panos4tw Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Εχει βγει smart (ακα προσθαφαιρεις pin δυναμικα) κλειδαρια για πορτα ασφαλειας σε λογικη τιμη? Εχω δει πολλες τετοιες κλειδαριες στα 150 ευρω για πορτες μη ασφαλειας και μια με 700 ευρω για πορτα ασφαλειας που ειναι ποσο απαγορευτικο για εμενα. Αυτη τη στιγμη φοραει μηχανισμο Mottura Nucleo.
mclein Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, kokalo21 είπε Καλημέρα στην ωραία και δυνατή παρέα. Έχω βοηθηθεί πολύ από το τωρινό και το προηγούμενο θέμα κι έχω διαβάσει σχεδόν όλες τις σελίδες τους. Αν και το δικό μου θέμα αργεί, καθώς πρόκειται για ανακαίνιση που βρίσκεται στα σκαριά, έχω ήδη τις 2 πρώτες απορίες μου που δεν βλέπω να έχουν ξαναναφερθεί εδώ. 1. Η Cisa Revolution Pro βγαίνει σε έκδοση διπλής κλειδαριάς για θωρακισμένη πόρτα? 2. Το παρακάτω τριγωνικό defender της Disec που αναφέρει ο Swayback, έχουμε καταλήξει αν όντως μπαίνει στις πόρτες του Σιάμου. Και αν ναι είναι όντως εφάμιλλο του BKD250(Diamond)? 1. οχι 2. τριγωνικο ; το defender της mottura που χρησιμοποιει ο κ.Σιαμος ειναι εφαμιλο με monolito Kripton. τα bkd250 & cls ειναι ανωτερα. 6 λεπτά πριν, panos4tw είπε Εχει βγει smart (ακα προσθαφαιρεις pin δυναμικα) κλειδαρια για πορτα ασφαλειας σε λογικη τιμη? Εχω δει πολλες τετοιες κλειδαριες στα 150 ευρω για πορτες μη ασφαλειας και μια με 700 ευρω για πορτα ασφαλειας που ειναι ποσο απαγορευτικο για εμενα. Αυτη τη στιγμη φοραει μηχανισμο Mottura Nucleo. λογικη τιμη = ? 2
swayback Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, kokalo21 είπε 2. Το παρακάτω τριγωνικό defender της Disec που αναφέρει ο Swayback, έχουμε καταλήξει αν όντως μπαίνει στις πόρτες του Σιάμου. Και αν ναι είναι όντως εφάμιλλο του BKD250(Diamond)? 2. Όχι. Δεν έχει επιβεβαιωθεί. Είναι δική μου άποψη ότι μάλλον ταιριάζει βάσει των διαστάσεων του defender της mottura που βάζει ο Σιάμος και των διαστάσεων του κωνικού Disec RKD48. Επίσης, το defender που βάζει ο Σιάμος, είναι συνήθως μακρύτερο από αυτά της Disec κάτι που πιθανότατα επηρεάζει και τη διάσταση του κυλίνδρου. Δηλαδή, το RKD48 έχει ύψος 25mm ενώ της Mottura είναι >35mm. Που σημαίνει ότι με το RKD48 θα θέλει πιο κοντό κύλινδρο. Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο καθώς όπως έγραψα, δεν έχει επιχειρήσει κάποιος να το κάνει αυτό. Ή τουλάχιστον εγώ, δεν ξέρω κάποιον. Επίσης, το RKD48 δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα. Θέλει ψάξιμο. Φυσικά τα BDK250/RKD48 είναι πολύ πιο ενισχυμένα. Το defender της Mottura βγαίνει και χωρίς ενίσχυση από σκληρυμένα μέταλλα στο εσωτερικό του. Οπότε παίζει να είναι και κατώτερο του Disec Kripton. Έχω δει έκδοση που δεν έχει καν μπίλιες και μπάρες καρβιδίου. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από swayback Λάθη, πολλά λάθη. 1
kokalo21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, mclein είπε 1. οχι 2. τριγωνικο ; το defender της mottura που χρησιμοποιει ο κ.Σιαμος ειναι εφαμιλο με monolito Kripton. τα bkd250 & cls ειναι ανωτερα. λογικη τιμη = ? Άρα λοιπόν mclein, αν κάποιος θέλει να πάει σε λύση διπλής κλειδαριάς, τι θα πρότεινες?
mclein Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, kokalo21 είπε Άρα λοιπόν mclein, αν κάποιος θέλει να πάει σε λύση διπλής κλειδαριάς, τι θα πρότεινες? τι εννοεις ; αυτοι που τοποθετουν διπλες κλειδαριες σε νεες πορτες δεν εχουν μεγαλη γκαμα, ουτε μεγαλη ευελιξια ωστε να επιλεξεις.
panos4tw Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mclein είπε 2. τριγωνικο ; το defender της mottura που χρησιμοποιει ο κ.Σιαμος ειναι εφαμιλο με monolito Kripton. τα bkd250 & cls ειναι ανωτερα. λογικη τιμη = ? 700 ειναι παραπανω απο οσο εχει μια budget πορτα ασφαλειας. 200-300 ευρω? Δεν με ενδιαφερει να ειναι super-secure, απλα να εχω μια πορτα ασφαλειας στην οποια για να αλλαξω το ποιος εχει προσβαση, να μην χρειαζεται να αλλαξω κλειδαρια.. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από panos4tw
mclein Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, panos4tw είπε 700 ειναι παραπανω απο οσο εχει μια budget πορτα ασφαλειας. 200-300 ευρω? Δεν με ενδιαφερει να ειναι super-secure, απλα να εχω μια πορτα ασφαλειας στην οποια για να αλλαξω το ποιος εχει προσβαση, να μην χρειαζεται να αλλαξω κλειδαρια.. η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβα το μηνυμα...
panos4tw Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, mclein είπε η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβα το μηνυμα... Ειχες απαντησει στο παρακατω προηγουμενο δικο μυο μηνυμα: Αναφορά σε κείμενο Εχει βγει smart (ακα προσθαφαιρεις pin δυναμικα) κλειδαρια για πορτα ασφαλειας σε λογικη τιμη? Εχω δει πολλες τετοιες κλειδαριες στα 150 ευρω για πορτες μη ασφαλειας και μια με 700 ευρω για πορτα ασφαλειας που ειναι ποσο απαγορευτικο για εμενα. Αυτη τη στιγμη φοραει μηχανισμο Mottura Nucleo. Θελω σε μια πορτα ασφαλειας (θωρακισμενη) με κλειδαρια Mottura Nucleo να τοποθετησω μια smart κλειδαρια που θα μου επιτρεπει να δινω και να αφαιρω προσβαση σε χρηστες κατα βουληση (π.χ. με Pin). Γνωριζετε καποια τετοια κλειδαρια που να μπαινει σε πορτα ασφαλειας με κοστος μεχρι 300 ευρω? Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από panos4tw
mclein Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, panos4tw είπε Ειχες απαντησει στο παρακατω προηγουμενο δικο μυο μηνυμα: Θελω σε μια πορτα ασφαλειας (θωρακισμενη) με κλειδαρια Mottura Nucleo να τοποθετησω μια smart κλειδαρια που θα μου επιτρεπει να δινω και να αφαιρω προσβαση σε χρηστες κατα βουληση (π.χ. με Pin). Γνωριζετε καποια τετοια κλειδαρια που να μπαινει σε πορτα ασφαλειας με κοστος μεχρι 300 ευρω? καταργεις τη γλωσσα στη βασικη κλειδαρια (τη μοτουρα) και βαζεις προσθετα εναν ηλεκτροπυρο. μεσα μπουτον απασφαλισης / εξω πληκτρολογιο ή εναλλακτικα τηλεχειρισμο. 1
Jimania Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα Θέλω να αλλάξω σε πόρτα ασφαλείας την κλειδαριά σε σπίτι που νοικιάζω.Φοράει τις παλιές τύπου χρηματοκιβωτίου της ATRA και από ότι κατάλαβα διαβάζοντας εδώ ανοίγει για πλάκα. Είμαι στην επιλογή της cisa revolution prto +dom diamant ή abloy protec2 ή evva4ks+disek bkd 250. Ποιο συνδυασμό θεωρείτε καλύτερη επιλογή σε σχέση αξίας τιμής και σε τι τιμή πιστεύετε ότι μπορεί να κοστίζουν μαζί με την εγκατάσταση ;
mclein Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Jimania είπε Καλημέρα Θέλω να αλλάξω σε πόρτα ασφαλείας την κλειδαριά σε σπίτι που νοικιάζω.Φοράει τις παλιές τύπου χρηματοκιβωτίου της ATRA και από ότι κατάλαβα διαβάζοντας εδώ ανοίγει για πλάκα. Είμαι στην επιλογή της cisa revolution prto +dom diamant ή abloy protec2 ή evva4ks+disek bkd 250. Ποιο συνδυασμό θεωρείτε καλύτερη επιλογή σε σχέση αξίας τιμής και σε τι τιμή πιστεύετε ότι μπορεί να κοστίζουν μαζί με την εγκατάσταση ; νοικιαζεις και θα βαλεις bkd ? θα τ'αφησεις εκει μετα ή θα τα παρεις, γιατι στο 2ο σεναριο δεν ξερω πως θα καλυψεις την τρυπα. το πιο vfm ειναι abloy protec2. σε ποια περιοχη θα τοποθετηθουν ; ποσο χρονων ειναι η πορτα & τι διακοσμητικα φοραει ; 2
swayback Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Jimania είπε Καλημέρα Θέλω να αλλάξω σε πόρτα ασφαλείας την κλειδαριά σε σπίτι που νοικιάζω.Φοράει τις παλιές τύπου χρηματοκιβωτίου της ATRA και από ότι κατάλαβα διαβάζοντας εδώ ανοίγει για πλάκα. Είμαι στην επιλογή της cisa revolution prto +dom diamant ή abloy protec2 ή evva4ks+disek bkd 250. Ποιο συνδυασμό θεωρείτε καλύτερη επιλογή σε σχέση αξίας τιμής και σε τι τιμή πιστεύετε ότι μπορεί να κοστίζουν μαζί με την εγκατάσταση ; Θα αναφερθώ μόνο στους κυλίνδρους. Πολύ καλός ο Dom Diamant, με σώμα φτιαγμένο από ειδικό κράμα και απίστευτη αντίσταση σε τρύπημα ακόμη και σε κοπτικά καρβιδίου, αλλά είναι πάρα πολύ ακριβός(~250 και πάνω). Ο Abloy Protec 2 είναι εξίσου καλός και κοστίζει σχεδόν τα μισά λεφτά. Βγαίνει και σε hardened έκδοση αν θες κάτι πιο ψαγμένο και ανθεκτικό, χωρίς να ανεβαίνει πολύ το κόστος του (επιπλέον 20~30€) - περιττό όμως αν συνοδεύεται από καλό defender. Πλεονεκτήματα Abloy Protec 2: Καλή-προσιτή τιμή. Κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας (bumping απίθανο, picking σχεδόν απίθανο, impressioning σχεδόν αδύνατο, τρύπημα εξαιρετικά δύσκολο, σπάσιμο πολύ δύσκολο). Ατσάλινο σώμα ακόμα και στην απλή έκδοση. Επιλογή έκδοσης με σκληρυμένο ατσάλι στην εξωτερική πλευρά. Κινητό στοιχείο (μπίλια) στο κλειδί, που δυσκολεύει/αποτρέπει την μη εξουσιοδοτημένη δημιουργία του κλειδιού (πχ με 3D printer). Χαμηλό κόστος αναπαραγωγής κλειδιών. Είναι διπλής ενέργειας by default (δηλαδή μπαίνει κανονικά κλειδί από έξω ακόμα κι αν έχεις ξεχάσει το κλειδί πάνω στον κύλινδρο, από μέσα). Δυνατότητα αλλαγής του συνδυασμού σε περίπτωση που χαθεί κάποιο κλειδί - άρα δεν χρειάζεται να αλλαχτεί όλος ο κύλινδρος. Μειονεκτήματα: Όχι ωραία αίσθηση όταν βάζεις-βγάζεις και όταν γυρνάς το κλειδί. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι προβληματικός. Είναι αξιόπιστος κύλινδρος, και τα κλειδιά του ανθεκτικά σε πεσίματα, κ.λπ.. Πλεονεκτήματα Dom Diamant: Κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας (bumping απίθανο, picking σχεδόν απίθανο, τρύπημα εξαιρετικά δύσκολο (1 κλικ πιο πάνω από Abloy), σπάσιμο πολύ δύσκολο). Σώμα από ειδικό κράμα (MIM (Metal Injection Moulding) steel - 1 κλικ πιο πάνω από Abloy). Απλός στη χρήση (καθώς μπαίνει το κλειδί στον κύλινδρο, ευθυγραμμίζονται οι δίσκοι - σε αντίθεση με τον Abloy που πρέπει να γυρίσεις πρώτα το κλειδί 90 μοίρες). Αντίγραφα κλειδιών βγαίνουν μόνο από το εργοστάσιο της DOM στη Γερμανία, κατά παραγγελία. Αρκετά "σπάνιος". Δηλαδή δεν έχει τοποθετηθεί σε πολλές πόρτες, δεν είναι διαδεδομένος και άρα είναι λιγότερο πιθανό να ασχοληθούν μαζί του. Μειονεκτήματα: ΠΟΛΥ ακριβός. Ακριβά αντίγραφα κλειδιών. Η μη ύπαρξη κινητού στοιχείου πάνω στο κλειδί, καθιστά πιθανή την δημιουργία κλειδιού (παράδειγμα 1, παράδειγμα 2). Φυσικά αυτό απαιτεί ειδικές γνώσεις, μαεστρία και να έχεις το κλειδί, οπότε δεν θα με ανησυχούσε η "αδυναμία" αυτή. Απλά την αναφέρω γιατί ο Abloy (αναφέρομαι μόνο στον Protec 2) δεν "πάσχει" καν από αυτό. Απαιτεί ειδικό στρογγυλό ρότορα στο defender για να μπορεί να μπει το κλειδί στην τρύπα. Οπότε αν επιλέξεις τον Diamant, θα πρέπει να ζητήσεις το defender σου να έχει ειδικό ρότορα με στρογγυλή τρύπα για να μπαίνει το κλειδί του Diamant. Έχουν αναφερθεί στο φόρουμ, προβλήματα με τα κλειδιά μετά από πεσίματα. Πλεονεκτήματα EVVA 4KS: Κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας (bumping απίθανο, picking σχεδόν απίθανο, impressioning σχεδόν αδύνατο, τρύπημα εξαιρετικά δύσκολο, σπάσιμο πολύ δύσκολο). Απλός/ευχάριστος στην χρήση. Όπως και με τον Abloy, υπάρχει έκδοση με σκληρυμένο ατσάλι στην εξωτερική πλευρά. Υπάρχει δυνατότητα να είναι διπλής ενέργειας με κάποιο επιπλέον κόστος. Δυνατότητα αλλαγής του συνδυασμού σε περίπτωση που χαθεί κάποιο κλειδί - άρα δεν χρειάζεται να αλλαχτεί όλος ο κύλινδρος. Μειονεκτήματα: Τίποτα (ίσως μόνο ότι το κλειδί είναι λίγο λεπτό και πιθανώς πιο ευαίσθητο). Με δεδομένα τα παραπάνω, θα επέλεγα Abloy Protec 2 ή EVVA 4KS. Κι αν η περίεργη αίσθηση και το "περίεργο" βάλε-βγάλε του Abloy θεωρείς πως είναι θέμα για κάποιους χρήστες, τότε EVVA 4KS. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι θα συνδυάσεις τον κύλινδρο με πολύ καλό και ενισχυμένο defender, οπότε η έξτρα αντοχή του Diamant είναι περιττή. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από swayback 6
Jimania Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Ευχαριστώ πολύ και τους δυο για την γρήγορη απάντηση και ειδικα τον swayback για την τοσο λεπτομερη απαντηση. Στο σπίτι αυτό μένω από το 2012 και κατά πάσα πιθανότητα θα μείνω και για τα επόμενα δέκα χρονιά τουλάχιστον.όποτε και να αφήσω πίσω το defender δεν με πειράζει.Επίσης αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ασφάλεια της οικογενείας μου και το να ξοδέψω κάποια χρήματα πάρα πάνω για να είναι όλοι ασφαλείς δεν το μετράω. Το σπίτι βρίσκεται στο Κερατσίνι η πόρτα είναι της DIERRE και η κλειδαριά της ATRA με 4 πίρους και γλώσσα κάτω τεσσάρων στροφών .Λογικά πρέπει να είναι μοντέλο του 2008 που κατασκευάστηκε και το σπίτι.
gousias Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Πως μπορώ να ενισχύσω την πόρτα με κάποιο ηχομονωτικό υλικό; Εσωτερικά ένας δικός πέρασε πετροβάμβακα και είδε μεγάλη διαφορά, τουλάχιστον όσο αναφέρει. Το σκέφτομαι μιας και θα περάσω το ηλεκτρονικό ματάκι.
swayback Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, gousias είπε Πως μπορώ να ενισχύσω την πόρτα με κάποιο ηχομονωτικό υλικό; Εσωτερικά ένας δικός πέρασε πετροβάμβακα και είδε μεγάλη διαφορά, τουλάχιστον όσο αναφέρει. Το σκέφτομαι μιας και θα περάσω το ηλεκτρονικό ματάκι. Φαντάζομαι μιλάς για πόρτα ασφαλείας. Αν ναι, Θα πρέπει να «λύσεις» την πόρτα πρώτα, και μετά, αν το επιτρέπει η θωράκιση της πόρτας, να γεμίσεις τα κενά της θωράκισης με κάποιο ηχομονωτικό υλικό (πχ πετροβάμβακα(;)). Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από swayback
Προτεινόμενες αναρτήσεις