Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, mclein είπε

δεν ξερω γιατι γραφει x-nova & x-mode μαζι. ειναι δυο διαφορετικα πραγματα & μεχρι πριν 2 βδομαδες ηξερα οτι δε χρησιμοποει x-nova. αυτο φυσικα μπορει να αλλαξε.

γενικα παντως θα ακολουθουσα το αυτοματο κλειδωμα της Mottura και αν μιλαμε για προσωπικο διαμμερισμα μονο της abloy.

o sway λεει οτι μπορει να ειναι και της domus (που δεν το εχω πετυχει πουθενα) - οποτε μπορει να εχει και αφαλο της πλακας - οποτε πασο !!!

Όντος ο κύλινδρος είναι domus

20181226_162118.jpg

Επεξ/σία από gsf
  • Like 1
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, gsf είπε

Όντος ο κύλινδρος είναι domus

20181226_162118.jpg

99,9% εχει κλειδαρια domus που ειπε ο sway. καλο θα ηταν να αποφευχθει η χρηση βορειο-ευρωπαϊκων κυλινδρων τυπου abloy γιατι το ροτορακι ειναι στενο & οχι απολυτα λειτουργικο.

εγω προσωπικα δε θα εβαζα κατι περισσοτερο απο astral s / agb9000. αυτος που θα θελησει να μπει απο μια τετοια πορτα, ειτε θα σταματησει βλεποντας τον κυλινδρο ειτε θα τα κατεβασει ολα μεχρι να μπει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mclein είπε

αφου ειναι ξεκλειδωτα, λογικο να ανοιγετε με το χερουλι απο μεσα... :D 

απορω ποιος σας δουλεψε τοσο χοντρα κ σας πουλησε mottura ηλεκτρικη για αυτοματου κλειδωματος !!! 

Εγω δεν μιλησα ποτε μ αυτον τον κλειδαρα,αυτο που λεγαμε στην οικοδομη ηταν επειδη εμενε ξεκλειδωτη η πορτα να βαζαμε κατι ωστε να κλειδωνει αυτοματα.

Πηραμε καποιες προσφορες αρκετα ακριβες απο καποιους και καποιοι δεν συμφωνουσαν και ενας  μας ειπε εχω εναν φιλο που μας δινει προσφορα στα 300ευρω+τα κλειδια και ετσι συμφωνησαμε ολοι και την βαλαμε!Και αυτος ο ενας ενοικος της οικοδομης ειναι οπως ολοι μας!

Τι μουφα δλδ μας εβαλε, τι φαση ειναι η ηλεκτρικη αυτη της mottura?

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα και από μένα! Χρόνια Πολλά με υγεία!

Έχοντας διαβάσει πολλές σελίδες του ενδιαφέροντος thread (και του παλιού), θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ τη γνώμη του mclein και των λοιπών μελών της ομάδας για μια αναβάθμιση που σκέφτομαι να κάνω.

Σε πόρτα ασφαλείας διαμερίσματος έχω πραγματοποιήσει αναβάθμιση από siamo βάζοντας κλειδαριά γραναζωτή mottura με καταπέλτη, κύλινδρο mottura c48 και defender της mottura πάλι... στην ουσία έχω το συνδυασμό που φαίνεται στη φωτό.

Screenshot_5.jpg.c38cf34b27b347bbe9a0454adea8ae27.jpg

Σκέφτομαι για ανανέωση... ποια είναι η γνώμη σας; χρειάζεται; Ο C48 παραμένει ασφαλής όπως παλιότερα; Για defender τι θα λέγατε για κάποιο μαγνητικό defender DSEQ MAG 3G ; 

Κάθε γνώμη δεκτή...

Ευχαριστώ και ευχές για καλή χρονιά!

Nemo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσο διαβασα γ αυτην την ηλεκτρικη της mottura που προφανως μας βαλανε και αν τελικα διαβασα για την σωστη και δεν ειναι κατι αλλο,  ειναι μια ηλεκτρικη κλειδαρια που εχει ενσωματωμενο το κυπρι με διπλη γλωσσα και με το απλο κλεισιμο της πορτας η μια γλωσσα μπλοκαρει την αλλη με συνεπεια να δυσκολευει την παραβιαση? Διαβασα σωστα και για την σωστη κλειδαρια?  Αν ναι τοτε η διαφορα με μια αυτοματου κλειδωματος εγκειται στο οτι και σ αυτην την περιπτωση μενουν οι πυροι μεσα και χρειαζεται χειροκινητο κλειδωμα απο μας σε αντιθεση με μια αυτοματου κλειδωματος?

Στο οτι εχουμε αυτο με την διπλη γλωσσα ομως δεν ειναι μια εξτρα προστασια σε σχεση με μια απλη  χρηματοκιβωτιου που ειχαμε πριν?

Τα φωτα σας plz

Επεξ/σία από Skin79
Δημοσ.
Στις 27/12/2018 στις 5:01 ΜΜ, adsl2+ είπε

O SIAMOS έχει ηλεκτρομηχανική   MOTTURA X NOVA AUTO LOCK – αυτόματο κλείδωμα  και ASSA ABLOY – αυτόματο κλείδωμα  ΡΕΥΜΑΤΟΣ–ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣΑΝΤΙPANIC στην παρουσίαση που μου έκανε ξεκλειδώνει με το χερούλι                                       

ΜΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ : ASSA ABLOY ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙPANIC (νέας γενιάς)

Κλειδαριά που κλειδώνει αυτόματα σε κάθε κλείσιμο της πόρτας και ξεκλειδώνει αυτόματα

από κάθε διαμέρισμα με το υπάρχον button των θυροτηλεφώνων.

Εσωτερικά, το ξεκλείδωμα της πόρτας γίνεται με την χειρολαβή (πετούγια), ώστε σε

περίπτωση πανικού να είναι άμεση και γρήγορη η έξοδος.

Αντέχει σε πίεση τριών (3) τόνων εφ’ όσων είναι τοποθετημένη σε σωστή θωρακισμένη

πόρτα. Θεωρείται πολύ έξυπνη κλειδαριά για κεντρικές εισόδους πολυκατοικιών με

υψηλό CE λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν τον άνθρωπο σε ότι αφορά την προστασία και την

απλοποιημένη λειτουργία σε ότι αφορά το κλείδωμα – ξεκλείδωμα.                                                              [Το έκανα αντιγραφή από την προσφορά]

Κλειδωνει με τους πυρους που εχει και η απλη μηχανικη κλειδαρια ή κλειδωνει με εναν δικο της πυρο(που εχει αντοχη 3τ)?

κοστος αν επιτρεπεται?

Δημοσ.

Η προσφορά που έδωσε είναι για ειδική κατασκευή πόρτας [extra1 συν φεγγίτη ΤΖΆΜΙ ΠΆΧΟΥΣ 22mm (4X5) 2m*1m] 2290+ΦΠΑ Φιλική τιμή τα υπόλοιπα στο siamos.gr ή πάρε τηλ είναι κατατοπιστικότατοι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Nemo_the_greek είπε

Καλησπέρα στην παρέα και από μένα! Χρόνια Πολλά με υγεία!

Έχοντας διαβάσει πολλές σελίδες του ενδιαφέροντος thread (και του παλιού), θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ τη γνώμη του mclein και των λοιπών μελών της ομάδας για μια αναβάθμιση που σκέφτομαι να κάνω.

Σε πόρτα ασφαλείας διαμερίσματος έχω πραγματοποιήσει αναβάθμιση από siamo βάζοντας κλειδαριά γραναζωτή mottura με καταπέλτη, κύλινδρο mottura c48 και defender της mottura πάλι... στην ουσία έχω το συνδυασμό που φαίνεται στη φωτό.

Screenshot_5.jpg.c38cf34b27b347bbe9a0454adea8ae27.jpg

Σκέφτομαι για ανανέωση... ποια είναι η γνώμη σας; χρειάζεται; Ο C48 παραμένει ασφαλής όπως παλιότερα; Για defender τι θα λέγατε για κάποιο μαγνητικό defender DSEQ MAG 3G ; 

Κάθε γνώμη δεκτή...

Ευχαριστώ και ευχές για καλή χρονιά!

Nemo

Είναι μια χαρά ο C48. Δεν χρήζει αλλαγής. Και λογικά, θα είσαι οκ για αρκετό καιρό ακόμα, μιας και αντίγραφα/άκοπα κλειδιά για τον συγκεκριμένο, βγαίνουν μόνο από το εργοστάσιο της Mottura στην Ιταλία. Το defender της mottura, δεν είναι ούτε της πλάκας, αλλά ούτε και κορυφαίο. Είναι ένα οκ defender. Που είμαι όμως σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα το έχουν τοποθετήσει όπως το τοποθετούν στις δικές του πόρτες(του Siamo) με σκοπό να μην μπορεί να αφαιρεθεί από έξω.

Με τον κύλινδρο που έχεις, δεν θα έβαζα μαγνητικό defender. Ίσως να αντικαθιστούσα το Mottura με το Disec Diamond BKD250(~80€). Το αν αξίζει να αλλαχτεί το defender, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την περιοχή, αν είναι διαμέρισμα μέσα σε πολυκατοικία ή αν είναι χύμα έξω σε μονοκατοικία με κάλυψη όπου ο άλλος μπορεί να δράσει "ανενόχλητος", κ.λπ.

Αν θες ανέβασε μία φωτό από έξω (απόσταση μισό μέτρο ή και λιγότερο) για να δούμε πόσο προεξέχει το defender. 

2 ώρες πριν, Skin79 είπε

Οσο διαβασα γ αυτην την ηλεκτρικη της mottura που προφανως μας βαλανε και αν τελικα διαβασα για την σωστη και δεν ειναι κατι αλλο,  ειναι μια ηλεκτρικη κλειδαρια που εχει ενσωματωμενο το κυπρι με διπλη γλωσσα και με το απλο κλεισιμο της πορτας η μια γλωσσα μπλοκαρει την αλλη με συνεπεια να δυσκολευει την παραβιαση? Διαβασα σωστα και για την σωστη κλειδαρια?  Αν ναι τοτε η διαφορα με μια αυτοματου κλειδωματος εγκειται στο οτι και σ αυτην την περιπτωση μενουν οι πυροι μεσα και χρειαζεται χειροκινητο κλειδωμα απο μας σε αντιθεση με μια αυτοματου κλειδωματος?

Στο οτι εχουμε αυτο με την διπλη γλωσσα ομως δεν ειναι μια εξτρα προστασια σε σχεση με μια απλη  χρηματοκιβωτιου που ειχαμε πριν?

Τα φωτα σας plz

Σωστά διάβασες/κατάλαβες. Σίγουρα είναι προτιμότερη από την απλή που είχατε πριν κι αυτό γιατί όσο να 'ναι, δυσκολεύει (για να μην είμαι απόλυτος και πω αποτρέπει) το άνοιγμα από έξω με συρματάκια, πλαστικές κάρτες, κατσαβίδια και άλλα διάφορα. Από όσο γνωρίζω και έχω ακούσει, δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου.

Εάν δεν παρουσιαστεί κάποιο λειτουργικό πρόβλημα σχετικά σύντομα, θα είστε οκ για την ώρα. Σίγουρα ένας ηλεκτροπίρρος/ηλεκτρομαγνήτης ή μία ηλεκτρομηχανική κλειδαριά (περιμετρικού) αυτόματου κλειδώματος προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια, αλλά κοστίζουν και πολύ περισσότερο. Συνοψίζοντας, αυτή είναι η "καλύτερη" δυνατή λύση που επέτρεπε ο προϋπολογισμός σας. Εντάξει, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Μαλακία που σας έβαλε Cisa Asix Pro κύλινδρο(αφαλό), αλλά τώρα μπήκε. Ίσως το "κράξιμο-αντίδραση" του mclein, να ήταν για όλους αυτούς τους λόγους.

2 ώρες πριν, vasilllis είπε

Κλειδωνει με τους πυρους που εχει και η απλη μηχανικη κλειδαρια ή κλειδωνει με εναν δικο της πυρο(που εχει αντοχη 3τ)?

κοστος αν επιτρεπεται?

Η μηχανική Abloy αυτόματου κλειδώματος, είναι ανεξάρτητη/πρόσθετη κλειδαριά και δεν επικοινωνεί με την απλή μηχανική και τους περιμετρικούς πίρρους της πόρτας. Κλειδώνει αυτόματα έναν δικό της πίρρο. Δες εδώ. Το πόμολο της πόρτας μπαίνει σε αυτή την κλειδαριά και η απλή μηχανική που ελέγχει και τους υπόλοιπους πίρους της πόρτας, λειτουργεί σαν 2η πρόσθετη. Η 2η πρόσθετη κλειδαριά, δεν έχει γλώσσα.  Φαντάσου το σύστημα είναι περίπου όπως είναι και στις παλιές ξύλινες πόρτες, όπου έχουμε μία απλή κεντρική και από πάνω έχουμε μία πρόσθετη "ασφαλείας", με την διαφορά ότι η κεντρική κλειδώνει αυτόματα εδώ.

Αν θυμάμαι καλά, 300+ΦΠΑ πρέπει να κάνει αλλά αυτό θα σου το πουν στο κατάστημα στην Αριστοτέλους. Και θυμάμαι μου είχαν πει ότι μπορούν να την βάλουν και σε άλλες πόρτες ασφαλείας(πέρα από τις δικές τους).

Επεξ/σία από swayback
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, swayback είπε

Είναι μια χαρά ο C48. Δεν χρήζει αλλαγής. Και λογικά, θα είσαι οκ για αρκετό καιρό ακόμα, μιας και αντίγραφα/άκοπα κλειδιά για τον συγκεκριμένο, βγαίνουν μόνο από το εργοστάσιο της Mottura στην Ιταλία. Το defender της mottura, δεν είναι ούτε της πλάκας, αλλά ούτε και κορυφαίο. Είναι ένα οκ defender. Που είμαι όμως σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα το έχουν τοποθετήσει όπως το τοποθετούν στις δικές του πόρτες(του Siamo) με σκοπό να μην μπορεί να αφαιρεθεί από έξω.

Με τον κύλινδρο που έχεις, δεν θα έβαζα μαγνητικό defender. Ίσως να αντικαθιστούσα το Mottura με το Disec Diamond BKD250(~80€). Το αν αξίζει να αλλαχτεί το defender, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την περιοχή, αν είναι διαμέρισμα μέσα σε πολυκατοικία ή αν είναι χύμα έξω σε μονοκατοικία με κάλυψη όπου ο άλλος μπορεί να δράσει "ανενόχλητος", κ.λπ.

Αν θες ανέβασε μία φωτό από έξω (απόσταση μισό μέτρο ή και λιγότερο) για να δούμε πόσο προεξέχει το defender. 

Σωστά διάβασες/κατάλαβες. Σίγουρα είναι προτιμότερη από την απλή που είχατε πριν κι αυτό γιατί όσο να 'ναι, δυσκολεύει (για να μην είμαι απόλυτος και πω αποτρέπει) το άνοιγμα από έξω με συρματάκια, πλαστικές κάρτες, κατσαβίδια και άλλα διάφορα. Από όσο γνωρίζω και έχω ακούσει, δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου.

Εάν δεν παρουσιαστεί κάποιο λειτουργικό πρόβλημα σχετικά σύντομα, θα είστε οκ για την ώρα. Σίγουρα ένας ηλεκτροπίρρος/ηλεκτρομαγνήτης ή μία ηλεκτρομηχανική κλειδαριά (περιμετρικού) αυτόματου κλειδώματος προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια, αλλά κοστίζουν και πολύ περισσότερο. Συνοψίζοντας, αυτή είναι η "καλύτερη" δυνατή λύση που επέτρεπε ο προϋπολογισμός σας. Εντάξει, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Μαλακία που σας έβαλε Cisa Asix Pro κύλινδρο(αφαλό), αλλά τώρα μπήκε. Ίσως το "κράξιμο-αντίδραση" του mclein, να ήταν για όλους αυτούς τους λόγους.

Η μηχανική Abloy αυτόματου κλειδώματος, είναι ανεξάρτητη/πρόσθετη κλειδαριά και δεν επικοινωνεί με την απλή μηχανική και τους περιμετρικούς πίρρους της πόρτας. Κλειδώνει αυτόματα έναν δικό της πίρρο. Δες εδώ. Το πόμολο της πόρτας μπαίνει σε αυτή την κλειδαριά και η απλή μηχανική που ελέγχει και τους υπόλοιπους πίρους της πόρτας, λειτουργεί σαν 2η πρόσθετη. Η 2η πρόσθετη κλειδαριά, δεν έχει γλώσσα.  Φαντάσου το σύστημα είναι περίπου όπως είναι και στις παλιές ξύλινες πόρτες, όπου έχουμε μία απλή κεντρική και από πάνω έχουμε μία πρόσθετη "ασφαλείας", με την διαφορά ότι η κεντρική κλειδώνει αυτόματα εδώ.

Αν θυμάμαι καλά, 300+ΦΠΑ πρέπει να κάνει αλλά αυτό θα σου το πουν στο κατάστημα στην Αριστοτέλους. Και θυμάμαι μου είχαν πει ότι μπορούν να την βάλουν και σε άλλες πόρτες ασφαλείας(πέρα από τις δικές τους).

Swayback σε ευχαριστω για την απάντηση.

Είμαι εντός πολυκατοικίας σε όροφο... και με άλλα διαμερίσματα στον όροφο....

Σου στέλνω φωτό του defender να μου πεις τη γνώμη σου για την τοποθέτηση

Υπάρχει τρόπος να τσεκάρω αν έχει τοποθετηθεί σωστά;

Nemo

Επεξ/σία από Nemo_the_greek
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, swayback είπε

Αναλυτικοτατος, κατανοητος και ξερω τωρα τουλαχιστον στο περιπου που κινουμαστε απο θεμα ασφαλειας και τι ηταν τελικα αυτο που βαλαμε.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση φιλε swayback 

Και καλη χρονια σ ολους!

Επεξ/σία από Skin79
  • Like 1
Δημοσ.

Καλη σας μέρα,θύμα διάρρηξης χτες 18.00 περίπου το απόγευμα όπου μου άνοιξανπόρτα ασφαλείας με κλειδαριά cisa(μου την πούλησαν για αδιάρρηκτα). Η πόρτα είναι η κλασική ασφαλείας laminate.τι κλειδαριά-αφαλό-έξτρα ασφάλεια μου προτείνετε;

καλη χρόνια!

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Yiannis24 είπε

Καλη σας μέρα,θύμα διάρρηξης χτες 18.00 περίπου το απόγευμα όπου μου άνοιξανπόρτα ασφαλείας με κλειδαριά cisa(μου την πούλησαν για αδιάρρηκτα). Η πόρτα είναι η κλασική ασφαλείας laminate.τι κλειδαριά-αφαλό-έξτρα ασφάλεια μου προτείνετε;

καλη χρόνια!

Καλημέρα. Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφιές της υπάρχουσας κλειδαριάς; (Από απόσταση μισό μέτρο περίπου, μέσα-έξω πλευρά της πόρτας στο σημείο της κλειδαριάς και μία φωτό από το προφίλ στο πλάι όπου φαίνονται οι 4 πίρροι και η γλώσσα της κλειδαριάς. Και αν γίνεται και μία φωτό του κλειδιού αλλά να μην φαίνεται ο κωδικός που είναι χαραγμενος πάνω στο κλειδί). Να δούμε τι ακριβώς έχεις και να προτείνουμε αναλόγως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, swayback είπε

Καλημέρα. Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφιές της υπάρχουσας κλειδαριάς; (Από απόσταση μισό μέτρο περίπου, μέσα-έξω πλευρά της πόρτας στο σημείο της κλειδαριάς και μία φωτό από το προφίλ στο πλάι όπου φαίνονται οι 4 πίρροι και η γλώσσα της κλειδαριάς. Και αν γίνεται και μία φωτό του κλειδιού αλλά να μην φαίνεται ο κωδικός που είναι χαραγμενος πάνω στο κλειδί). Να δούμε τι ακριβώς έχεις και να προτείνουμε αναλόγως.

Ok θα το κάνω το απόγευμα που σχολάω.ευχαριστω!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Nemo_the_greek είπε

Swayback σε ευχαριστω για την απάντηση.

Είμαι εντός πολυκατοικίας σε όροφο... και με άλλα διαμερίσματα στον όροφο....

Σου στέλνω φωτό του defender να μου πεις τη γνώμη σου για την τοποθέτηση

Screenshot_9.jpg.93973d5202b979b99264457f59f25258.jpg Screenshot_8.jpg.f552a3f8a8780e5b78d8e674033c3adb.jpg

Υπάρχει τρόπος να τσεκάρω αν έχει τοποθετηθεί σωστά;

Nemo

Όταν λέω ότι μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί σωστά, εννοώ το εξής: Το defender της mottura, κανονικά έχει μία κωνική βάση της οποίας η διάμετρος(~60mm) είναι μεγαλύτερη της διαμέτρου της τρύπας που ανοίγεται στην πόρτα(50~55mm) για να μπει το defender. Σκοπός αυτού, είναι να μπορεί να μπει το defender μόνο από μέσα προς τα έξω και έτσι σε περίπτωση που κάποιος τρυπήσει ή σπάσει τις βίδες στήριξης του defender, το τελευταίο να μην μπορεί να αφαιρεθεί από την πόρτα. Αν λοιπόν σου έχει βάλει αυτό το defender(με την κωνική βάση), αυτός είναι ο σωστός τρόπος τοποθέτησης. ΑΛΛΑ, για να γίνει αυτό σε μία οποιαδήποτε πόρτα, θέλει πατέντες και μερεμέτια που αμφιβάλλω αν θα έγιναν στην πόρτα. Λογικό όμως, γιατί συνήθως απαιτεί αρκετή δουλειά και χρόνο αυτό. 

Για να δεις αν το έχουν τοποθετήσει όπως λέω, θα πρέπει να βγει η εξωτερική διακοσμητική ροζέτα(είναι κουμπωτή), να βγει και η πλαστική της βάση και να δεις την τρύπα. Εκτός κι αν κυκλοφορεί το defender της mottura και χωρίς κωνική βάση, οπότε εκεί δεν έχουν νόημα τα παραπάνω που γράφω. 

Όπως και να 'χει, αν και δεν αναφέρθηκε η περιοχή, εφόσον είσαι σε οροφοδιαμέρισμα, νομίζω δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ώρα. Είσαι σε αρκετά καλό επίπεδο ασφαλείας με το σετ κλειδαριάς κυλίνδρου που έχεις βάλει. Αν παρά όλα αυτά -για ψυχολογικούς λόγους κυρίως-  θες να βάλεις κάποιο defender που να είναι σημαντικά πιο ενισχυμένο και ανθεκτικό ακόμα και σε κόψιμο με τροχό και παράλληλα να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο και την αφαίρεση του από την πόρτα, τότε δες για το Disec Diamond BKD250. 

Επεξ/σία από swayback
Δημοσ.
1 ώρα πριν, swayback είπε

Όταν λέω ότι μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί σωστά, εννοώ το εξής: Το defender της mottura, κανονικά έχει μία κωνική βάση της οποίας η διάμετρος(~60mm) είναι μεγαλύτερη της διαμέτρου της τρύπας που ανοίγεται στην πόρτα(50~55mm) για να μπει το defender. Σκοπός αυτού, είναι να μπορεί να μπει το defender μόνο από μέσα προς τα έξω και έτσι σε περίπτωση που κάποιος τρυπήσει ή σπάσει τις βίδες στήριξης του defender, το τελευταίο να μην μπορεί να αφαιρεθεί από την πόρτα. Αν λοιπόν σου έχει βάλει αυτό το defender(με την κωνική βάση), αυτός είναι ο σωστός τρόπος τοποθέτησης. ΑΛΛΑ, για να γίνει αυτό σε μία οποιαδήποτε πόρτα, θέλει πατέντες και μερεμέτια που αμφιβάλλω αν θα έγιναν στην πόρτα. Λογικό όμως, γιατί συνήθως απαιτεί αρκετή δουλειά και χρόνο αυτό. 

Για να δεις αν το έχουν τοποθετήσει όπως λέω, θα πρέπει να βγει η εξωτερική διακοσμητική ροζέτα(είναι κουμπωτή), να βγει και η πλαστική της βάση και να δεις την τρύπα. Εκτός κι αν κυκλοφορεί το defender της mottura και χωρίς κωνική βάση, οπότε εκεί δεν έχουν νόημα τα παραπάνω που γράφω. 

Όπως και να 'χει, αν και δεν αναφέρθηκε η περιοχή, εφόσον είσαι σε οροφοδιαμέρισμα, νομίζω δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ώρα. Είσαι σε αρκετά καλό επίπεδο ασφαλείας με το σετ κλειδαριάς κυλίνδρου που έχεις βάλει. Αν παρά όλα αυτά -για ψυχολογικούς λόγους κυρίως-  θες να βάλεις κάποιο defender που να είναι σημαντικά πιο ενισχυμένο και ανθεκτικό ακόμα και σε κόψιμο με τροχό και παράλληλα να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο και την αφαίρεση του από την πόρτα, τότε δες για το Disec Diamond BKD250

Σε ευχαριστώ Swayback! Ευχές για καλή χρονιά!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...