johnyb98 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Πρόκειται για ένα HP Pavilion dv2 με Windows Vista. Το laptop είχε να ανοίξει 1,5 περίπου χρόνο. Όταν το άνοιξα πριν 2 ημέρες, την πρώτη φορά, μου έβγαλε το γνωστό μήνυμα αυτό περί CMOS battery αν θυμάμαι καλά. Και στη συνέχεια το γνωστό "press f2 το load defaults or f10 to enter BIOS". Ξέρετε... Κάπως έτσι που είναι. Πάτησα το αντίστοιχο πλήκτρο και συνέχισε. Από τότε, που θέλω να κάνω ένα γενικό τσεκ στα του software, έχει κολλήσει δύο φορές στην οθόνη τού "Καλώς ορίσατε". Την πρώτη στο "Καλώς ορίσατε" σε αχνό ασπρόμαυρο (σαν να ερχόταν το μήνυμα από το βάθος, ήταν η αρχή που εμφανίζεται το μήνυμα, εξού και η ασπρόμαυρη οθόνη). Τη δεύτερη φορά, στο ίδιο σημείο, απλά λίγα χιλιοστά τού δευτερολέπτου μετά. Έγχρωμο το μήνυμα, αλλά σταμάτησε το φόρτωμα εκεί. Καί στις δύο περιπτώσεις, το λαμπάκι τού σκληρού δίσκου δεν αναβόσβηνε. Ό,τι φόρτωσε, φόρτωσε. Επίσης... Την πρώτη φορά, αν και είχε σταματήσει ο δίσκος καί το φόρτωμα, λίγα δευτερόλεπτα μετά το κόλλημα, ακούστηκε το logon sound των Windows. Σαν να είχε φορτώσει τα πρώτα αρχεία των Windows στη RAM, και, αν και ο δίσκος δεν λειτουργούσε, έφερε στο background ό,τι είχε απομείνει από το αρχικό φόρτωμα από τη RAM. Στην εκκίνηση των Windows τρέχει το HDD Sentinel. Δεν δείχνει κάποιο πρόβλημα στο δίσκο. Performance & Health : 100% Excellent Σχετικά με θερμοκρασία, η αλήθεια είναι πως, την πρώτη φορά, κάτω αριστερά που είναι ο επεξεργαστής, έκαιγε. Θα αγοράσω αυτές τις ημέρες μία βάση. Την δεύτερη, φορά, όμως, που κόλλησε, ήταν την πρώτη φορά που άνοιξε μετά από ώρες που ήταν κλειστό, και μάλιστα πάνω σε μία βάση που έχω. Κάτω αριστερά ήταν εντελώς κρύο. Άρα, τουλάχιστον, την περίπτωση θερμοκρασία (μάλλον) την αποκλείουμε. Oooops ... Τρίτο πάγωμα πριν 15' Πάει κάπου το σκεπτικό σας? Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2018 από johnyb98
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Καλημέρα. Δοκίμασε να μπεις στα windows με ασφαλή λειτουργία (F8), να δεις αν ξεκινάει κανονικά δίχως να κολλήσει. Επίσης καλό θα ήταν, να φυσήξεις την είσοδο και έξοδο αέρα του λαπτοπ διότι μπορεί να έχει μαζευτεί σκόνη στην ψήκτρα με τα χρόνια. Η μπαταριούλα του bios αλλάζει, αλλά σε αυτά αν θυμάμαι καλά είναι με φύσα στη μητρική κολλημένη με καλώδια.
johnyb98 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, dimitris85 είπε Καλημέρα. Δοκίμασε να μπεις στα windows με ασφαλή λειτουργία (F8), να δεις αν ξεκινάει κανονικά δίχως να κολλήσει. Επίσης καλό θα ήταν, να φυσήξεις την είσοδο και έξοδο αέρα του λαπτοπ διότι μπορεί να έχει μαζευτεί σκόνη στην ψήκτρα με τα χρόνια. Η μπαταριούλα του bios αλλάζει, αλλά σε αυτά αν θυμάμαι καλά είναι με φύσα στη μητρική κολλημένη με καλώδια. Φύσα και κόλληση μάλλον εννοείς στο βίντεο στο 6:16 Η μπαταρία δεν πρέπει να είναι κολλημένη με κόλληση στα dv2 (εάν έχω καταλάβει καλά - επειδή δεν το ξέρω ακριβώς) στη μητρική. Στο 6:16, όταν αφαιρεί με το ψαλίδι το μπλε μονωτικό θερμοσυστελόμενο, το από μέσα μεταλλικό έλασμα που κάνει τον ακροδέκτη να είναι κολλημένος επάνω στον πόλο της μπαταρίας, είναι κάποια ταινία ειδική; Δεν μπορώ να κάνω κάποια πατέντα να το κολλήσω, και να βάλω στο τέλος δική μου μονωτική γύρω γύρω από την μπαταρία, που να καλύπτει καί τους δύο ακροδέκτες (κάτι σαν τη μπλε που αφαιρεί αυτός). Μία πατέντα... Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2018 από johnyb98
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι. Μπορείς να βάλεις μονωτική, απλά για να κρατάει επαφή. Μπορεί σε κάποια hp να είχε 'θήκη για την μπαταρια και σε άλλα όπως το δικό μου (hp g6) είναι ακριβώς όπως το περιγράφει στο βίντεο που έβαλες. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2018 από Επισκέπτης
johnyb98 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, dimitris85 είπε Ναι. Όταν λες "Ναι" σε τί αναφέρεσαι; Μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου; Το μόνω που έχω είναι μονωτική ταινία. Μπορώ να παίξω με αυτήν; Κάτι πιό λεπτομερές;
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Συγνώμη δεν το διευκρίνισα σωστά. Το 'ναι' πήγαινε στη πατέντα που ανέφερες με την μονωτική ταινία,.Θα ενώσεις τους ακροδέκτες της μπαταρίας (προσοχή στη πολικότητα) και ύστερα στερεώνεις με μονωτική ταινία. Αν ανοίξεις το καπάκι για τις μνήμες στο λαπτοπ, θα δεις την συνδεσμολογία της μπαταρίας.
johnyb98 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημήτρη, εφόσον πιάνει όπως το περιγράφεις, ουσιαστικά θα χρησιμοποιήσω δύο φορές τη μονωτική. Μία φορά με ένα μικρό κομματάκι μονωτικής για κάθε ακροδέκτη σε κάθε πόλο (να στηριχτεί ο κάθε ακροδέκτης επάνω στους πόλους αντίστοιχα), και τη δεύτερη φορά με τη μονωτική ταινία να περικυκλώσει την μπαταρία καί τους δύο ακροδέκτες, και, μάλιστα, αρκετά σφιχτά (όπως στο βίντεο η εξωτερική μπλε που περικυκλώνει την μπαταρία). Σχετικά με την πολικότητα, θα το επιβεβαιώσω βγάζοντάς τους ακροδέκτες (πριν λύσω τους πόλους), αλλά κατά 99,9% το μαύρο είναι αρνητικός πόλος και το κόκκινο θετικός. Ευχαριστώ ! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ακριβώς όπως τα γράφεις, απλά για μεγαλύτερη σιγουριά βάλε μια στρώση πάνω απτή μπαταρία. Παρακαλώ! Ορίστε και ένα video : Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα