Επισκέπτης Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 8 ώρες πριν, EnStr είπε Σήμερα πήγα να πληρώσω μια κλήση, και είδα πως στην κλήση μου αναφερόταν πως το αυτοκίνητο ήταν χρώμα χρυσσαφί ενώ το αυτοκίνητο μου είναι χρώματος ΜΠΕΖ ( με βάση την άδεια κυκλοφορίας ) Ζήτησα να ακυρωθεί η κλήση και, απότι κατάλαβα λόγικα θα γίνει δεκτή, αυτήν την αίσθηση μου έδωσε η υπάλληλος Προφανώς για να πήγες να πληρώσεις κάπου ήσουν παράνομος.Χρυσαφί με μπεζ μοιάζουν. Η κλήση τι ακριβώς έγραφε;Αυτό δεν το ανεφερες. 2 ώρες πριν, tornado είπε για πες μου γιατι εκει δεν τους γραφουν? εδω σε θελω μαγκα, οταν εχει ποδοσφαιρο, κλεινει η ποσειδωνος και η πειραιως, με αποτελεσμα να μην μπορω να κατεβω πειραια. Επειδή είσαι Ελλάδα,βγάλε συμπεράσματα.
panoskatos Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 12 ώρες πριν, G.bar είπε Μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι δεν ξέρω τι χρώμα είναι το Μπεζ!
EnStr Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) @Jimmys Κλήση για παρκάρισμα ήταν, προφανός για να πήγα να την πληρώσω ήμουν λάθος, δεν το έπαιξα αθώα περιστέρα. Απλά αναφέρω στην κλήση έγραφε άλλο χρώμα από αυτό που γράφετε στην άδεια κυκλοφορίας, αν ο αστυνομικός δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα χρώματα εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Τώρα απο εκεί και πέρα το θέμα εδώ είναι , Κλήση αστυνομίας με λάθος χ΄ρωμα αυτοκινήτου, δεν είναι ανάγκη να επεκτυνόμαστε σε λεπτομέρειες. Τώρα για το χρυσαφί και μπέζ που λες οτι μοιάζουν τι να σου πώ, όπως τα βλέπει ο καθένας για εμένα δεν έχουν καμιά σχέση. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2019 από EnStr
Joshua21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 20 λεπτά πριν, EnStr είπε Τώρα για το χρυσαφί και μπέζ που λες οτι μοιάζουν τι να σου πώ, όπως τα βλέπει ο καθένας για εμένα δεν έχουν καμιά σχέση. Και εγώ το ίδιο πιστεύω, πως δεν έχουν καμία σχέση: Μπεζ: https://static3.car.gr/21480044_4_b.jpg Χρυσαφί: https://static1.car.gr/20866321_7_b.jpg 1
haris_216 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλά τώρα το ψειρίζουμε πολύ ανάλογα που θέλουμε να στρέψουμε τη συζήτηση. Σαφώς και το χρυσαφί με το μπεζ μπορεί να μοιάζουν, όπως μπορεί και όχι. Έχει να κάνει με την απόχρωση, το φωτισμό, κλπ. Δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο κάτι μεταξύ κόκκινου και μαύρου. Ο φίλος πάνω για παράδειγμα διάλεξε κάποια που προφανώς δε μοιάζουν. Πρέπει να δεχτούμε όμως ότι το συγκεκριμένο μπεζ είναι πολύ ανοιχτό. Με ένα πιο σκούρο η διαφορά θα ήταν μικρότερη. Πχ έχοντας σαν μπούσουλα τις φωτογραφίες από τα panda που παρατέθηκαν τί χρώμα θα γράφαμε στην κλήση αυτού του οχήματος; (ο πωλητής το δηλώνει σαν μπεζ, κάτι που προφανώς θα αναφέρει και η άδεια) Τώρα για το φίλο με την κλήση είναι ξεκάθαρο (το παραδέχεται και ο ίδιος) ότι εκείνος είναι λάθος και απλά "πατάει" σε μία λεπτομέρεια για να τη γλυτώσει. Σαφώς και το χρώμα είναι ουσιαστικό αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζουμε με παραπλήσια τα οποία πολλές φορές είναι και θέμα ερμηνείας (μη μου πείτε ότι ποτέ δεν είχατε άλλη άποψη για ένα χρώμα, ακόμα και βασικό, από αυτή που είχε η καλή σας ) Επεξ/σία 22 Απριλίου 2019 από haris_216
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, EnStr είπε @Jimmys Κλήση για παρκάρισμα ήταν, προφανός για να πήγα να την πληρώσω ήμουν λάθος, δεν το έπαιξα αθώα περιστέρα. Απλά αναφέρω στην κλήση έγραφε άλλο χρώμα από αυτό που γράφετε στην άδεια κυκλοφορίας, αν ο αστυνομικός δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα χρώματα εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Τώρα απο εκεί και πέρα το θέμα εδώ είναι , Κλήση αστυνομίας με λάθος χ΄ρωμα αυτοκινήτου, δεν είναι ανάγκη να επεκτυνόμαστε σε λεπτομέρειες. Τώρα για το χρυσαφί και μπέζ που λες οτι μοιάζουν τι να σου πώ, όπως τα βλέπει ο καθένας για εμένα δεν έχουν καμιά σχέση. Ε κοιτά όπως ειπες καλά έκανες και το ανεφερες, τώρα αν είσαι τυχερός μπορεί να ακυρωθεί, αλλά αφού έχει τη πινακίδα η κλήση και λογικά και φωτογραφία δεν ξέρω κατά ποσο θα μετρήσει το χρωμα. Είναι και το που ακριβως παρκαρες παράνομα.Άλλο σε θέση ανάπηρου ή σε διάβαση πεζων και άλλο κάπου που απλα απαγορεύεται η στάση/στάθμευση χωρίς να ενοχλεις ιδιαίτερα κανέναν.
EnStr Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 @Jimmys Και φωτογραφία να έβγαλε ρε φίλε, ο νόμος γράφει πως τα στοιχεία του αμαξιού πρέπει να γράφονται σωστά στο χαρτί της κλήσης. Εδώ η ίδια η υπάλληλος μου είπε πως η κλήση δεν θα μετρήσει γιατί τα στοιχεία είναι λάθος, και προσπαθείς εσύ να μου αλλάξεις γνώμη, Μήπως είσαι εσύ ο αστυνομικός που μου έκοψες την κλήση? τα χρώματα μπεζ και χρυσαφί τα βλέπεις τα ίδια, μου λες και λόγια για φωτογραφίες κτλπ.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δεν καταλαβαίνω το ξέσπασμα σου,ουτε να σου αλλάξω γνώμη θελω.Χαλάρωσε. Αν την ακυρώσεις τη κλήση καλώς,αν όχι,να σου γίνει μαθημα και να μην παρκαρεις παρανομα😀
Joshua21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, haris_216 είπε τί χρώμα θα γράφαμε στην κλήση αυτού του οχήματος; (ο πωλητής το δηλώνει σαν μπεζ, κάτι που προφανώς θα αναφέρει και η άδεια) Τότε σύμφωνα με τη λογική σου εφόσον το παρακάτω ο πωλητής το δηλώνει σαν καφέ, προφανώς καφέ θα αναφέρει και η άδεια, σωστά? https://www.car.gr/13690761-volvo-v40-cross-country-5 Για την ιστορία πάντως, το χρώμα του συγκεκριμένου δεν είναι ούτε μπεζ, ούτε καφέ, ούτε χρυσαφί, είναι χάλκινο, raw cooper metallic το ονομάζει η volvo. Εγώ προσωπικά δεν γράφω κλήσεις οπότε δεν με απασχολεί, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ας το ψάξουν. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2019 από Joshua21
turbat0s Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 14 λεπτά πριν, EnStr είπε ο νόμος γράφει πως τα στοιχεία του αμαξιού πρέπει να γράφονται σωστά στο χαρτί της κλήσης Επίσης ο νόμος λέει να μην παρκάρεις όπου να 'ναι😁 1
tedkald Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Λογικά το χρώμα δεν θα έπρεπε να είναι στοιχείο για κλήση αφού στις περιγραφές τους υπάρχουν υποκειμενικές διαφοροποιήσεις. Αν ταυτοποιείται πινακίδα, μάρκα, τύπος νομίζω ότι αρκεί 2 1
EnStr Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 @tedkald ίσως είναι μια μεταρύθμιση που πρέπει να κάνουν, συμφωνώ μαζί σου. Η ίσως να πρέπει να ξεκινήσουν να κάνουν την όλη διαδικασία ψηφιακά ( και όχι σε χαρτί ) για να μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο με την παράβαση. Γενικά υπάρχει χώρος για βελτίωση, λεφτά δεν υπάρχνουν. Στην συγκέκριμένη περίπτωση απλά πάτησα σε μια λεπτομέρεια του Νόμου, όπως κάνουν Δικηγόροι, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες.
Joshua21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 7 λεπτά πριν, tedkald είπε Λογικά το χρώμα δεν θα έπρεπε να είναι στοιχείο για κλήση αφού στις περιγραφές τους υπάρχουν υποκειμενικές διαφοροποιήσεις. Αν ταυτοποιείται πινακίδα, μάρκα, τύπος νομίζω ότι αρκεί Δεν υπάρχουν "υποκειμενικές διαφοροποιήσεις", οι άδειες των αυτοκινήτων δεν γράφουν πχ γαλάζιο παστέλ, πετρόλ, τιρκουάζ, navy blue, caspian blue, eclipse blue κτλ, γράφουν σκέτο μπλε.
haris_216 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 15 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν υπάρχουν "υποκειμενικές διαφοροποιήσεις", οι άδειες των αυτοκινήτων δεν γράφουν πχ γαλάζιο παστέλ, πετρόλ, τιρκουάζ, navy blue, caspian blue, eclipse blue κτλ, γράφουν σκέτο μπλε. Σαφώς και υπάρχουν υποκειμενικές διαφοροποιήσεις. Πχ τα "πετρόλ" και "τιρκουάζ" που αναφέρεις είναι ουσιαστικά πρασινο-μπλέ αποχρώσεις. Άλλη εταιρία τα αναφέρει σαν μπλε και άλλη σαν πράσινο. Αν δε προσθέσουμε σε αυτό και συνθήκες βραδινού "περίεργου" φωτισμού (πχ κίτρινα φώτα στους δρόμους) μια χαρά θέμα ερμηνείας καταλήγει να είναι. Κανονικά θα πρέπει να προσλαμβάνονται στην δημοτική αστυνομία και την τροχαία άτομα με "κληρονομικό χάρισμα" για να μαντεύουν τι μπορεί να γράφει η άδεια.
Joshua21 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 25 λεπτά πριν, haris_216 είπε Σαφώς και υπάρχουν υποκειμενικές διαφοροποιήσεις. Πχ τα "πετρόλ" και "τιρκουάζ" που αναφέρεις είναι ουσιαστικά πρασινο-μπλέ αποχρώσεις. Άλλη εταιρία τα αναφέρει σαν μπλε και άλλη σαν πράσινο. Αν δε προσθέσουμε σε αυτό και συνθήκες βραδινού "περίεργου" φωτισμού (πχ κίτρινα φώτα στους δρόμους) μια χαρά θέμα ερμηνείας καταλήγει να είναι. Κανονικά θα πρέπει να προσλαμβάνονται στην δημοτική αστυνομία και την τροχαία άτομα με "κληρονομικό χάρισμα" για να μαντεύουν τι μπορεί να γράφει η άδεια. Μπορείς να επιβεβαιώσεις κάπως τα εξωφρενικά που γράφεις, δλδ ότι την ίδια ακριβώς απόχρωση μια εταιρεία την αναφέρει ως μπλε και άλλη ως πράσινο? Ή απλά έτσι φαντάστηκες ότι έτσι γίνεται, όπως φαντάστηκες πιο πριν και το ότι η άδεια του βόλβο ΔΕΝ αναγράφει το πραγματικό χρώμα του αυτοκινήτου αλλά προφανώς αναγράφει αυτό που o πωλητής δηλώνει στην αγγελία? Ίσως και να υπάρχουν εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που όντως είναι δύσκολο να πεις με σιγουριά πως μια συγκεκριμένη απόχρωση είναι πιο κοντά στο τάδε βασικό χρώμα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των λαθών δεν αφορούν αυτές. Το σύνηθες είναι το όργανο να μην δίνει την απαραίτητη προσοχή και να γράφει ότι να ναι, να γράψει μπεζ αντί για χρυσαφί όπως έγινε στην περίπτωση του φίλου παραπάνω, να γράψει πράσινο αντί για μπλε όπως έχει τύχει σε μένα (μπλε σκούρο είναι το αυτοκίνητο μου). Λίγο προσοχή παραπάνω από τα όργανα χρειάζεται, όχι καφετζού. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις