Προς το περιεχόμενο

Προβλημα στο boot των XP μετα απο fdisk /mbr

trv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια βοηθεια.. Χανω τα xp μου! :( :(

Να τα παρω απο την αρχη.

Στην αρχη ειχα στον δισκο μου (120gb) την εξης δομη:

1 Primary partition NTFS H: με τα winxp

1 Logical extended partition που μεσα ειχε 2 partitions, τα C: και D: για mp3 κτλ.

Εκτος απο ολα αυτα ειχα και ενα partition στο οποια ειχα κανει μια εγκατασταση linux.

Μου ηρθε σημερα η ιδεα να σβησω το linux.. Παιρνω λοιπον το partition magic και παταω delete στα partitions του linux, και ετσι εμεινε αδειος χωρος στο τελος του δισκου. Εκανα ενα restart μετα.

Με εβαλε στο grub, το οποιο δεν ειχε επιλογες.. Το ειχα ξεχασει αυτο. Βαζω λοιπον μια startup disk απο win98, φορτωνει, παταω c: , και γραφω fdisk /mbr για να σβησει το mbr. Κανω παλι restart.

Ερχομαστε στο κυριως προβλημα.. Τα win φορτωνουν, φενετε η μπαρα να πηγαινει περα δωθε, φευγει απο αυτην την εικονα, και παει στην μπλε οθονη. Εκει, ακριβως πριν βγαλει την welcome screen, κολλαει και σταματαει. Πριν βγαλει την οθονη που ζηταει κωδικο δηλαδη. Μενω να κοιταω επ'απειρον μια μπλε οθονη με το μικρο σηματακι των xp στο κεντρο και λιγο δεξια..

Τι να κανω λοιπον.. Bootαρω με το cd των xp και παω recovery console. Παταω fixmbr με την μια.. Ισως δεν επρεπε να το κανω ουτε αυτο. Restart για δοκιμη, τα ιδια, πισω στην recovery console. Παταω fixboot, τα ιδια, bootcfg, τα ιδια. Φτανει μεχρι το σημειο που περιεγραψα πριν και σταματαει να φορτωνει. (δε κολαει το συστημα, το ποντικι δουλευει μια χαρα).

Παρατηρησα ομως κατι

Αν δωσω την εντολη map στην console, μου δειχνει τους συσχετισμους των drive letters με τα partitions. Ειναι τελειως λαθος! Το πρωην Η: εχει γινει C:, και ολα τα υπολοιπα εχουν αλλαξει. Αλλα δεν ειναι μονο αυτο.. Λειτουργικο συστημα η recovery console βρισκει στο C:\Windows, οχι στο Η:\Windows .. Ακομα και ο bootloader ειναι ρυθμισμενος να ξεκιναει απο το c:\windows..

Μπορειτε σας παρακαλω να με βοηθησετε? Με οποιονδηποτε τροπο.. Αυτο που πρεπει να αποφυγω αναγκαστικα ειναι format και ξανα εγκατασταση των xp. Αλλωστε δεν υπαρχει καποιο προβλημα με την εγκατασταση, το μητρωο η drivers κτλ.. Please help... :( :( :([/b]

Δημοσ.

Δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς έχει γίνει στα partition του hd σου μιας και δεν ξέρω τις εντολές που έχεις δώσει κ την σειρά τους.

Μια πρώτη σκέψη θα ήταν να μπεις με Hiren Boot CD ή με τις δισκέτες του Partition Magic 8 (ή όπως αλλιώς σε βολεύει) και να κάνεις active το partition που έχεις τον boot loader σου.

sc

Δημοσ.

tzoulis, an deis ti egrapsa kalitera, 8a deis oti to exw kanei kai afto..

madsc, madsc to partition itan idi active, kati allo paixtike..

Telos pandwn, na mi sas kourazw allo.. Meta apo 2 apanwta repair install opou nai men doulepse to systima, alla pigene apelpistika arga, ekana format sto partition me ta win (afou eixa parei backup prwta) kai ekana ena fresh install.

Twra pernaw programmata.. boring..

Thanx guys!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...