Kos+@s Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Πολυ σωστη η παρατηρηση του clampro. Αυτο εννοουσα με το σωστη ειναι θεμα υγρων και θα το καταλαβεις στη γευση! 1
vasim Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου https://www.mononews.gr/business/pharma-health/apofasi-stathmos-apo-adoni-georgiadi-telos-stis-gefseis-ton-ilektronikon-tsigaron Μπορεί κάποιος να καταλάβει αν εδώ συμπεριλαμβάνονται και τα flavor shots ή μόνο τα έτοιμα; Νομίζω μόνο για όλα το αναφέρει. Και τι εννοεί "καπνικές" γεύσεις? Θα περιλαμβάνονται και τα ημικαπνικά τύπου Caravella?
w95chris Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 16/4/2025 στις 6:37 ΠΜ, vasim είπε https://www.mononews.gr/business/pharma-health/apofasi-stathmos-apo-adoni-georgiadi-telos-stis-gefseis-ton-ilektronikon-tsigaron Μπορεί κάποιος να καταλάβει αν εδώ συμπεριλαμβάνονται και τα flavor shots ή μόνο τα έτοιμα; Νομίζω μόνο για όλα το αναφέρει. Και τι εννοεί "καπνικές" γεύσεις? Θα περιλαμβάνονται και τα ημικαπνικά τύπου Caravella? Θα πάρουμε τον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Κατάργηση σε ότι έχει να κάνει με γεύσεις. Shortfill, Longfill, έτοιμα υγρά, μιας χρήσης, με κάψουλες κλπ κλπ. Αυτό καταλαβαίνω. Συσκευές κανονικά θα κυκλοφορούν αλλά με γεύσεις αποκλειστικά και μόνο καπνικές. Όχι ημικαπνικές. Σκέτος καπνός μόνο. Ούτε βανίλες, καραμέλες, μπισκότα κλπ κλπ. Αργά ή γρήγορα θα γινόταν και αυτό εδώ. Δυστυχώς δηλαδή. Μόνο αρώματα ίσως κρατηθούν προς πώληση. Και αυτό είναι άγνωστο κατά πόσο θα μπορέσει να παραμείνει. Επεξ/σία 16 Απριλίου από w95chris
vasim Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 16/4/2025 στις 9:46 ΠΜ, w95chris είπε Θα πάρουμε τον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Κατάργηση σε ότι έχει να κάνει με γεύσεις. Shortfill, Longfill, έτοιμα υγρά, μιας χρήσης, με κάψουλες κλπ κλπ. Αυτό καταλαβαίνω. Συσκευές κανονικά θα κυκλοφορούν αλλά με γεύσεις αποκλειστικά και μόνο καπνικές. Όχι ημικαπνικές. Σκέτος καπνός μόνο. Ούτε βανίλες, καραμέλες, μπισκότα κλπ κλπ. Αργά ή γρήγορα θα γινόταν και αυτό εδώ. Δυστυχώς δηλαδή. Μόνο αρώματα ίσως κρατηθούν προς πώληση. Και αυτό είναι άγνωστο κατά πόσο θα μπορέσει να παραμείνει. Επέκταση Όταν λέμε καπνικά τι κατηγορία εννοείς; τα ΝΕΤ? γιατί καπνικό θεωρείται και το HALO πες το Turkish για να μη πω άλλο με γεύσεις.. Ναι νομίζω κατάλαβα.. Πάνε όλα τα ατμιτζάδικα για κλείσιμο (σε αρώματα αναφέρομαι, όχι προγεμισμένα) . Θεωρώ ότι θα μείνουν όλα τα καπνικά με ιδέα άλλων γεύσεων και θα χαρακτηρίζονται καπνικά. Τα υπόλοιπα που είναι π.χ. παγωμένα φρούτα μάγκο κλπ θα χαιρετήσουν . Επεξ/σία 16 Απριλίου από vasim
w95chris Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 10:26 ΠΜ, vasim είπε Όταν λέμε καπνικά τι κατηγορία εννοείς; τα ΝΕΤ? γιατί καπνικό θεωρείται και το HALO πες το Turkish για να μη πω άλλο με γεύσεις.. Ναι νομίζω κατάλαβα.. Πάνε όλα τα ατμιτζάδικα για κλείσιμο (σε αρώματα αναφέρομαι, όχι προγεμισμένα) Σκέτα καπνικά. Όπως σωστά είπες το Turkish. Πχ Dinner Lady Smooth Tobacco. Από την άλλη παράδειγμα το Caramel Tobacco θα καταργηθεί. Όλα αυτά υποθέτω όπως τα έχω δει σε άλλες χώρες να γίνονται. Δεν νομίζω να αλλάξει και κάτι. Αργά ή γρήγορα θα ερχόταν και εδώ. Τα καταστήματα με αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να βασιστούν να πουλάνε μόνο συγκεκριμένες γεύσεις (που μιλάμε θα είναι περίπου 10% από αυτά που ήδη έχουν) και τα αναλώσιμα. Αν γίνει αυτό εδώ μιλάμε για τεράστιο πλήγμα στον κλάδο. Δεν θα επιβιώσει σχεδόν κανένας!
vasim Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 11:01 ΠΜ, w95chris είπε Σκέτα καπνικά. Όπως σωστά είπες το Turkish. Πχ Dinner Lady Smooth Tobacco. Από την άλλη παράδειγμα το Caramel Tobacco θα καταργηθεί. Όλα αυτά υποθέτω όπως τα έχω δει σε άλλες χώρες να γίνονται. Δεν νομίζω να αλλάξει και κάτι. Αργά ή γρήγορα θα ερχόταν και εδώ. Τα καταστήματα με αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να βασιστούν να πουλάνε μόνο συγκεκριμένες γεύσεις (που μιλάμε θα είναι περίπου 10% από αυτά που ήδη έχουν) και τα αναλώσιμα. Αν γίνει αυτό εδώ μιλάμε για τεράστιο πλήγμα στον κλάδο. Δεν θα επιβιώσει σχεδόν κανένας! Επέκταση Η τελευταία πρόταση είναι που με προβληματίζει πόσοι θα μείνουν ανοιχτοί για να βρίσκεις αναλώσιμα. Οι περισσότεροι ατμιστές με τις ιδιαίτερες συσκευές mods θεωρώ ότι πολύ εύκολα μπορούν να προσαρμοστούν σε καπνικά ακόμα και σε σκέτες βάσεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι όλοι αυτοί είναι ακριβώς το 10%. Εγώ για παράδειγμα δεν με νοιάζει ποια υγρά θα μείνουν αφού το πολύ ημικαπνικά κάνω. Αλλά θα περιοριστούν και οι συσκευές ταυτόχρονα κλπ κλπ λόγω μη αγοραστικού ενδιαφέροντος... Πέτρινα χρόνια.
w95chris Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 11:17 ΠΜ, vasim είπε Η τελευταία πρόταση είναι που με προβληματίζει πόσοι θα μείνουν ανοιχτοί για να βρίσκεις αναλώσιμα. Οι περισσότεροι ατμιστές με τις ιδιαίτερες συσκευές mods θεωρώ ότι πολύ εύκολα μπορούν να προσαρμοστούν σε καπνικά ακόμα και σε σκέτες βάσεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι όλοι αυτοί είναι ακριβώς το 10%. Εγώ για παράδειγμα δεν με νοιάζει ποια υγρά θα μείνουν αφού το πολύ ημικαπνικά κάνω. Αλλά θα περιοριστούν και οι συσκευές ταυτόχρονα κλπ κλπ λόγω μη αγοραστικού ενδιαφέροντος... Πέτρινα χρόνια. Αυτό είναι μεγάλο θέμα. Θα υπάρχουν πάλι υγρά αλλά στη μαύρη αγορά. Δηλαδή ακόμα και τώρα μπορείς να βρεις πχ νικοτίνη 100αρα άμα θες. Παράνομο μεν, βρίσκεις δε. Φυσικά αυτό σημαίνει πως εκτός την παρανομία (αν περαστεί κάτι τέτοιο δηλαδή), θα είναι και πανάκριβα! Γενικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο θέλουν να το εξαφανίσουν. Τα ίδια έκαναν και με τα Juul πριν χρόνια αν θυμάσαι. Τώρα δες τι απέγινε η εταιρία αυτή! Δυστυχώς έρχονται δύσκολοι καιροί. Και οι περισσότεροι απλά θα στοκάρουν ότι μπορούν όταν ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία.
vasim Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 12:27 ΜΜ, w95chris είπε Αυτό είναι μεγάλο θέμα. Θα υπάρχουν πάλι υγρά αλλά στη μαύρη αγορά. Δηλαδή ακόμα και τώρα μπορείς να βρεις πχ νικοτίνη 100αρα άμα θες. Παράνομο μεν, βρίσκεις δε. Φυσικά αυτό σημαίνει πως εκτός την παρανομία (αν περαστεί κάτι τέτοιο δηλαδή), θα είναι και πανάκριβα! Γενικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο θέλουν να το εξαφανίσουν. Τα ίδια έκαναν και με τα Juul πριν χρόνια αν θυμάσαι. Τώρα δες τι απέγινε η εταιρία αυτή! Δυστυχώς έρχονται δύσκολοι καιροί. Και οι περισσότεροι απλά θα στοκάρουν ότι μπορούν όταν ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία. Επέκταση Τρομερό όμως... τι λεφτά θα παίρνουν από τις καπνοβιομηχανίες και τα κέντρα διακοπής... τρομερό.
Petros Electron Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Δυστυχώς δεν το θελουν το Η.Τ στην Ελλάδα. Στην Γαλλία ειναι ο "παράδεισος¨ αφου βρίσκεις τα παντα απο γεύσεις τα παντα ολα (τα 10μλ) απο 1,5 ευρω και τα boosters απο 7,5 ευρω η 10αδα. Οταν επισκέπτομαι αυτη την χωρα στοκάρω οσο μπορώ.. Καποια στιγμη που θα σταματησω να πηγαινω τοτε θα κοψω το Η.Τ η θα κανω σκετη βαση. Αλλα να γυρισω στο κανονικο, οχι δεν θα τους κανω την χαρη..
vasim Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Δεν θεωρώ ότι το πάνε για κόψιμο. Απλά φαντάζομαι ότι το σκεπτικό τους λέει ότι οι πιτσιρικάδες παίρνουν γεύσεις εκτός από καπνικές και ισχύει αυτό με αποτέλεσμα να εθίζονται. Οι «ψαγμένοι» ατμιστες από όσο διαβάζω και ακούω εδώ και εκεί παίζουν με καπνικά υγρά. Το θέμα είναι ότι πολλά μαγαζιά θα κλείσουν και τα υγρά θα είναι δυσεύρετα Στις 16/4/2025 στις 6:49 ΜΜ, Petros Electron είπε Δυστυχώς δεν το θελουν το Η.Τ στην Ελλάδα. Στην Γαλλία ειναι ο "παράδεισος¨ αφου βρίσκεις τα παντα απο γεύσεις τα παντα ολα (τα 10μλ) απο 1,5 ευρω και τα boosters απο 7,5 ευρω η 10αδα. Οταν επισκέπτομαι αυτη την χωρα στοκάρω οσο μπορώ.. Καποια στιγμη που θα σταματησω να πηγαινω τοτε θα κοψω το Η.Τ η θα κανω σκετη βαση. Αλλα να γυρισω στο κανονικο, οχι δεν θα τους κανω την χαρη.. Καλά εννοείται ούτε καν σα σκέψη δε μου περνάει πλέον να επιστρέψω στο τσιγάρο. Για μενα έχει διαγραφεί εντελώς από το μυαλό μου
Petros Electron Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 7:20 ΜΜ, vasim είπε Καλά εννοείται ούτε καν σα σκέψη δε μου περνάει πλέον να επιστρέψω στο τσιγάρο. Για μενα έχει διαγραφεί εντελώς από το μυαλό μου Μακαρι να το κρατήσεις, γιατι εγω το ειχα κοψει 8 χρόνια μαχαίρι ουτε ηλεκτρονικά ουτε τιποτα και μετα απο κατι πολυ σοβαρες αναποδιες στην ζωη μου το ξανα-αρχισα. Μετα απο μερικα χρονια καπνίσματος τοτε ξεκίνησα το Η.Τ και απο τοτε ειμαι με αυτο. Δυστηχως μονο καποιος που δεν εχει καπνισει ποτε και ειναι σε κάποια σχετικά μεγαλη ηλικια ειναι σχεδον απιθανο να το αρχίσει. Για τους υπολοιπους ειναι παντα μεσα στο μυαλο, εστω και σβησμένο"
vasim Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 8:31 ΜΜ, Petros Electron είπε Μακαρι να το κρατήσεις, γιατι εγω το ειχα κοψει 8 χρόνια μαχαίρι ουτε ηλεκτρονικά ουτε τιποτα και μετα απο κατι πολυ σοβαρες αναποδιες στην ζωη μου το ξανα-αρχισα. Μετα απο μερικα χρονια καπνίσματος τοτε ξεκίνησα το Η.Τ και απο τοτε ειμαι με αυτο. Δυστηχως μονο καποιος που δεν εχει καπνισει ποτε και ειναι σε κάποια σχετικά μεγαλη ηλικια ειναι σχεδον απιθανο να το αρχίσει. Για τους υπολοιπους ειναι παντα μεσα στο μυαλο, εστω και σβησμένο" Οχι κάνω ηλεκτρονικό δεν το έχω κόψει τελείως. Είμαι στο 0 έως 3 νικοτίνη
w95chris Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου Καλησπέρα παιδιά. Μια ερώτηση που την έχω απορία. Μπορεί κάποιος να φέρει υγρά αναπλήρωσης (μη νικοτινούχα) απο το εξωτερικό. Δηλαδή αν πχ εγώ παραγγείλω από την Χ/Ψ ιστοσελίδα (που δεν βρίσκεται η αποθήκη εντός Ε.Ε.) θα περάσουν ή να μη το ρισκάρω καν; Ξέρω από Ε.Ε. λόγω ότι δεν περνάνε τελωνείο μπορείς θεωρητικά (πριν πολλά χρόνια το είχα δοκιμάσει και είχαν έρθει μέσω ταχυδρομείου χωρίς θέμα. Αλλά δεν ξέρω αν τώρα έχει αλλάξει κάτι). Ή και εκτός αν έρχονται με κάποια κούριερ (πχ UPS) που τα εκτελωνίζουν αυτοί (πχ έχω παραγγείλει από συγκεκριμένη ιστοσελίδα Αγγλίας και έχουν έρθει χωρίς κανένα θέμα). Δεν μπορώ να βρω σίγουρη απάνητηση στο διαδίκτυο που έψαξα. Οπότε αν κάποιος έχει εμπειρία ας μας πει.
LeukoSustima Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 6:37 ΠΜ, vasim είπε https://www.mononews.gr/business/pharma-health/apofasi-stathmos-apo-adoni-georgiadi-telos-stis-gefseis-ton-ilektronikon-tsigaron Μπορεί κάποιος να καταλάβει αν εδώ συμπεριλαμβάνονται και τα flavor shots ή μόνο τα έτοιμα; Νομίζω μόνο για όλα το αναφέρει. Και τι εννοεί "καπνικές" γεύσεις? Θα περιλαμβάνονται και τα ημικαπνικά τύπου Caravella? Κάπου το πήρε κι εμένα το μάτι μου αλλά μου φάνηκε σαν μούφα είδηση. Αν είναι δυνατόν να σκέφτονται να εφαρμόσουν κάτι τέτοιο. Επειδή λέει το κάνουν ελκυστικό στους ανήλικους. Το να ισχύσει κανονικά σε κάτι επιτέλους η απαγόρευση πώλησης σε ανήλικους το έχουν σκεφτεί καθόλου σαν ενδεχόμενο; Και στην τελική αν είναι τόσο μάγκες να τα καταργήσουν όλα, και τα τσιγάρα μαζί. Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι ευρωπαική οδηγία αλλά μου φαίνεται αδιανόητο. Έχει εφαρμοστεί πουθενά αλλού αυτό ως τώρα; 1
fernw_thn_souvla Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Στις 21/4/2025 στις 9:04 ΜΜ, LeukoSustima είπε Κάπου το πήρε κι εμένα το μάτι μου αλλά μου φάνηκε σαν μούφα είδηση. Αν είναι δυνατόν να σκέφτονται να εφαρμόσουν κάτι τέτοιο. Επειδή λέει το κάνουν ελκυστικό στους ανήλικους. Το να ισχύσει κανονικά σε κάτι επιτέλους η απαγόρευση πώλησης σε ανήλικους το έχουν σκεφτεί καθόλου σαν ενδεχόμενο; Και στην τελική αν είναι τόσο μάγκες να τα καταργήσουν όλα, και τα τσιγάρα μαζί. Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι ευρωπαική οδηγία αλλά μου φαίνεται αδιανόητο. Έχει εφαρμοστεί πουθενά αλλού αυτό ως τώρα; Επέκταση Ναι, στα notes γράφει only tobacco flavors https://en.wikipedia.org/wiki/Regulation_of_electronic_cigarettes#By_country
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα