Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν υποθέσουμε οτι βάζουμε ενα καλο κυλινδρο+defender+κλειδαριά κοντά στα 300 ευρω, τι πόρτα προτείνετε μέχρι 900ε? Το μπατζετ ειναι 1200 μαξ...

Δεν με νοιάζει το υλικο καθόλου. ιδανικα θα ήθελα να έχει τζάμι να μπαινει φως αλλα δεν καιγομαι κιόλας.

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ ενδιαφέρον νήμα και μπράβο σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό.

Από ότι καταλαβαίνω οι Mauer Elite Red Line 2 δεν προτιμώνται πια; Ήθελα κύλινδρο για απλή εξωτερική πόρτα αλουμινίου και μου είπαν σε κατάστημα του χώρου ότι δεν αξίζει για τη συγκεκριμένη κάτι πάνω από πχ 40 ευρώ. Η εξωτερική διάσταση πρέπει να είναι έως 35mm και η elite 2 είναι από τις λίγες που ταιριάζουν (31x36mm). Σε Cisa Astral S θα πρέπει να πάω σε 40mm και θα περισσεύουν 5mm (η 28x32 είναι κοντή εξωτερικά). Το ίδιο θα περισσεύει και μια AGB Scudo 9000 (30x40). Να αποφύγω την elite 2; Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από GiorgosJ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/2/2019 στις 12:30 ΠΜ, basilis_k6 είπε

αν υποθέσουμε οτι βάζουμε ενα καλο κυλινδρο+defender+κλειδαριά κοντά στα 300 ευρω, τι πόρτα προτείνετε μέχρι 900ε? Το μπατζετ ειναι 1200 μαξ...

Δεν με νοιάζει το υλικο καθόλου. ιδανικα θα ήθελα να έχει τζάμι να μπαινει φως αλλα δεν καιγομαι κιόλας.

Το καλύτερο θα ήταν να περάσεις από μερικά καταστήματα με πόρτες ασφαλείας να σου πουν.

Εμπειρικά, αν θες καλό σετ κλειδαριάς και να έχει και τζάμι η πόρτα, λογικά θα πας στο πιο basic μοντέλο θωράκισης του Χ πορτά, για να βγει έως 1200€.

Ρώτα σε Steeldoor, Siamo, Europorta.

Έναν από τους δύο πρώτους θα προτιμούσα (ειδικά ο πρώτος είναι ευέλικτος στην επιλογή defender+κυλίνδρου, ενώ ο 2ος καθόλου). Από τον 3ο δεν έχω περάσει και δεν έχω άποψη αλλά έχει ενδιαφέρον το site του.

Υπάρχει και η PortaBlock που έχει το μοντέλο Rock σε νορμάλ τιμή, αλλά τελευταία έχουν ακουστεί κάποια αρνητικά εδώ από μέλη που πέρασαν για προσφορά ή και που πήραν πόρτα από εκεί. Οπότε με επιφύλαξη την PortaBlock.

Καλό σετ στα 300€, σημαίνει:

Α. Κλειδαριά κυλίνδρου με:

• Κλειδαριά: γραναζωτή με καταπέλτη 
  • Defender: Disec monolito rok (BD200) το λιγότερο, Disec Monolito Diamond (BKD250) ιδανικά.
  • Κύλινδρο: Abloy Protec 2, EVVA 4KS, Kaba ExperT, Mul-T-Lock MT5+, αυτούς ιδανικά. Το λιγότερο EVVA ICS, AGB Scudo DCK. Απέφυγε ISEO R50, CISA AP4S, MAUER NW4 μιας και έχουν «φορεθεί» αρκετά και υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Β. Omega Plus σε συνδυασμό με defender.

Tip: Αν πας/ρωτήσεις για προσφορά σε Siamo, ΜΗΝ ζητήσεις κάτι από τα παραπάνω που έγραψα όσον αφορά τους κυλίνδρους και τα defenders που προτείνω. Αυτός βάζει μόνο τα δικά του, ασυζητητί. Ο steeldoor από την άλλη, βάζει κάποια από αυτά που πρότεινα. Το ίδιο μάλλον ισχύει και για EuroPorta.

Σε περίπτωση που δεν πρόκειται για απλή πόρτα διαμερίσματος, δηλαδή φυσιολογικών/συνηθισμένων διαστάσεων, αν πχ γύρω από την πόρτα έχει πλαίσιο με τζάμι, πάρε μία φωτό της εισόδου και διαστάσεις και έχε τα μαζί όταν πας για προσφορά.

Στις 4/2/2019 στις 12:49 ΠΜ, GiorgosJ είπε

Πολύ ενδιαφέρον νήμα και μπράβο σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό.

Από ότι καταλαβαίνω οι Mauer Elite Red Line 2 δεν προτιμώνται πια; Ήθελα κύλινδρο για απλή πόρτα αλουμινίου και μου είπαν σε κατάστημα του χώρου ότι δεν αξίζει για τη συγκεκριμένη κάτι πάνω από πχ 40 ευρώ. Η εξωτερική διάσταση πρέπει να είναι έως 35mm και η elite 2 είναι από τις λίγες που ταιριάζουν (31x36mm). Σε Cisa Astral S θα πρέπει να πάω σε 40mm και θα περισσεύουν 5mm (η 28x32 είναι κοντή εξωτερικά). Το ίδιο θα περισσεύει και μια AGB Scudo 9000 (30x40). Υπάρχει κάποια πρόταση; Ευχαριστώ πολύ!

Γίνεται να έχουμε φωτογραφία της πόρτας, όπου να φαίνεται καλά πόσο προεξέχει ο κύλινδρος που έχει ήδη η πόρτα; Και αν γίνεται να μετρήσεις και το μήκος του κυλίνδρου που έχεις.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμαστική τοποθέτηση Cisa Astral S 32mm. Με κύλινδρο 35mm έρχεται εντελώς πρόσωπο. Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από GiorgosJ
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, GiorgosJ είπε

Δοκιμαστική τοποθέτηση Cisa Astral S 32mm. Με κύλινδρο 35mm έρχεται εντελώς πρόσωπο. Ευχαριστώ!

VQoVOze.jpg

Θα προτιμούσα κύλινδρο Cisa Astral S ή AGB 9000 που από έξω να προεξέχει λίγο περισσότερο. 

Είναι πιο ασφαλές να προεξέχει όσο λιγότερο γίνεται ή και σχεδόν καθόλου, αλλά αν βάλεις 40ρη από έξω, θα προεξέχει μόνο 5mm περίπου, που είναι οκ. Θα προτιμούσα αυτή τη λύση, από το να βάλω τον Red line elite 2. Για τον Elite 2, από το 2016 έχουμε κρούσματα παραβίασης (χωρίς να τον σπάσουν), οπότε δεν τον προτείνω.

Πέρα από τη μπάρα κατά του σπασίματος που έχουν οι δύο κύλινδροι, το αλουμινένιο πλαίσιο της πόρτας δυσκολεύει αρκετά το σπάσιμο ακόμα και των απλών κυλίνδρων που προεξέχουν. Αυτό γιατί είναι στενή η υποδοχή και το αλουμίνιο δεν έχει τις ανοχές του ξύλου που επιτρέπει το σπάσιμο του κυλίνδρου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προτάσεις για αλλαγή κλειδαριάς σε δύο πόρτες SIAMO 20ετίας περίπου (βλ. φωτο).

Προφανώς ενδιαφέρει αξιόπιστη και ''προσιτή'' λύση ( μέχρι τα 300 ευρώ / τεμ. ) μιας και θα αλλαχτούν δύο κλειδαριές.

Περιοχή Περιστέρι.

Ευχαριστώ

IMG_20190203_113016_z.jpg

IMG_20190203_112809_z.jpg

IMG_20190203_112725_z.jpg

IMG_20190203_112641_z.jpg

IMG_20190205_072012_z.jpg

IMG_20190205_072204_z.jpg

IMG_20190205_072128_z.jpg

Επεξ/σία από manva
Προσθήκη εικόνας
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/2/2019 στις 10:30 ΜΜ, thodoris1985 είπε

Καθαρά λόγω κόστους.

Είμαστε μικρή πολυκατοικία (4 διαμερίσματα) και για να γίνει αυτή η αλλαγή θα χρειαστεί να δώσει ο κάθε ένας ~500 (μιας και δεν είναι μόνο η πόρτα, αλλά και τα περιφερειακά).

Σίγουρα η λύση που προτείνεις είναι η καλύτερη. Από την άλλη όμως, θεωρείς ότι ο ηλεκτροπύρος είναι μια τίμια επιλογή;

Θα μπορούσαμε να βάλουμε κλειδαριά και κύλινδρο ασφαλείας στην υπάρχουσα ξύλινη πόρτα;  Έχει νοήμα κάτι τέτοιο (αν γίνεται);

ο ηλεκτροπυρος ειναι μια επιλογη που αν κολλησει θα υπαρχει προβλημα.

το τελευταιο ερωτημα θελει επεξηγηση σχετικα με το τι εννοεις.

21 ώρες πριν, manva είπε

Προτάσεις για αλλαγή κλειδαριάς σε δύο πόρτες SIAMO 20ετίας περίπου (βλ. φωτο).

Προφανώς ενδιαφέρει αξιόπιστη και ''προσιτή'' λύση ( μέχρι τα 300 ευρώ / τεμ. ) μιας και θα αλλαχτούν δύο κλειδαριές.

Περιοχή Περιστέρι.

Ευχαριστώ

αν μπορεις να μας δωσεις την 3η φωτο πιο καθαρα θα ηταν καλυτερα τα πραγματα.

δε βλεπω καθαρα το σκαλοπατι του καπλαμα εξωτερικα αν υπαρχει & χρειαστεις 35x50 κυλινδρο ή οχι.

αν συμβαινει αυτο, τοτε οι επιλογες μειωνονται δραματικα & οι τιμες ανεβαινουν ελαφρως.

υγ - το κλειδι που ειναι στραβο ειναι για πεταμα & αν συνεχισεις να το χρησιμοποιεις καποια μερα θα καταστρεψεις την κλειδαρια & θα μπλοκαριστεις (εντος/εκτος) / επισης καλο ειναι να κατεβασεις αυτη τη φωτογραφια.

23 ώρες πριν, GiorgosJ είπε

VQoVOze.jpg

σωστη τοποθετηση. δεν μπορεις να κανεις κατι καλυτερο σ'αυτη την πορτα.

Επεξ/σία από mclein
  • Thanks 1
Δημοσ.
44 minutes ago, mclein said:

ο ηλεκτροπυρος ειναι μια επιλογη που αν κολλησει θα υπαρχει προβλημα.

το τελευταιο ερωτημα θελει επεξηγηση σχετικα με το τι εννοεις.

ηλεκτροπύρος είναι η κλειδαριά που ανέφερα πριν (opera) σωστά;

Όσον αφορά το τελευταίο ερώτημα. Εννοώ, υπάρχει κάποια κλειδαριά για ξύλινη πόρτα (4.5 εκ πάχος έχει) όπως για παράδειγμα η Iseo X1R;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

ηλεκτροπύρος είναι η κλειδαριά που ανέφερα πριν (opera) σωστά;

Όσον αφορά το τελευταίο ερώτημα. Εννοώ, υπάρχει κάποια κλειδαριά για ξύλινη πόρτα (4.5 εκ πάχος έχει) όπως για παράδειγμα η Iseo X1R;

ηλεκτροπυρος ειναι αυτο που εχεις δει στις τραπεζες.

ηλεκτρομαγνητικη κλειδαρια ειναι η opera/cdvi.

δεν εχω κατι στα υποψιν για τετοιου τυπου αυτοματες. ισως δεν μου εχει ζητηθει λογω κοστους.

Δημοσ.
2 minutes ago, mclein said:

ηλεκτροπυρος ειναι αυτο που εχεις δει στις τραπεζες.

ηλεκτρομαγνητικη κλειδαρια ειναι η opera/cdvi.

δεν εχω κατι στα υποψιν για τετοιου τυπου αυτοματες. ισως δεν μου εχει ζητηθει λογω κοστους.

Άρα αυτή της opera είναι οκ λες για το κόστος της;

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Άρα αυτή της opera είναι οκ λες για το κόστος της;

βαλε καμια φωτο της πορτας, δειξε μας τη σουστα επαναφορας & με τι ειδους κυλινδρο θα συνδιαστει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, σήμερα θα σας πω την δική μου εμπειρία από την αναζήτηση πόρτας..

1η επίσκεψη balomenos doors

Τίποτα το ιδιαίτερο. Οι υπάλληλοι δεν έδωσαν καμία ιδιαίτερη προσοχή ούτε εξήγησαν τίποτα.(δεν με πείραξε γιατί και εγώ πιο πολύ από περιέργεια πήγα να κοιταξω στον μπαλομενο)

2η επίσκεψη kouros doors 

Πολύ πιο εξυπηρετικοί από τον balomeno (το αφεντικό, γιατί ένας άλλος που ήταν στο κατάστημα και ήρθε να μας συνεχίσει την ενημέρωση ήταν πολύ κουραστικός και μας έλεγε συνέχεια " να αυτή η πόρτα να πάρετε", "να αυτό το σχέδιο είναι για εσάς" με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε με την ησυχία μας τίποτα.

Τώρα στα πιο σοβαρά όταν προσπαθούσα να μιλήσουμε για κλειδαριά,defender και κύλινδρο με το αφεντικό απλά άλλαζε κουβέντα και ασχολιόταν με τα σχέδια και τα υλικά. Μετά από αρκετές προσπάθειες για να μου πει τι βάζει στην πόρτα και τι άλλες επιλογές έχω αν δεν μου κάνουν εμένα αυτά, άρχισε το υφακι εγώ βάζω τα καλύτερα της αγοράς και να σου πω δεν θα ξέρεις κτλπ. Του είπα ότι γνωρίζω κάτι λίγα, αλλά αν μου τα γράψει εγώ θα κοιτάξω να μάθω και τότε άρχισε να λέει στο ίντερνετ γράφουν ότι θέλουν γιατι δεν ξέρουν. Τον ρώτησα για τον κύλινδρο και δεν μου έλεγε, τελικά μου είπε iseo r50, τον ρώτησα για omega plus και μου είπε είναι πολύ παλιά και ο r50 είναι καλύτερος, του είπα ότι η ομεγα απ' όσο ξέρω είναι απαραβίαστη και μου απάντησε να μου φέρεις μια και θα στην ανοίξω. 

Περί defender όταν ρώτησα ποιο βάζει η απάντηση του ήταν disec. Τον ρώτησα ποιο disec? Η απάντηση τουυ ήταν πάλι disec. Του είπα disec είναι η μάρκα και μου είπε ότι disec είναι το μοντέλο......

Μετά όλη την ώρα μου έλεγε και ποιος είσαι εσύ που θα με αμφισβητήσεις και ξέρεις ποιος είμαι εγώ???? Εγώ έχω βάλει την πόρτα στο μουσείο_____ αλλά δεν με αφήνουν να το διαφημίσω γιατί θα μου κάνουν μήνυση. Τσπα και άλλες πολλές εξυπνάδες μέχρι που μου είπε αν θες πόρτα από εμένα μόνο αυτά που θέλω εγώ θα βάλεις για να βγάζεις και σε εμένα κλειδιά αν χρειαστείς.

Γενικά όλη την ώρα έκανε κωλοτουμπες και μόνο με 3 λέξεις μπορώ να τον χαρακτηρίσω τον εξής κύριο (εξυπνακιας, μπουχεσιδης και φαφλατας)

Οι πόρτες σαν θωράκιση δεν μπορώ να πω ψέματα φάνηκαν καλές και τις είχε και ανοικτές για να τις δεις. Όμως ο τρόπος που μου μιλούσε και ότι δεν μου έλεγε τι κύλινδρο, κλειδαριά και defender χρησιμοποιεί σε κάτι που θα αγοράσω με έκανε να μην θέλω να τον βλέπω/ακούω αυτόν τον εξυπνακια.

3η επίσκεψη portareto

Πολύ μικρό μαγαζί, μηδαμινή έκθεση και δεν είχε κανένα μοντέλο πόρτας για να το δεις εσωτερικά πως είναι. βασική επιλογή ήταν ο k64 και χρησιμοποιήσουν αφρό και όχι τσιμέντο. Γενικώς δεν ενθουσιάστηκα.

4η επίσκεψη portablock

Μακράν η πιο καλή εξυπηρέτηση μέχρι στιγμής, μου εξήγησαν τα πάντα αναλυτικά και με ηρεμία. Μου προωθούσε το ap4 αλλά μου είπε ότι μπορούμε να βάλουμε ότι άλλο ζητήσω. Είχα σχεδόν πειστεί ότι εκεί θα καταλήξω μέχρι να μου πει ότι για προσθήκη evva 4ks +170€, rs3s + 180€, bd 200 +65€, bkd +90€ και η πόρτα πήγαινε χωρίς υπερβολή στο θεό. ( Εκείνος τοποθετούσε cisa defender)

5η επίσκεψη steel door

Τελικά εκεί κατέληξα. Κάναμε οποιαδήποτε επιλογή ήθελα. Μου πρότεινε βέβαια iseo r50.

Κανονίσαμε να κόψουμε και μια πιο μικρή απόδειξη...

Ήρθε βάλαμε την πόρτα μια χαρά με τσιμέντο αλλά ως συνήθως σαν ψείρας που ήμουν κάτι δεν μου πήγαινε καλά... Έστειλα στον mclein να μου πει αν το defender και η κλειδαριά είναι αυτά που είχα συμφωνήσει με τον πόρτα. Έκατσα και αφαίρεσα διακοσμητικά και defender. Το defender ήταν οκ. Αλλά μετά έμεινα παγωτό.. η κλειδαριά ήταν μια iseo και όχι cisa revo pro όπως είχαμε συμφωνήσει. Τον πήρα αμέσως τηλέφωνο και παραδέχτηκε ότι όντως δεν έβαλε την cisa γιατί δήθεν δημιουργούσε πρόβλημα και δεν ταίριαζε τόσο καλά όσο η iseo. Και μετά παρατήρησα ότι η απόδειξη που είχαμε συμφωνήσει να κοπεί δεν ήταν σωστή. Είχε κόψει -100€ από το συμφωνηθέν πόσο.

Με λίγα λόγια απαράδεκτος!!! Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Δεν θα τον ξαναπροτιμουσα όχι γιατί δεν έκανε καλή δουλειά αλλά γιατί δεν μου αρέσει να δίνω τα χρήματα σε τέτοιους ανθρώπους.

Χωρίς να γνωρίζω κάτι για Σιαμο ( δεν πήγα γιατί διάβασα ότι δεν είναι ευέλικτος) την επόμενη πόρτα ή αν πρέπει να προτείνω καποιον πορτά σε κάποιον, εκείνον λογικά θα επιλέξω.. μπορεί να βάζει συγκεκριμένα πράγματα αλλά είναι ξηγημενος σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, και ας χρειαστεί να δώσω κάτι παραπάνω για να αλλάξω σ' έναν καλύτερο κύλινδρο

Επεξ/σία από pintourikio
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους !! Δεν έχω πόρτα ασφαλείας και ούτε θα βάλω, μιας και είμαι σε μονοκατοικία ( ισόγειο )..Έχω μια πόρτα αλουμινίου απο τις συνηθισμένες..Αξίζει να αλλάξω τον απλό κύλινδρο που έχω , με έναν καλό ασφαλείας ;; Δεν με πειράζει να δώσω και 100 ευρώ αλλά θα κάνει δουλειά ή λόγο του ότι η πόρτα δεν είναι ασφαλείας δεν θα παίξει κανένα ρόλο ;;; Ένας πιθανός διαρρήκτης θα μπεί απο την κύρια πόρτα ή απο τα παράθυρα ;; Τι λένε τα στατιστικά;;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε

Δεν έχω πόρτα ασφαλείας και ούτε θα βάλω, μιας και είμαι σε μονοκατοικία ( ισόγειο )

Τί είδους αιτιολόγηση είναι αυτή, τί εννοείς?

Ο διαρρήκτης προφανώς θα μπεί από εκεί που θα εντοπίσει το πιο αδύνατο σημείο.

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...