themis_81 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, mclein είπε cisa ηλεκτρικη. Καλησπερα ! Επειδη οπως θα θυμασαι ειμαι λιγο ασχετος με το παιχνιδι αυτο ... Λεγοντας ηλεκτρικη εννοουμε απλα οτι ειναι για να ανοιγει απο τα θυροτηλεφωνα μας ... Δεν πρεπει να κλειδωνει κιολας μονη της . Τι θα μας προτεινες να κανουμε πριν βαλουν ολα τα διακοσμητικα και την κλεισουν σαν πορτα ?
Krusty Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω σε κάτι που σχετίζεται έμμεσα με το θέμα. Μου χάλασε το ηλεκτρικό κουδούνι της πόρτας. Σε τί τάση λειτουργούν αυτά; Τί τάση δηλαδή υπάρχει στον διακόπτη στην εξώπορτα; Τροφοδοτούνται από το κοινόχρηστο ρεύμα στις πολυκατοικίες; Φοβάμαι κάπως για ηλεκτροπληξία αν προσπαθήσω να το αλλάξω μόνος μου. Ξέρω ότι με δοκιμές μπορώ να τα βρω αυτά αλλά θα ήθελα να ξέρω μερικά πράγματα από πριν. Ποιες είναι καλές μάρκες για ηλεκτρικό κουδούνι και τί να προσέξω κατά την αγορά; Ηλικιωμένος γείτονας μου, μου πάτησε δυνατά το κουμπί του κουδουνιού και έμεινε μέσα ο διακόπτης πατημένος για πολλά λεπτά μέχρι να το καταλάβω. Το κατάλαβα επειδή το ρελέ του κουδουνίσματος μέσα στο διαμέρισμα έκανε ένα ήχο μπαζ συνέχεια. Μετά από έναν μήνα περίπου το κουδούνι μου τα έφτυσε. Θα κοιτάξω μήπως φταίει κι ο διακόπτης, αλλά δεν πιστεύω. Ίσως να υπάρχει και κουδούνι-μηχανισμός που να αυτοπροστατεύεται από τέτοιες περιπτώσεις. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2018 από Krusty
mclein Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 33 λεπτά πριν, themis_81 είπε Καλησπερα ! Επειδη οπως θα θυμασαι ειμαι λιγο ασχετος με το παιχνιδι αυτο ... Λεγοντας ηλεκτρικη εννοουμε απλα οτι ειναι για να ανοιγει απο τα θυροτηλεφωνα μας ... Δεν πρεπει να κλειδωνει κιολας μονη της . Τι θα μας προτεινες να κανουμε πριν βαλουν ολα τα διακοσμητικα και την κλεισουν σαν πορτα ? ηλεκτρικη κλειδαρια ή κλειδαρια + ηλεκτρικο κυπρι για ν'ανοιγει με θυροτηλεφωνο. η ηλεκτρικη κλειδαρια εχει ενα πολυ θετικο, δεν ανοιγει ευκολα & ανετα με μια ταυτοτητα, μια καρτα κλπ εξαιτιας του οτι ειναι διγλωσση και η μια γλωσσα πατιέται κλασικά και η αλλη θελει ερεθισμα με ρευμα. αν θελετε να κλειδωνει μονη της, θελει αρκετη φασαρια : α) fiam x1r, αυτοματη κλειδαρια b) mottura x-nova, αυτοματη κλειδαρια c) ηλεκτροπυρος προσθετα της κλειδαριας d) cisa my-evo, αυτοματη κλειδαρια 1
themis_81 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 45 λεπτά πριν, mclein είπε ηλεκτρικη κλειδαρια ή κλειδαρια + ηλεκτρικο κυπρι για ν'ανοιγει με θυροτηλεφωνο. η ηλεκτρικη κλειδαρια εχει ενα πολυ θετικο, δεν ανοιγει ευκολα & ανετα με μια ταυτοτητα, μια καρτα κλπ εξαιτιας του οτι ειναι διγλωσση και η μια γλωσσα πατιέται κλασικά και η αλλη θελει ερεθισμα με ρευμα. αν θελετε να κλειδωνει μονη της, θελει αρκετη φασαρια : α) fiam x1r, αυτοματη κλειδαρια b) mottura x-nova, αυτοματη κλειδαρια c) ηλεκτροπυρος προσθετα της κλειδαριας d) cisa my-evo, αυτοματη κλειδαρια Όποτε πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται ?
mclein Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, themis_81 είπε Όποτε πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται ? προσωπικα δε θα την αλλαζα. ειδικα με κοστος απο 300 για ηλεκτροπυρο / 500 για κλειδαρια αυτοματη. ισως εβαζα abloy protec2 / evva ics / cisa ap4s / mul-t-lock classic pro για να μην υπαρχουν κλειδια οπως τωρα με τον asix. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2018 από mclein
Sebu Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, mclein είπε cisa ηλεκτρικη. Ενδιαφερον. Η μια ειναι για το κυπρι και η αλλη για οταν ειναι κλειδωμενα? Στις ηλεκτρικες φανταζομουν απλα ξεκλειδωνουν αυτοματα οι πυροι και το κυπρι απελευθερωνει την γλωσσα. Οι δυο γλωσσες που εξυπηρετουν ακριβως? Ρωταω γιατι επειδη φανταζομαι ειναι μεγαλυτερη απο τη νορμαλ διασταση κλειδαριας θελει παραπανω δουλιτσα για τοποθετηση ή/και μερεμετι στην πορτα/κασα? 8 ώρες πριν, mclein είπε ηλεκτρικη κλειδαρια ή κλειδαρια + ηλεκτρικο κυπρι για ν'ανοιγει με θυροτηλεφωνο. η ηλεκτρικη κλειδαρια εχει ενα πολυ θετικο, δεν ανοιγει ευκολα & ανετα με μια ταυτοτητα, μια καρτα κλπ εξαιτιας του οτι ειναι διγλωσση και η μια γλωσσα πατιέται κλασικά και η αλλη θελει ερεθισμα με ρευμα. αν θελετε να κλειδωνει μονη της, θελει αρκετη φασαρια : α) fiam x1r, αυτοματη κλειδαρια b) mottura x-nova, αυτοματη κλειδαρια c) ηλεκτροπυρος προσθετα της κλειδαριας d) cisa my-evo, αυτοματη κλειδαρια Μα και ο ηλεκτροπυρος δεν ανοιγει με ταυτοτητα. Σπρωξε οσο θες εσυ με ταυτοτητα τη γλωσσα της κυριως κλειδαριας. Ο ηλεκτρουπυρος ειναι μονιμα κλειδωμενος (εξω) και σε αλλο σημειο της πορτας. Ποια η διαφορα της ηλεκτρικης απο την αυτοματη τοτε?
damiangiannis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα και από μένα ! Από Θεσσαλονίκη προς αναζήτηση συνδιασμού για την εξώπορτά μου (κλασική securemme με κλειδί χρηματοκιβωτίου, 4 πύρους και κάτω γλώσσα) καθώς και upgrade στην αλουμινένια πόρτα στο υπόγειο. Για την πρώτη περίπτωση όλα δείχνουν για cisa revolution pro + rs3 s + disec mrm 29 . Η καλύτερη τιμή που βρήκα είναι 300 euro χωρίς περαστικά (Θα το επιχειρήσω μόνος μου). Υπάρχει άλλη επιλογή ,ίσως πιο vfm ; Για την αλουμινένια υπάρχουν δύο επιλογές...ή αλλαγή πόρτας ή προσθήκη ηλεκτροκίνητης μπάρας ....Συνάντησα μία εταιρία εν ονόματι e-ternal (συνεργασία SaimonBros και SecuRAM Systems Inc. USA) της οποίας οι προτάσεις είναι ενδιαφέρουσες αλλά κομματάκι τσιμπιμένες...έχει κανείς άποψη για τα συγκεκριμένα συστήματα ; Επίσης λόγω ανογείου και πρόσφατης διάρρηξης κοιτάω να ασφαλίσω κάπως και τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου του μπαλκονιού ...Θα με βοηθούσε αν μου προτείνατε κάτι επ αυτού .... Και κάτι τελευταίο ....Τι άποψη έχεται για το κλείδωμα με μαγνήτες ; Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις ...μετά τη διάρρηξη προσπάθώ να εξοπλιστώ όσο αντέχει η τσέπη μου . Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους !
mclein Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Sebu είπε Ενδιαφερον. Η μια ειναι για το κυπρι και η αλλη για οταν ειναι κλειδωμενα? Στις ηλεκτρικες φανταζομουν απλα ξεκλειδωνουν αυτοματα οι πυροι και το κυπρι απελευθερωνει την γλωσσα. Οι δυο γλωσσες που εξυπηρετουν ακριβως? Ρωταω γιατι επειδη φανταζομαι ειναι μεγαλυτερη απο τη νορμαλ διασταση κλειδαριας θελει παραπανω δουλιτσα για τοποθετηση ή/και μερεμετι στην πορτα/κασα? Μα και ο ηλεκτροπυρος δεν ανοιγει με ταυτοτητα. Σπρωξε οσο θες εσυ με ταυτοτητα τη γλωσσα της κυριως κλειδαριας. Ο ηλεκτρουπυρος ειναι μονιμα κλειδωμενος (εξω) και σε αλλο σημειο της πορτας. Ποια η διαφορα της ηλεκτρικης απο την αυτοματη τοτε? κυπρι δεν υπαρχει. κλειδωμα δεν υπαρχει. η ηλεκτρικη κλειδαρια μολις ερεθιστει κανει ενα κλακ & ανοιγει την πορτα. αν δεν την πειραξει κανεις, μενει ανοιχτη. θα μπορουσαμε να πουμε οτι η μια γλωσσα απ'τις δυο, η ηλεκτρικη, εχει το 1/3 της αντοχης/ανοχης του ηλεκτροπυρου. ειναι ακριβως ιδια στο μεγεθος με τις κλασσικες κλειδαριες 4 πυρρων. συνηθως ερχεται εγκατεστημενη, κανεις σώφρων δεν τοποθετει ηλεκτρικη μεταγενεστερα -> πηγαινει κατευθειαν σε αυτοματου κλειδωματος αν εχει την κλασικη μηχανικη με ηλ. κυπρι απεναντι. 13 ώρες πριν, damiangiannis είπε Καλησπέρα και από μένα ! Από Θεσσαλονίκη προς αναζήτηση συνδιασμού για την εξώπορτά μου (κλασική securemme με κλειδί χρηματοκιβωτίου, 4 πύρους και κάτω γλώσσα) καθώς και upgrade στην αλουμινένια πόρτα στο υπόγειο. Για την πρώτη περίπτωση όλα δείχνουν για cisa revolution pro + rs3 s + disec mrm 29 . Η καλύτερη τιμή που βρήκα είναι 300 euro χωρίς περαστικά (Θα το επιχειρήσω μόνος μου). Υπάρχει άλλη επιλογή ,ίσως πιο vfm ; Για την αλουμινένια υπάρχουν δύο επιλογές...ή αλλαγή πόρτας ή προσθήκη ηλεκτροκίνητης μπάρας ....Συνάντησα μία εταιρία εν ονόματι e-ternal (συνεργασία SaimonBros και SecuRAM Systems Inc. USA) της οποίας οι προτάσεις είναι ενδιαφέρουσες αλλά κομματάκι τσιμπιμένες...έχει κανείς άποψη για τα συγκεκριμένα συστήματα ; Επίσης λόγω ανογείου και πρόσφατης διάρρηξης κοιτάω να ασφαλίσω κάπως και τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου του μπαλκονιού ...Θα με βοηθούσε αν μου προτείνατε κάτι επ αυτού .... Και κάτι τελευταίο ....Τι άποψη έχεται για το κλείδωμα με μαγνήτες ; Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις ...μετά τη διάρρηξη προσπάθώ να εξοπλιστώ όσο αντέχει η τσέπη μου . Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους ! Τα πραγματα που θελεις ειναι πολυ αξιολογα οσον αφορα την κλειδαρια + σε πολυ καλη τιμη. Αν το mrm29 το βρηκες με 2 μαγνητες, υπολογισε 25€ για καθε εξτρα. Επισης, για τον κυλινδρο δες abloy protec2 / mul-t-lock mt5 ως προς vfm σχετικα με τον rs3s. Το θεμα με τα e-ternal ειναι ενα & δεν ξερω αν εχει διορθωθει : οταν καιγεται η πλακετα τους, ποια η διαδικασια απεμπλοκης ; αν το ελυσαν, προχωρας. κλειδωμα με μαγνητες = ? Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2018 από mclein 2
Sebu Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αρα αυτο που καταλαβαινω με το φτωχο μου μυαλο ειναι οτι ειναι πιο "αδυναμη" σαν υλοποιηση η ηλεκτρικη εναντι του ηλεκτροπυρου με κλασσικη κλειδαρια, εφοσον λες οτι ο ηλεκτροπυρος εχει μεγαλυτερη αντοχη συν του οτι μπορεις να το βαλεις σε οποιο υψος και μερος της πορτας θες αρα ειναι λιγο δυσκολο να πετυχει διανα ο κακοβουλος που θα θελει να κανει ζημια σε εκεινο το σημειο της πορτας. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2018 από Sebu 1
mclein Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 31 λεπτά πριν, Sebu είπε Αρα αυτο που καταλαβαινω με το φτωχο μου μυαλο ειναι οτι ειναι πιο "αδυναμη" σαν υλοποιηση η ηλεκτρικη εναντι του ηλεκτροπυρου με κλασσικη κλειδαρια, εφοσον λες οτι ο ηλεκτροπυρος εχει μεγαλυτερη αντοχη συν του οτι μπορεις να το βαλεις σε οποιο υψος και μερος της πορτας θες αρα ειναι λιγο δυσκολο να πετυχει διανα ο κακοβουλος που θα θελει να κανει ζημια σε εκεινο το σημειο της πορτας. εννοειται οτι η ηλεκτρικη κλειδαρια δεν ειναι ενδεδειγμενος τροπος σοβαρης ασφαλισης της εισοδου της πολυκατοικιας. ειναι ομως φθηνος & αποτελεσματικος στο 70~80 τοις εκατο. οποτε οταν καποιος θελει να φτασει το 100% παει σε αυτοματη κλειδαρια. οταν καποιος θελει να κανει οικονομικα την εργασια (300 ~ 500 ευρω), τοτε ενας ηλεκτροπυρος με συντηρηση ανα 6μηνο ειναι το ιδανικο.
Gmario Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, mclein είπε εννοειται οτι η ηλεκτρικη κλειδαρια δεν ειναι ενδεδειγμενος τροπος σοβαρης ασφαλισης της εισοδου της πολυκατοικιας. ειναι ομως φθηνος & αποτελεσματικος στο 70~80 τοις εκατο. οποτε οταν καποιος θελει να φτασει το 100% παει σε αυτοματη κλειδαρια. οταν καποιος θελει να κανει οικονομικα την εργασια (300 ~ 500 ευρω), τοτε ενας ηλεκτροπυρος με συντηρηση ανα 6μηνο ειναι το ιδανικο. Ο ηλεκτροπυρος θέλει κάποια στιγμή, σε βάθος χρόνου, αλλαγή; Η συντήρηση τι περιλαμβάνει και πόσο κοστολογειται συνήθως;
mclein Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Gmario είπε Ο ηλεκτροπυρος θέλει κάποια στιγμή, σε βάθος χρόνου, αλλαγή; Η συντήρηση τι περιλαμβάνει και πόσο κοστολογειται συνήθως; καθε 4-5 χρονια σε πολυκατοικιες με πανω απο 8 διαμμερισματα. συντηρηση = ρυθμιση πορτας, ρυθμιση ηλεκτροπυρου, καθαρισμος του τελευταιου με λιπαντικο, ελεγχος του access γενικως.
HYDA Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Υπάρχει και λύση του ηλεκτρομαγνήτη αντί για ηλεκτροπυρρου.
damiangiannis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λογικά αναφερόμουν και γω στην λύση του ηλεκτρομαγνήτη . Συγγνώμη ακόμα ψάχνομαι με τις ορολογίες ...υπάρχουν φθηνές λύσεις των 100+ ευρώ και κάποιες άλλες τσιμπημένες με το σύστημα να γυρίζει σε μπαταρία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ....Για αλουμινένια πόρτα κάτι τέτοιο μου προτείνανε ...Τιμή 450 ευρώ με εγκατάσταση.... Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από damiangiannis
parispal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Γειά σας παιδιά. Διαβάζω με ενδιαφέρον και αγωνία τα σχετικά με τις παραβιάσεις σπιτιών. Προ 15-ετίας βάλαμε στο διαμέρισμά μας πόρτα ασφαλείας με κλειδί "τρίαινα" και θα παρακαλούσα να μου πείτε εάν μου παρέχει ασφάλεια. Από αυτά που διαβάζω είμαι σίγουρος πως θα χρειαστεί να μου προτείνετε μία κλειδαριά που να ταιριάζει στην υπάρχουσα, για προϋπολογισμό όχι πάνω από 400 - 450 ευρώ. Εάν χριεαστείτε περισσότερες πληροφορίες ή φωτογραφίες από την πόρτα, ευχαρίστως να σάς στείλω. door.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις