papoys1 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Τώρα κάτι είπες.Πήγαινε (όχι σε κεντρικούς δρόμους) σε στενάκια Κυψέλη - Παγκράτι - Πατήσια και σε πολλές άλλες περιοχές της Αττικής και αν πατήσεις με τα πόδια πεζοδρόμιο έλα να με βρεις.
manolis940 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Στις 6/6/2018 στις 3:07 ΜΜ, tyxeros είπε Μπορει να ισχυριστει οτι το ασημι αμαξι ειχε πλαστες πινακιδες.....? Γιατι αυτος να αλλαξε το χρωμα του αυτοκινητου για να γλιτωσει 80 ευρω... δεν παιζει Αφού έχει την κλήση στα χέρια του. Πως μπορεί να ήταν λάθος ; ;; Στις 6/6/2018 στις 10:20 ΜΜ, papoys1 είπε Ναι ισχύει και υπάρχει ρητή εντολή από τον συνήγορο του πολίτη. Όταν στην κλήση έχει γραφτεί λάθος χρώμα από αυτό που γράφει η άδεια είναι υποχρεωμένοι να την ακυρώσουν.Ένσταση με τη δικαιολογία ότι δεν θυμάσαι να έχεις παρκάρει ποτέ παράνομα στο συγκεκριμένο σημείο και πιθανώς έγινε λάθος από τον υπάλληλο κατά την αναγραφή της πινακίδας του αυτοκινήτου. Είναι υποχρεωμένοι να την ακυρώσουν άλλως μία καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη και αναλαμβάνει αυτός. Καλό θα ήταν και η αρμόδια αρχή που διαγράφει τις κλήσεις να ελέγχει και το αυτοκίνητο εκτός απ την άδεια ;). Απ την στιγμή που πήρες το ραβασάκι πάντως λάθος δεν υπάρχει.
haris_216 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 17 λεπτά πριν, manolis940 είπε Αφού έχει την κλήση στα χέρια του. Πως μπορεί να ήταν λάθος ; ;; Και μένα αυτό με προβληματίζει. Αν του ερχόταν η κλήση με κάποιο τρόπο σπίτι (πχ ταχυδρομικά), οκ. "Συγνώμη κύριοι αλλά μου στείλατε κλήση που δεν με αφορά αφού τα στοιχεία μου τα βρήκατε από τον αριθμό". Από τη στιγμή όμως που την έχεις στα χέρια σου σημαίνει ότι ήταν πάνω στο αυτοκίνητό σου και άρα το αυτοκίνητό σου ήταν εκεί. Τί μας λες τώρα για χρώματα και τα ρέστα;
tyxeros Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αφου το γραφει στο 1ο post . Εσφαλμενα στοιχεια (Χρωμα). Νομικα ειναι καλυμενος. Δημοσ. Τρίτη στις 11:18 πμ "ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήµανε στις αρµόδιες υπηρεσίες των ∆ήµων ότι µε βάση το ισχύον νοµικό πλαίσιο (υπ΄ αριθµ. 2515/64/2007/11-7-2007 ΚΥΑ, και άρθρα 4, 10 & 104 του ΚΟΚ), στην κλήση θα πρέπει να αναγράφονται ορθά όλα τα στοιχεία που αφορούν στον ακριβή προσδιορισµό του οχήµατος του παραβάτη και της παράβασης που διαπράχθηκε. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις εκείνες που το αρµόδιο διοικητικό όργανο, το οποίο έχει την ευθύνη της ορθής αναγραφής στην κλήση όλων των στοιχείων που προβλέπει ο νόµος, αναγράφει εσφαλµένα ή ελλιπή στοιχεία (π.χ. αρ. κυκλοφοριας, μαρκα, χρωμα), η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα." Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2018 από tyxeros
haris_216 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 33 λεπτά πριν, tyxeros είπε Αφου το γραφει στο 1ο post . Εσφαλμενα στοιχεια (Χρωμα). Νομικα ειναι καλυμενος. Μα δεν είπε κανείς ότι δεν είναι νομικά καλυμένος ο ts. Απλά, κατά την άποψή μου πάντα, το σκεπτικό (του νόμου) σε αυτή την περίπτωση ψιλομπάζει. Δηλαδή ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η κλήση αφορά το συγκεκριμένο όχημα (πως αλλιώς θα είχε στα χέρια του ο ts την κλήση για να δει το "πρόβλημα" και να κινήσει την διαδικασία;) το θέμα κολλάει εξαιτίας μίας λεπτομέρειας.
turbat0s Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Επιπλέον, τώρα που κυκλοφορούν πολλά "περίεργα" και ιριδίζοντα χρώματα τί γράφουν οι άδειες κυκλοφορίας? Θα πρέπει το κάθε όργανο να γνωρίζει τις 50 αποχρώσεις του γκρί?
manolis940 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Για να σου δοθεί μια κλήση ο αστυνομικός πρέπει να πάρει την άδεια για να στην γράψει. Σε τέτοιες περιπτώσεις όπου ο οδηγός του οχήματος δεν είναι παρών θα ήταν προτιμότερο να μπαίνει αυτή η κίτρινη βλακεί στην ρόδα να περνάει γερανός να το μαζεύει και μετά .....
μπιπ μπιπ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Αυτο με το χρώμα μου φαίνεται άκυρο .δηλαδή δεν βγάζουν φωτογραφίες τα παράνομα παρκαρισμένα; Στηρίζονται μόνο στο τι βλέπει ο κάθε δημοτικός αστυνόμος; Ο οποίος μπορεί να γραψει και ότι του κατέβει; Μπορεί να θέλει να εκδικηθεί κάποιον πρώην και να βάλει πχ τα στοιχεία του αυτοκινήτου του .δεν είναι περίεργο; Στις 8/6/2018 στις 12:13 ΜΜ, tyxeros είπε Αφου το γραφει στο 1ο post . Εσφαλμενα στοιχεια (Χρωμα). Νομικα ειναι καλυμενος. Δημοσ. Τρίτη στις 11:18 πμ "ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήµανε στις αρµόδιες υπηρεσίες των ∆ήµων ότι µε βάση το ισχύον νοµικό πλαίσιο (υπ΄ αριθµ. 2515/64/2007/11-7-2007 ΚΥΑ, και άρθρα 4, 10 & 104 του ΚΟΚ), στην κλήση θα πρέπει να αναγράφονται ορθά όλα τα στοιχεία που αφορούν στον ακριβή προσδιορισµό του οχήµατος του παραβάτη και της παράβασης που διαπράχθηκε. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις εκείνες που το αρµόδιο διοικητικό όργανο, το οποίο έχει την ευθύνη της ορθής αναγραφής στην κλήση όλων των στοιχείων που προβλέπει ο νόµος, αναγράφει εσφαλµένα ή ελλιπή στοιχεία (π.χ. αρ. κυκλοφοριας, μαρκα, χρωμα), η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα." Πώς το εννοείται αυτό; Δηλαδή άν η άδεια γράφει γαλάζιο και η δημοτική αστυνομία έγραψε μπλε μπορεί να ακυρωθεί η κλήση;
Greektrooper Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Αυτο με το χρώμα μου φαίνεται άκυρο .δηλαδή δεν βγάζουν φωτογραφίες τα παράνομα παρκαρισμένα; Στηρίζονται μόνο στο τι βλέπει ο κάθε δημοτικός αστυνόμος; Ο οποίος μπορεί να γραψει και ότι του κατέβει; Μπορεί να θέλει να εκδικηθεί κάποιον πρώην και να βάλει πχ τα στοιχεία του αυτοκινήτου του .δεν είναι περίεργο; Πώς το εννοείται αυτό; Δηλαδή άν η άδεια γράφει γαλάζιο και η δημοτική αστυνομία έγραψε μπλε μπορεί να ακυρωθεί η κλήση; Ναι, ισχύει ακριβώς αυτό. Το όργανο που έχει επωμιστεί την ευθύνη της τάξης και την τήρηση του ΚΟΚ, είναι υπεύθυνο για την σωστή καταγραφή και αποτύπωση των στοιχείων του οχήματος. Αν έχει αχρωματοψία ή βαριέται ή έχει πιει και γράψει ότι να ναι, τότε πολύ απλά δίνει το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του ΙΧ να κάνει ένσταση και απολύτως νόμιμα να δικαιωθεί. Όπως έγινε π.χ με εμένα...... κλήση για παρκάρισμα σε περιοχή που ήταν μόνο για μόνιμους κατοίκους, έγραφε Opel μαύρο η κλήση αλλά Opel πράσινο η άδεια και το ασφάλιστρο που μου ζήτησαν στην τροχαία προκειμένου να ακυρώσουν την κλήση. 1 1
talibanakos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Παραμενει οτι εισαστε παρανομοι. Ασε τις ιστοριες για αχρωματοψιες,μπορει να γλυτωσες την κληση αλλα εισαι ακομα ενας ελληναρας.
Greektrooper Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 28 λεπτά πριν, talibanakos είπε Παραμενει οτι εισαστε παρανομοι. Ασε τις ιστοριες για αχρωματοψιες,μπορει να γλυτωσες την κληση αλλα εισαι ακομα ενας ελληναρας. Μα δεν αρνήθηκα φίλτατε ότι ήμουν παράνομος!! Η πινακίδα υπήρχε απλώς εγώ δεν την είδα και παράτησα το αμάξι εκεί. Το όργανο σωστά έπρεπε να μου κόψει κλήση, το έκανε μεν αλλά με λανθασμένο τρόπο. Δεν βλέπω να υπερηφανεύομαι κάπου για το σβήσιμο της κλήσης. Τα γεγονότα απλώς αναφέρω στην ερώτηση του @μπιπ μπιπ αν όντως έχει δικαίωμα ο πολίτης να αντιδράσει σε περίπτωση που δεν κάνει σωστά την δουλειά του ο αστυνομικός.
Mansora Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Εντελώς μαλακισμενο σύστημα. Με το σκεπτικό αυτό κάνω μια αλλαγή χρώματος στο αμάξι χωρίς να το δηλώσω στην άδεια, ο τροχονόμος γράφει αυτό που βλέπει και όχι αυτό που λέει η άδεια και αμφισβητώ κάθε κλήση. Κάποιος να δώσει στο νομοθέτη βραβείο
Greektrooper Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Mansora είπε Εντελώς μαλακισμενο σύστημα. Με το σκεπτικό αυτό κάνω μια αλλαγή χρώματος στο αμάξι χωρίς να το δηλώσω στην άδεια, ο τροχονόμος γράφει αυτό που βλέπει και όχι αυτό που λέει η άδεια και αμφισβητώ κάθε κλήση. Κάποιος να δώσει στο νομοθέτη βραβείο Δεν είναι ακριβώς έτσι μιας και εσύ θα το έκανες για την μία φορά στο τόσο που θα σε γράψει ο τροχονόμος αν τυχόν κάνεις παράβαση. Κάθε 2 χρόνια όμως έχεις ΚΤΕΟ, έχεις τυχαία μπλόκα για κάρτα καυσαερίων ή αλκοτεστ, έχεις πλέον έλεγχο εν κινήσει από τα τερματικά των περιπολικών οπότε δεν βλέπω πως θα σε βοηθούσε αυτό. Ο νομοθέτης στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι σωστά προέβλεψε να δώσει το δικαίωμα ένστασης. Φανταστείτε να μην υπήρχε αυτή η δυνατότητα και να ήμασταν στο "έλεος" του εκάστοτε αστυνομικού που δεν πράττει ουσιαστικά σωστά την δουλειά του. Γιατί εδώ ουσιαστικά αυτό είναι το πρόβλημα. Θεωρητικά ας πούμε μια καλή λύση για την αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων θα ήταν να προβλέψει ο νομοθέτης πρόστιμο στο όργανο για κάθε λανθασμένη κλήση που κόβει άρα και για διαφυγόντα κέρδη για το κράτος. Αν λοιπόν ήξερε ο τροχονόμος ότι για το Opel μου που μου έκοψε κλήση και σβήστηκε θα πλήρωνε ένα 5-10% από την τσέπη του τότε ίσως να υπήρχαν λιγότερα συμβάντα σαν κι αυτά. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2018 από Greektrooper
talibanakos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 38 λεπτά πριν, Greektrooper είπε έχει δικαίωμα ο πολίτης να αντιδράσει σε περίπτωση που δεν κάνει σωστά την δουλειά του ο αστυνομικός. Αν ηταν βραδυ τοτε πολυ ευκολα και εγω και εσυ και το οργανο μπορει να καναμε λαθος στο χρωμα. Και εχω την υποψια οτι ειναι σκουρο πρασινο/κυπαρισι το αμαξι σου,και οχι πρασινο του βαζελου πχ. Δεν ηταν μπλε και εγραψε κοκκινο. Δεν ειναι δικαιωμα σου,ξερεις πολυ καλα οτι εχεις κανει μ@λ@κι@ και απλα ψαχνεις σαν κλασσικος ελληνας το παραθυρακι για να "δουλεψεις" το συστημα. Δικαιωμα σου να θες να μην πληρωσεις,δε σημαινει οτι δεν ειναι ανηθικο.
Greektrooper Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Στις 6/6/2018 στις 11:38 ΜΜ, Greektrooper είπε Μου έχει τύχει και μένα το ίδιο στου Ψυρρή. Είχα παρκάρει στο τέλος ενός δρόμου που στην αρχή του έχει πινακίδα για παρκαρισμα μόνο για μόνιμους κατοίκους και δεν την είχα δει. Βρίσκω την κλήση και έγραφε Opel μαύρο. Το αυτοκίνητο είναι πράσινο κυπαρισσί. Πήγα στην Ομόνοια στην Αγίου Κωνσταντίνου και έκανα ένσταση. Έγραψα στην ένσταση για ποιο λόγο ζητάω την παραγραφή και κράτησαν φωτοτυπία την άδεια και το ασφάλιστρο που φαίνεται το χρώμα. Εντός μίας εβδομάδας μου είπαν να πάρω τηλέφωνο να ενημερωθώ για την τύχη της όπως και έκανα και η κλήση παραγράφηκε. Σημειωτέον ότι (καλώς) έγραψαν καμία 20αρια αυτοκίνητα στην σειρά μαζί με το δικό μου. @talibanakos Άντε να κάνω άλλη μια προσπάθεια με την πάρτη σου Βορειο-Ευρωπαιε μου να σου εξηγήσω μπας και βοηθήσουμε κανέναν άλλο Χριστιανό..... Σου παραθέτω λοιπόν το post μου πριν μερικούς μήνες όπου και έγραψα αναλυτικά την υπόθεση μου. Με bold λοιπόν γράφω ότι ΚΑΛΩΣ έκανε ο τροχονόμος και με έγραψε ΆΣΧΕΤΑ από το γεγονός ότι το παρκάρισμα εκεί δεν έγινε επίτηδες μιας και δεν είχα δει την ταμπέλα! Όσο για τον ισχυρισμό σου ότι αν το χρώμα είναι κοκκινοκεραμυδοκοραλι και όχι κόκκινο άρα είναι λογικό να μπερδεύεται ο τροχονόμος, είναι απλά για γέλια και δεν το σχολιάζω καν. Είναι η δουλειά του αυτή και για αυτό πληρώνεται! Να την κάνει σωστά. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις