loatki Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 2 ώρες πριν, thomasG4 είπε Νομίζω έχει σημασία, γιατί δεν ξέρουμε τις αρχικές προθέσεις που είχε ο Satoshi (πέρα από αυτά που ξέρουμε από τα δημόσια interactions που είχε). Αν ήταν η CIA η κάποια άλλη κρατική μυστική υπηρεσία, μπορεί να είναι απλά ένα πείραμα για να δουν πως θα λειτουργούσαν τα CBDCs στο μέλλον. Αν είναι ο οποισδήποτε που δεν έχει σχέση με κράτη, τότε από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε αν ο Satoshi εχει κάψει τα 1 εκ Bitcoin, αποτελεί κίνδυνο για όλη την αγορά. Αν αρχίσει να "κουνιέται" έστω και ένα BTC από τα αρχικά wallet του Satoshi, θα γίνει dump επικών διαστάσεων, κατά τη γνώμη μου. Η μέχρι τώρα πεποίθηση του περισσότερου κόσμου είναι οτι επειδή είναι ανέγγιχτα τα coins τόσα χρόνια ή έχει πεθάνει ο Satoshi ή απλά τα έκαψε. Η αβεβαιότητα ξέρουμε ότι είναι ότι χειρότερο για τις αγορές. Συμφωνώ, αν πουληθούν / κουνηθούν τα coins θα έχει επίπτωση στην αγορά. Αλλά αυτό το ξέρει και ο δημιουργός. Το θεωρώ απίθανο να γίνει. Οι προθέσεις που λες πάλι νομίζω είναι οι προθέσεις των cypherpunks, οι οποίοι πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να νομιμοποιηθεί η ισχυρή κρυπτογράφηση για τους απλούς θνητούς. Για να έχουν οι άνθρωποι δικαίωμα στην ιδιωτικότητα την εποχή της τεχνολογίας / πληροφορίας. Ένα απο τα πράγματα που ήθελαν επίσης να καταφέρουν ήταν ένα νόμισμα που δεν ελέγχεται απο κάποια κεντρική αρχή. Προτιμώ να το βλέπω έτσι, ο Satoshi, ο Adam και ο κάθε Adam άντε και έγιναν πλούσιοι, προσέφεραν όμως κάτι στους ανθρώπους. Δεν ξέρω μεγάλη κουβέντα και δυσκολεύομαι να το αναπτύξω εδώ.
chek2fire Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 Koίτα επειδή τους έχω δει από κοντά και τους δύο θα πόνταρα πιο πολύ σε Adam Back παρά σε Todd που είναι ότι νάναι Γενικά οι developer του Bitcoin είναι δύστροποι και παράξενοι χαρακτήρες. Αλλά ο Adam Back δεν έχει καθόλου χαρακτήρα που θα έγραφε με το ύφος του Satoshi πόσο μάλλον ο Peter Todd. Aυτός που μοιάζει πάρα πολύ με τον Satoshi σαν copy paste είναι o Theymos, ο άνθρωπος που έδωσε τα κλειδιά ο Satoshi για το Bitcointalk και Reddit και που είναι ο μόνος που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την ιστορία με τον Todd. Μου κάνει εντύπωση ότι γενικά δεν αναφέρεται καθόλου ένας τόσο σημαντικός χαρακτήρας της Bitcoin κοινότητας, έχει μπορέσει να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο τον χαρακτήρα του underground αλλά και να μην μαθευτεί ποτέ η ταυτότητα του παρά κάποιες εικασίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
thomasG4 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 8 hours ago, chek2fire said: Μου κάνει εντύπωση ότι γενικά δεν αναφέρεται καθόλου ένας τόσο σημαντικός χαρακτήρας της Bitcoin κοινότητας, έχει μπορέσει να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο τον χαρακτήρα του underground αλλά και να μην μαθευτεί ποτέ η ταυτότητα του παρά κάποιες εικασίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Και ο Wei Dai (b-money) και Arthur Britto (ένας από τους 3 original architects του XRPL) να προσθέσω. Δεν υπάρχουν αληθινές φωτογραφίες στο internet για κανέναν από τους δυο.
chek2fire Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 αυτό εδώ ειναι ωραίο άρθρο που συνοψίζει τους μέχρι στιγμής Satoshi, αν και ο Wright έχει αποδειχθεί πλέον περίτρανα ότι είναι scammer αλλά οι τρεις πρώτοι είναι αποριας άξιο ότι έμεναν σχεδόν όλοι μαζί στην ίδια περιοχή Εμένα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι αυτός ο αφελής γεράκος δεν είναι και τόσο αφελής. https://www.newmoney.gr/roh/agores/ta-chilia-prosopa-tou-satosi-nakamoto-pios-ine-o-pateras-tou-bitcoin-pics/ εντωμεταξύ τον έχουν πάντα σε meme
chek2fire Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Νέο άγαλμα στο Lugano της Ελβετίας προς τιμή του Satoshi Nakamoto φοβερό είναι που το έχουν φτιάξει έτσι ώστε να το βλέπεις ανάλογα σε ποια γωνία θα το κοιτάξεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις