Προς το περιεχόμενο

Anti-Fitness Thread [Part II]


billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Είχε θέμα η φωτογραφία που έβαλα πριν για αυτό έβαλα τη συγκεκριμένη στα γρήγορα. Πάντως η napoletana δεν είναι μονο thin crust, δες και το link που εβαλα πιο πανω. Στη μέση είναι λιγο πιο λεπτή αλλά στις άκρες είναι πιο χοντρή. Ενώ η ρομανα είναι όλη thin crust.

Αλλη φωτο απο ναπολιτανικη:

napolitana.jpg

Φίλε μου, και στο λέω 100% καλοπροαίρετα και με σεβασμό, μην εμπιστεύεσαι το κάθε site και τα λάθη που πιθανόν κάνουν.
Θα σε πείσει μία long-term επίσκεψη στην Ιταλία και στα χωριά της Νάπολης. Και όχι στα μέρη της Ιταλίας (ακόμη και στη Νάπολη) που σερβίρουν (και) τουρίστες.
(καλοπροαίρετη  συμβουλή το παραπάνω, και δεν στην δίνω ως απλός τουρίστας που κάπως-κάπου-κάποτε έφαγε εκεί)

ΥΓ: Όσο για την pizza romana (που έβαλες φωτογραφία πριν) δεν είναι απαραίτητα thin crust, αν και συνηθίζεται γιατί συνήθως είναι αρχικά μικρότερη pizza και "ανοίγεται" στο μέγεθος της 14ιντσης. Η -ουσιώδης- διαφορά με την napoletana είναι ότι α) η ζύμη της έχει και ελαιόλαδο και β) ορισμένοι την ψήνουν σε μεταλλικό δίχτυ.
 

Επεξ/σία από l337
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γενικα εμεις που μάθαμε απο μικρά , χρόνια τώρα , με αλλου είδους πίτσα δεν μας αρεσει η αυθεντικη ιταλικια  .
Αρκετοι μηνες , τα τελευταια 33 χρονια , περασμενοι στην ιταλια ( τεργεστη , λιβορνο , ρωμη , φλωρεντια , μπαρι , γενοβα , μπαρι , λα σπεντζια κλπ ) και ποτε δεν την συνήθισα .
Ειδικα τις πρώτες φορες πιτσα μονο στο "σπιτσικο" ( αλυσιδα φαστ φοοδ )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ είχα δοκιμάσει στην Πομπηία ,πιτσα μόνο με ντομάτα ,αρκετά λεπτή ζύμη και ελάχιστο τυρί.Πεντανοστιμη.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

47 λεπτά πριν, l337 είπε

Φίλε μου, και στο λέω 100% καλοπροαίρετα και με σεβασμό, μην εμπιστεύεσαι το κάθε site και τα λάθη που πιθανόν κάνουν.
Θα σε πείσει μία long-term επίσκεψη στην Ιταλία και στα χωριά της Νάπολης. Και όχι στα μέρη της Ιταλίας (ακόμη και στη Νάπολη) που σερβίρουν (και) τουρίστες.
(καλοπροαίρετη  συμβουλή το παραπάνω, και δεν στην δίνω ως απλός τουρίστας που κάπως-κάπου-κάποτε έφαγε εκεί)

ΥΓ: Όσο για την pizza romana (που έβαλες φωτογραφία πριν) δεν είναι απαραίτητα thin crust, αν και συνηθίζεται γιατί συνήθως είναι αρχικά μικρότερη pizza και "ανοίγεται" στο μέγεθος της 14ιντσης. Η -ουσιώδης- διαφορά με την napoletana είναι ότι α) η ζύμη της έχει και ελαιόλαδο και β) ορισμένοι την ψήνουν σε μεταλλικό δίχτυ.
 

Έχω φάει στην Ιταλία pizza και συγκεκριμένα στη Φλωρεντία, Ρώμη, Μιλάνο και μόνο στη Ρώμη ήταν πολύ λεπτή. Στη Ρώμη βέβαια ήταν και τουριστοπαγίδα το μαγαζί. Σε Μιλάνο και Φλωρεντία ήταν σε μέρη που συχνάζουν συνήθως ντόπιοι και η pizza τους ήταν όπως η napoletana.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Έχω φάει στην Ιταλία pizza και συγκεκριμένα στη Φλωρεντία, Ρώμη, Μιλάνο και μόνο στη Ρώμη ήταν πολύ λεπτή. Στη Ρώμη βέβαια ήταν και τουριστοπαγίδα το μαγαζί. Σε Μιλάνο και Φλωρεντία ήταν σε μέρη που συχνάζουν συνήθως ντόπιοι και η pizza τους ήταν όπως η napoletana.

Δεν θα διαφωνήσω αλλά στη Νάπολη αν πας να φας pizza θα δεις μόνο thin crust και -ως επί το πλείστον- marinara και napoletana. Το ξανατονίζω βέβαια, εννοώ σε μαγαζί που δεν έχει να κάνει με τουρίστες αλλά με locals.
(σε μαγαζιά για τουρίστες έχω δει διάφορες καφρίλες στο βωμό του κέρδους).

Επεξ/σία από l337
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
1 hour ago, villasg said:

Γενικα εμεις που μάθαμε απο μικρά , χρόνια τώρα , με αλλου είδους πίτσα δεν μας αρεσει η αυθεντικη ιταλικια  .

Καλά εδώ υπάρχει κόσμος που τρώει από Pizza Fan... 😛

  • Like 3
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Καλά εδώ υπάρχει κόσμος που τρώει από Pizza Fan... 😛

Οταν δεν υπάρχει χρήμα από κει τρως. 

Το έχουν παραχεσει και οι άλλοι που ζητάνε 15€ για μια πίτσα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, adi32 είπε

Οταν δεν υπάρχει χρήμα από κει τρως. 

Το έχουν παραχεσει και οι άλλοι που ζητάνε 15€ για μια πίτσα 

Αν και δεν είμαι fan της pizza από delivery, η dominos έχει συγκεκριμένες προσφορές είτε κάθε μέρα είτε ανα συγκεκριμένες ημέρες όπου βγαίνει φθηνότερα από την pizza fan και είναι και καλύτερη από την σαπίλα της pizza fan.

Επεξ/σία από l337
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φθηνότερα δε νομίζω αλλά έχει κάποιες μέρες προσφορά και έχει και μια προσφορά αν πας και την πάρεις από κει σου δίνει τη δεύτερη με πολύ χαμηλή τιμή. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα πχ έχει 8.95 όλες τις πίτσες ανεξαρτήτως μεγέθους...

Από κει και πέρα, αν είναι θέμα οικονομικού, μειώνεις την συχνότητα και παίρνεις συγκεκριμένες μέρες.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, ThReSh είπε

Καλά εδώ υπάρχει κόσμος που τρώει από Pizza Fan... 😛

Ε οχι και πιτσα η Fan .......

34 λεπτά πριν, adi32 είπε

Οταν δεν υπάρχει χρήμα από κει τρως. 

Παπας στα πατησια καλαρη αψογη με 6€ deliverh 5€ take away

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά αν και όταν πάρω , επιλέγω dominos γιατί για τα λεφτά της είναι σχετικά αξιοπρεπής και δεν με ενοχλεί το στομάχι την επόμενη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προβατίνα και εμείς στη σούβλα, αλλά βάλαμε και ένα μπουτάκι αρνί γι' αυτούς που δεν τη συμπαθούν.
Το δεύτερο κομμάτι από δεξιά, είναι μόνο παϊδάκια προβατίνα, όλο το καρέ.
Περιττό να πω πως ήταν ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ έχω φάει μέχρι τώρα.
Γιατί ; Η πέτσα ξεροψήθηκε αλλά κράτησε μέσα τα υγρά της (παρόλο που εμφανισιακά λέγαμε πως θα φάμε σχοινί) και ήταν απλά κάτι τέλειο.
Μάθημα για την επόμενη, ΜΟΝΟ παϊδάκια όλο το καρέ ως έχει.Τίποτα άλλο.
IMAG3020.jpg

Στα ενδιάμεσα, μπήκε και μια ομελέτα για το μάγειρα που είχε ξυπνήσει από πολύ νωρίς και πεινούσε.
IMAG3018.jpg

13 ώρες πριν, l337 είπε

Φίλε μου, και στο λέω 100% καλοπροαίρετα και με σεβασμό, μην εμπιστεύεσαι το κάθε site και τα λάθη που πιθανόν κάνουν.
Θα σε πείσει μία long-term επίσκεψη στην Ιταλία και στα χωριά της Νάπολης. Και όχι στα μέρη της Ιταλίας (ακόμη και στη Νάπολη) που σερβίρουν (και) τουρίστες.
(καλοπροαίρετη  συμβουλή το παραπάνω, και δεν στην δίνω ως απλός τουρίστας που κάπως-κάπου-κάποτε έφαγε εκεί)

ΥΓ: Όσο για την pizza romana (που έβαλες φωτογραφία πριν) δεν είναι απαραίτητα thin crust, αν και συνηθίζεται γιατί συνήθως είναι αρχικά μικρότερη pizza και "ανοίγεται" στο μέγεθος της 14ιντσης. Η -ουσιώδης- διαφορά με την napoletana είναι ότι α) η ζύμη της έχει και ελαιόλαδο και β) ορισμένοι την ψήνουν σε μεταλλικό δίχτυ.
 

Δες λίγο και βίντεο από τον Vito Iacopelli. Εγώ από όσο καταλαβαίνω ο thomasG4 έχει δίκιο. Μπορεί να καταλαβαίνω και λάθος.
https://www.youtube.com/channel/UCopxVPFM021dpp8L6euX-qA

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...