Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικό τσιγάρο V2

nrkmaiden

Προτεινόμενες αναρτήσεις

36 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πήρε το μάτι μου θέσεις εργασίας για Juul Athens! Μάλλον ετοιμάζονται να έρθουν επισήμως στη χώρα. 

Ενδιαφέρον. Θέλω να το δοκιμάσω. Είναι αλήθεια ότι ένα pod αντιστοιχεί σε 20 συμβατικά τσιγάρα; (κατανάλωση)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, marios922 είπε

Με μια πρόχειρη ματιά που έριξα το τσιπακι έχει κάνα 50αρι-60 + μεταφορικά.Και μετά είναι και η μετατροπή.Παιζεις πολύ με TC?

μόνο TC χρησιμοποιώ :)

το βρήκα το site, http://www.modmaker.co.uk/ και βρήκα και το https://www.stealthvape.co.uk/

από βδομάδα θα βάλω παραγγελία και βλέπουμε

Επεξ/σία από warlock9_0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, guzel said:

Ενδιαφέρον. Θέλω να το δοκιμάσω. Είναι αλήθεια ότι ένα pod αντιστοιχεί σε 20 συμβατικά τσιγάρα; (κατανάλωση)

Στο βρετανικό eshop διαφημίζουν pods με 9-18mg/ml. Λένε πως ένα κρατάει όλη μέρα, αλλά και πάλι ακούγεται υπερβολικό. Βέβαια είναι δύσκολο να συγκρίνεις νικοτίνη τσιγάρου με ηλεκτρονικού, υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές (ατμός, απορρόφηση, περιεκτικότητα υγρού κ.ο.κ.)

Από την άλλη διαβάζω πως κάποια pods έχουν νικοτίνη αλάτων, δηλαδή το υγρό έχει αρκετά μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νικοτίνη, λόγω της μορφής της όμως δίνει πιο ήπιο χτύπημα χτύπημα (αυθαίρετο παράδειγμα, με υγρό νικοτίνης αλάτων στα 24mg/ml έχεις πάνω κάτω το ίδιο χτύπημα με υγρό κανονικής νικοτίνης στα 12mg/ml) αλλά  ο οργανισμός απορροφά περισσότερη νικοτίνη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παλιότερα είχα διαβάσει πως το υγρό που έχουν είναι 40-50mg/ml (ελπίζω αλάτων), τώρα στο διεθνές eshop τους έχουν δύο περιεκτικότητες, 3% και 5%, δηλαδή 30mg/ml και 50mg/ml. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα, τόση είναι η περιεκτικότητα των έτοιμων υγρών με νικοτίνη αλάτων που πωλούνται συνήθως για pods.

Edit: και μόλις τώρα είδα πως έγραψες για κατανάλωση, όχι νικοτίνη /facepalm

Έτσι έχω ακούσει κι εγώ, βέβαια δεν έχω εμπειρία. Αν έχουν μεγάλη αντίσταση και παίζουν σε χαμηλά watt, πολύ πιθανό όντως να κρατάνε όλη μέρα, ή έστω όσο ένα πακέτο. Θυμάμαι πάντως τα πρώτα ηλεκτρονικά τσιγάρα είχαν τρελά χαμηλή κατανάλωση (κάτι cartomizer αντιστάσεις 2Ω που έπαιζες κάτω από 6W) και το μπουκαλάκι των 10ml μπορεί να έβγαζε και και βδομάδα οπότε δεν αποκλείεται.

Επεξ/σία από akpe

• Super Moderators
1 hour ago, guzel said:

Ανάλογα με το πόσο έντονα καπνίζεις. Συνήθως ένα pod αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από ένα πακέτο τσιγάρα. 

42 minutes ago, akpe said:

Παλιότερα είχα διαβάσει πως το υγρό που έχουν είναι 40-50mg/ml (ελπίζω αλάτων), τώρα στο διεθνές eshop τους έχουν δύο περιεκτικότητες, 3% και 5%, δηλαδή 30mg/ml και 50mg/ml. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα, τόση είναι η περιεκτικότητα των έτοιμων υγρών με νικοτίνη αλάτων που πωλούνται συνήθως για pods.

Τα αμερικανικα είναι όντως 40-50 και πίστεψέ με αν δεν το προσέξεις και πας να τραβήξεις αρχικά μια καλή "τζούρα", παθαίνεις ένα μικρό κόκο μπλόκο...

Για την ευρώπη οι περιεκτικότητες είναι σημαντικά μικρότερες (κάτω από το μισό της Αμερικής). 

• Like 1
  • Thanks 1

1 hour ago, billdanos said:

Τα αμερικανικα είναι όντως 40-50 και πίστεψέ με αν δεν το προσέξεις και πας να τραβήξεις αρχικά μια καλή "τζούρα", παθαίνεις ένα μικρό κόκο μπλόκο...

Για την ευρώπη οι περιεκτικότητες είναι σημαντικά μικρότερες (κάτω από το μισό της Αμερικής). 

Γενικά η νικοτίνη αλάτων έχει κάποια θετικά, είναι ό,τι πρέπει για καπνιστές των 2+ πακέτων που το γυρνάνε στο ηλεκτρονικό, κάνουν μόνο pods ή ατμοποιητές πολύ χαμηλής ισχύς και δεν θέλουν να το έχουν «πιπίλα» ούτε και να ξοδεύουν πολύ υγρό. Τους δίνει άμεσα την αίσθηση του τσιγάρου και αυτή κρατάει περισσότερο, που σημαίνει πως ατμίζουν συγκριτικά πολύ λιγότερο με αποτέλεσμα χαμηλότερη κατανάλωση υγρού. Ένα άλλο συν είναι πως δεν καίει το λαιμό, το «χτύπημα» αλάτων στα 30 π.χ. παίζει να είναι πιο ήπιο ακόμα και από 18ρα freebase (κανονική). Όλα αυτά βοηθάνε αρκετά τον άλλο να μην ξαναβάλει τσιγάρο στο στόμα του ;) 

That said, όντως η περιεκτικότητα είναι υψηλή, αλλά νομίζω δεν πάει αναλογικά. Ένα υγρό με 50ρα αλάτων δηλαδή δεν είναι πέντε φορές πιο ισχυρό από ένα με 10ρα freebase. Δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος να τα συγκρίνουμε άμεσα. παίζουν και μεγάλο ρόλο οι χημικές ιδιότητες της, αλλά αν όντως ήταν αναλογικό το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε κάποιος να ατμίσει πάνω από 2-3 τζούρες. 

Από όσο κατάλαβα στην Ευρώπη η Juul δεν βγάζει pods με νικοτίνη αλάτων, γιαυτό και βλέπεις μικρότερες περιεκτικότητες. Περίεργο πάντως, το Juul στοχεύει κυρίως σε νέους ατμιστές και τα άλατα είναι τεράστιο ατου σε αυτό το δημογραφικό.

19 ώρες πριν, warlock9_0 είπε

hugo vapor είναι, boxer κάτι

από ότι βλέπω με το μάτι, κουμπια/οθονη/ βυσμα είναι στο ίδιο σημείο με ενα dna mod που εχω οπότε φαντάζομαι θα μπαίνει εύκολα αν βρω το τσιπ πουθενά ευρώπη.

γενικά με έχει βολέψει πολύ οπότε νομίζω θα άξιζε αμα γινότανε και καλό

@discoboyminimal παίζει να θυμάμαι δικό σου ποστ με diy mod?

ναι , αλλα δεν εχω κανει με boxxer. dna 250 + 510 + ψιλολογια υπολογισε οτι θα σου φυγουν πανω κατω 100 ευρο απο την τσεπη.
γενικα δεν αξιζει , αλλα αν σ αρεσει η ιδιοκατασκευη και θες ν παιξεις / πειραματιστεις go for it .

εχω δει αρκετα ατομα με τετοια μετατροπη . ενας ηταν και γειτονας μου (αυτος ειχε κανει με 350j v2)

• Like 1

Στις 5/8/2019 στις 5:42 ΠΜ, akpe είπε

Όχι κάτι ιδιαίτερο. FA Virginia σε ποσοστό περίπου 6-7% (λόγω πνευμονικού με mesh θέλω πιο δυνατή γεύση από το 3-5% που προτείνει η FA) και συνήθως στο λίτρο ρίχνω μέσα και 2 SnV Eliquid France Famous. Νικοτίνη στο 3%. Συνήθως βγαίνει 1.1λ και κρατάει περίπου 3 μήνες, τώρα έβγαλα λίγο παραπάνω, επίτηδες εν όψει της νέας νομοθεσίας.

Επειδή όμως δεν είχα εύκαιρο Famous και παίρνει πολλές ημέρες να ωριμάσει με αυτό, το έφτιαξα μόνο με Virginia και άφησα στην άκρη δύο 100μελα στα οποία θα προσθέσω (έτοιμα υγρά, έτσι για τη διαφορά) Granny's Milk V2 στο ένα και Eleven Liquids Claws στο άλλο.

Αυτο που λες,οτι εβαλες παραπανω ποσοστο για να βγει πιο δυνατο δεν ισχυει σχεδον ποτε..Ειτε βαλεις 3 ειτε 6,μπορει να σου δωσει την ιια γευση,το θεμα με τα υψηλα ποσοστα ομως ειναι οτι μπορει να σου βγαλει και καποια offnotes που εχουν αρκετα καπνικα..Γενικα εγω φτιαχνω κυριως ταρτες,μπισκοτα,κρεμες και λιγα φρουτενια και τα μονα καπνικα που εχω κανει ειναι goofys,καποια ημικαπνικα με βαση το ry4d και καρυδες καραμελες κλπ,και 2-3 κλωνους,αρα δεν εχω την τρελη εμπειρια σε αυτα,αλλα νομιζω πως το virginia παιζει σε χαμηλα ποσοστα,κατω του 5..

• Like 2

Το virginia παίζει 3-5%, απλά λόγω πνευμονικού (και τώρα με τον Profile, και του mesh style) φτιάχνω παραπάνω. Κοίτα, σίγουρα είμαι αρκετά «προκατειλλημένος» αφού ατμίζω πάνω-κάτω το ίδιο υγρό εδώ και 5 χρόνια! Αλλά όντως σε εμένα φαίνεται αυτό το έξτρα 3-4% να υπερκαλύπτει την αδυναμία των πνευμονικών που είχα να αποδώσουν ίδιας έντασης γεύση με του τσιγαρίσιου. Tο είχα δοκιμάσει παλιότερα όταν είχα παράλληλα τον Nautilus 2 και τον Revvo , στον πρώτο το 3% ήταν αρκετό για εμένα, στον δεύτερο όμως ήταν σαν να ατμίζω βάση.

Όντως πάντως με παραπάνω ποσοστό στον πνευμονικό βγάζει διαφορετικές νότες, συγκεκριμένα καταλαβαίνω αρκετά περισσότερο το Famous αλλά δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται και στο mesh του Profile. Βέβαια αυτή τη στιγμή για τσιγαρίσιο έχω ένα Minifit που δεν το λες και κατάλληλο για γεύση...Αυτό που δεν με χαλάει καθόλου είναι πως στον Profile εξαφανίζεται σχεδόν τελείως η γλυκάδα του Virginia :D

Γενικά το ανεβάζουμε ποσοστά για να αυξήσουμε τη γεύση είναι λάθος ειδικά σε πολύπλοκα αρώματα.Ειδικα αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε π.χ 5-6 γλυκά αρώματα (μπανάνες,καραμέλες, φυστίκια (ναι περιγράφω γνωστό κλώνο),τότε αν αυξήσουμε πολύ τα αρώματα πιθανόν να πάρουμε ένα γλυκό τουρλού κ όχι ξεκάθαρες γεύσεις).Τώρα σε σχέση με το πώς αποδίδουν τις γεύσεις κάποιοι ατμοποιητες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η καμπάνα τους και η γενικότερη κατασκευή τους αλλά και το στήσιμο μας.Π.χ σε έναν μικροκαμπανο ατμοποίητη δεν ενδυκνειται να παίζεις με σύρματα μπετοβεργες εκτός εάν απολαμβάνεις τον καυτό ατμό.Οπως το αντίθετο συμβαίνει με ατμοποιητες με μεγάλη καμπάνα με διπλές ,τριπλές αντιστάσεις.

Για όσους ασχολούνται με αυτοκίνητα θα έκανα ένα παραλληλισμό τούρμπο vs κυβικά.

Και από τα δύο μπορείς να βγάλεις άλογα (γεύση) με διαφορετικό τρόπο.

Καλήσπερα σε ολους,  ατμιζα παλια εχοντας  ενα Eleaf iStick TC 40W και ατμοποιητη τον cupa ,το εκοψα για ενα διαστημα και το αρχισα προσφατα,χρειαζομαι την  βοηθεια σας για αγορα ενος νεου set για ατμισμα καθως ειμαι πολυ ασχετος με το θεμα.Εχω σαν budget πανω κατω στα 60..Ευχαριστω πολυ

3 ώρες πριν, Pansar24 είπε

Καλήσπερα σε ολους,  ατμιζα παλια εχοντας  ενα Eleaf iStick TC 40W και ατμοποιητη τον cupa ,το εκοψα για ενα διαστημα και το αρχισα προσφατα,χρειαζομαι την  βοηθεια σας για αγορα ενος νεου set για ατμισμα καθως ειμαι πολυ ασχετος με το θεμα.Εχω σαν budget πανω κατω στα 60..Ευχαριστω πολυ

Istick Pico x & Innokin Zlide.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Baator είπε

Istick Pico x & Innokin Zlide.

Ωραία έχω τον παραπάνω συνδιασμό απο χθες.είναι το απλό i stick pico.ο ατμοποιητης έχει τζογο και για να σφίξει έβαλα 2 πολύ μικρά κομματακια από χαρτάκια rizla .να ρωτήσω για την αντίσταση την 0,48 την 3d που εκθειάζουν όλοι μια μου φέρνει καμένο μια όχι.την παίζω στα 14,5 watt  και σαν να έχει πρόβλημα τροφοδοσίας αν τραβήξω 2-3 τζουρες κατευθείαν καμένο βγάζει. Αν το αφήσω δύο λεπτά είναι πάλι κομπλέ για 2-3 τζουρες. Βγάζει κάτι φουσκάλες στις τρυπουλες τις αντιστασης αλλά δεν βγαίνουν πάνω σαν να τραβάει υγρό το βαμβάκι.Είναι αυτή που είχε μέσα στον ατμοποιητη με την αγορά του ,παίζει να έχει προβλημα η έχετε να προτείνετε κάτι; Παίζει να φταίει που ο άλλος μου ατμοποιητης είναι αερατος και τραβάω δυνατά τζούρα;

Επεξ/σία από fotisdra

Nομιζω περασαμε απο το ''το ηλεκτρονικο τσιγαρο ειναι καθαρος βουνισιος αερας'' στο ''ειναι ο θανατοςο ιδιος,το κανονικο τσιγαρο ειναι πιο ασφαλες''

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...