DYEL Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Εχω πορτα securemme Πως μπορω να ξερω ποιες κλειδαριες/κοιλινδροι/defender ειναι συμβατες?
swayback Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, DYEL είπε Εχω πορτα securemme Πως μπορω να ξερω ποιες κλειδαριες/κοιλινδροι/defender ειναι συμβατες? Καλησπέρα. Θα χρειαστούμε: 1. Φωτογραφίες της υπάρχουσας κλειδαριάς (σημαντικό να φαίνονται οι πίρροι) για να σου πούμε με τί μπορεί να αντικατασταθεί. 2. Να μας πεις ποιο είναι το budget σου.
Giorgis4 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα μπω σε καινούργιο σπίτι (10ετίας, ακατοίκητο) σαν ενοικιαστής και θα ήθελα να αλλάξω την κλειδαριά της πόρτας (securemme) καθότι είναι και παλαιού τύπου και τόσο καιρό εργάτες μπαινοβγαίνουν στην πολυκατοικία για μερεμετια. Με όσα έχω διαβάσει, έχω καταλήξει: Α) Cisa Revolution Pro + mw4 + bd200 Β) Omega Plus + μαγγάνιο. Επειδή πιάνουν τα χέρια μου και οικονομικά ειμαι πολύ ζορισμένος, σκέφτομαι να την περάσω μόνος μου. Άλλωστε όταν φύγω από το σπίτι θα τη βγάλω να την πάρω καθώς δεν αναλαμβάνει το κόστος ο ιδιοκτήτης. Εκτός κι αν πληρώσει ο επόμενος ενοικιαστής (εκτός του αφαλού). Το budget μου στα €200. 1) Τι διάσταση κυλίνδρου θα πρέπει να πάρω με βάση τις φωτογραφίες; 2) Αξιόπιστες και οι δύο προτάσεις, σωστά; 3) Με πόσα κλειδιά βγαίνει η mw4; (Θα ήθελα να έχει 5 κλειδιά).  Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2018 από Giorgis4
ringboy Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Αν παντως πας στην λυση NW4, το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα μπορεσεις να περασεις την κλειδαρια μονος σου, γιατι για να κοψεις τρυπα ακριβειας (σε ξυλο+λαμαρινα) για το defender θελει εξειδικευμενα εργαλεια. (οδηγο+ποτηροτρυπανο καρβιδιου).
swayback Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Giorgis4 είπε Θα μπω σε καινούργιο σπίτι (10ετίας, ακατοίκητο) σαν ενοικιαστής και θα ήθελα να αλλάξω την κλειδαριά της πόρτας (securemme) καθότι είναι και παλαιού τύπου και τόσο καιρό εργάτες μπαινοβγαίνουν στην πολυκατοικία για μερεμετια. Με όσα έχω διαβάσει, έχω καταλήξει: Α) Cisa Revolution Pro + mw4 + bd200 Β) Omega Plus + μαγγάνιο. Επειδή πιάνουν τα χέρια μου και οικονομικά ειμαι πολύ ζορισμένος, σκέφτομαι να την περάσω μόνος μου. Άλλωστε όταν φύγω από το σπίτι θα τη βγάλω να την πάρω καθώς δεν αναλαμβάνει το κόστος ο ιδιοκτήτης. Εκτός κι αν πληρώσει ο επόμενος ενοικιαστής (εκτός του αφαλού). Το budget μου στα €200. 1) Τι διάσταση κυλίνδρου θα πρέπει να πάρω με βάση τις φωτογραφίες; 2) Αξιόπιστες και οι δύο προτάσεις, σωστά; 3) Με πόσα κλειδιά βγαίνει η mw4; (Θα ήθελα να έχει 5 κλειδιά).  Καλησπέρα. 1.) Με βάση τις φωτογραφίες, θες κύλινδρο διάστασης 30-45(75mm) ιδανικά. 30mm από έξω και 45mm από μέσα (για να μην πω 30mm από έξω και 40 από μέσα (δηλαδή 70mm)). Και λέω ιδανικά, γιατί η συνηθέστερη διάσταση κυλίνδρου για πόρτα ασφαλείας, είναι 30-50(80mm). Που σημαίνει ότι, αν πάρεις κύλινδρο 80mm από τώρα, θα προεξέχει περισσότερο από τη μέσα πλευρά αλλά αν πας να τον βάλεις σε άλλη πόρτα ασφαλείας αργότερα, είναι πιο πιθανό να ταιριάζει από τον 75mm(30-45). Επίσης έχεις πολλές περισσότερες επιλογές σε αυτή τη διάσταση (80mm(30-50)). Οπότε αν δεν σε ενοχλεί το αισθητικό κομμάτι (που θα προεξέχει 1 πόντο από τη μέσα πλευρά ο κύλινδρος), προσωπικά θα έπαιρνα 80mm. 2.) Ναι. 3.) Αυτό θα σου το πουν στο κατάστημα από όπου θα τον πάρεις. Ή με 3 ή με 5 θα είναι. Μία διόρθωση: ο κύλινδρος λέγεται Mauer Nw4. Όπως ανέφερε και ο ringboy, αν πάρεις κλειδαριά κυλίνδρου θα δυσκολευτείς λίγο με την τοποθέτηση μιας και για να τοποθετηθεί το defender από την εξωτερική πλευρά της πόρτας, θα χρειαστεί να ανοίξεις μία τρύπα 54+ mm. Ιδανικός τρόπος για να κάνεις την τρύπα, είναι να χρησιμοποιήσεις διμεταλλικό ποτηροτρύπανο 54mm και οδηγό για κεντραδόρο. Το ποτηροτρύπανο το βρίσκεις εύκολα με κόστος έως 20€ το πολύ (μαζί με τον αντάπτορα που χρειάζεται), τον οδηγό/κεντραδόρο όχι τόσο εύκολα αλλά αν αποφασίσεις να το κάνεις, θα σου πούμε άλλο τρόπο. Αν και θεωρώ πως είναι αυτονόητο, θα χρειαστείς και τρυπάνι. Ενώ αν πας σε Omega Plus, είναι πολύ πιθανό να μην χρειαστεί να κάνει καμία τρύπα. Σε κάθε περίπτωση, δες αυτό για να πάρεις μία ιδέα του πως γίνεται η αλλαγή. Κάτι ακόμα. Από τις φωτογραφίες, η κλειδαριά φαίνεται να έχει κέντρο 60κάτι χιλιοστά. Άρα θες 60ρα κλειδαριά. Καλού-κακού όμως, μέτρησε το κέντρο της υπάρχουσας κλειδαριάς (από την έξω πλευρά της πόρτας) για να είσαι σίγουρος. Μετράς από το κέντρο της τρύπας έως τους πίρρους. Spoiler Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2018 από swayback 1
Giorgis4 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όντως ξέχασα να μετρήσω το κέντρο της κλειδαριάς. Θα το κάνω. Ποτηροτρύπανο (για ξύλο) έχω. Εννοείτε και τρυπάνι. Και κάτι ακόμα που δεν έγραψα. Η υπάρχουσα κλειδαριά γυρίζει 2 φορές (δηλαδή μία ολόκληρη). Επίσης, τη ροζέτα, εξωτερικά και εσωτερικά, τα αγοράζω χώρια ή πάνε με την κλειδαριά; (Επιπλέον αχρήαστο κόστος). Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2018 από Giorgis4
Alejandro Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Giorgis4 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όντως ξέχασα να μετρήσω το κέντρο της κλειδαριάς. Θα το κάνω. Ποτηροτρύπανο (για ξύλο) έχω. Εννοείτε και τρυπάνι. Και κάτι ακόμα που δεν έγραψα. Η υπάρχουσα κλειδαριά γυρίζει 2 φορές (δηλαδή μία ολόκληρη). Επίσης, τη ροζέτα, εξωτερικά και εσωτερικά, τα αγοράζω χώρια ή πάνε με την κλειδαριά; (Επιπλέον αχριαστο κόστος). Η εσωτερική ροζέτα αγοράζεται χωριστά αλλά δεν είναι και κανένα σημαντικό κόστος. Την εξωτερική την έχει το defender. Ένα άλλο θέμα που δεν αναφέρθηκε είναι ότι αν φεύγοντας πάρεις την κλειδαριά με τον κύλινδρο και το defender και βάλεις την παλια, θα έχεις μια μεγάλη τρύπα εξωτερικά που δεν θα την καλύπτει η παλιά ροζέτα. Σε τέτοια περίπτωση καλύτερη λύση είναι η Omega Plus. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2018 από Alejandro 1
Giorgis4 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Είχα την εντύπωση ότι το defender πιάνει τόσο χώρο όσο το εσωτερικό του πλαστικού στη φωτό. Τώρα που το βλέπω, μήπως να το χρησιμοποιήσω σαν οδηγό για το κέντρο;;; Θα το μετρήσω την Τρίτη αν είναι 54 mm...
Alejandro Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Giorgis4 είπε Είχα την εντύπωση ότι το defender πιάνει τόσο χώρο όσο το εσωτερικό του πλαστικού στη φωτό. Τώρα που το βλέπω, μήπως να το χρησιμοποιήσω σαν οδηγό για το κέντρο;;; Θα το μετρήσω την Τρίτη αν είναι 54 mm... Το συγκεκριμένο μπορεί και να το καλύπτει. Θα σου πρότεινα να μην το χρησιμοποιήσεις σαν οδηγό για το κέντρο γιατί δεν είναι σωστό. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του @mclein, ο επάνω κύκλος είναι παίρνοντας σαν κέντρο την χρηματοκιβωτίου και ο κάτω είναι ο σωστός με τον κεντραδόρο. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2018 από Alejandro
ringboy Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, Giorgis4 είπε Ποτηροτρύπανο (για ξύλο) έχω Δεν κανει αυτο. Χρειαζεται ποτηροτρυπανο για μεταλο. Πρεπει να κοπει και η λαμαρινα της πορτας για να μπει το defender. Ροζετα θα χρειαστεις μονο απο την μεσα πλευρα. Απο εξω μπαινει μονο το defender που εχει παντα την δικη του ροζετα. Παντως σε περιπτωση που θα φυγεις απο το σπιτι νομιζω οτι δεν ειναι σωστο αφου κοψεις τη λαμαρινα της πορτας για να βαλεις το defender μετα να φυγεις παιρνοντας το defender και βαζοντας μονο μια φαρδια ροζετα. Για την κλειδαρια που κανει μονο μια ολοκληρη περιστροφη δεν ξερω αν ειναι προβλημα και δεν ξερω καν αν υπηρχαν κλειδαριες χρηματοκιβωτιου με μονο μια περιστροφη. Οι ειδικοι θα ξερουν καλυτερα. 1
Alejandro Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, ringboy είπε Παντως σε περιπτωση που θα φυγεις απο το σπιτι νομιζω οτι δεν ειναι σωστο αφου κοψεις τη λαμαρινα της πορτας για να βαλεις το defender μετα να φυγεις παιρνοντας το defender και βαζοντας μονο μια φαρδια ροζετα. Αυτό δεν είναι fair ακόμα και αν καλύπτει η ροζέτα. 2
ringboy Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, Alejandro είπε Αυτό δεν είναι fair ακόμα και αν καλύπτει η ροζέτα. Ουτως η αλλως, εαν προκειται καποιος ενοικιαστης να κανει αλλαγες στην πορτα εξ αιτιας νεου συστηματος κλειδαριας νομιζω οτι το καλυτερο θα ηταν πρωτα απο ολα να ενημερωνει για αυτες τις αλλαγες τον ιδιοκτητη.
swayback Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μην ξεχνάμε ότι η κλειδαριά που θα πάρεις τώρα για την συγκεκριμένη πόρτα, είναι πολύ πιθανό να μην ταιριάζει στην πόρτα του διαμερίσματος που θα πας όταν θα φύγεις από αυτό που νοίκιασες τώρα (και αν πάντα το άλλο διαμέρισμα θα έχει πόρτα ασφαλείας). Μπορεί πχ να έχει κλειδαριά με 3 πίρους. Θέλω να πω ότι αν πάρεις τώρα μία Omega για την συγκεκριμένη πόρτα, αυτή η Omega μπορεί να μην είναι συμβατή με την πόρτα του επόμενου διαμερίσματος. Με την Omega παίζουν δύο σενάρια: Α.) Την παίρνεις τώρα, προκαλείς την μικρότερη δυνατή φθορά στην πόρτα και αν είσαι τυχερός και μπαίνει και στην επόμενη, την παίρνεις μαζί και βάζεις την παλιά πίσω πριν φύγεις. Β.) Την παίρνεις τώρα, προκαλείς την μικρότερη δυνατή φθορά στην πόρτα και αν είσαι άτυχος και δεν κάνει στην επόμενη, αναγκαστικά αγοράζεις καινούρια. Με την κυλίνδρου είναι πιο σίγουρα τα πράγματα αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα. Το πλεονέκτημα είναι ότι θα μπορείς να βάλεις τον κύλινδρο και το defender που θα πάρεις, σχεδόν σε οποιαδήποτε πόρτα ασφαλείας. Το μειονέκτημα είναι ότι όταν θα φύγεις, θα πρέπει να αγοράσεις νέα κλειδαριά(50~70€) και έστω ένα φθηνό defender(~20€) για την πόρτα του διαμερίσματος που θα αφήσεις. Επίσης είναι αρκετά πιθανό η επόμενη πόρτα να έχει ήδη κλειδαριά κυλίνδρου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν αγοράζεις νέα κλειδαριά και πιθανώς ούτε νέο defender. Προσωπικά θα πήγαινα σε κυλίνδρου που είναι πιο ευέλικτη λύση. Όσον αφορά το κέντρο για την τρύπα του defender, μπορείς να την κάνεις με σχετική ακρίβεια ακόμα και χωρίς τον ειδικό οδηγό. Βιδώνεις την καινούρια κλειδαριά πάνω στην πόρτα. Χρησιμοποιείς για οδηγό τις τρύπες που μπαίνουν οι βίδες για το defender. Σημαδεύεις και βγάζεις την κλειδαριά. Τρυπάς τα δύο σημεία που σημάδεψες πάνω στην πόρτα. Σημαδεύεις το κέντρο ανάμεσα στις δύο αυτές τρύπες. Αυτό είναι το κέντρο για την τρύπα του defender. Αν τώρα το κέντρο είναι ήδη τρυπημένο, χρησιμοποιείς πχ ένα μικρό τετράγωνο κομμάτι ξύλου, το βιδώνεις στις τρύπες του defender και χρησιμοποιείς αυτό σαν κέντρο. Τέλος, όπως είπε και ο ringboy, θες ποτηροτρύπανο για μέταλλο. Αν δηλαδή έχεις τέτοιου τύπου ποτηροτρύπανο, δεν κάνει. Ή τουλάχιστον δεν το έχω δοκιμάσει. Αμφιβάλλω αν θα τρυπήσουν τη λαμαρίνα ακόμα κι αν είναι πάχους 1mm. Τα διμεταλλικά ή τα καρβιδίου κάνουν για μέταλλο (τα καρβιδίου είναι πανάκριβα. Απλά τα αναφέρω). Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από swayback
mclein Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 @Giorgis4 η πορτα θελει κυλινδρο 30χ50 & λογικα θελεις μια κλειδαρια 65mm ! επισης, αν παρεις τα πραγματα, βαλε καποιο disec sferik / cisa defender. εγω αν ημουν ιδιοκτητης ή επομενος ενοικιαστης δε θα ηθελα να εχω τρυπα τεραστια κ ν'αναγκαστω να πληρωσω monolito. την τρυπα μπορεις να την κανεις κ με ποτηροτρυπανο ξυλου. αργες στροφες + να θυμασαι το ξυλο που θα τρυπας ειναι 2+ ποντοι κ το μεταλλο της συγκεκριμενης λογικα 1~2mm στη χειροτερη.
kax54638 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εξαιρετικό νήμα! Μια γρήγορη ερώτηση. Θα αλλάξω την πόρτα σε διαμέρισμα που αγοράζω. Μια ασφαλείας που έχω δει σε τοπική επιχείρηση (είμαι επαρχία και δεν ξέρω πόσες επιλογές υπάρχουν) ο κατασκευαστής ανφέρει πως η πόρτα δίνεται με "κλειδαριά CISA με κύλινδρο CISA ASTRAL". Είναι καλός αυτός ο συνδιασμός ή να ζητήσω αν υπάρχει δυνατότητα για κάτι καλύτερο; Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από kax54638
Προτεινόμενες αναρτήσεις