Προς το περιεχόμενο

Anti-Fitness Thread [Part II]


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης το ρύζι "απογειώνεται" με τζίντζερ, soy sauce, μέλι και λεμόνι (όσον αφορά τα καρυκεύματα).

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^

Γλυκοξινη ηταν η σαλτσουλα, οντως δενει απολυτα με το μπασματι. (Και πριν μαγειρεψω το κοτοπουλο μες στην σαλτσα πρωτα το ειχα σβησει με λεμονι.)

 

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
7 ώρες πριν, l337 είπε

Επίσης το ρύζι "απογειώνεται" με τζίντζερ, soy sauce, μέλι και λεμόνι (όσον αφορά τα καρυκεύματα).

Explain please, σε συνταγιστικο υφος περικαλω :)

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, stormrain είπε

Explain please, σε συνταγιστικο υφος περικαλω :)

Spoiler

Συνήθως το συνδυάζω με λίγο στήθος κοτόπουλο και 2-3 λαχανικά οπότε θα στο γράψω όπως το κάνω συνήθως. Πρώτα παίρνει μια βράση το κοτόπουλο. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Δεν ανακατεύουμε συχνά και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί σχεδόν. Δύο λεπτά πριν (να έχει ψηθεί σχεδόν) του βάζουμε sesame oil. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή. Ύστερα ρίχνουμε τις πιπεριές χρωματιστές (προσωπικά προτιμώ φλωρίνης αλλά είναι και στα γούστα του καθενός). Αν θέλεις ρίχνεις και μελιτζάνα (λεπτοκομμένη). Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε τα φρέσκα μανιτάρια (μεγάλα κομμάτια και σχετικά χοντροκομμένα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ανεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο για λίγο ώστε να εξατμιστεί η υγρασία των μανιταριών. Ξανά η φωτιά στο χαμηλό. Προσθέτουμε τζίντζερ αφού το έχουμε τρίψει στον τρίφτη (μικρές φλούδες). Ύστερα προσθέτουμε τη soy sauce μαζί με το μέλι και το αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να "δέσουν" μεταξύ τους με τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Φτιάχνεις ρύζι (long grain ή basmati) και το σερβίρεις.
Σημ: Πρώτα φτίαχνω -σχεδόν- το κοτόπουλο και μετά προσθέτω και φτιάχνω τα υπόλοιπα ώστε τα λαχανικά να μείνουν "ζωντανά" και "δέσουν" καλύτερα στο κοτόπουλο. Επίσης δεν ανέφερα αλάτι ή/και πιπέρι, αυτά τα προσθέτει ο καθένας μόνος του ανάλογα πως προτιμά το φαγητό.

Εάν θέλεις να φτιάξεις μόνο ρύζι χωρίς κοτόπουλα κλπ ακολουθείς πάνω κάτω την ίδια διαδικασία αλλά φτιάχνεις το ρύζι με τα καρυκεύματα και τα λαχανικα (αν βάλεις) στο τηγάνι σαν ριζότο. Ιδιαίτερη προσοχή (εφοσον θα μπει στο τηγάνι) το τι ρύζι θα χρησιμοποιήσεις. Μη βάλεις basmati πχ. Οι περισσότεροι σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν short-grain ρύζι (τύπου arborio) για ριζότο. Προσωπικά εξαρτάται, μπορεί να το κάνω με short-grain (συγκεκριμένα arborio που του δίνει κρεμώδη υφή), μπορεί όμως να το κάνω και με long-grain (προτιμώ το bali). Με long-grain θέλει μεγαλύτερη προσοχή όμως ώστε να έχει την σωστή υγρασία για να αναδείξει την γεύση της σάλτσας και των λαχανικών. Λάθος με το long-grain ρύζι θα έχει σαν αποτέλεσμα να "στεγνώσει" το ρύζι με κίνδυνο μεγάλη απώλεια γέυσης. Οπότε θέλει προσοχή. Συνήθως χρησιμοποιώ arborio αλλά αν βάλω μέσα και μελιτζάνα πχ  ή περισσότερα λαχανικά τότε μπορεί να χρησιμοποιήσω και long-grain.

 

Επεξ/σία από l337
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, l337 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Συνήθως το συνδυάζω με λίγο στήθος κοτόπουλο και 2-3 λαχανικά οπότε θα στο γράψω όπως το κάνω συνήθως. Πρώτα παίρνει μια βράση το κοτόπουλο. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Δεν ανακατεύουμε συχνά και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί σχεδόν. Δύο λεπτά πριν (να έχει ψηθεί σχεδόν) του βάζουμε sesame oil. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή. Ύστερα ρίχνουμε τις πιπεριές χρωματιστές (προσωπικά προτιμώ φλωρίνης αλλά είναι και στα γούστα του καθενός). Αν θέλεις ρίχνεις και μελιτζάνα (λεπτοκομμένη). Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε τα φρέσκα μανιτάρια (μεγάλα κομμάτια και σχετικά χοντροκομμένα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ανεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο για λίγο ώστε να εξατμιστεί η υγρασία των μανιταριών. Ξανά η φωτιά στο χαμηλό. Προσθέτουμε τζίντζερ αφού το έχουμε τρίψει στον τρίφτη (μικρές φλούδες). Ύστερα προσθέτουμε τη soy sauce μαζί με το μέλι και το αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να "δέσουν" μεταξύ τους με τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Φτιάχνεις ρύζι (long grain ή basmati) και το σερβίρεις.
Σημ: Πρώτα φτίαχνω -σχεδόν- το κοτόπουλο και μετά προσθέτω και φτιάχνω τα υπόλοιπα ώστε τα λαχανικά να μείνουν "ζωντανά" και "δέσουν" καλύτερα στο κοτόπουλο. Επίσης δεν ανέφερα αλάτι ή/και πιπέρι, αυτά τα προσθέτει ο καθένας μόνος του ανάλογα πως προτιμά το φαγητό.

Εάν θέλεις να φτιάξεις μόνο ρύζι χωρίς κοτόπουλα κλπ ακολουθείς πάνω κάτω την ίδια διαδικασία αλλά φτιάχνεις το ρύζι με τα καρυκεύματα και τα λαχανικα (αν βάλεις) στο τηγάνι σαν ριζότο. Ιδιαίτερη προσοχή (εφοσον θα μπει στο τηγάνι) το τι ρύζι θα χρησιμοποιήσεις. Μη βάλεις basmati πχ. Οι περισσότεροι σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν short-grain ρύζι (τύπου arborio) για ριζότο. Προσωπικά εξαρτάται, μπορεί να το κάνω με short-grain (συγκεκριμένα arborio που του δίνει κρεμώδη υφή), μπορεί όμως να το κάνω και με long-grain (προτιμώ το bali). Με long-grain θέλει μεγαλύτερη προσοχή όμως ώστε να έχει την σωστή υγρασία για να αναδείξει την γεύση της σάλτσας και των λαχανικών. Λάθος με το long-grain ρύζι θα έχει σαν αποτέλεσμα να "στεγνώσει" το ρύζι με κίνδυνο μεγάλη απώλεια γέυσης. Οπότε θέλει προσοχή. Συνήθως χρησιμοποιώ arborio αλλά αν βάλω μέσα και μελιτζάνα πχ ή περισσότερα λαχανικά τότε μπορεί να χρησιμοποιήσω και long-grain.

+gratitude!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκίνησα χαλαρά με καφεδάκι ε καί μετά πήρα καί ένα γλυκάκι 😛

Αργότερα ξεκινήσαμε τις μπύρες καί κλείσαμε με ένα πιτογυρο :)

 

IMG_20180805_192116~2.jpg

IMG_20180805_211153~3.jpg

IMG_20180805_223907~2.jpg

Επεξ/σία από Exodia The Forbidden One
  • Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πανκεικς απο το προηγουμενο σκ.Το πρωτο το καταφερα μονος.Ευκολη υποθεση.Εξαρετικο vfm στα 5,5 e.Το ενα με τις φράουλες αρκετα μέτριο για το μαγαζί που επισκεφθήκαμε.

IMG_20180729_114918.jpg

IMG_20180729_200620.jpg

Συνέχεια αυτο το πσκ.Χρειαστηκε να μην φάω ιχνος λίπους να κάνω προπονήσεις 7/7 αλλα και πάλι ,η αμαρτία έγινε!

Εξαιρετικό παγωτό με εκπτωση στα 7e περιπου παστα φλώρα γεύση.

Και δυο κομματια πορτοκαλοπιτα.

Τυροπιτα απο συνοικιακό φούρνο.

Ραβιολια με κιμα και τυρι κεφαλοτυρι homemade by me.

Βραδυ σαββατου πολυ καλο κοκτειλ με μπυρα με πλουσιο σνακ.

Διπλο μπεργκερ που επρεπε ,επρεπε να βαλω και τριτο μπιφτεκι αλλα ειχε αυγο που δε με ενθουσιασε - γουστα ειναι αυτα.

Καπακι παγωτο χωνακι με δυο μπαλες διπλα απο το μπεργκεραδικο στο χαλανδρι αλλα φωτο δεν παιζει χαχα

Πολυ καλη τυροπιτα χειροποιητη παρακαλω

 

 

 

IMG_20180803_223347.jpg

IMG_20180803_223456.jpg

IMG_20180804_102012.jpg

IMG_20180804_143925.jpg

IMG_20180804_173249.jpg

IMG_20180804_215913.jpg

IMG_20180804_230714.jpg

IMG_20180805_105625.jpg

 

και φυσικα το μιλφειγ μας

IMG_20180805_152551.jpg

τα κουλουρια ειναι γλυκανθη αυτα που αρεσουν στον @papoys1  απο το lidl.Ετυχε τα ειδα , λεω κατσε να δω τι παιζει ,μη φαω σκετο παγωτο ,αμαρτια απο το θεο😂

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οταν μενεις αττικη το ΣΚ απο μ@λακια, αυτα τρως...

a.jpg

υποσχομαι το αλλο πσκδ, να ειμαι εκτος :D 

Επεξ/σία από mclein
  • Like 17
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, mclein είπε

οταν μενεις αττικη το ΣΚ απο μ@λακια, αυτα τρως...

a.jpg

υποσχομαι το αλλο πσκδ, να ειμαι εκτος :D 

μια απο τα ιδια χαχα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...