Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jimania είπε

Ευχαριστώ πολύ και τους δυο για την γρήγορη απάντηση και ειδικα τον swayback για την τοσο λεπτομερη απαντηση.

Στο σπίτι αυτό μένω από το 2012 και κατά πάσα πιθανότητα θα μείνω και για τα επόμενα δέκα χρονιά τουλάχιστον.όποτε και να αφήσω πίσω το defender δεν με πειράζει.Επίσης αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ασφάλεια της οικογενείας μου και το να ξοδέψω κάποια χρήματα πάρα πάνω για να είναι όλοι ασφαλείς δεν το μετράω.

Το σπίτι βρίσκεται στο Κερατσίνι η πόρτα είναι της DIERRE και η κλειδαριά της ATRA με 4 πίρους και γλώσσα κάτω τεσσάρων στροφών .Λογικά πρέπει να είναι μοντέλο του 2008 που κατασκευάστηκε και το σπίτι.

αν η πορτα εξωτερικα εχει ενα μεγαλο διακοσμητικο ενωμενο με το bull της πορτας, λιγη σημασια εχει το defender μιας κ δε θα μπορεις να το εκμεταλευτεις πληρως.

αν παλι η πορτα εξωτερικα εχει μικρο διακοσμητικο, ασχετο με το bull, μπορεις να βαλεις οποιο σ'αρεσει.

αφου πηγαινεις σε οτι πιο τοπ υπαρχει - παρε ενα μαγνητικο + εναν τοπ κυλινδρο οπως ο mt5 και θα εισαι οκ για αλλα 6-7 χρονια με ανεση.

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, swayback είπε

Φαντάζομαι μιλάς για πόρτα ασφαλείας. Αν ναι, Θα πρέπει να «λύσεις» την πόρτα πρώτα, και μετά, αν το επιτρέπει η θωράκιση της πόρτας, να γεμίσεις τα κενά της θωράκισης με κάποιο ηχομονωτικό υλικό (πχ πετροβάμβακα(;)).

Ναι για πόρτα ασφαλείας, έστειλα email στον «πορτά», τον οποίο είχε βάλει ο κατασκευαστής αλλά ...δεν ασχολείται, το παίζει ιστορία, οπότε πρέπει να βρω την άκρη μόνος μου. Από υλικό ποιο θεωρείτε καλύτερο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mclein είπε

αν η πορτα εξωτερικα εχει ενα μεγαλο διακοσμητικο ενωμενο με το bull της πορτας, λιγη σημασια εχει το defender μιας κ δε θα μπορεις να το εκμεταλευτεις πληρως.

αν παλι η πορτα εξωτερικα εχει μικρο διακοσμητικο, ασχετο με το bull, μπορεις να βαλεις οποιο σ'αρεσει.

αφου πηγαινεις σε οτι πιο τοπ υπαρχει - παρε ενα μαγνητικο + εναν τοπ κυλινδρο οπως ο mt5 και θα εισαι οκ για αλλα 6-7 χρονια με ανεση.

Φανταζομαι οτι το bull ειναι το χερουλι τησ πορτας αν ναι το διακοσμητικο ειναι ενωμενο με αυτο.Τι ρολο ομως παιζει δεν το καταλαβαινω.δεν αλλαζει η ροζετα ;

074 (600x800).jpg

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Jimania είπε

Φανταζομαι οτι το bull ειναι το χερουλι τησ πορτας αν ναι το διακοσμητικο ειναι ενωμενο με αυτο.Τι ρολο ομως παιζει δεν το καταλαβαινω.δεν αλλαζει η ροζετα ;

074 (600x800).jpg

Η ροζετα θα αλλαξει με μια αναλογη μακροστενη εκτος απροοπτου οπου κατω απ'το bull δεν υπαρχει σκαμενο το ξυλο.

Οποτε, κανενα defender με ατσαλινη ροζετα δε θα μπει ολοκληρο & αρα δε θα εκμεταλλευτεις στο επακρο τις ιδιοτητες του.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mclein είπε

Η ροζετα θα αλλαξει με μια αναλογη μακροστενη εκτος απροοπτου οπου κατω απ'το bull δεν υπαρχει σκαμενο το ξυλο.

Οποτε, κανενα defender με ατσαλινη ροζετα δε θα μπει ολοκληρο & αρα δε θα εκμεταλλευτεις στο επακρο τις ιδιοτητες του.

Συγνώμη για την ερώτηση που θα κάνω γιατί δεν γνωρίζω κάποια πράγματα.Δεν μπορεί να μπει μια στρογγυλή ροζέτα στο χερούλι και από κάτω το defender με την δική του την ατσάλινη ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Jimania είπε

Συγνώμη για την ερώτηση που θα κάνω γιατί δεν γνωρίζω κάποια πράγματα.Δεν μπορεί να μπει μια στρογγυλή ροζέτα στο χερούλι και από κάτω το defender με την δική του την ατσάλινη ;

Αν το ξύλο ανάμεσα στο χερούλι/πόμολο και την τρύπα που μπαίνει το κλειδί, δεν είναι τρυπημένο, πιθανότατα μπορεί να γίνει αυτό που λες. Απλά θα πρέπει να πάρεις και μία στρογγυλή διακοσμητική ροζέτα για το πάνω χερούλι. 

Κανονικά, η Disec βγάζει μακρόστενη μασίφ ατσάλινη ροζέτα (Disec AS2326) στην οποία μπορούν να βιδωθούν τα βιδωτά defender της Disec (όπως το Disec Diamond BKD250) και παράλληλα να μπει και το χερούλι/πόμολο. Αλλά να ξέρεις, μόνο η ροζέτα αυτή θα κάνει 40~50€. Ίσως και λίγο πιο πολύ. 

Nfq4Nfg.jpg

Αυτό που είπες, είναι το πιο απλό που μπορεί να γίνει. Αρκεί να μην έχει τρυπηθεί το ξύλο που καλύπτει η μακρόστενη ροζέτα που έχει τώρα η πόρτα.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, swayback είπε

Αν το ξύλο ανάμεσα στο χερούλι/πόμολο και την τρύπα που μπαίνει το κλειδί, δεν είναι τρυπημένο, πιθανότατα μπορεί να γίνει αυτό που λες. Απλά θα πρέπει να πάρεις και μία στρογγυλή διακοσμητική ροζέτα για το πάνω χερούλι. 

Κανονικά, η Disec βγάζει μακρόστενη μασίφ σιδερένια ροζέτα (Disec AS2326) στην οποία μπορούν να βιδωθούν τα βιδωτά defender της Disec (όπως το Disec Diamond BKD250) και παράλληλα να μπει και το χερούλι/πόμολο. Αλλά να ξέρεις, μόνο η ροζέτα αυτή θα κάνει 40~50€. Ίσως και λίγο πιο πολύ. 

Αυτό που είπες, είναι το πιο απλό που μπορεί να γίνει. Αρκεί να μην έχει τρυπηθεί το ξύλο που καλύπτει η μακρόστενη ροζέτα που έχει τώρα η πόρτα.

Γνωρίζουμε κανένα μάστορα της προκοπής να έρθει να την δει και να μου πει τι χρειαζόμαστε ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Jimania είπε

Γνωρίζουμε κανένα μάστορα της προκοπής να έρθει να την δει και να μου πει τι χρειαζόμαστε ;

Αθήνα; (Άκυρο, είπες Κερατσίνι πριν).

Αν έχεις όρεξη πάντως, μπορώ να σου πω τι να κάνεις για να δεις αν είναι τρυπημένο το ξύλο πίσω από το διακοσμητικό. Δεν είναι δύσκολο αρκεί να έχεις το σωστό allen. Μετά θα ξέρεις ακριβώς τι χρειάζεσαι, χωρίς να χρειαστεί να έρθει κάποιος να την δει πρώτα.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, swayback είπε

Αθήνα;

Αν έχεις όρεξη πάντως, μπορώ να σου πω τι να κάνεις για να δεις αν είναι τρυπημένο το ξύλο πίσω από το διακοσμητικό. Δεν είναι δύσκολο αρκεί να έχεις το σωστό allen.

Κερατσίνι είμαι.Νομίζω όλοι οι μάστορες πάνε παντού στην Αττική

Νομίζω ότι το κατάφερα τι λες ;

IMG_0069 (600x800).jpg

Επεξ/σία από Jimania
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Jimania είπε

Κερατσίνι είμαι.Νομίζω όλοι οι μάστορες πάνε παντού στην Αττική

IMG_0069 (600x800).jpg

βγαλε και το μαυρο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Jimania είπε

Αθήνα είμαι.

IMG_0069 (600x800).jpg

Μια χαρά το κατάφερες. Είσαι τυχερός, το ξύλο ανάμεσα στο χερούλι και την υποδοχή του κλειδιού δεν είναι τρυπημένο, άρα καταργείς το μακρόστενο διακοσμητικό, βάζεις το defender που θες το οποίο θα έχει τη δική του ροζέτα ασφαλείας και βάζεις μία ροζέτα στο πάνω μέρος, σαν αυτή.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, swayback είπε

Μια χαρά το κατάφερες. Είσαι τυχερός, το ξύλο ανάμεσα στο χερούλι και την υποδοχή του κλειδιού δεν είναι τρυπημένο, άρα καταργείς το μακρόστενο διακοσμητικό, βάζεις το defender που θες το οποίο θα έχει τη δική του ροζέτα ασφαλείας και βάζεις μία ροζέτα στο πάνω μέρος, σαν αυτή.

Ξέρουμε κανένα καλό μάστορα που να έρχεται στο Κερατσίνι να τα αγοράσω όλα από εκεί και να μου κάνει και την εγκατάσταση ;

Δημοσ.
Στις 22/12/2018 στις 9:45 ΜΜ, Αrieta είπε

Καλησπέρα και από μένα!!!

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Σε παλιό διαμέρισμα δεκαετίας 1970 θέλω να αντικαταστήσω πόρτα απλή παλιά με ασφαλείας, μετά από διάρρηξη.

Το δάπεδο είναι μωσαϊκό και έχει ελαφριά κλίση (1-2 εκ). Τι συνέπεια θα έχει αυτό στην εγκατάσταση και την ασφάλεια τις νέας πόρτας?

Εχει κάποιο νόημα να την αλλάξω την πόρτα ή θα είναι πολύ εύκολο να παραβιασθεί η νέα ασφαλείας,  λόγω της κλίσης?

Η κλίση είναι κατηφόρα από τους μεντεσέδες προς το πόμολο.

Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα, διότι θέλω να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος κάποια εταιρεία που να έχει προβλέψει για αυξομείωση του ύψους της πόρτας ασφαλείας με αφαίρεση πάνελ σε περίπτωση δαπεδόστρωσης αργότερα. Κάτι είχα διαβάσει, αλλά δεν το βρίσκω πουθενά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...