Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, kax54638 είπε

Καλησπέρα. Μια γνώμη από όσους γνωρίζουν. Το συγκεκριμένο defender για Omega plus έχει τοποθετηθεί σωστά; Ρωτάω γιατί από το πλάι φαίνονται σπείρες. Δεν κουνιέται φυσικά ούτε μπορεί να μπει πιο μέσα (φαίνεται σαν να πατάει στην κλειδαριά αν το δεις από μποστα οπότε δεν μπορεί να μπει πιο "βαθιά"). Είναι ας πούμε σαν η "ροζέτα" να είναι μικρή. 

Είναι κάτι τέτοιο επικίνδυνο; Είναι λάθος εγκατάστασης ή λάθος εξάρτημα; Και αν είναι διορθώνεται εύκολα; Ευχαριστώ προκαταβολικά. 

20190107_134836_1.jpg

Σωστά μου φαίνεται τοποθετημένο. Αφού λες και ότι από την τρύπα που μπαίνει το κλειδί, φαίνεται να πατάει πάνω στην κλειδαριά, τότε είναι οκ.

Απλά μάλλον η πόρτα δεν έχει καμία επιπλέον θωράκιση στο σημείο της κλειδαριάς (πέραν της εξωτερικής λαμαρίνας) και μάλλον έχεις πολύ λεπτή εξωτερική (ξύλινη) επένδυση, γι’ αυτό προεξέχει το defender και φαίνονται οι στροφές.

Αφού λες ότι δεν κουνιέται και η περιμετρική βιδωτή ροζέτα, φαίνονται όλα οκ. 

1 ώρα πριν, kioan είπε

Σκέφτομαι να βάλω θωρακισμένη πόρτα από Golden Door και με ενημέρωσαν πως στο θέμα του αφαλού έχουν δύο βασικούς τύπους που εγκαθιστούν (σελίδα 64 του καταλόγου😞
Είτε έναν απλούστερο Cisa (δεν είδα ακριβώς το μοντέλο, έμοιαζε με Astral S), είτε έναν Cisa RS3S με επιπλέον κόστος 130 (χωρίς ΦΠΑ).

Αξίζει τα λεφτά να μπει ο RS3 S;
Σκεφτόμουν μήπως αρχικά να πάρω με την απλούστερο αφαλό (που δεν έχει επιπλέον κόστος) και να τον αλλάξω με Abloy Protec 2. Έχω αυτόν τον αφαλό σε άλλη πόρτα και είμαι ευχαριστημένος. Ποια η γνώμη σας; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Αν έχεις όρεξη να τον αλλάξεις μετά, εννοείται Abloy. Πολύ καλός και ο RS3S αλλά ο Abloy είναι ανώτερος. Είναι σε άλλο επίπεδο. Κι εφόσον τον έχεις δοκιμάσει και πρόκειται για τα ίδια χρήματα περίπου, δεν το συζητώ.

Αθήνα παίζει να τον βρεις στα 130-140 με 5 κλειδιά.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπερα, μια ερωτηση. Σε πορτα με ηδη τοποθετημενη Abloy protec 2, θα βαλω προσθετη κλειδαρια, ψαχνω μια οικονομικη, ειμαι αναμεσα στη Yale 2000 PLUS και την AGB SCUDO 9000. η πρωτη 37 και με πομολο 45 και η δευτερη χωρις πομολο στα 60 (για διασταση 30-50). Δεν μπορω να παω παραπανω και τα 60 στη δεδομενη στιγμη πολλα ειναι, προτεινετε καποια απο αυτες ή καποια αλλη σ αυτα τα λευτα? 
(Υ.Γ. Ζαχαρωνα την MAUER CRYPTO αλλα αγγιζει τα 90 και μου ειναι δυσκολο)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, swayback είπε

Σωστά μου φαίνεται τοποθετημένο. Αφού λες και ότι από την τρύπα που μπαίνει το κλειδί, φαίνεται να πατάει πάνω στην κλειδαριά, τότε είναι οκ.

Απλά μάλλον η πόρτα δεν έχει καμία επιπλέον θωράκιση στο σημείο της κλειδαριάς (πέραν της εξωτερικής λαμαρίνας) και μάλλον έχεις πολύ λεπτή εξωτερική (ξύλινη) επένδυση, γι’ αυτό προεξέχει το defender και φαίνονται οι στροφές.

Αφού λες ότι δεν κουνιέται και η περιμετρική βιδωτή ροζέτα, φαίνονται όλα οκ. 

Αν έχεις όρεξη να τον αλλάξεις μετά, εννοείται Abloy. Πολύ καλός και ο RS3S αλλά ο Abloy είναι ανώτερος. Είναι σε άλλο επίπεδο. Κι εφόσον τον έχεις δοκιμάσει και πρόκειται για τα ίδια χρήματα περίπου, δεν το συζητώ.

Αθήνα παίζει να τον βρεις στα 130-140 με 5 κλειδιά.

Ευχαριστώ πολύ. Ναι όπως το λες είναι και από όσο είδα όντως η εξωτερική ξύλινη επένδυση της πόρτας ήταν λεπτή. Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, lefos21 είπε

Καλησπερα, μια ερωτηση. Σε πορτα με ηδη τοποθετημενη Abloy protec 2, θα βαλω προσθετη κλειδαρια, ψαχνω μια οικονομικη, ειμαι αναμεσα στη Yale 2000 PLUS και την AGB SCUDO 9000. η πρωτη 37 και με πομολο 45 και η δευτερη χωρις πομολο στα 60 (για διασταση 30-50). Δεν μπορω να παω παραπανω και τα 60 στη δεδομενη στιγμη πολλα ειναι, προτεινετε καποια απο αυτες ή καποια αλλη σ αυτα τα λευτα? 

τι ειδους πορτα ;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, lefos21 είπε

Ασφαλειας

θα σκαψεις την υφισταμενη θωρακισμενη πορτα, με abloy + defender ?  για ποιο λογο ;

Δημοσ.

ειχα κρουσμα περυσι (γι αυτο εβαλα abloy) και ειχαμε και προσφατα σε διπλανο διαμερισμα. Θελω να βαλω μια δευτερη να φαινεται γτ θα μεινει αρκετο καιρο το διαμερισμα κλειστο.
Στην ερωτηση που εκανα παραπανω καμια γνωμη???

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, lefos21 είπε

ειχα κρουσμα περυσι (γι αυτο εβαλα abloy) και ειχαμε και προσφατα σε διπλανο διαμερισμα. Θελω να βαλω μια δευτερη να φαινεται γτ θα μεινει αρκετο καιρο το διαμερισμα κλειστο.

εγραψες τιμη για τους κυλινδρους πριν αλλα το σκαψιμο + βαση της κλειδαριας ποια θα ειναι ; επισης θα μπει και defender ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, lefos21 είπε

3 ώρες πριν, lefos21 είπε

Επισης για αυτες τις κλειδαριες τι γνωμη εχετε???
F630605_img_f10d1d1b-1f7a-4133-a782-6b3b

Προσωπικά, δεν έχω άποψη για την συγκεκριμένη κλειδαριά. Αλλά δεν μου φαίνεται σοβαρή λύση. Επιπλέον, με έως 60-70€ δεν νομίζω να βρεις κάτι να βάλεις και μέσα στην τιμή να συμπεριλαμβάνεται και η τοποθέτηση. Εδώ μία πρόσθετη κλειδαριά κυλίνδρου(πολύ απλός κύλινδρος των 20€ μαζί με την κλειδαριά και ένα από defender) για ξύλινη πόρτα και κάνει 50€ χωρίς την τοποθέτηση. 

1 ώρα πριν, lefos21 είπε

Θα θεωρούσα έναν deadbolt μία πιο σοβαρή λύση πρόσθετης κλειδαριάς σε πόρτα ασφαλείας, αλλά θα κοστίσει τουλάχιστον 100€.

Το θέμα είναι, ότι με Abloy που έχεις βάλει, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αθόρυβη διάρρηξη απλά δεν παίζει. Ακόμα και defender της πλάκας να έχεις αυτή τη στιγμή και πάμε στο σενάριο όπου το αφαιρέσουν από την πόρτα, ο Abloy από μόνος του είναι πολύ δυνατός. Πέρα από την μπάρα κατά του σπασίματος, όλο το σώμα είναι ατσάλινο και γενικά είναι πολύ δύσκολο να σπάσει ή να τρυπηθεί. Στη θέση σου, το μόνο που θα έκανα θα ήταν να βάλω ένα δυνατό defender, κι αυτό στη περίπτωση που αυτό που ήδη έχεις, είναι πολύ απλό/φθηνό. 

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, swayback είπε

Προσωπικά, δεν έχω άποψη για την συγκεκριμένη κλειδαριά. Αλλά δεν μου φαίνεται σοβαρή λύση. Επιπλέον, με έως 60-70€ δεν νομίζω να βρεις κάτι να βάλεις και μέσα στην τιμή να συμπεριλαμβάνεται και η τοποθέτηση. Εδώ μία πρόσθετη κλειδαριά κυλίνδρου(πολύ απλός κύλινδρος των 20€ μαζί με την κλειδαριά και ένα από defender) για ξύλινη πόρτα και κάνει 50€ χωρίς την τοποθέτηση. 

Θα θεωρούσα έναν deadbolt μία πιο σοβαρή λύση πρόσθετης κλειδαριάς σε πόρτα ασφαλείας, αλλά θα κοστίσει τουλάχιστον 100€.

Το θέμα είναι, ότι με Abloy που έχεις βάλει, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αθόρυβη διάρρηξη απλά δεν παίζει. Ακόμα και defender της πλάκας να έχεις αυτή τη στιγμή και πάμε στο σενάριο όπου το αφαιρέσουν από την πόρτα, ο Abloy από μόνος του είναι πολύ δυνατός. Πέρα από την μπάρα κατά του σπασίματος, όλο το σώμα είναι ατσάλινο και γενικά είναι πολύ δύσκολο να σπάσει ή να τρυπηθεί. Στη θέση σου, το μόνο που θα έκανα θα ήταν να βάλω ένα δυνατό defender, κι αυτό στη περίπτωση που αυτό που ήδη έχεις, είναι πολύ απλό/φθηνό. 

βρίσκω ενδιαφέρουσα την περίπτωση του deadbolt, η εφαρμογή σε θωρακισμένη πόρτα ουσιαστικά αντικαθιστά την ΄΄γλώσσα΄ στο φύλλο ?

Δημοσ.

Tο defender και την εσωτερικη ροζετα τα εχω υπολογισει. Επισης επελεξα για κλειδαρια τη Μauer 101-095, το θεμα μου ειναι ο κυλινδρος. Αξιζουν αυτοι οι δυο που προαναφερα?
Η τοποθετηση ειναι αλλο θεμα και το εχω υπ οψιν, η απορια μου ειναι στα παρελκομενα. 50-60 ειναι το οικονομικο μου οριο μονο για τον αφαλο(ισως εγω δεν το διατυπωσα πριν καλα).
Θελω να καταληξω στον Yale που εχει και πομολο εσωτερικα, αλλα αξιζει???

1 λεπτό πριν, paiktaras69 είπε

βρίσκω ενδιαφέρουσα την περίπτωση του deadbolt, η εφαρμογή σε θωρακισμένη πόρτα ουσιαστικά αντικαθιστά την ΄΄γλώσσα΄ στο φύλλο ?

Με τη deadbolt φοβαμαι οτι αν γινει καποια ζημια (ειτε αποπειρα διαρηξης, ειτε απο μας ποτε δεν ξερεις) παει στραφη ολη η κλειδαρια και ειναι και ακριβη(100+).
Ενω ενα αφαλο τον αλλαζεις.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lefos21 είπε

Με τη deadbolt φοβαμαι οτι αν γινει καποια ζημια (ειτε αποπειρα διαρηξης, ειτε απο μας ποτε δεν ξερεις) παει στραφη ολη η κλειδαρια και ειναι και ακριβη(100+).

το ιδιο θα γινει και με την μονοστροφη κλειδαρια που επελεξες by the way.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lefos21 είπε

Tο defender και την εσωτερικη ροζετα τα εχω υπολογισει. Επισης επελεξα για κλειδαρια τη Μauer 101-095, το θεμα μου ειναι ο κυλινδρος. Αξιζουν αυτοι οι δυο που προαναφερα?
Η τοποθετηση ειναι αλλο θεμα και το εχω υπ οψιν, η απορια μου ειναι στα παρελκομενα. 50-60 ειναι το οικονομικο μου οριο μονο για τον αφαλο(ισως εγω δεν το διατυπωσα πριν καλα).
Θελω να καταληξω στον Yale που εχει και πομολο εσωτερικα, αλλα αξιζει???

σε περίπτωση διάρρηξης μάματα με κεφαλαία γράμματα :) . Εμένα με ενδιαφέρει η εφαρμογή του deadbolt, αν τοποθετήται στην θέση του πόμολου και αν χρειάζεται κάτι έξτρα  στην κάσα 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paiktaras69 είπε

σε περίπτωση διάρρηξης μάματα με κεφαλαία γράμματα :) . Εμένα με ενδιαφέρει η εφαρμογή του deadbolt, αν τοποθετήται στην θέση του πόμολου και αν χρειάζεται κάτι έξτρα  στην κάσα 

η καλυτερη θεση του deadbolt ειναι στη θεση του συρτη που ειναι σχεδον ετοιμα τα παντα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...