Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους,

θέλω να αλλάξω την κλειδαριά σε πόρτα ασφαλείας 20 χρονων σε πολυκατοικία με κλειδαριά χρηματοκιβωτίου. Η κλειδαριά μου είναι διπλή έχει και κλειδαρία υπηρεσίας. Σε μια προσφορά που μου έκαναν με αλλαγή κλειδαριάς και defender με αφαλό ABUS 3000 μου έδωσαν τιμή τελική 340 ευρω. Ρώτησα για Abloy και μου είπαν ότι είναι δύσκολη στον χειρισμό της. Αξίζει σε παλία πόρτα να βάλεις πολύ καλό αφαλό όπως ο Abloy protect 2; Τί γνώμη έχετε για τον ABUS; Τέλος για περιοχή Χαλάνδρι συστήνεται κάποιον κλειδαρά; Ευχαριστώ

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, AnastasanKr είπε

Γεια χαρά σε όλους,

θέλω να αλλάξω την κλειδαριά σε πόρτα ασφαλείας 20 χρονων σε πολυκατοικία με κλειδαριά χρηματοκιβωτίου. Η κλειδαριά μου είναι διπλή έχει και κλειδαρία υπηρεσίας. Σε μια προσφορά που μου έκαναν με αλλαγή κλειδαριάς και defender με αφαλό ABUS 3000 μου έδωσαν τιμή τελική 340 ευρω. Ρώτησα για Abloy και μου είπαν ότι είναι δύσκολη στον χειρισμό της. Αξίζει σε παλία πόρτα να βάλεις πολύ καλό αφαλό όπως ο Abloy protect 2; Τί γνώμη έχετε για τον ABUS; Τέλος για περιοχή Χαλάνδρι συστήνεται κάποιον κλειδαρά; Ευχαριστώ

η τιμη δεν ξερω αν ειναι καλη γιατι δεν ξερω αν εχεις Tesio ή Balomenos ή κατι αλλο που αντιστοιχει σε διπλη κλειδαρια.

Ο κυλινδρος abus bravus ειναι καλος εως αρκετα καλος αλλα καμια σχεση με abloy. παραυτα ο abloy παραμενει δυσκολος στο χειρισμο, ομως υπαρχουν mt5, rs3s, 4ks κλπ που ειναι καλυτεροι απο τον abus.

αν θελεις, βαλε μερικες φωτογραφιες απο την πορτα. μεσα - εξω - πλαι κ αν δε θες εδω, στειλε μου pm.

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, swayback είπε

Το μικρό κλειδί (1η φωτό) μπαίνει σε κλειδαριά κυλίνδρου η οποία πιθανότατα είναι και γραναζωτή, που σημαίνει ότι το κλειδί γύριζε πολύ ομαλά και εύκολα. Παρεμπιπτόντως, το κλειδί της 1ης φωτό είναι της πλάκας από άποψη ασφάλειας, οπότε δώσε προσοχή στο τί κλειδαριά, κύλινδρο(αφαλό) και defender θα σου βάλουν. 

Το κλειδί στην 2η, μπαίνει σε κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου. Αυτές δεν είναι γραναζωτές και άρα το κλείδωμα-ξεκλείδωμα δεν είναι και τόσο ομαλό/απαλό. Επίσης, πέραν του ότι δεν είναι γραναζωτός ο μηχανισμός μετάδοσης κίνησης εσωτερικά, αυτές οι κλειδαριές είναι συνήθως παλιές, που σημαίνει ότι έχουν φθαρεί και με τα χρόνια, ανάλογα τις συνθήκες (χρήση, υγρασία, κ.λπ.) γίνεται όλο και πιο δύσκολο/"σκληρό" το γύρισμα του κλειδιού. Πολλές φορές κολλάνε κι όλας και δεν μπορείς να γυρίσεις καν το κλειδί.

Στο μαγαζί που θα πας για πόρτα, θα ζητήσεις να βάλουν μόνωση εσωτερικά (συνήθως βάζουν πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα) τα οποία προσφέρουν κάποια θερμο-ηχομόνωση. Ζήτησε το όμως γιατί για παράδειγμα, στα πιο φθηνά μοντέλα πορτών, δεν βάζουν.

Το αν θα κλείνει "μαλακά" μία πόρτα, εξαρτάται και από τα λάστιχα αλλά πιο πολύ από το αν είναι ρυθμισμένη σωστά θα έλεγα. Δηλαδή ο ρυθμιστής που (συνήθως) υπάρχει στο κυπρί/αντίκρυσμα στην κάσα, να είναι σωστά ρυθμισμένος ώστε όταν κλείνει η πόρτα, να μην "παίζει" (να μην έχει μπόσικα). Η καινούρια πόρτα, ε, φαντάζομαι θα είναι σωστά ρυθμισμένη. Στην αρχή. Με τον καιρό και ανάλογα τη χρήση που κάνεις, είναι πιθανό να χρειαστεί πάλι ρύθμιση ώστε να κλείνει σωστά. 

Επίσης, αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, ζήτα καλού-κακού να έχει και ρυθμιζόμενους μεντεσέδες η πόρτα. Γιατί μου έχει τύχει σε πόρτες με μη ρυθμιζόμενους μεντεσέδες, που είχαν γείρει/"κάτσει" λίγο από τη μία πλευρά, να θέλει πατέντες για να κλείνουν και να κλειδώνουν σωστά μετά.

Αν θες, επιβεβαίωσε το μαζί τους ότι η πόρτα σου θα έχει τον κύλινδρο Cisa RS3S. Το θεωρώ αυτονόητο ότι αυτόν θα έχει η πόρτα σου, δεδομένων του κόστους της αλλά και των γραφομένων σου. Αλλά καλό είναι να ξέρεις και τι θα πρέπει να περιμένεις ότι θα έχει η πόρτα όταν θα την φέρουν (ή και πριν).

Βασικά είδα την παραγγελία, και μπερδεύτηκα. Το χαρτί της παραγγελίας (με την σφραγίδα) αναφέρει "cisa αφαλού με καταπέλτη & defender, με αφαλό cisa rs3-s με 5 κλειδιά μη-αντιγράψιμα". Σε προηγούμενο χαρτί (η προσφορά) αναφέρει cisa astral. Φαντάζομαι ισχύει η παραγγελία και όχι η προσφορά. Θα ρωτήσω αύριο.

Από ότι βλέπω, αν και κάνει 2180€ η πόρτα, ούτε πετροβάμβακα δεν έχει. Γενικά τι περιμένει κανείς να έχει μια καλή πόρτα;

(Να υποθέσω είναι τόσο ακριβή επειδή θα έχει αλουμίνιο σε απομίμηση ξύλου μέσα έξω, και πίρους που κλειδώνει σε 15 σημεία; Ή όλες έτσι είναι; Αναφέρει ότι είναι τύπου class 4 αντιδιαρρηκτικής προστασίας, τι να σημαίνει και αυτό...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, petasis είπε

Βασικά είδα την παραγγελία, και μπερδεύτηκα. Το χαρτί της παραγγελίας (με την σφραγίδα) αναφέρει "cisa αφαλού με καταπέλτη & defender, με αφαλό cisa rs3-s με 5 κλειδιά μη-αντιγράψιμα". Σε προηγούμενο χαρτί (η προσφορά) αναφέρει cisa astral. Φαντάζομαι ισχύει η παραγγελία και όχι η προσφορά. Θα ρωτήσω αύριο.

Από ότι βλέπω, αν και κάνει 2180€ η πόρτα, ούτε πετροβάμβακα δεν έχει. Γενικά τι περιμένει κανείς να έχει μια καλή πόρτα;

(Να υποθέσω είναι τόσο ακριβή επειδή θα έχει αλουμίνιο σε απομίμηση ξύλου μέσα έξω, και πίρους που κλειδώνει σε 15 σημεία; Ή όλες έτσι είναι; Αναφέρει ότι είναι τύπου class 4 αντιδιαρρηκτικής προστασίας, τι να σημαίνει και αυτό...)

cisa revo κλειδαρια + cisa defender + cisa astral s (τοποθετηση ως αναβαθμιση = 250€ + φπα) /

τωρα αυτοι με χονδρικη πως το εκτιμουν στα 450€ ειναι αλλο θεμα / οπως αλλο θεμα ειναι η συνυπαρξη ενος defender των 15€~20€ με εναν κυλινδρο των 180€.

η πορτα κοστιζει 1750€, τα αλλα ειναι φοροι. απ'αυτο το ποσο θα αφαιρεσεις και τα 150€ για την τοποθετηση & απ'το υπολοιπο αφαιρεις καπου 400 για τα σημεια ομορφιας της πορτας.

τα 15 σημεια κλειδωματος ειναι μαλλον κατα φαντασια των πωλητων. η πορτα κλειδωνει στους 4 πυρους της κλειδαριας & οσους ακομη μετακινει με τις εσωτερικες ντιζες.

Επεξ/σία από mclein
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, petasis είπε

Ντάξει, RS3S θα σου βάλουν όπως λέει το χαρτί της παραγγελίας. Ένα τηλέφωνο επιβεβαίωσης θα το έκανα βέβαια για να ξέρουν ότι ο πελάτης περιμένει κάτι συγκεκριμένο. Γιατί θεωρητικά θα μπορούσαν να σου βάλουν στο τέλος Cisa AP4S, ο οποίος κοστίζει περίπου τα μισά από ότι ο RS3S, και να στον παρουσιάσουν και ως "καλύτερο" επειδή κυκλοφόρησε αρκετά αργότερα από τον RS3S. Πρόκειται για σενάριο που έχει αναφερθεί εδώ στο παρελθόν (όχι για την συγκεκριμένη εταιρεία και τους συγκεκριμένους κυλίνδρους). Οπότε, τηλεφωνική επιβεβαίωση και οπτική επιβεβαίωση όταν έρθει η πόρτα. Το κλειδί του RS3S είναι χαρακτηριστικό, οπότε θα το καταλάβεις από αυτό.

Η πόρτα σου κάνει τόσο πολύ γιατί έχει παράθυρο με κάγκελο (έστω και μη ανοιγόμενο), έχει επενδύσεις αλουμινίου μέσα-έξω και επειδή κοστολογούν πολύ ακριβά το σετ κλειδαριάς με RS3S. Λογικά θα είναι και ο ΦΠΑ μέσα φαντάζομαι.

Δεν γνωρίζω τι θωράκιση θα έχει εσωτερικά. Δυστυχώς η GolderDoor δεν αναφέρεται λεπτομερώς στα μοντέλα θωράκισης της οπότε υποψιάζομαι κάτι απλό προς νορμάλ θα έχει. Διπλή θωράκιση, κάθετοι κοιλοδοκοί. κάποια ενίσχυση σκληρών μετάλλων στο σημείο της κλειδαριάς. Αυτά πάνω-κάτω. Μία πόρτα νορμάλ θωράκισης που όμως σε αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να έχει και κάτι παραπάνω από αυτά που γράφω. Mε επιφύλαξη αυτά που γράφω για την θωράκιση που μάλλον θα έχει, γιατί δεν έχω περάσει από golden door να δω από κοντά τα μοντέλα θωράκισης τους. Ότι γράφω το γράφω με βάση τον κατάλογο στο site τους. Αλλά συνήθως αυτοί που δίνουν έμφαση ΚΑΙ στη θωράκιση, το γράφουν σχεδόν πάντα και αναλυτικά. Μην σε απασχολεί όμως τόσο το θέμα της θωράκισης. Πιστεύω θα είναι καλή η πόρτα σου, απλα αν το είχες ψάξει περισσότερο, πιστεύω θα έπαιρνες κάτι ακόμα καλύτερο(από άποψη θωράκισης) σε αυτά τα λεφτά.

Τουλάχιστον θα σου έρθει με πολύ καλό κύλινδρο(αφαλό). Πολύ σημαντικό αυτό.

Edit:

Όσον αφορά τις κλάσεις. Εδώ βλέπω η GoldenDoor αναφέρεται στο πρότυπο ENV 1627. 

56x4Dzr.jpg

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, mclein είπε

η τιμη δεν ξερω αν ειναι καλη γιατι δεν ξερω αν εχεις Tesio ή Balomenos ή κατι αλλο που αντιστοιχει σε διπλη κλειδαρια.

Ο κυλινδρος abus bravus ειναι καλος εως αρκετα καλος αλλα καμια σχεση με abloy. παραυτα ο abloy παραμενει δυσκολος στο χειρισμο, ομως υπαρχουν mt5, rs3s, 4ks κλπ που ειναι καλυτεροι απο τον abus.

αν θελεις, βαλε μερικες φωτογραφιες απο την πορτα. μεσα - εξω - πλαι κ αν δε θες εδω, στειλε μου pm.

Δε ξέρω εάν βοηθάν οι φώτο.

20190117_125811.jpg

20190117_125903.jpg

13 ώρες πριν, mclein είπε

20190117_125909.jpg

Δημοσ.
13 ώρες πριν, mclein είπε

παραυτα ο abloy παραμενει δυσκολος στο χειρισμο,

Εκτος απο του οτι χρειαζεται 1/4 της στροφης αναποδα για να βγει το κλειδι,

εχω την εντυπωση οτι για τον  abloy θα διευκολυνε  να υπαρχει ενα εξειδικευμενο defender,

οπως στην omega.  Τουλαχιστον απο οτι ειδα στα καταστηματα δεν θα ελεγα

οτι συνεργαζοταν αψογα με τα κοινα defenders.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ringboy είπε

Τουλαχιστον απο οτι ειδα στα καταστηματα δεν θα ελεγα οτι συνεργαζοταν αψογα με τα κοινα defenders.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Τον έχω βάλει από Sferik, μέχρι Diamond και MRM29. Δεν είδα κάποια δυσλειτουργία που να σχετίζεται με τα defenders.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, ringboy είπε

Εκτος απο του οτι χρειαζεται 1/4 της στροφης αναποδα για να βγει το κλειδι,

εχω την εντυπωση οτι για τον  abloy θα διευκολυνε  να υπαρχει ενα εξειδικευμενο defender,

οπως στην omega.  Τουλαχιστον απο οτι ειδα στα καταστηματα δεν θα ελεγα

οτι συνεργαζοταν αψογα με τα κοινα defenders.

Υπάρχει ειδικός ρότορας για Abloy. Αλλά δεν νομίζω τον φέρνουν Ελλάδα.

Το "πρόβλημα" νομίζω πως δεν είναι τόσο στον ρότορα - ο οποίος αν γυρνάει σωστά και ομαλά δεν δημιουργεί πρόβλημα - αλλά στο ότι το κλειδί όταν μπαίνει στην τρύπα του κυλίνδρου, δεν "κλειδώνει". Το κλειδί μπαίνει και βγαίνει χωρίς καμία αντίσταση. Δηλαδή, στους κυλίνδρους με μπίλιες και ελατήρια, όταν μπει τέρμα το κλειδί στον κύλινδρο, κάνει ένα κλακ και το κλειδί "ασφαλίζει". Ενώ στον Abloy που δεν ασφαλίζει, καμία φορά δίνει την αίσθηση ότι βρίσκει κάπου καθώς γυρνάει το κλειδί. Αν καθώς το γυρνάς το σπρώχνεις ασυναίσθητα λίγο προς τα μέσα, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ενω, καθώς γυρνάει το κλειδί, αν όταν φτάσει στο σημείο μηδέν(δηλαδή εκεί που βγαίνει) ανεπαίσθητα τραβηχτεί ελάχιστα προς τα έξω(μιλάμε ούτε για χιλιοστό), δίνει αυτή την αίσθηση.

Επίσης, να αναφέρω ότι και με τους απλούς κυλίνδρους με πλακέ κλειδί, από πολλούς χρήστες στην αρχή, ακούω παράπονα ότι δυσκολεύονται να βάλουν το κλειδί στον κύλινδρο, επειδή η υποδοχή είναι παράκεντρη. Θέμα συνήθειας είναι γενικά.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 19/1/2019 στις 6:49 ΜΜ, mclein είπε

Σου στελνω εδω τις φωτογραφιες για την πορτα αλουμινιου γιατι με pm δεν μπορω.

20190121_111010.jpg

20190121_111020.jpg

20190121_111209.jpg

Δημοσ.
15 ώρες πριν, swayback είπε

Ντάξει, RS3S θα σου βάλουν όπως λέει το χαρτί της παραγγελίας. Ένα τηλέφωνο επιβεβαίωσης θα το έκανα βέβαια για να ξέρουν ότι ο πελάτης περιμένει κάτι συγκεκριμένο. Γιατί θεωρητικά θα μπορούσαν να σου βάλουν στο τέλος Cisa AP4S, ο οποίος κοστίζει περίπου τα μισά από ότι ο RS3S, και να στον παρουσιάσουν και ως "καλύτερο" επειδή κυκλοφόρησε αρκετά αργότερα από τον RS3S. Πρόκειται για σενάριο που έχει αναφερθεί εδώ στο παρελθόν (όχι για την συγκεκριμένη εταιρεία και τους συγκεκριμένους κυλίνδρους). Οπότε, τηλεφωνική επιβεβαίωση και οπτική επιβεβαίωση όταν έρθει η πόρτα. Το κλειδί του RS3S είναι χαρακτηριστικό, οπότε θα το καταλάβεις από αυτό.

Η πόρτα σου κάνει τόσο πολύ γιατί έχει παράθυρο με κάγκελο (έστω και μη ανοιγόμενο), έχει επενδύσεις αλουμινίου μέσα-έξω και επειδή κοστολογούν πολύ ακριβά το σετ κλειδαριάς με RS3S. Λογικά θα είναι και ο ΦΠΑ μέσα φαντάζομαι.

Δεν γνωρίζω τι θωράκιση θα έχει εσωτερικά. Δυστυχώς η GolderDoor δεν αναφέρεται λεπτομερώς στα μοντέλα θωράκισης της οπότε υποψιάζομαι κάτι απλό προς νορμάλ θα έχει. Διπλή θωράκιση, κάθετοι κοιλοδοκοί. κάποια ενίσχυση σκληρών μετάλλων στο σημείο της κλειδαριάς. Αυτά πάνω-κάτω. Μία πόρτα νορμάλ θωράκισης που όμως σε αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να έχει και κάτι παραπάνω από αυτά που γράφω. Mε επιφύλαξη αυτά που γράφω για την θωράκιση που μάλλον θα έχει, γιατί δεν έχω περάσει από golden door να δω από κοντά τα μοντέλα θωράκισης τους. Ότι γράφω το γράφω με βάση τον κατάλογο στο site τους. Αλλά συνήθως αυτοί που δίνουν έμφαση ΚΑΙ στη θωράκιση, το γράφουν σχεδόν πάντα και αναλυτικά. Μην σε απασχολεί όμως τόσο το θέμα της θωράκισης. Πιστεύω θα είναι καλή η πόρτα σου, απλα αν το είχες ψάξει περισσότερο, πιστεύω θα έπαιρνες κάτι ακόμα καλύτερο(από άποψη θωράκισης) σε αυτά τα λεφτά.

Τουλάχιστον θα σου έρθει με πολύ καλό κύλινδρο(αφαλό). Πολύ σημαντικό αυτό.

Edit:

Όσον αφορά τις κλάσεις. Εδώ βλέπω η GoldenDoor αναφέρεται στο πρότυπο ENV 1627. 

56x4Dzr.jpg

Ναι, RS3S θα μου βάλουν. Σχετικά με τα σημεία ασφάλισης (τα 15), δεν είναι όλα σχετιζόμενα με την κλειδαριά. Εκτός από τους μεντεσέδες, υπάρχουν και 6 (σταθεροί) πίροι στο πίσω μέρος της πόρτας (εκεί που είναι και οι μεντεσέδες), ένας επάνω, και οι υπόλοιποι είναι στην πλευρά της κλειδαριάς. Από ασφάλεια, δεν ρώτησα (φαντάζομαι αυτά που φαντάζεσαι και εσύ), αλλά δεν φτιάχνουν και κάτι καλύτερο (αγόρασα το καλύτερο που φτιάχνουν με άνοιγμα φυσικά - το εντελώς τυφλό σίγουρα θα ήταν πιο ασφαλές αλλά η τωρινή πόρτα που δεν είναι ασφαλείας έχει άνοιγμα και μάλιστα μεγάλο και έχω συνηθίσει το φως...).

Τώρα για την εταιρία, έχουν πόρτες τους 2 γνωστοί, και ένας που έκανε έρευνα αγοράς για νέο σπίτι πρόσφατα. Σε συνδυασμό ότι το εργοστάσιο είναι εκεί που μένω (και είπα να στηρίξω τα τοπικά προϊόντα...), πήγα μόνο σε αυτούς, δεν ρώτησα αλλού. Κακό, αλλά το έκανα...

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Καταρχάς να ευχαριστήσω τον @mclein για τον χρόνο που αφιέρωσε να με κατατοπίσει σχετικά με κάποιες απορίες που είχα!

Είμαι στην αναζήτηση πόρτας ασφαλείας και εγώ.

Οι επιλογές είναι οι εξής (όλες με καπλαμά) και τελικές τιμές με ΦΠΑ.

1. Σιάμος  Παραγωγικός τύπος :  Κλειδαριά Mottura+CES  WSM ή KESO 8000+defender Siamou.  1000 €

Πλεονεκτήματα :Εγκατάσταση-ποιότητα πόρτας,θωράκισης

Μειονεκτήματα : Κύλινδρος μέτριος χωρίς να μου δίνει τη δυνατότητα να μπεί άλλος.

2.Golden door  Standard :Κλειδαριά Cisa Revo pro+SR3S+defender golden door   850 €

Πλεονεκτήματα :Οικονομικότερη-Καλή ποιότητα-Πολύ καλός κύλινδρος

Μειονεκτήματα :Εγκατάσταση με πολυουρεθάνη

Defender Golden door (δεν με αφήνουν να βάλω επιλογής μου!!)

3.Porta Block Rock : Κλειδαριά Cisa Revo pro+ap4s+defender cisa    1050 €

Πλεονεκτήματα :Εγκατάσταση(τσιμέντο)-φανηκε καλή σαν ποιότητα ,θωράκιση

Μειονεκτήματα : Κύλινδρος μέτριος χωρίς δυνατότητα να βάλουμε Cisa S3RS.

Defender Cisa  (+ 110€ για disec diamond!)

Νομίζω κόστος υψηλό για αυτό που παίρνεις

Είμαι σε ένα σχετικό αδιέξοδο...

Εάν θέλετε να μοιραστείτε τις γνώμες σας θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, petasis είπε

Τι εννοείς golden door, εγκατάσταση με πολυουρεθάνη;

'Εχεις δίκιο @petasis  δεν το γράφω σωστά.

Τοποθετούνε περιμετρικά στον τοίχου ΄΄βεργες΄΄ επάνω τους ηλεκτροκοκολλάνε κάσα κλειστού τύπου κάσα (τύπου κοιλοδοκο) και τα κενά τα γεμίζουν με πολυουρεθάνη αντί για τσιμέντο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LedMan είπε

και τα κενά τα γεμίζουν με πολυουρεθάνη αντί για τσιμέντο

Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για το θέμα, υπάρχει διαφορά στο επίπεδο ασφάλειας (υπό πραγματικές συνθήκες διάρρηξης) και αν ναι πόση? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...