Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Εχω σε καταστημα ενα κλιματιστικο 12αρι, on/off. Το καταστημα ειναι η μια πλευρα τζαμι, η αλλη ειναι μισο τζαμι μισο τοιχος και οι αλλες 2 πλευρες δεν εχουν καθολου τζαμι.

Ο ηλιος χτυπαει μονο την πλευρα που ειναι ολο τζαμι μεχρι τις 13:00 με 14:00 το μεσημερι. Μετα εχει σκια. 

Το 12αρι τωρα, κανει δουλεια. Δροσιζει αμεσως ο χωρος, αλλα σκεφτομαι την καταναλωση. Δεν βαζω καμια τρελη θερμοκρασια. Συνήθως το εχω στους 24C.

Θα αξιζε η αλλαγη σε 12αρι inverter, απο αποψης καταναλωσης ρευματος;

Ευχαριστω!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Shadowjump είπε

Καλησπερα. Εχω σε καταστημα ενα κλιματιστικο 12αρι, on/off. Το καταστημα ειναι η μια πλευρα τζαμι, η αλλη ειναι μισο τζαμι μισο τοιχος και οι αλλες 2 πλευρες δεν εχουν καθολου τζαμι.

Ο ηλιος χτυπαει μονο την πλευρα που ειναι ολο τζαμι μεχρι τις 13:00 με 14:00 το μεσημερι. Μετα εχει σκια. 

Το 12αρι τωρα, κανει δουλεια. Δροσιζει αμεσως ο χωρος, αλλα σκεφτομαι την καταναλωση. Δεν βαζω καμια τρελη θερμοκρασια. Συνήθως το εχω στους 24C.

Θα αξιζε η αλλαγη σε 12αρι inverter, απο αποψης καταναλωσης ρευματος;

Ευχαριστω!

Καλησπέρα! Θεωρώ ότι θες 12 άρι αφού με το υπάρχον 12άρι είσαι ικανοποιημένος στη ψύξη .  Θα με βοηθούσε να μου έλεγες το μοντέλο που έχεις τώρα .   Θα δεις το μοντέλο του κλιματιστικού στην ετικέτα του πάνω στην εσωτερική ή εξωτερική μονάδα. 

Δημοσ.

Απλα πρεπει να υπολογισω και το κοστος κτισης ενος inverter. Δεν ειναι οτι ειμαι αναμεσα στα δυο. Το on/off το εχω ηδη.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Shadowjump είπε

Απλα πρεπει να υπολογισω και το κοστος κτισης ενος inverter. Δεν ειναι οτι ειμαι αναμεσα στα δυο. Το on/off το εχω ηδη.

Θα το κάνεις απόσβεση σε βάθος χρόνου απο τις μειωμένες καταναλώσεις που υπάρχει ουσιαστική διαφορά απο ένα On-off  έως και πολύ μεγάλη διαφορά ανάλογα τί θα επιλέξεις . 

Μεταξύ 2 Inverter κλείνει αρκετά η ψαλίδα κατανάλωσης και θέλει μεγάλη κουβέντα. Μεταξύ On-off και Inverter τεχνολογίας δε χρειάζεται να το συζητάμε για την εξοικονόμηση .

• Δημιουργία νέου...