michalis412 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου καλημερα γνωριζει καποιος που μπορω να βρω ανταλακτικο drip tip για τον brunhilde mtl rta το μακρυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 16/10/2024 στις 12:19 ΠΜ, michalis412 είπε καλημερα γνωριζει καποιος που μπορω να βρω ανταλακτικο drip tip για τον brunhilde mtl rta το μακρυ Ψάξε εδώ μήπως βρείς το συγκεκριμένο μήκος και διάμετρο τρύπας: Στο 1ο link, το 3ο απο την αρχή πάνω μοιάζει να έχει παρόμοιο μήκος, αλλά μάλλον έχει διαφορά στην τρύπα.Γράφει διαστάσεις αλλά όχι διάμετρο τρύπας: https://www.vapormarket.gr/drip-tips-epistomia#/sort=p.date_added/order=DESC/limit=20/page={page} https://vapexperts.gr/anazitisi/results,1-24?keyword=drip+tip&limitstart=0&option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=0 Δες και της Caveman το 1ο, δεν ξέρω τι διαστάσεις είναι αυτό που έχεις: https://vapexperts.gr/anazitisi/results,1-24?keyword=Caveman&limitstart=0&option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=0 Εγώ έχω το 3ο από πάνω, αν είναι πιο μακρύ, δεν έχω χτύπημα σε MTL. Αλλά έχω αντικαταστήσει τα o-rings με αυτά που έχει το μαμίσιο drip tip της innokin, γιατί αυτά που έχει φθείρονται. Αλλιώς κοίτα τα drip tips στο Σκρούτζ, είναι πολλά και θέλει ψάξιμο 1-1 σελίδα. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου από AntiCambeR 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michalis412 Δημοσ. Κυριακή στις 11:13 πμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 11:13 πμ καλημερα εχει προσεξει καποιος οτι τα 20/60 SaV tis omerta εχουν αλαξει πηρα χτες ενα Bisha Vanilla Custard Cigar 20->60ml και ειχε μεσα 10ml αρωματος τοσο εγραφε και στο μπουκαλι. βεβαια ο υπαλληλος δεν μου ειπε τιποτα.γνωριζει κανεις τι παιζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. Κυριακή στις 09:17 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 09:17 μμ 9 ώρες πριν, michalis412 είπε καλημερα εχει προσεξει καποιος οτι τα 20/60 SaV tis omerta εχουν αλαξει πηρα χτες ενα Bisha Vanilla Custard Cigar 20->60ml και ειχε μεσα 10ml αρωματος τοσο εγραφε και στο μπουκαλι. βεβαια ο υπαλληλος δεν μου ειπε τιποτα.γνωριζει κανεις τι παιζει. Μήπως πήρες το μικρό μπουκάλι 10/30; https://www.skroutz.gr/s/37990920/Omerta-Flavor-Shot-Bisha-Vanilla-Custard-Cigar-10ml-30ml.html Αυτό είναι το 20/60: https://www.skroutz.gr/s/24416312/Omerta-Flavor-Shot-Bisha-Vanilla-Custard-Cigar-20ml-60ml.html Υπάρχουν φυσικά και snv 12/60, αλλά είναι πιο συμπυκνωμένα λογικά και μπορούν να βγάλουν την σωστή ένταση. Πάντως τα snv αραιώνονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό αρώματος σε σχέση με το DIY. Μιλάμε για διαφορά 30% με 5-10%. Οσο μεγαλύτερη ποσότητα αρωμάτων, τόσο μεγαλύτερη η φθορά της αντίστασης, αν έχει μέσα κρέμα ακόμα χειρότερα.Επίσης η ζάχαρη, η καραμέλα, το μπισκότο και ο καφές, φθείρουν πιο γρήγορα την αντίσταση.Για αυτό λένε κάποια snv coil killer. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
w95chris Δημοσ. Δευτέρα στις 09:03 πμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 09:03 πμ 11 hours ago, AntiCambeR said: Μήπως πήρες το μικρό μπουκάλι 10/30; https://www.skroutz.gr/s/37990920/Omerta-Flavor-Shot-Bisha-Vanilla-Custard-Cigar-10ml-30ml.html Αυτό είναι το 20/60: https://www.skroutz.gr/s/24416312/Omerta-Flavor-Shot-Bisha-Vanilla-Custard-Cigar-20ml-60ml.html Υπάρχουν φυσικά και snv 12/60, αλλά είναι πιο συμπυκνωμένα λογικά και μπορούν να βγάλουν την σωστή ένταση. Πάντως τα snv αραιώνονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό αρώματος σε σχέση με το DIY. Μιλάμε για διαφορά 30% με 5-10%. Οσο μεγαλύτερη ποσότητα αρωμάτων, τόσο μεγαλύτερη η φθορά της αντίστασης, αν έχει μέσα κρέμα ακόμα χειρότερα.Επίσης η ζάχαρη, η καραμέλα, το μπισκότο και ο καφές, φθείρουν πιο γρήγορα την αντίσταση.Για αυτό λένε κάποια snv coil killer. Μερικοί μειώνουν το άρωμα στη συσκευασία. Ίσως λόγο κόστους; Πχ θυμάμαι ξεκάθαρα ο Scandal στα 60αρια είχε 20ml άρωμα και πλέον βάζει 12ml. Steam Train που έβγαλε καινούργια, πάντα μα πάντα είχε 20ml για 60ml. Τώρα το γύρισε στα 12ml. Ειδκά αν μπει φόρος και σε αυτά τα υγρά, είναι μονόδρομος το λίγο άρωμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavros33 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:09 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 01:09 μμ (επεξεργασμένο) Εχω την εντύπωση, δεν είμαι σίγουρος, ότι τα αρώματα στα snv είναι αραιωμένα σε PG, για να γίνει μια πρώτη ομογενοποίηση και να χρειάζεται λιγότερο χρόνο ωρίμανσης το υγρό. Δηλαδή δεν παίζει ρόλο αν είναι 12, 20 ή 30 ml, για την τελική γεύση και ένταση. Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:13 μμ από stavros33 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
w95chris Δημοσ. Δευτέρα στις 01:57 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 01:57 μμ 35 minutes ago, stavros33 said: Εχω την εντύπωση, δεν είμαι σίγουρος, ότι τα αρώματα στα snv είναι αραιωμένα σε PG, για να γίνει μια πρώτη ομογενοποίηση και να χρειάζεται λιγότερο χρόνο ωρίμανσης το υγρό. Δηλαδή δεν παίζει ρόλο αν είναι 12, 20 ή 30 ml, για την τελική γεύση και ένταση. Σωστά. Από αυτό που βλέπεις (πχ 12ml) δεν είναι όλο άρωμα. Είναι περίπου το μισό άρωμα και το άλλο μισό PG. Εξάλλου όλες οι εταιρίες πρώτα αφήνουν 1-2 μέρες να ομογενοποιηθούν τα αρώματα μεταξύ τους και με την PG πριν το κυκλοφορήσουν. Όπως σωστά είπες και το τελευταίο. Υπάρχουν SnV με 12ml μέσα που είναι πολύ πιο έντονα από SnV με 20-30+ ml μέσα. Πολλές εταιρίες δεν "πειράζουν" τα υγρά τους. Πχ βλέπεις εταιρίες που για 60ml σου έχει 20ml άρωμα και για 120ml σου έχει 24ml. Ενώ άλλες (όπως η πιο γνωστή η Dinner Lady) βάζουν το διπλάσιο. (Πχ 20ml -> 60ml, 40ml -> 120ml). Γενικά δε μπορούν να συγκριθούν τα αρώματα (εννοώ τα έτοιμα. Πχ βλέπεις συμπικνωμένο άρωμα lemon tart) με τα SnV. Ένα SnV που είναι πχ το γνωστό τάρτα λεμόνι μπορεί να έχει 15 διαφορετικά αρώματα μέσα, ενώ αν το πάρεις έτοιμο το αντίστοιχο σε άρωμα είναι απλά η συνταγή έτοιμη για ιδιοκατασκευή (μόνο άρωμα δηλαδή. Ούτε PG, ούτε ενισχυτικά κλπ). Γενικά τα SnV είναι σαν να κάποιος να κάνει πειράματα για εσένα μέχρι να βρει το τελικό αποτέλεσμα που καλύπτει (την εταιρία που το βγάζει ή τον/τα άτομα που τα φτιάχνουν) αντί να ψάχνεσαι εσύ με τα αρώματα όπως κάναμε παλιά μια εποχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. Δευτέρα στις 03:46 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 03:46 μμ (επεξεργασμένο) Λογικά, για να βγεί η ίδια ένταση και να παραμείνει ίδιο το υγρό, δηλαδή με τον ίδιο αριθμό αρωμάτων, θα πρέπει το ποσοστό αρωμάτων να είναι το ίδιο. Πχ αν στα 20 ml που είναι το περιεχόμενο του μπουκαλιού τα 10 ml είναι τα αρώματα, τότε τα υπόλοιπα 10 ml είναι PG. Αν όμως το περιεχόμενο είναι 12 ml, αυτό σημαίνει ότι έχουμε 10 ml αρώματα και 2 ml PG.Μου φαίνεται δύσκολο να έχουν μειώσει το συνολικό ποσοστό αρώματος, αυτό θα ήταν εφικτό μόνο αν στην επεξεργασία είχαν παραπάνω ένταση. Πάντα στην αραίωση, υπολογίζουμε όλο το περιεχόμενο του μπουκαλιού ως PG. Η αραίωση 20/60 η 40/120, είναι με ποσοστό αρώματος 33.3%. (20:0.6) Η ποσότητα PG/VG που θα προσθέσουμε, εξαρτάται από: 1) Συνολικό ποσοστό αρώματος (Οσο μεγαλύτερο, τόσο μικρότερη ποσότητα PG θα προσθέσουμε) 2)α.)Αναλογία νικοτίνης σε PG/VG, πχ 50/50 η 10/90. β)Ένταση νικοτίνης σε mg οι οποίες είναι standar 20mg/ml σε περιεχόμενο μπουκαλιού 10 ml. 3) Αναλογία τελικού υγρού σε PG/VG, πχ 40/60 η 45/55 Σχετικά με το DIY, έχει τα πλεονεκτήματα ότι: 1) Γνωρίζεις το κάθε άρωμα της εταιρείας, )τουλάχιστον της TPA) τι ουσίες περιέχει, είναι κάποιες ουσίες που καλό είναι να αποφεύγονται (Πχ το Διακυτέλιο) αν και συνήθως αυτές οι ουσίες είναι σε πολύ μικρό ποσοστό.Υπάρχουν της TPA κάποια συγκεκριμένα αρώματα σε DX version, που είναι πιο καθαρά. 2)Μικρότερο κόστος, υπάρχουν σε rebottled. 3)Μπορείς να προσαρμόσεις την κάθε συνταγή με το κάθε άρωμα σε όποιο ποσοστό θες, μειώνεις, αυξάνεις, το αφαιρείς η το αντικαθιστάς με άλλο.Μπορείς να φτιάξεις κάτι απλό με 3 αρώματα, η κάτι πιο σύνθετο με 8-10. 4)Φτιάχνεις ότι ποσότητες θες με πολύ μικρότερο κόστος. Μειονεκτήματα: 1)Με το πέρασμα του χρόνου, τα αρώματα υποτίθεται ότι χάνουν την ένταση τους, ίσως και το τελικό αποτέλεσμα που μπορούν να δώσουν, η ημερομηνία λήξης είναι τυπική βάζει νόμου.Οπως και οι συσκευασίες PG και VG που αναγράφουν ημερομηνία λήξης, αλλά ουσιαστικά δεν λήγουν και μέχρι αυτή την ημερομηνία, έχουν ήδη καταναλωθεί. 2)Είναι αδύνατον να κλωνοποιήσεις κάποιο συγκεκριμένο υγρό του εμπορίου και να είναι το ίδιο, ακόμα και αν το φτιάξεις με τα ίδια αρώματα της εταιρείας, διότι το snv, περιέχει και άλλες ουσίες, πχ σταθεροποιητές κλπ, τα οποία φυσικά δεν αναγράφονται. 3) Χρειάζεται ψάξιμο για να βρείς συνταγές που θα σου αρέσουν και να καταλήξεις πως θα τις αλλάξεις.Λίγο μεγαλύτερο ποσοστό 1 αρώματος η κάποιο άρωμα που δεν ταιριάζει σε 1 συνταγή, μπορεί να την χαλάσει όλη.Ακόμα και στην διάρκεια της ωρίμανσης, το γευστικό αποτέλεσμα αλλάζει, τα αρώματα αλλεπιδρούν μεταξύ τους, κάποια χάνουν την έντασή τους, άλλα μένουν σταθερά, άλλα υπερτερούν.Αλλιώς είναι το υγρό στις 15 ημέρες πλήρης ωρίμανσης, αλλιώς στις 30 κλπ.Είναι αρώματα καπνικά που χρειάζονται ακόμα και 1 μήνα ωρίμανσης. 4)Θα σου λείπουν πάντα αρώματα, ξεκίνησα με 4-5 αρώματα και κατέληξα με 50, γιατί έφτιαχνα διαφορετικές συνταγές, έχω κάνει πόσα χμ για να αγοράζω αρώματα.Βασικά ξεκίνησα τον Οκτώβριο του 2021 και συνολικά έχω δώσει λιγότερα χρήματα απο όσα θα έδινα σε snv. Εγώ μετά κάποιες απο πειραματικές συνταγές δικές μου και άλλες απο το e-liquid recipes, έχω καταλήξει σε κάποιες συγκεκριμένες και τις φτιάχνω με rotation για να μην βαριέμαι. Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:48 μμ από AntiCambeR 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
w95chris Δημοσ. Δευτέρα στις 04:22 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 04:22 μμ Δεν είναι απαραίτητο να είναι 50-50 σε άρωμα-προπυλενογλυκόλη. Δεν ξέρω ακριβώς αναλογίες. Η κάθε εταιρία βγάζει το δικό τη. Όλες οι εταιρίες αυτό κάνουν. Καμία δεν βάζει (τουλάχιστον από όσο ξέρω) στα SnV της σκέτα αρώματα χωρίς PG. Επίσης δεν έχουμε την παραμικρή ιδεά τι βάζουν στα υγρά τους οι εταιρίες. Και μιλάμε για μεγάλες εταιρίες όχι το τοπικό μαγαζί με ηλεκτρονικό τσιγάρο της γειτονιάς. Αυτό το ξέρει μόνο η εκάστοτε εταιρία και το χημείο του κράτους (τουλάχιστον την πρώτη φορά που το βγάζουν. Μετά αν αλλάξουν αρώματα καληνύχτα) Το DIY έχει πολλά πλεονεκτήματα αν ξέρεις ήδη τι κάνεις. Αν το έχεις με τις συνταγές και ξέρεις ποια αρώματα θα επιλέξεις. Γιατί στην αγορά υπάρχουν εκατοντάδες υγρά. Πάρε το μπισκότο πχ. Η κάθε εταιρία έχει και το δικό της. Και καμία απολύτως σχέση δεν έχουν το ένα με το άλλο πέρα από το όνομα. Αν θες κάτι απλό με τα χίλια συμφέρει. Πχ αν θες ένα απλό μπισκότο. Αν θες κάτι πιο περίπλοκο τότε χάνεσαι. Και δεν είναι το θέμα να βρεις μια συνταγή. Το θέμα είναι σαν σου αρέσει. Γιατί ο καθένας έχει διαφορετικό γούστο. Μόνο η TPA (μιας και έδωσες παράδειγμα. Αν και υπάρχει και η Capella με τα V2 της) ξέρω γράφει τι συστατικά βάζει αλλά και πάλι μιλάμε για μια εταιρία με υγρά που από μόνη της δε λέει τίποτα. Μια εποχή έβαζες τα υγρά της και πετούσες από την γεύση. Τώρα όχι πλέον. Οι καιροί έχουν αλλάξει και τα υγρά έχουν γίνει πιο ποιοτικά. Όσο για τα rebottled της Capella,TPA κλπ, θα τα απέφευγα. Μόνο από πιστοποιημένους αντιπρόσωπους (από την ίδια την εταιρία) ή αλλιώς original. Εγώ με τα TPA αποκλειστικά και μόνο με τα Original έπαιζα. Μέχρι που εξαφανίστηκαν από την αγορά μιας και δεν υπάρχει ντόρος πλέον. Όταν σφίξουν τα πράγματα τότε πιστεύω θα έρθει για να μείνει. Γενικά το DIY είναι ένας κλάδος τεράστιος με άπειρες επιλογές και τροποποιήσεις σε συνταγές. Που μόνο αν είσαι άτομο που μένει σταθερό σε γεύση αξίζει. Αλλιώς μόνο για χόμπι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasim Δημοσ. Δευτέρα στις 08:10 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 08:10 μμ 3 hours ago, w95chris said: Δεν είναι απαραίτητο να είναι 50-50 σε άρωμα-προπυλενογλυκόλη. Δεν ξέρω ακριβώς αναλογίες. Η κάθε εταιρία βγάζει το δικό τη. Όλες οι εταιρίες αυτό κάνουν. Καμία δεν βάζει (τουλάχιστον από όσο ξέρω) στα SnV της σκέτα αρώματα χωρίς PG. Επίσης δεν έχουμε την παραμικρή ιδεά τι βάζουν στα υγρά τους οι εταιρίες. Και μιλάμε για μεγάλες εταιρίες όχι το τοπικό μαγαζί με ηλεκτρονικό τσιγάρο της γειτονιάς. Αυτό το ξέρει μόνο η εκάστοτε εταιρία και το χημείο του κράτους (τουλάχιστον την πρώτη φορά που το βγάζουν. Μετά αν αλλάξουν αρώματα καληνύχτα) Το DIY έχει πολλά πλεονεκτήματα αν ξέρεις ήδη τι κάνεις. Αν το έχεις με τις συνταγές και ξέρεις ποια αρώματα θα επιλέξεις. Γιατί στην αγορά υπάρχουν εκατοντάδες υγρά. Πάρε το μπισκότο πχ. Η κάθε εταιρία έχει και το δικό της. Και καμία απολύτως σχέση δεν έχουν το ένα με το άλλο πέρα από το όνομα. Αν θες κάτι απλό με τα χίλια συμφέρει. Πχ αν θες ένα απλό μπισκότο. Αν θες κάτι πιο περίπλοκο τότε χάνεσαι. Και δεν είναι το θέμα να βρεις μια συνταγή. Το θέμα είναι σαν σου αρέσει. Γιατί ο καθένας έχει διαφορετικό γούστο. Μόνο η TPA (μιας και έδωσες παράδειγμα. Αν και υπάρχει και η Capella με τα V2 της) ξέρω γράφει τι συστατικά βάζει αλλά και πάλι μιλάμε για μια εταιρία με υγρά που από μόνη της δε λέει τίποτα. Μια εποχή έβαζες τα υγρά της και πετούσες από την γεύση. Τώρα όχι πλέον. Οι καιροί έχουν αλλάξει και τα υγρά έχουν γίνει πιο ποιοτικά. Όσο για τα rebottled της Capella,TPA κλπ, θα τα απέφευγα. Μόνο από πιστοποιημένους αντιπρόσωπους (από την ίδια την εταιρία) ή αλλιώς original. Εγώ με τα TPA αποκλειστικά και μόνο με τα Original έπαιζα. Μέχρι που εξαφανίστηκαν από την αγορά μιας και δεν υπάρχει ντόρος πλέον. Όταν σφίξουν τα πράγματα τότε πιστεύω θα έρθει για να μείνει. Γενικά το DIY είναι ένας κλάδος τεράστιος με άπειρες επιλογές και τροποποιήσεις σε συνταγές. Που μόνο αν είσαι άτομο που μένει σταθερό σε γεύση αξίζει. Αλλιώς μόνο για χόμπι Με λίγα λόγια εδώ τι μας λες; Ότι πως μπορούμε να εμπιστευτούμε ποιο υγρό θα είναι το λιγότερο επιβλαβές έστω και αν χάνει σε γεύση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
w95chris Δημοσ. Δευτέρα στις 09:49 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 09:49 μμ 1 hour ago, vasim said: Με λίγα λόγια εδώ τι μας λες; Ότι πως μπορούμε να εμπιστευτούμε ποιο υγρό θα είναι το λιγότερο επιβλαβές έστω και αν χάνει σε γεύση; Μπορείς να δεις το τι συστατικά έχει το κάθε υγρό αν: (Εφόσον παίρνεις SnV) Ζητήσεις από την εταιρία τα συστατικά που βάζει. Το αν στο δώσει ή όχι δε ξέρω. Και μετά βέβαια πρέπει να γνωρίζεις τι είναι το κάθε τι. (Εφόσον είσαι στο DIY) Ψάξεις αναλυτικά τι περιέχει το κάθε άρωμα. Πχ τα Capella V2 είναι χωρίς Βουτυρικό οξύ. Επειδή είχε βγει μια ανησυχία παλιά ότι είναι επιβλαβές (εκεί δεν είμαι σίγουρος, δε το έχω ψάξει αναλυτικά οπότε για να το λένε) και έτσι βγήκαν οι νέες εκδοχές υγρών χωρίς αυτό το επιβλαβές. Από εκεί και έπειτα στα SnV για να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα (φαντάζομαι και στην Ε.Ε. γενικά) πρέπει πρώτα να το δεχτεί το χημείο του κράτους. Εκεί στέλνουν αναλυτικά τα συστατικά και εφόσον εγκρίνει το χημείο, κυκλοφορούν κανονικά. Άρα υπάρχει μια λίστα με συστατικά τα οποία είναι επιτρεπτά και μη. Από εκεί και έπειτα θα δεις ότι μερικές εταιρίες βάζουν και περαιτέρω προειδοποιητικά στα συστατικά. Πχ αν δεις μερικά που λένε: Περιέχει τάδε και μπορεί να προκαλέσει αλεργική αντίδραση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasim Δημοσ. Δευτέρα στις 10:25 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 10:25 μμ 34 minutes ago, w95chris said: Μπορείς να δεις το τι συστατικά έχει το κάθε υγρό αν: (Εφόσον παίρνεις SnV) Ζητήσεις από την εταιρία τα συστατικά που βάζει. Το αν στο δώσει ή όχι δε ξέρω. Και μετά βέβαια πρέπει να γνωρίζεις τι είναι το κάθε τι. (Εφόσον είσαι στο DIY) Ψάξεις αναλυτικά τι περιέχει το κάθε άρωμα. Πχ τα Capella V2 είναι χωρίς Βουτυρικό οξύ. Επειδή είχε βγει μια ανησυχία παλιά ότι είναι επιβλαβές (εκεί δεν είμαι σίγουρος, δε το έχω ψάξει αναλυτικά οπότε για να το λένε) και έτσι βγήκαν οι νέες εκδοχές υγρών χωρίς αυτό το επιβλαβές. Από εκεί και έπειτα στα SnV για να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα (φαντάζομαι και στην Ε.Ε. γενικά) πρέπει πρώτα να το δεχτεί το χημείο του κράτους. Εκεί στέλνουν αναλυτικά τα συστατικά και εφόσον εγκρίνει το χημείο, κυκλοφορούν κανονικά. Άρα υπάρχει μια λίστα με συστατικά τα οποία είναι επιτρεπτά και μη. Από εκεί και έπειτα θα δεις ότι μερικές εταιρίες βάζουν και περαιτέρω προειδοποιητικά στα συστατικά. Πχ αν δεις μερικά που λένε: Περιέχει τάδε και μπορεί να προκαλέσει αλεργική αντίδραση. Οι μοναδικές μάρκες που ψωνίζω είναι Omerta + Bombo (μόνο τη σειρά Reserve) Άντε στο τσακίρ κέφι και καμία ούρσουλα Tasty clouds. Μόνο SnV για άλλα δεν έχω ασχοληθεί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
w95chris Δημοσ. Δευτέρα στις 10:31 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 10:31 μμ 2 minutes ago, vasim said: Οι μοναδικές μάρκες που ψωνίζω είναι Omerta + Bombo (μόνο τη σειρά Reserve) Άντε στο τσακίρ κέφι και καμία ούρσουλα Tasty clouds. Μόνο SnV για άλλα δεν έχω ασχοληθεί... Εφόσον σε ενδιαφέρει, καιρός να ψαχτείς περισσότερο. Η κάθε εταιρία είναι διαφορετική. Δεν νομίζω να σου πει κανείς με σιγουριά ότι πχ η τάδε είναι σκέτος καρκίνος ενώ η Ψ χρησιμοποιεί καλύτερα συστατικά. Εκτός αν έχει εσωτερική πληροφορία. Βέβαια κάποιες εταιρίες χρησιμοποιούν περισσότερα γλυκαντικά/συντηριτικά σχετικά με άλλες (για πολλούς λόγους) με αποτέλεσμα το λεγόμενο βρώμισμα στην αντίσταση. Αυτό (υποθέτω, χωρίς να είμαι 100%. Ούτε ειδικός είμαι) ότι έχει και το ανάλογο αποτέλεσμα στον οργανισμό. Και μη πιστεύεις τα δήθεν πιστοποιημένα κλπ. Αυτά είναι σαν τα βραβεία Customer Service. Τα μοιράζουν σαν καραμελίτσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasim Δημοσ. Δευτέρα στις 10:35 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 10:35 μμ (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, w95chris said: Εφόσον σε ενδιαφέρει, καιρός να ψαχτείς περισσότερο. Η κάθε εταιρία είναι διαφορετική. Δεν νομίζω να σου πει κανείς με σιγουριά ότι πχ η τάδε είναι σκέτος καρκίνος ενώ η Ψ χρησιμοποιεί καλύτερα συστατικά. Εκτός αν έχει εσωτερική πληροφορία. Βέβαια κάποιες εταιρίες χρησιμοποιούν περισσότερα γλυκαντικά/συντηριτικά σχετικά με άλλες (για πολλούς λόγους) με αποτέλεσμα το λεγόμενο βρώμισμα στην αντίσταση. Αυτό (υποθέτω, χωρίς να είμαι 100%. Ούτε ειδικός είμαι) ότι έχει και το ανάλογο αποτέλεσμα στον οργανισμό. Και μη πιστεύεις τα δήθεν πιστοποιημένα κλπ. Αυτά είναι σαν τα βραβεία Customer Service. Τα μοιράζουν σαν καραμελίτσες. Κοίτα τώρα να δεις. Υπάρχουν και ελληνικές εταιρείες όπως η Alterego και η nobacco που διατυμπανίζουν τις πιστοποιήσεις απο εθνικούς φορείς και μάλιστα με σειριακούς αριθμούς για κάθε παρτίδα οπότε λίγο περίεργο θα ήταν να τα παίρνουν για μαρκετιγνκ.. σα το μπουσσια ας πούμε. λες αυτοί να κάνουν κάτι καλύτερο από τους premium άλλους; Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:36 μμ από vasim Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
w95chris Δημοσ. Δευτέρα στις 10:39 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 10:39 μμ (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, vasim said: Κοίτα τώρα να δεις. Υπάρχουν και ελληνικές εταιρείες όπως η Alterego και η nobacco που διατυμπανίζουν τις πιστοποιήσεις και μάλιστα με σειριακούς αριθμούς για κάθε παρτίδα. λες αυτοί να κάνουν κάτι καλύτερο από τους premium άλλους; Γιατί νομίζεις ότι οι εταιρίες αυτές απευθύνονται κατά 90% σε αρχάριους; Επειδή σαν αρχάριος βλέπεις το όνομα, σου πετάνε και ένα "Έχουν πιστοποίηση εμάς τα υγρά" και σε τσίμπησαν. Ή εταιρίες που λένε "100% ελληνικά υγρά". Εκεί να δεις γέλια. Που τα υγρά τα αγοράζουν απο εξωτερικό και απλά τα εμφιαλώνουν εδώ. Όλα τα υγρά περνάνε από ελέγχους. Δε γίνεται εγώ αύριο να φτιάξω ένα υγρό και να το κυκλοφορήσω στην αγορά έτσι χύμα. Και μιλάμε για τα υγρά. Τα εργαστήρια τους αν έχουν πιστοποίηση τότε μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:40 μμ από w95chris 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα