Προς το περιεχόμενο

Για αγορά μηχανής:

MoZk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Εδώ και πολύ καιρό μου αρέσουν οι μηχανές (αγωνιστικές)...Με τα πολλά, και εφόσον πλέον είμαι σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, συνειδητοποίησα πως κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 4 χρονάκια θα βγάλω το δίπλωμα Α για μηχανές. Ξέρω τί θα μου πείτε οι περισσότεροι (κυρίως για την ασφάλεια τη δική μου και των γύρω μου). Δε θέλω όμως να μείνω σε αυτό, αλλά αντιθέτως θα ήθελα μια απάντηση σε κάτι που δεν έχω ιδέα τί παίζει: Εάν έχω μαζέψει κάποιο ποσό για να πάρω τη μηχανή που θέλω, εκτός αυτού τί άλλο θα χρειαστώ ώστε να μπορώ να τα βγάλω πέρα; Θέλω να πω, ότι δε γνωρίζω τί δικαιολογητικά και τί επιπλέον διαδικασίες χρειάζεται για να την πάρεις και τί χρειάζεται με το που την έχεις και σε περιμένει στο γκαράζ, ώστε να μπορέσεις να την κρατήσεις... :D !! Ευχαριστώ εκ των προτέρων <3 <3 !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκινώντας από τα βασικά εκτός από την μηχανή θες :

κράνος :  το τελευταίο που είχα πάρει ήταν ενα hjc γύρω στα 200 ευρώ αλλά είχε θόρυβο μετά από κάποια χλμ, για καλό πας κοντά στα 400 ευρώ για shoei

ασφάλεια : για το 600 που είχα πλήρωνα κάτι παραπάνω από 200 ευρώ ετήσιο

τέλη κυκλοφορίας : μικρό σχετικά κόστος, πάλι για το 600 ήταν 55 ευρώ

service / λαστιχα : επειδή μίλησες για αγωνιστική μηχανή να υποθέσω ότι θες κάτι σε street / supersport? Εκεί μικρό service γύρω στα 50 ευρώ και μεγάλο κάπου στα 200 ευρώ. Αλυσίδα γρανάζια κάπου κοντά στα 200 ευρώ και λάστιχα κοντά στα 300

Μπουφάν / εξοπλισμό : καλό είναι να φοράς πάντα μπουφάν / μπότες / κάποια προστασία για τα γόνατα. Υπάρχουν πολλοί που φοράνε στολή κανονική αλλά νομίζω είναι υπερβολή για μέσα στην πόλη, σε ταξίδι χρειάζεται.

Βενζίνη : εκεί εξαρτάται από το μοτέρ και φυσικά το χέρι σου, για τετρακυλινδρο μέσα στην πόλη ειχα 7,5 - 8 λίτρα στα 100, φίλος με BMW 650 μονοκύλινδρη ειχε γύρω στα 5.

Για να την μεταβιβάσεις δεν θέλει και πολλά πολλά, κάνα 80άρι αν θυμάμαι καλά ωστόσο πρέπει να βγάλεις αμέσως ασφάλεια για να την κυκλοφορήσεις.

Αν την ελέγξεις σε μηχανικό θα σου βρει αν χρειάζεται και τι πριν την πάρεις. Γενικά παίζουν μηχανάκια δυνατά σε χαμηλές τιμές. Θεωρώ ότι πάνω από 600 κυβικά δεν χρειάζεται, ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες που έχουν κοντά στα 100 άλογα.

Δεν γράφεις τι εμπειρία έχεις από μηχανές, αν δεν έχεις, καλό είναι να ξεκινήσεις από κάτι μικρότερο και σε κυβικά και σε όγκο για να συνηθίσεις λίγο την κίνηση ειδικά μέσα στην πόλή.

• Like 2

Νομίζω με κάλυψες πλήρως και ευχαριστώ πολύ :D !! Απλώς δεν κατάλαβα αυτό που λες να την μεταβιβάσω, τί ακριβώς σημαίνει??

Αν παρεις μεταχειρισμενη, να της αλλαξεις το όνομα στην αδεια. Να βάλεις το δικό σου και όχι του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...