίει κύλινδροι ποιοι είναι; για γράψε μερικούς αν θέλεις Ενδεικτικά: -Abloy Protec 2 -EVVA 3KS/4KS -Mul-T-Lock MT5+ -Mauer NW5 Αλλά είσαι οκ για την ώρα.
McCoy Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Βρίσκομαι σε αναζήτηση πόρτας ασφαλείας για να αντικαταστήσω μια παλιά κλασική ξύλινη που δεν εχει αλλαχτεί ποτέ εδώ και 30+ χρόνια. Γενικά σε διάφορα μαγαζιά που έχω ρωτήσει ο καθένας βάζει και διαφορετικές κλειδαριές και έχω ψιλό χαθεί. Η μοναδική κλειδαριά που γνωρίζω λόγω συγκενικού μου προσώπου ειναι η omega plus, αλλά σε όποιον την αναφέρω μου λέει ότι πλέον ειναι ξεπερασμένη και να κοιτάξω σε άλλες λυσεις. Ίσχύει αυτό; Δυστυχώς το μπάτζετ είναι ψιλό στενό και θα συνεχίσει να είναι και για τα επόμενα χρόνια όποτε ψάχνω κάτι που να κρατήσει αρκετά χρόνια (όσο είναι αυτό δυνατό..). Το μπάτζετ κυμαίνεται στα 600 με 750 μαξ. Τι θα προτείνατε; Εννοείται θα υπερεκτιμούσα την άποψη του @mclein Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από McCoy
swayback Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, McCoy είπε Καλησπέρα σας, Βρίσκομαι σε αναζήτηση πόρτας ασφαλείας για να αντικαταστήσω μια παλιά κλασική ξύλινη που δεν εχει αλλαχτεί ποτε εδώ και 30+ χρόνια. Γενικά σε διάφορα μαγαζιά που έχω ρωτήσει ο καθένας βάζει και διαφορετικές κλειδαριές και έχω ψιλό χάθει. Η μοναδική κλειδαριά που γνωρίζω λόγω συγκενικού μου προσώπου ειναι η omega plus, αλλά σε όποιον την αναφέρω μου λέει ότι πλέον ειναι ξεπερασμένη και να κοιτάξω σε άλλες λυσεις. Ίσχύει αυτό; Δυστυχώς το μπάτζετ είναι ψιλό στενό και θα συνεχίσει να είναι και για τα επόμενα χρόνια όποτε ψάχνω κάτι που να κρατήσει αρκετά χρόνια (όσο είναι αυτό δυνατό..). Το μπάτζετ κυμαίνεται στα 600 με 750 μαξ. Τι θα προτείνατε; Εννοείται θα υπερεκτιμούσα την άποψη του @mclein Μάλλον την χαρακτηρίζουν ως ξεπερασμένη (την Omega), επειδή είναι πολλά χρόνια στην αγορά και είναι πολύ "φορεμένη" στην Ελλάδα. Εξακολουθεί να είναι από τις ελάχιστες που δεν έχουν καταφέρει να παραβιάσουν χωρίς να την καταστρέψουν, ακόμα και υπό συνθήκες εργαστηρίου - ή τουλάχιστον δεν έχει γνωστοποιηθεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Εφόσον λοιπόν εξακολουθεί να παραμένει απαραβίαστη (πέραν της καταστροφή της ξαναλέω), παραμένει και μία από τις ασφαλέστερες λύσεις προς το παρόν. Και ακόμα και να βγει κάποια στιγμή διαρρηκτικό, υπάρχουν τα μαγνητικά defenders που εμποδίζουν την εισαγωγή κάποιου αντικειμένου στην τρύπα που μπαίνει το κλειδί. Συνοπτικά, είναι μία καλή επιλογή η Omega, σε αυτά τα λεφτά. Εναλλακτικά, πας σε πόρτα με γραναζωτή κλειδαριά κυλίνδρου με καταπέλτη, defender και καλό κύλινδρο(αφαλό). Προσωπικά, θα απευθυνόμουν σε εταιρεία που βασικό της αντικείμενο είναι οι πόρτες ασφαλείας. Γράφω ενδεικτικά μερικές εταιρείες με πόρτες, σε περίπτωση που είσαι Αθήνα: Siamo, Portablock, Steeldoor, PortaNova, GoldenDoor. H PortaBlock έχει μία καλή πόρτα (μοντέλο Rock) με καλό κύλινδρο (cisa AP4S) σε αυτά τα λεφτά ΠΕΡΙΠΟΥ (~740+ΦΠΑ). Και η Atros του Σιάμου είναι αρκετά καλή για τα λεφτά της(550+ΦΠΑ) απλά σε αυτή θα άλλαζα τον κύλινδρο που βάζουν, με ένα πολύ καλό*. Έχουν και οι άλλες εταιρείες που ανέφερα, πόρτες στο budget που διαθέτεις, απλά δεν θυμάμαι-δεν γνωρίζω τι κυλίνδρους(αφαλούς) βάζουν στις πόρτες αυτού του budget. *Οι τιμές που γράφω είναι από αναφορές που έχουν γίνει εδώ στο φόρουμ από άλλους χρήστες που έχουν ψαχτεί για πόρτα, σχετικά πρόσφατα. 1
Bandit Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας , Τυχαία έπεσα σε αυτό το θέμα του Insomnia , το οποίο μου τράβηξε την προσοχή λόγο θέματος αλλα και λόγο επαγγελματικών απαντήσεων απο μέλη . Έχω διαβάσει το VOL2 και διαβάζω και το VOL1 με μεγάλο ενδιαφέρον και συνεχίζω . Επειδή βλέπω οτι μέσα απο αυτήν την συζήτηση θα πάρω πιθανότατα πολύ ποιό σωστή πληροφορία απο το να ρωτούσα έναν τυχαίο κλειδαρά (αν και αρκετούς τους έχω στην μάυρη λίστα λόγο του ότι κολλάνε παντού διαφημιστικά τους !!!) , θα ήθελα να σας κάνω μερικά ερωτήματα και έγω . 1. Πόρτα ασφαλέιας την default που έβαλε ο κατασκευαστής . Η μόνη αλλαγή είναι πρίν 5-6 χρόνια κλειδαρία OMEGA Plus , που απο όσο διαβάζω κρατάει ακόμα καλά σε επίπεδα ασφάλειας ? 2. Έχω τοποθετήσει , φαινεται σε μία φώτο , μία κάμερα μέσα στο πάνω μέρος της κάσας , όποτε μου στέλνει notification + κάνει recording όταν κάποιος πλησιάσει κοντά . 3. Θα ήθελα να βάλω και μία 2η κλειδαρία , εκτός απο την Omega , έιναι εφικτό ? 4.Το defender που φαίνεται , δεν μπορώ να κρίνω αν είναι καλό . Τι λέτε ? 5. Είχα σκεφτεί μήπως έβαζα μαγνήτη σαν , αντί για 2η κλειδαρία . Αξίζει ? Κάνει δουλέια σε περίπτωση που παραβιαστέι η κλειδαρία ? Για home use την χρησιμοποιείτε ? Είμαι σε οροφοδιαμέρισμα , χωρίς γειτονικές πολυκατοικίες , όποτε ο μόνος τρόπος πρόσβασης έιναι απο την κυρίως είσοδο ή κανένας σαλταδόρος risky λόγο του ότι είμαι ψιλά . Αυτό που θέλω είναι να ανεβάσω το επίπεδο ασφάλειας και να είναι αποτρέπτικη η έικονα που θα δέι πιθανός εισβολέας με τις 2 κλειδαρίες (για αυτόυς που βίαζονται να μπούν κάπου) . Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας ! Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από Bandit
Προτεινόμενες αναρτήσεις