Fotis13 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, Megatontnt είπε Το Club sandwich πρεπει να ειναι πολυ καλο για να το ποσταρεις καθε φορα. Το παραγγελνω συχνα ,ειναι καλο ναι . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireKiller Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Είχα καιρό να ανεβάσω οπότε ανεβάζω κάποιες από την καραντίνα 😛 15 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gsisr Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 @FireKiller δώσε λεπτομέρειες για το μοσχάρι! τι προέλευσης είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireKiller Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 6 ώρες πριν, gsisr είπε @FireKiller δώσε λεπτομέρειες για το μοσχάρι! τι προέλευσης είναι; Kobe από Δρακούλη είναι βαθμίδας 7-8 απότι θυμάμαι - κοντά στο Πάσχα το 'χα πάρει. Υγ. Φυσικά είναι διαφορετικό από αυτό της τελευταίας φωτό. Το τελευταίο ήταν Ιρλανδίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gthe Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 11 λεπτά πριν, FireKiller είπε Kobe από Δρακούλη είναι βαθμίδας 7-8 απότι θυμάμαι - κοντά στο Πάσχα το 'χα πάρει. Υγ. Φυσικά είναι διαφορετικό από αυτό της τελευταίας φωτό. Το τελευταίο ήταν Ιρλανδίας. Αν είναι όντως kobe (αυθεντικό ιαπωνικό, που το χρυσοπλήρωσες) το σκοτώσε ο χασάπης που το έκοψε και εν συνεχεία εσύ που το μαγείρεψες. Το kobe κανονικά ψήνεται 40sec σε thin strips, άσχετο που το φτιάχνουν τα εστιατόρια american style. Για το Ιρλανδικό steak, ribeye είναι; Γιατί το βλέπω χοντρό και φέρνει σε rump πιο πολύ (Ιρλανδία μενω, rump, ribeye και sirloin παίζει εδώ). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 41 λεπτά πριν, gthe είπε Αν είναι όντως kobe (αυθεντικό ιαπωνικό, που το χρυσοπλήρωσες) το σκοτώσε ο χασάπης που το έκοψε και εν συνεχεία εσύ που το μαγείρεψες. Το kobe κανονικά ψήνεται 40sec σε thin strips, άσχετο που το φτιάχνουν τα εστιατόρια american style. Για το Ιρλανδικό steak, ribeye είναι; Γιατί το βλέπω χοντρό και φέρνει σε rump πιο πολύ (Ιρλανδία μενω, rump, ribeye και sirloin παίζει εδώ). Mου αρέσει που χρησιμοποιείς τον χασάπικο όρο, rump στην Ιρλανδία λένε παραδοσιακά οι χασάπηδες αυτό που στα εστιατόρια θα βρεις ως striploin. Για αυτό για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις έχει επικρατήσει να χρησιμοποιείται το rump ως πιο μεγάλο κομμάτι και όχι με την έννοια του rump steak. Αντίθετα για steaks θα βρεις κυρίως sirloins, striploins, ribeyes, fillets Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireKiller Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, gthe είπε Αν είναι όντως kobe (αυθεντικό ιαπωνικό, που το χρυσοπλήρωσες) το σκοτώσε ο χασάπης που το έκοψε και εν συνεχεία εσύ που το μαγείρεψες. Το kobe κανονικά ψήνεται 40sec σε thin strips, άσχετο που το φτιάχνουν τα εστιατόρια american style. Για το Ιρλανδικό steak, ribeye είναι; Γιατί το βλέπω χοντρό και φέρνει σε rump πιο πολύ (Ιρλανδία μενω, rump, ribeye και sirloin παίζει εδώ). Δεν θυμάμαι ακριβώς τι είναι αλλά ναι παίζει να ήταν rump - το'χα πάρει όσο ήμουν ακόμα Αγγλία πριν γυρίσω είτε από waitrose είτε από amazon fresh. Περί kobe αντε να βρεις το κατά πόσο είναι αν δεν το φέρεις ο ίδιος ή αν δεν το πάρεις απευθείας από γνωστή φάρμα. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2020 από FireKiller Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxontas2323 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 14 ώρες πριν, gthe είπε Αν είναι όντως kobe (αυθεντικό ιαπωνικό, που το χρυσοπλήρωσες) το σκοτώσε ο χασάπης που το έκοψε και εν συνεχεία εσύ που το μαγείρεψες. Το kobe κανονικά ψήνεται 40sec σε thin strips, άσχετο που το φτιάχνουν τα εστιατόρια american style. Για το Ιρλανδικό steak, ribeye είναι; Γιατί το βλέπω χοντρό και φέρνει σε rump πιο πολύ (Ιρλανδία μενω, rump, ribeye και sirloin παίζει εδώ). 14 ώρες πριν, Speculoos είπε Mου αρέσει που χρησιμοποιείς τον χασάπικο όρο, rump στην Ιρλανδία λένε παραδοσιακά οι χασάπηδες αυτό που στα εστιατόρια θα βρεις ως striploin. Για αυτό για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις έχει επικρατήσει να χρησιμοποιείται το rump ως πιο μεγάλο κομμάτι και όχι με την έννοια του rump steak. Αντίθετα για steaks θα βρεις κυρίως sirloins, striploins, ribeyes, fillets μπορουμε να βρουμε καπου ολες τις ορολογιες στα Ελληνικά και απο δίπλα απο ποιο σημείο του ζωου βρισκεται;γιατι δεν εχω βρει κατι αντιστοιχο ως τωρα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gthe Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, FireKiller είπε Περί kobe αντε να βρεις το κατά πόσο είναι αν δεν το φέρεις ο ίδιος ή αν δεν το πάρεις απευθείας από γνωστή φάρμα. Προφανώς. Απλά αυτό που είπα είναι ότι αν όντως αγόρασες Kobe (δλδ ιαπωνικό Wagyu, γιατί Wagyu βρίσκεις από πολλές χώρες), δλδ μιλάμε για πάνω 1000$ το κιλό, είναι κρίμα να μην το δοκιμάσεις με τον σωστό τροπο (δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, ούτε και πρόκειται ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, gthe είπε Προφανώς. Απλά αυτό που είπα είναι ότι αν όντως αγόρασες Kobe (δλδ ιαπωνικό Wagyu, γιατί Wagyu βρίσκεις από πολλές χώρες), δλδ μιλάμε για πάνω 1000$ το κιλό, είναι κρίμα να μην το δοκιμάσεις με τον σωστό τροπο (δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, ούτε και πρόκειται ). Το ιαπωνικο wagyu δεν εξαγεται, μονο στην Ιαπωνια μπορεις να το βρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gthe Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 6 λεπτά πριν, evabb είπε Το ιαπωνικο wagyu δεν εξαγεται, μονο στην Ιαπωνια μπορεις να το βρεις. https://steaksociety.com/kobe-beef-in-london/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, arxontas2323 είπε μπορουμε να βρουμε καπου ολες τις ορολογιες στα Ελληνικά και απο δίπλα απο ποιο σημείο του ζωου βρισκεται;γιατι δεν εχω βρει κατι αντιστοιχο ως τωρα! Δεν είναι θέμα μετάφρασης αλλά θέμα κοψίματος, κάθε σχολή χασαπικής στον κόσμο κόβει το ζώο διαφορετικά και επιπλέον οι ονομασίες στα διάφορα steaks είναι ακόμα πιο φλου. Έτσι το brisket των Αμερικάνων είναι το brisket strip των Άγγλων και δεν αντιστοιχεί ακριβώς με το poitrine των Γάλλων που μοιάζει πιο πολύ με την ελληνική λάπα ή το γαλλικό entrecôte δεν είναι ακριβώς το αγγλικό sirloin κ.ο.κ. Στα κομμάτια που κόβονται ως steaks/μπριζόλες κτλ η ορολογία είναι πιο φλου γιατί επηρεάζεται τόσο από την χασάπικη παράδοση όσο κυρίως και από τις τάσεις στα εστιατόρια. Έτσι κομμάτια που παραδοσιακά δεν υπήρχαν ως κοψίματα (πχ porterhouse, t-bone, tomahawk, bistecca, bavette) στις διάφορες σχολές αλλά γίνονται διάσημα να προκύπτουν από παραλλαγές στα κύρια κομμάτια (πχ λιγότερο ή περισσότερο trimming, πάχος κοψίματος, κόκκαλο ή όχι κτλ) 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxontas2323 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, Speculoos είπε Δεν είναι θέμα μετάφρασης αλλά θέμα κοψίματος, κάθε σχολή χασαπικής στον κόσμο κόβει το ζώο διαφορετικά και επιπλέον οι ονομασίες στα διάφορα steaks είναι ακόμα πιο φλου. Έτσι το brisket των Αμερικάνων είναι το brisket strip των Άγγλων και δεν αντιστοιχεί ακριβώς με το poitrine των Γάλλων που μοιάζει πιο πολύ με την ελληνική λάπα ή το γαλλικό entrecôte δεν είναι ακριβώς το αγγλικό sirloin κ.ο.κ. Στα κομμάτια που κόβονται ως steaks/μπριζόλες κτλ η ορολογία είναι πιο φλου γιατί επηρεάζεται τόσο από την χασάπικη παράδοση όσο κυρίως και από τις τάσεις στα εστιατόρια. Έτσι κομμάτια που παραδοσιακά δεν υπήρχαν ως κοψίματα (πχ porterhouse, t-bone, tomahawk, bistecca, bavette) στις διάφορες σχολές αλλά γίνονται διάσημα να προκύπτουν από παραλλαγές στα κύρια κομμάτια (πχ λιγότερο ή περισσότερο trimming, πάχος κοψίματος, κόκκαλο ή όχι κτλ) αρχικα να σε ευχαριστησω για την απαντηση και την επεξηγηση...αν καποιος θελει να τα μαθει ακριβως ξεκινοντας με την ελληνικη ορολογια αλλα και που βρισκεται το καθε κομματι που μποορυμε να το βρουμε;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Όχι ένα , άλλα 3 γλυκά👀 Spoiler κάτι ήξερα και βγήκα για τρέξιμο😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα