Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 33 minutes ago, Alejandro said: Μια αξιοπρεπής πόρτα των 600-700 με σοβαρή κλειδαριά-κύλινδρο-defender καλύπτει το 90% των καταναλωτών. 2 απορίες γι' αυτό. Είναι με ΦΠΑ και τοποθέτηση αυτή η τιμή? Διαφέρει η τιμή αν η πόρτα είναι για εξωτερικό χώρο (μονοκατοικία) αντί για "εσωτερικό" χώρο (διαμέρισμα πολυκατοικίας)?
swayback Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 40 λεπτά πριν, n4sleep είπε Το λέω γιατί παρακολουθώ το θέμα εδώ και καιρό και η άλλη καλή εναλλακτική που προτείνατε είναι η Steeldoor που αν θυμάμαι καλά συμφορουμίτης ανέφερε ότι είχε πρόβλημα στην εγκατάσταση. Εσύ τι θα πρότεινες? Ντάξει, κατά την άποψη μου δεν χρειάζεται να τον χαντακώσουμε τον Steeldoor για τα περιστατικά που αναφέρθηκαν. Είναι αντιεπαγγελματικό αυτό που αναφέρθηκε ότι έκανε(έβαλε άλλη κλειδαριά από αυτή που είχε συμφωνηθεί) αλλά δεν είναι και τραγικό. Ναι, έβαλε μία κατώτερη κλειδαριά από ότι είχε συμφωνηθεί, αλλά δεν είναι ότι ζήτησες Abloy και σου έβαλε Κ2. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κι άλλοι πορτάδες που κάνουν καλή δουλειά, απλά δεν τους γνωρίζουμε όλους. Προσωπικά, ο λόγος που προτείνω συνήθως Σιάμο ή Steeldoor ή και κάποιον άλλο, είναι γιατί έχω δει ότι τα προϊόντα τους φαίνονται ανώτερα από τον μέσο όρο των πορτών ασφαλείας που υπάρχουν στην αγορά. Εντάξει, δεν έχω ανοίξει χιλιάδες πόρτες, αλλά από αυτές που έχω μέχρι στιγμής, έχω απογοητευτεί. Η θωράκιση στις 7-8/10 πόρτες, είναι στοιχειώδης. Αυτό γίνεται για διάφορους λόγους, πιστεύω. Ένας από αυτούς, είναι ότι τα δεδομένα της εποχής, ΣΥΝΗΘΩΣ δεν απαιτούν κάτι ιδιαίτερο από θέμα θωράκισης. Ένας άλλος, είναι το κέρδος. Η πλειοψηφία του κόσμου δεν ασχολείται με τη θωράκιση της πόρτας και με τέτοια. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν αμέτρητα sites online με πόρτες ασφαλείας όπου όταν μπεις θα δεις να αναφέρονται συνήθως στους καπλαμάδες και άντε και στις κλειδαριές που βάζουν. Οπότε βλέπουμε πόρτες στα 1000+€, με θωράκιση πόρτας των 500-600€ αλλά με fancy κλειδαριές, κ.λπ. Θα μου πεις, η ιδιαίτερη θωράκιση αφορά τον μέσο καταναλωτή; Μάλλον όχι. Αν και αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αλλά προσωπικά,το θεωρώ μαλακία να δώσω 700-800€ για μία απλή Dierre με Iseo R50 πχ, όταν με τα ίδια μπορώ να έχω καλύτερη θωράκιση, ακόμα κι αν δεν την χρειάζομαι για την ώρα. Προτιμώ το φθηνότερο μοντέλο θωράκισης από Steeldoor ή Σιάμο το οποίο θα το συνδυάσω με σετ κλειδαριά κυλίνδρου της επιλογής μου (ή μόνο με κύλινδρο της επιλογής μου που θα βάλω μετά την τοποθέτηση μόνος μου, αν μιλάμε για Σιάμο). Πρόσφατα αναφέρθηκε και η Europorta. Δεν έχω περάσει ποτέ αλλά φαίνεται να έχει ενδιαφέρουσες πόρτες. Θα πέρναγα κι από εκεί αν είχα τον χρόνο και έψαχνα για πόρτα.
Alejandro Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 18 λεπτά πριν, mclein είπε Προβλημα δεν υπηρξε στην εγκατασταση, απλως δεν τοποθετηθηκε Cisa κλειδαριά όπως συμφωνήθηκε αλλά κάποια αλλη μαρκα. Αυτο δεν κανει το μαγαζι κακο, απλα αναξιοπιστο ως προς τα λεγομενα του. Η κλειδαρια που τοποθετηθηκε ηταν σοβαρης μαρκας, οχι μαρκα μ'εκαψες. Ποιος βαζει ομως σοβαρους κυλινδρους / κλειδαριες σε πορτες των 600€-700€ ??? εγω κατι diamond τουρκικους, de-lome ισπανιας, hugo κινας, securemme k2 ή k22 βλεπω... ενταξει και οι r6 plus / asix pro φοριούνται & δεν ειναι για πεταμα αλλα όχι και σε πορτα των 600€ να βαζουμε κατι που ανοιγει σε 1-2 λεπτά.... Σοβαρούς κυλίνδρους όταν λέω ξεκινάω από AGB 9000 και defender από Sferik. 21 λεπτά πριν, ThReSh είπε 2 απορίες γι' αυτό. Είναι με ΦΠΑ και τοποθέτηση αυτή η τιμή? Διαφέρει η τιμή αν η πόρτα είναι για εξωτερικό χώρο (μονοκατοικία) αντί για "εσωτερικό" χώρο (διαμέρισμα πολυκατοικίας)? Όταν μιλάμε για εξωτερικό χώρο σίγουρα πάμε σε άλλα μεγέθη λόγω του ότι πρέπει η εξωτερική επένδυση να αντέχει τις καιρικές συνθήκες, οπότε μιλάμε για αλουμινίου που ανεβάζει πολύ το κόστος ή πλακάζ θαλάσσης. 1
n4sleep Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Θα του πω να δει και την Steeldoor. Όσον αφορά τα καταστήματα Σιάμος και σε ποιο να πάει τελικά?
swayback Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, n4sleep είπε Θα του πω να δει και την Steeldoor. Όσον αφορά τα καταστήματα Σιάμος και σε ποιο να πάει τελικά? Αριστοτέλους 27, Αθήνα. Στο κέντρο είναι, κοντά στην πλατεία Βάθης. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από swayback 1
mclein Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Alejandro είπε Σοβαρούς κυλίνδρους όταν λέω ξεκινάω από AGB 9000 και defender από Sferik. Το sferik που μπαινει στις νεες πορτες κοστιζει 17€~20€ και δεν ειναι και τοσο σοβαρο defender. Ειναι απλώς ένα αξιοπρεπές. To bds16s που ειναι το κανονικο sferik εντος κουτιου, ειναι το κανονικο που προστατευει απο το κοψιμο. (αν υπαρξει ποτέ τέτοιο σεναριο) !
Alejandro Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mclein είπε Το sferik που μπαινει στις νεες πορτες κοστιζει 17€~20€ και δεν ειναι και τοσο σοβαρο defender. Ειναι απλώς ένα αξιοπρεπές. To bds16s που ειναι το κανονικο sferik εντος κουτιου, ειναι το κανονικο που προστατευει απο το κοψιμο. (αν υπαρξει ποτέ τέτοιο σεναριο) ! Στο BDS16 αναφέρομαι και εγώ, το κουτάτο. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από Alejandro 1
gousias Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα, στην πόρτα πως υπολογίζεται αν το ματάκι είναι για 12 ή 14mm; Το λεγόμενο EU ή US αν δεν κάνω λάθος.
mclein Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, gousias είπε Καλησπέρα, στην πόρτα πως υπολογίζεται αν το ματάκι είναι για 12 ή 14mm; Το λεγόμενο EU ή US αν δεν κάνω λάθος. τι θελεις να κανεις ;
gousias Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Έχω βρει ένα ηλεκτρονικό από εξωτερικό και πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε 12 ή 14mm. Απλώς αναρωτιέμαι τι πρέπει να υπολογίσω; Ποιο σημείο ή σημεία; Εννοώ ακριβώς το ματάκι που έχει η πόρτα (δηλαδή το γυαλί από την εσωτερική πλευρά) ή και κάτι άλλο; Ο κατασκευαστής που το πουλά αναφέρει και πάχος για την πόρτα. Αυτο που μου κάνει επίσης εντύπωση είναι ότι ο ίδιος κατασκευαστής αναφέρει ότι στην Ευρώπη συνήθως είναι 14mm ενώ στις ΗΠΑ 12mm. Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να μετρήσω μόνο το εσωτερικό το γυαλί όπως φαίνεται στη φωτό και όχι κάποιο από τα εξωτερικά περίβληματα τότε μάλλον βγαίνει στα 12mm περίπου.
swayback Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 @gousias Είναι πολύ πιθανό η διάμετρος της τρύπας στην πόρτα, να είναι αρκετά μεγαλύτερη από την εξωτερική διάμετρο του ματιού. Είμαι σχεδόν σίγουρος για το συγκεκριμένο ματάκι που έχεις. Το ματάκι βγαίνει πολύ εύκολα. Με ανοιχτή την πόρτα, πιάνεις με το ένα χέρι και συγκρατείς το ματάκι από μέσα και με το άλλο χέρι ξεβιδώνεις τον φακό από έξω. Από μέσα κρατάς κόντρα και ξεβιδώνεις από έξω. Και αφού το βγάλεις, μετράς τη διάμετρο της τρύπας στην πόρτα και τη συγκρίνεις με αυτή του ματιού που θες να αγοράσεις. Αν θέλεις, βάλε λινκ του ματιού που θες να πάρεις, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι. 1
gousias Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, swayback είπε @gousias Είναι πολύ πιθανό η διάμετρος της τρύπας στην πόρτα, να είναι αρκετά μεγαλύτερη από την εξωτερική διάμετρο του ματιού. Είμαι σχεδόν σίγουρος για το συγκεκριμένο ματάκι που έχεις. Το ματάκι βγαίνει πολύ εύκολα. Με ανοιχτή την πόρτα, πιάνεις με το ένα χέρι και συγκρατείς το ματάκι από μέσα και με το άλλο χέρι ξεβιδώνεις τον φακό από έξω. Από μέσα κρατάς κόντρα και ξεβιδώνεις από έξω. Και αφού το βγάλεις, μετράς τη διάμετρο της τρύπας στην πόρτα και τη συγκρίνεις με αυτή του ματιού που θες να αγοράσεις. Αν θέλεις, βάλε λινκ του ματιού που θες να πάρεις, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι. https://www.indiegogo.com/projects/brinno-duo-smart-peephole-home-security-camera Προσπαθώ να καταλάβω ακριβώς ποιο πρέπει αλλά οι διαστάσεις είναι τόσο κοντά που όντως με μπερδεύει. Από την άλλη είναι και αυτό που είπες ότι μπορεί η τρύπα στην πόρτα να είναι μεγαλύτερη.
mclein Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, gousias είπε Έχω βρει ένα ηλεκτρονικό από εξωτερικό και πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε 12 ή 14mm. Απλώς αναρωτιέμαι τι πρέπει να υπολογίσω; Ποιο σημείο ή σημεία; Εννοώ ακριβώς το ματάκι που έχει η πόρτα (δηλαδή το γυαλί από την εσωτερική πλευρά) ή και κάτι άλλο; Ο κατασκευαστής που το πουλά αναφέρει και πάχος για την πόρτα. Αυτο που μου κάνει επίσης εντύπωση είναι ότι ο ίδιος κατασκευαστής αναφέρει ότι στην Ευρώπη συνήθως είναι 14mm ενώ στις ΗΠΑ 12mm. Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να μετρήσω μόνο το εσωτερικό το γυαλί όπως φαίνεται στη φωτό και όχι κάποιο από τα εξωτερικά περίβληματα τότε μάλλον βγαίνει στα 12mm περίπου. νομιζω οτι το 14αρι θα ειναι μια χαρα. τουλαχιστον η abus στα εγχειριδια δινει 12 ~ 16 παχος οποτε νομιζω θα εισαι τζετ. και το μικρο να παρεις, παλι θα την κανεις τη δουλεια σου. το μεγαλο ομως θα στερεωθει καλυτερα & στη χειροτερη με μια στρογγυλη λιμα κανεις 2 περασιες κ μεγαλωνεις 1-2 χιλιοστα την τρυπα. 1
Diana Vasiliou Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Στις 16/11/2018 στις 2:41 ΜΜ, Diana Vasiliou είπε Καλημερα. Αλλαξαμε κλειδαρια θωρακισμενης πορτας στο γραφειο γιατι διαπιστωσαμε οτι ξεκλειδωνουν με αντικλειδι ( Secureme - μικρο κλειδι) Βαλαμε κλειδαρια ασφαλειας AGB της DCK ιταλικη με μη-αντιγραφωμενο κλειδι. Ετσι λεει το προσπεκτο - αντιγραφα μονο στην ιταλια με 1 κλειδι και την καρτα. Μετα 1 μηνα ερχεται το αντιγραφο. Antipicking - δεν μπορει να ξεκλειδωθει. Πατενταρισισμενη. Δεν ξερω τι κλειδαρια ειναι ? Την ξεκλειδωσαν πιο γρηγορα και απο την παλια. Διαπιστώσαμε οτι μπαινουν καθε βραδυ. Δεν εχουμε δωσει σε κανεναν κλειδι, ουτε χασαμε κανενα. Η καρτα εινα ακομη στην συσκευασια. Μπορει να βρηκαν πασπαρτου η αλλο κλειδι απο τον κλειδαρα ??? Μπροστα μου ξεσφραγησαν το κουτι στην τοποθετηση. Περιμενω την γνωμη σας. Επισης ποια κλειδαρια να προτημισω για να μην μπορουν να την ξεκλειδωσουν ? Omega 3 plus, Mul-t-lock interactive, Mul-t-lock MT5. Aυτες μου εχουν προτεινει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις