Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mclein είπε

Omega Plus ή

Cisa Revo + Abloy Protec2 ή Rs3s ή Mt5 ή 4ks ή Nw5 ή DCK ή ExperT + Bd200 ή Bkd250 ή MRM29

==================

Το πρώτο σεναριο ειναι αυτουσιο. Παλιο (σχετικα μετα αλλα) αλλα απαραβιαστο προς την ωρα.

Το δευτερο σεναριο, περιλαμβανει κλειδαρια + κυλινδρο + εξωτερικο ατσαλινο προστατευτικο.

Όσα (ή) υπαρχουν, τοσες επιλογες θεωρω εξιοπιστες για τα επομενα 4~6 χρονια.

=================

Το σεναριο με τις κινεζο-αυτοματες κλειδαριες δεν μπορω να το κρινω & δεν το εχω τοποθετησει προσωπικα.

Ακουγονται θετικα σχολια σε χρηστες των bnb αλλα σε προσωπικο διαμμερισμα δεν ξερω ποια η χρησιμοτητα.

Σ’ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες..

Αυτό με τις αυτόματες το κοιτάω γιατί ουσιαστικά σου παρέχει μια έξτρα ασφάλεια..

Αντι να παραβιάζουν μια κλειδαριά θα έχουν 2 και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.Συν κάποια έξτρα που έχουν όπως π.χ συναγερμός.

Απλα επειδή δεν τις έχω δει πουθενά δεν ξέρω κατά ποσό είναι όντως τόσο ασφαλείας όπως λένε (απαραβίαστες θεωρώ ότι δεν υπάρχουν) ή απλά παραμύθια και περισσότερο για ομορφιά.

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, wiowia είπε

Σ’ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες..

Αυτό με τις αυτόματες το κοιτάω γιατί ουσιαστικά σου παρέχει μια έξτρα ασφάλεια..

Αντι να παραβιάζουν μια κλειδαριά θα έχουν 2 και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.Συν κάποια έξτρα που έχουν όπως π.χ συναγερμός.

Απλα επειδή δεν τις έχω δει πουθενά δεν ξέρω κατά ποσό είναι όντως τόσο ασφαλείας όπως λένε (απαραβίαστες θεωρώ ότι δεν υπάρχουν) ή απλά παραμύθια και περισσότερο για ομορφιά.

δεν πιστευω ενας δευτερος ψευτοπυρρος θα προσθεσει ασφαλεια στην πορτα σου !

1.jpg

2.png

αν με το ζορι θελεις να βαλεις κατι προσθετο, μπορουμε να το συζητησουμε αν κ ειμαι αντιθετος στην προοπτικη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, mclein είπε

δεν πιστευω ενας δευτερος ψευτοπυρρος θα προσθεσει ασφαλεια στην πορτα σου !

1.jpg

2.png

αν με το ζορι θελεις να βαλεις κατι προσθετο, μπορουμε να το συζητησουμε αν κ ειμαι αντιθετος στην προοπτικη.

Καλα ναι,έτσι φαίνεται..Αν ξεκλειδώσουν τη βασική κλειδαριά φαντάζομαι με έναν λοστό θα μπορούν να το ανοίξουν κ αυτό μετά.

Εχεις κατάστημα στην Αττική?

Επεξ/σία από wiowia
Δημοσ.

Αν μπορεί ενας ειδήμων να με βοηθήσει:

Επιλογή κλειδαριάς για αντικατάσταση securemme, κέντρο 68, 3 πύροι πάνω από τη γλώσσα, ενας block κάτω από τη γλώσσα. Διπλού κυλίνδρου δηλαδή. 

Δεν μπορώ να βρω μια συμβατή.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mclein είπε

καλη πορτα 12-14 ετων - εντελως ασυντηρητη + κλειδαρια τυπου χρηματοκιβωτιου σε καλη κατασταση.

αναβαθμιση κλειδαριας γενικα απο 130€ / αναβαθμιση κλειδαριας σοβαρα απο 180€ / αναβαθμιση κλειδαριας πολυ σοβαρα & κυριως για το μελλον απο 220€.

Μιας κι εγώ (πριν δω το νήμα) παρήγγειλα ήδη πόρτα ασφαλείας από την golden door (κόστος λίγο πάνω από 2000 ευρώ), τι είδους συντήρηση θέλει η πόρτα;

Από ότι μου είπαν θα έχει κλειδαριά cisa με 5 κλειδιά που δεν αντιγράφονται. Αν θυμάμαι καλά, 450 ευρώ την κοστολόγησαν...

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, belmpas είπε

Αν μπορεί ενας ειδήμων να με βοηθήσει:

Επιλογή κλειδαριάς για αντικατάσταση securemme, κέντρο 68, 3 πύροι πάνω από τη γλώσσα, ενας block κάτω από τη γλώσσα. Διπλού κυλίνδρου δηλαδή. 

Δεν μπορώ να βρω μια συμβατή.

κλειδαρια για αντικατασταση DiBi κατα 99% χωρις να μας εχεις δειξει ή εξηγησει κατι περισσοτερο. :) 

4 ώρες πριν, wiowia είπε

Καλα ναι,έτσι φαίνεται..Αν ξεκλειδώσουν τη βασική κλειδαριά φαντάζομαι με έναν λοστό θα μπορούν να το ανοίξουν κ αυτό μετά.

Εχεις κατάστημα στην Αττική?

στειλε μου πμ να σου εξηγησω :) 

11 λεπτά πριν, petasis είπε

Μιας κι εγώ (πριν δω το νήμα) παρήγγειλα ήδη πόρτα ασφαλείας από την golden door (κόστος λίγο πάνω από 2000 ευρώ), τι είδους συντήρηση θέλει η πόρτα;

Από ότι μου είπαν θα έχει κλειδαριά cisa με 5 κλειδιά που δεν αντιγράφονται. Αν θυμάμαι καλά, 450 ευρώ την κοστολόγησαν...

450 ευρω κοστολογησαν την πορτα ή την κλειδαρια με τα παρελκομενα ;

αν ειναι το 2ο, καλο θα ηταν να πας σε κανενα αλλο μαγαζι αν δεν εδωσες προκαταβολη.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mclein είπε

κλειδαρια για αντικατασταση DiBi κατα 99% χωρις να μας εχεις δειξει ή εξηγησει κατι περισσοτερο. :) 

στειλε μου πμ να σου εξηγησω :) 

450 ευρω κοστολογησαν την πορτα ή την κλειδαρια με τα παρελκομενα ;

αν ειναι το 2ο, καλο θα ηταν να πας σε κανενα αλλο μαγαζι αν δεν εδωσες προκαταβολη.

Την κλειδαριά κοστολογούν τόσο, η πόρτα κάνει πάνω από 2000 ευρώ. Το κατάστημα της golden door είναι, που αλλού να πήγαινα; Την έχω αγοράσει τον Νοέμβριο, και περιμένω να την φτιάξουν και να την βάλουν.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, petasis είπε

Την κλειδαριά κοστολογούν τόσο, η πόρτα κάνει πάνω από 2000 ευρώ. Το κατάστημα της golden door είναι, που αλλού να πήγαινα; Την έχω αγοράσει τον Νοέμβριο, και περιμένω να την φτιάξουν και να την βάλουν.

ποια πορτα εχεις επιλεξει & τι πακετο κλειδαριας εχει που κοστολογειται 450€ ?

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ!

Το thread τόσο πλήρες, που βρήκα μέχρι και φωτογραφίες της πόρτας μου σε post του 2015 και του 2018!

Το είχα αναζητησει, αλλά μου έλειπε η μαγική λέξη : Dibi.

Αλήθεια, γιατί θεωρείται δύσκολη η αλλαγή κλειδαριάς στη συγκεκριμένη πόρτα? Λόγω των πριτσινιών στα τελάρα?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, belmpas είπε

Ευχαριστώ πολύ!

Το thread τόσο πλήρες, που βρήκα μέχρι και φωτογραφίες της πόρτας μου σε post του 2015 και του 2018!

Το είχα αναζητησει, αλλά μου έλειπε η μαγική λέξη : Dibi.

Αλήθεια, γιατί θεωρείται δύσκολη η αλλαγή κλειδαριάς στη συγκεκριμένη πόρτα? Λόγω των πριτσινιών στα τελάρα?

το μαγικο Dibi ειναι στο πλάι της πορτας σε αυτοκολλητο :D 

γιατι χωραει ισα - ισα μεσα η νεα κλειδαρια & γενικα ολη η κατασκευη μεσα ειναι δραματικη...

Επεξ/σία από mclein
Δημοσ.

χαιρετω την παρεα...συγχαρητηρια κυριως στα παιδια που παρεχουν σε ολους εμας απλοχερα πληροφοριες.

εμεις στην επαρχια ειμαστε καταδικασμενοι σε φθηνοδουλειες?ας πουμε εδω στα τρικαλα...θα ηθελα να βαλω 2 θωρακισμενες με cisa revo+rs3+ disec diamond αλουμινιου...

ποσο περιπου θα μας κοστισει και το κυριοτερο σε ποιον να απευθηνθουμε?σ εναν που ειχα μιλησει μου ειπε τις φτιαχνει εργοστασιο στη θεσσαλοικη....το θεμα ειναι να μπορεσουμε να βαλουμε κλειδαρια-κιλυνδρο κ defender τουλαχιστον αυτα της αρεσκειας μας...

πιστευω με αυτο τον σινδυασμο να ειμαι πολυ πιο ασφαλης απο τις 20ετιας απλες αλουμινου με 3 κλειδωματα που βγαινουν.

ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mclein είπε

ποια πορτα εχεις επιλεξει & τι πακετο κλειδαριας εχει που κοστολογειται 450€ ?

Το σχέδιο είναι αυτό:

6.jpg

Χωρίς την επένδυση στον τοίχο, και χωρίς να ανοίγει το τζάμι. Τώρα για την κλειδαριά, διάλεξα την καλύτερη που είχαν, δεν ξέρω λεπτομέρειες. CISA μου είπαν, και είχε ένα ορθογώνιο στην άκρη, και ότι αντιγράφεται μόνο στον κατασκευαστή.

Βασικά αγόρασα ένα μοντέλο όπως το είχαν στην έκθεση, μου άρεσε όπως το είδα.

• Like 1
Δημοσ.

Ψαχνω για πορτα ασφαλειας με κυρια προσοντα μια σχετικα ηχομονωση και να κλεινει “μαλακά”.

Σε πολυκατοικια εχω δει πορτα που ανοιγει πανευκολα με τετοιο κλειδι και ειναι πολυ απαλη στο κλεισιμο.

Ενω σε πορτα με το δευτερο κλειδι ειναι ολα πολυ πιο αγαρμπα, αν καταλαβαινει κανεις τις διαφορες στις πορτες απο τα κλειδια.

P90119-234935.jpg

P90119-235259.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το δευτερο ειναι κλειδι χρηματοκιβωτιου ή παλιας γενιας, το πρωτο αν και νεας γενιας ειναι πολυ απλο, απ οτι διακρινω 6 μπιλιες σε μια σειρα?
Αυτο που θες λογικα ειναι μια γραναζωτη κλειδαρια και σιγουρα καλυτερο κυλινδρο ασφαλειας, αλλα υπαρχουν πιο ειδικοι απο μενα που θα σου σου απαντησουν. Τωρα για να κλεινει μαλακα υποθετω οτι παιζει ρολο στα λαστιχα...

Επεξ/σία από lefos21
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kontinos είπε

Ψαχνω για πορτα ασφαλειας με κυρια προσοντα μια σχετικα ηχομονωση και να κλεινει “μαλακά”.

Σε πολυκατοικια εχω δει πορτα που ανοιγει πανευκολα με τετοιο κλειδι και ειναι πολυ απαλη στο κλεισιμο.

Ενω σε πορτα με το δευτερο κλειδι ειναι ολα πολυ πιο αγαρμπα, αν καταλαβαινει κανεις τις διαφορες στις πορτες απο τα κλειδια.

P90119-234935.jpg

P90119-235259.jpg

Το μικρό κλειδί (1η φωτό) μπαίνει σε κλειδαριά κυλίνδρου η οποία πιθανότατα είναι και γραναζωτή, που σημαίνει ότι το κλειδί γύριζε πολύ ομαλά και εύκολα. Παρεμπιπτόντως, το κλειδί της 1ης φωτό είναι της πλάκας από άποψη ασφάλειας, οπότε δώσε προσοχή στο τί κλειδαριά, κύλινδρο(αφαλό) και defender θα σου βάλουν. 

Το κλειδί στην 2η, μπαίνει σε κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου. Αυτές δεν είναι γραναζωτές και άρα το κλείδωμα-ξεκλείδωμα δεν είναι και τόσο ομαλό/απαλό. Επίσης, πέραν του ότι δεν είναι γραναζωτός ο μηχανισμός μετάδοσης κίνησης εσωτερικά, αυτές οι κλειδαριές είναι συνήθως παλιές, που σημαίνει ότι έχουν φθαρεί και με τα χρόνια, ανάλογα τις συνθήκες (χρήση, υγρασία, κ.λπ.) γίνεται όλο και πιο δύσκολο/"σκληρό" το γύρισμα του κλειδιού. Πολλές φορές κολλάνε κι όλας και δεν μπορείς να γυρίσεις καν το κλειδί.

Στο μαγαζί που θα πας για πόρτα, θα ζητήσεις να βάλουν μόνωση εσωτερικά (συνήθως βάζουν πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα) τα οποία προσφέρουν κάποια θερμο-ηχομόνωση. Ζήτησε το όμως γιατί για παράδειγμα, στα πιο φθηνά μοντέλα πορτών, δεν βάζουν.

Το αν θα κλείνει "μαλακά" μία πόρτα, εξαρτάται και από τα λάστιχα αλλά πιο πολύ από το αν είναι ρυθμισμένη σωστά θα έλεγα. Δηλαδή ο ρυθμιστής που (συνήθως) υπάρχει στο κυπρί/αντίκρυσμα στην κάσα, να είναι σωστά ρυθμισμένος ώστε όταν κλείνει η πόρτα, να μην "παίζει" (να μην έχει μπόσικα). Η καινούρια πόρτα, ε, φαντάζομαι θα είναι σωστά ρυθμισμένη. Στην αρχή. Με τον καιρό και ανάλογα τη χρήση που κάνεις, είναι πιθανό να χρειαστεί πάλι ρύθμιση ώστε να κλείνει σωστά. 

Επίσης, αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, ζήτα καλού-κακού να έχει και ρυθμιζόμενους μεντεσέδες η πόρτα. Γιατί μου έχει τύχει σε πόρτες με μη ρυθμιζόμενους μεντεσέδες, που είχαν γείρει/"κάτσει" λίγο από τη μία πλευρά, να θέλει πατέντες για να κλείνουν και να κλειδώνουν σωστά μετά.

4 ώρες πριν, petasis είπε

Το σχέδιο είναι αυτό:

6.jpg

Χωρίς την επένδυση στον τοίχο, και χωρίς να ανοίγει το τζάμι. Τώρα για την κλειδαριά, διάλεξα την καλύτερη που είχαν, δεν ξέρω λεπτομέρειες. CISA μου είπαν, και είχε ένα ορθογώνιο στην άκρη, και ότι αντιγράφεται μόνο στον κατασκευαστή.

Βασικά αγόρασα ένα μοντέλο όπως το είχαν στην έκθεση, μου άρεσε όπως το είδα.

Αν θες, επιβεβαίωσε το μαζί τους ότι η πόρτα σου θα έχει τον κύλινδρο Cisa RS3S. Το θεωρώ αυτονόητο ότι αυτόν θα έχει η πόρτα σου, δεδομένων του κόστους της αλλά και των γραφομένων σου. Αλλά καλό είναι να ξέρεις και τι θα πρέπει να περιμένεις ότι θα έχει η πόρτα όταν θα την φέρουν (ή και πριν).

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...