l337 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Επίσης το ρύζι "απογειώνεται" με τζίντζερ, soy sauce, μέλι και λεμόνι (όσον αφορά τα καρυκεύματα). 3 1
*nenya* Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) ^ Γλυκοξινη ηταν η σαλτσουλα, οντως δενει απολυτα με το μπασματι. (Και πριν μαγειρεψω το κοτοπουλο μες στην σαλτσα πρωτα το ειχα σβησει με λεμονι.) Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2018 από *nenya* 1 1
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 7 ώρες πριν, l337 είπε Επίσης το ρύζι "απογειώνεται" με τζίντζερ, soy sauce, μέλι και λεμόνι (όσον αφορά τα καρυκεύματα). Explain please, σε συνταγιστικο υφος περικαλω 1
palasd Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 εχθές είχαμε χάμπουργκερ από τα χεράκια της γυναίκας 8 1
l337 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, stormrain είπε Explain please, σε συνταγιστικο υφος περικαλω Spoiler Συνήθως το συνδυάζω με λίγο στήθος κοτόπουλο και 2-3 λαχανικά οπότε θα στο γράψω όπως το κάνω συνήθως. Πρώτα παίρνει μια βράση το κοτόπουλο. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Δεν ανακατεύουμε συχνά και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί σχεδόν. Δύο λεπτά πριν (να έχει ψηθεί σχεδόν) του βάζουμε sesame oil. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή. Ύστερα ρίχνουμε τις πιπεριές χρωματιστές (προσωπικά προτιμώ φλωρίνης αλλά είναι και στα γούστα του καθενός). Αν θέλεις ρίχνεις και μελιτζάνα (λεπτοκομμένη). Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε τα φρέσκα μανιτάρια (μεγάλα κομμάτια και σχετικά χοντροκομμένα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ανεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο για λίγο ώστε να εξατμιστεί η υγρασία των μανιταριών. Ξανά η φωτιά στο χαμηλό. Προσθέτουμε τζίντζερ αφού το έχουμε τρίψει στον τρίφτη (μικρές φλούδες). Ύστερα προσθέτουμε τη soy sauce μαζί με το μέλι και το αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να "δέσουν" μεταξύ τους με τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Φτιάχνεις ρύζι (long grain ή basmati) και το σερβίρεις. Σημ: Πρώτα φτίαχνω -σχεδόν- το κοτόπουλο και μετά προσθέτω και φτιάχνω τα υπόλοιπα ώστε τα λαχανικά να μείνουν "ζωντανά" και "δέσουν" καλύτερα στο κοτόπουλο. Επίσης δεν ανέφερα αλάτι ή/και πιπέρι, αυτά τα προσθέτει ο καθένας μόνος του ανάλογα πως προτιμά το φαγητό. Εάν θέλεις να φτιάξεις μόνο ρύζι χωρίς κοτόπουλα κλπ ακολουθείς πάνω κάτω την ίδια διαδικασία αλλά φτιάχνεις το ρύζι με τα καρυκεύματα και τα λαχανικα (αν βάλεις) στο τηγάνι σαν ριζότο. Ιδιαίτερη προσοχή (εφοσον θα μπει στο τηγάνι) το τι ρύζι θα χρησιμοποιήσεις. Μη βάλεις basmati πχ. Οι περισσότεροι σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν short-grain ρύζι (τύπου arborio) για ριζότο. Προσωπικά εξαρτάται, μπορεί να το κάνω με short-grain (συγκεκριμένα arborio που του δίνει κρεμώδη υφή), μπορεί όμως να το κάνω και με long-grain (προτιμώ το bali). Με long-grain θέλει μεγαλύτερη προσοχή όμως ώστε να έχει την σωστή υγρασία για να αναδείξει την γεύση της σάλτσας και των λαχανικών. Λάθος με το long-grain ρύζι θα έχει σαν αποτέλεσμα να "στεγνώσει" το ρύζι με κίνδυνο μεγάλη απώλεια γέυσης. Οπότε θέλει προσοχή. Συνήθως χρησιμοποιώ arborio αλλά αν βάλω μέσα και μελιτζάνα πχ ή περισσότερα λαχανικά τότε μπορεί να χρησιμοποιήσω και long-grain. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2018 από l337 1 1
Moderators stormrain Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, l337 είπε Απόκρυψη περιεχομένων Συνήθως το συνδυάζω με λίγο στήθος κοτόπουλο και 2-3 λαχανικά οπότε θα στο γράψω όπως το κάνω συνήθως. Πρώτα παίρνει μια βράση το κοτόπουλο. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Δεν ανακατεύουμε συχνά και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί σχεδόν. Δύο λεπτά πριν (να έχει ψηθεί σχεδόν) του βάζουμε sesame oil. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή. Ύστερα ρίχνουμε τις πιπεριές χρωματιστές (προσωπικά προτιμώ φλωρίνης αλλά είναι και στα γούστα του καθενός). Αν θέλεις ρίχνεις και μελιτζάνα (λεπτοκομμένη). Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε τα φρέσκα μανιτάρια (μεγάλα κομμάτια και σχετικά χοντροκομμένα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ανεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο για λίγο ώστε να εξατμιστεί η υγρασία των μανιταριών. Ξανά η φωτιά στο χαμηλό. Προσθέτουμε τζίντζερ αφού το έχουμε τρίψει στον τρίφτη (μικρές φλούδες). Ύστερα προσθέτουμε τη soy sauce μαζί με το μέλι και το αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να "δέσουν" μεταξύ τους με τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Φτιάχνεις ρύζι (long grain ή basmati) και το σερβίρεις. Σημ: Πρώτα φτίαχνω -σχεδόν- το κοτόπουλο και μετά προσθέτω και φτιάχνω τα υπόλοιπα ώστε τα λαχανικά να μείνουν "ζωντανά" και "δέσουν" καλύτερα στο κοτόπουλο. Επίσης δεν ανέφερα αλάτι ή/και πιπέρι, αυτά τα προσθέτει ο καθένας μόνος του ανάλογα πως προτιμά το φαγητό. Εάν θέλεις να φτιάξεις μόνο ρύζι χωρίς κοτόπουλα κλπ ακολουθείς πάνω κάτω την ίδια διαδικασία αλλά φτιάχνεις το ρύζι με τα καρυκεύματα και τα λαχανικα (αν βάλεις) στο τηγάνι σαν ριζότο. Ιδιαίτερη προσοχή (εφοσον θα μπει στο τηγάνι) το τι ρύζι θα χρησιμοποιήσεις. Μη βάλεις basmati πχ. Οι περισσότεροι σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν short-grain ρύζι (τύπου arborio) για ριζότο. Προσωπικά εξαρτάται, μπορεί να το κάνω με short-grain (συγκεκριμένα arborio που του δίνει κρεμώδη υφή), μπορεί όμως να το κάνω και με long-grain (προτιμώ το bali). Με long-grain θέλει μεγαλύτερη προσοχή όμως ώστε να έχει την σωστή υγρασία για να αναδείξει την γεύση της σάλτσας και των λαχανικών. Λάθος με το long-grain ρύζι θα έχει σαν αποτέλεσμα να "στεγνώσει" το ρύζι με κίνδυνο μεγάλη απώλεια γέυσης. Οπότε θέλει προσοχή. Συνήθως χρησιμοποιώ arborio αλλά αν βάλω μέσα και μελιτζάνα πχ ή περισσότερα λαχανικά τότε μπορεί να χρησιμοποιήσω και long-grain. +gratitude!
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Ξεκίνησα χαλαρά με καφεδάκι ε καί μετά πήρα καί ένα γλυκάκι 😛 Αργότερα ξεκινήσαμε τις μπύρες καί κλείσαμε με ένα πιτογυρο Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2018 από Exodia The Forbidden One 11
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Πανκεικς απο το προηγουμενο σκ.Το πρωτο το καταφερα μονος.Ευκολη υποθεση.Εξαρετικο vfm στα 5,5 e.Το ενα με τις φράουλες αρκετα μέτριο για το μαγαζί που επισκεφθήκαμε. Συνέχεια αυτο το πσκ.Χρειαστηκε να μην φάω ιχνος λίπους να κάνω προπονήσεις 7/7 αλλα και πάλι ,η αμαρτία έγινε! Εξαιρετικό παγωτό με εκπτωση στα 7e περιπου παστα φλώρα γεύση. Και δυο κομματια πορτοκαλοπιτα. Τυροπιτα απο συνοικιακό φούρνο. Ραβιολια με κιμα και τυρι κεφαλοτυρι homemade by me. Βραδυ σαββατου πολυ καλο κοκτειλ με μπυρα με πλουσιο σνακ. Διπλο μπεργκερ που επρεπε ,επρεπε να βαλω και τριτο μπιφτεκι αλλα ειχε αυγο που δε με ενθουσιασε - γουστα ειναι αυτα. Καπακι παγωτο χωνακι με δυο μπαλες διπλα απο το μπεργκεραδικο στο χαλανδρι αλλα φωτο δεν παιζει χαχα Πολυ καλη τυροπιτα χειροποιητη παρακαλω και φυσικα το μιλφειγ μας τα κουλουρια ειναι γλυκανθη αυτα που αρεσουν στον @papoys1 απο το lidl.Ετυχε τα ειδα , λεω κατσε να δω τι παιζει ,μη φαω σκετο παγωτο ,αμαρτια απο το θεο😂 Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
mclein Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) οταν μενεις αττικη το ΣΚ απο μ@λακια, αυτα τρως... υποσχομαι το αλλο πσκδ, να ειμαι εκτος Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από mclein 17 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 9 ώρες πριν, mclein είπε οταν μενεις αττικη το ΣΚ απο μ@λακια, αυτα τρως... υποσχομαι το αλλο πσκδ, να ειμαι εκτος μια απο τα ιδια χαχα
adi32 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Τι ειναι? Spoiler Τοπικό φαγητό της Άνδρου Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2018 από adi32 8
stelios18120 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Ρε σεις ο άρχοντας του τοπικ που είναι; Πολλές μέρες έχει να ανεβάσει... Τι έγινε; 1
j0hnn1e Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 1 hour ago, adi32 said: Τι ειναι? Hide contents Τοπικό φαγητό της Άνδρου Κάτι σε ομελέτα κάνει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα