Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αν ήταν να δόσεις 120-130 ευρώ για τον 8100 + cooler έπαιρνες κατευθείαν τον R5 2400G.

Ήθελα να πάω σε Intel. To cooler του 2400 είναι αθόρυβο;

15 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Καλή, αλλά μόνο low profile ψύκτρα χωράει στο κουτί...μέχρι 115 mm συγκεκριμένα και η Gammaxx είναι 131 mm...

Επεξ/σία από manos.m
  • Sad 1
Δημοσ.

Επειδη εχω την arctic silver lp να σου πω οτι κανει αρκετα λιγοτερο θορυβο απο τη στοκ αλλα σε αποδοση ειναι ελαχιστη διαφορα,σχεδον ιδιες θερμοκρασιες με τη στοκ,αντε 3-4 βαθμους παρακατω το πολυ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι μιας και είμαι πολύ ψείρας στο θέμα θόρυβος θα σου έλεγα να πας εδώ https://noctua.at/en/nh-l9i για να ησυχάσεις. Σαφώς καλύτερη από stock και σε θόρυβο και σε ψύξη, έχει τον 8100 για πλάκα. Δεν ακούγεται καθόλου χωράει για πλάκα μέσα στο κουτί σου και δεν είναι και τόσο απαγορευτική η τιμή της αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, νομίζω κάπου στα 37-38 ευρώ... Θα ησυχάσει το κεφάλι σου. Ναι είμαι ψείρας και δίνω χρήματα για την ησυχία και την ψύξη του επεξεργαστή, εγώ να φανταστείς έχω στο main pc (mini itx) μου έναν 20αρη noctua και φυσικά cpu cooler noctua... Με λες και fanboy της noctua αλλά τα αξίζει τα χρήματα που δίνεις για πλάκα.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ πάλι μιας και είμαι πολύ ψείρας στο θέμα θόρυβος θα σου έλεγα να πας εδώ https://noctua.at/en/nh-l9i για να ησυχάσεις. Σαφώς καλύτερη από stock και σε θόρυβο και σε ψύξη, έχει τον 8100 για πλάκα. Δεν ακούγεται καθόλου χωράει για πλάκα μέσα στο κουτί σου και δεν είναι και τόσο απαγορευτική η τιμή της αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, νομίζω κάπου στα 37-38 ευρώ... Θα ησυχάσει το κεφάλι σου. Ναι είμαι ψείρας και δίνω χρήματα για την ησυχία και την ψύξη του επεξεργαστή, εγώ να φανταστείς έχω στο main pc (mini itx) μου έναν 20αρη noctua και φυσικά cpu cooler noctua... Με λες και fanboy της noctua αλλά τα αξίζει τα χρήματα που δίνεις για πλάκα.

Η Noctua είναι καλύτερη από την Be Quiet Shadow Rock LP με 120άρι fan;

Επεξ/σία από manos.m
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, manos.m είπε

Η Noctua είναι καλύτερη από την Be Quiet Shadow Rock LP με 120άρι fan;

Εξαιρετική και η be quiet με ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα ψύξης που όμως δεν χρειάζεσαι για τον 8100 για κανένα λόγο. Σου είπα την συγκεκριμένη noctua γιατί εγώ αν έπαιρνα την be quiet  θα άλλαζα τον ανεμιστήρα της με έναν 120άρη silent wings ή noctua... Για τα γούστα μου και τα ψειροαυτιά μου οι pure wings κάνουν θόρυβο... Οπότε βγαίνει με αυτή την παραδοχή πιο ακριβή από την noctua... Άρα noctua για καλή ψύξη και εξαιρετικά αθόρυβη ή be quiet για ακόμη καλύτερη ψύξη αλλά λιγάκι πιο θορυβώδη... Από αυτές τις δύο που συζητάμε νομίζω ότι και να διαλέξεις λάθος δεν κάνεις... Εγώ στο mini itx μου έχω την nh-d9l για έναν 6πυρηνο όμως που χωράει και στο δικό σου κουτί αλλά νομίζω είναι overkill και δεν σου χρειάζεται τόσο ακριβή σε σχέση και με την cpu σου...https://noctua.at/en/nh-d9l μείνε στις δύο που συζητάμε και δεν θα χάσεις, σε σχέση με την stock της intel είναι μέρα με την νύχτα σε όλα.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Εξαιρετική και η be quiet με ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα ψύξης που όμως δεν χρειάζεσαι για τον 8100 για κανένα λόγο. Σου είπα την συγκεκριμένη noctua γιατί εγώ αν έπαιρνα την be quiet  θα άλλαζα τον ανεμιστήρα της με έναν 120άρη silent wings ή noctua... Για τα γούστα μου και τα ψειροαυτιά μου οι pure wings κάνουν θόρυβο... Οπότε βγαίνει με αυτή την παραδοχή πιο ακριβή από την noctua... Άρα noctua για καλή ψύξη και εξαιρετικά αθόρυβη ή be quiet για ακόμη καλύτερη ψύξη αλλά λιγάκι πιο θορυβώδη... Από αυτές τις δύο που συζητάμε νομίζω ότι και να διαλέξεις λάθος δεν κάνεις... Εγώ στο mini itx μου έχω την nh-d9l για έναν 6πυρηνο όμως που χωράει και στο δικό σου κουτί αλλά νομίζω είναι overkill και δεν σου χρειάζεται τόσο ακριβή σε σχέση και με την cpu σου...https://noctua.at/en/nh-d9l μείνε στις δύο που συζητάμε και δεν θα χάσεις, σε σχέση με την stock της intel είναι μέρα με την νύχτα σε όλα.

Την Be Quiet την βρήκα στα 35 ευρώ. Μάλλον θα προτιμήσω αυτήν λόγω μεγαλύτερου fan. Παραείναι καλή για τον 8100, αλλά θα με καλύψει αν μελλοντικά βάλω κάποιο μεγαλύτερο CPU.

Δημοσ.

Και η noctua θα σε καλύψει και σε μεγαλύτερο cpu...είναι αρκετή μέχρι και για r7 1700 σε mini itx κουτί μάλιστα. Να έχεις στο νου σου επίσης ότι μεγαλύτερο fan δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο fan. Ότι και να αγοράσεις εύχομαι να το χαρείς γιατί είναι και οι δύο μια χαρά επιλογές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Και η noctua θα σε καλύψει και σε μεγαλύτερο cpu...είναι αρκετή μέχρι και για r7 1700 σε mini itx κουτί μάλιστα. Να έχεις στο νου σου επίσης ότι μεγαλύτερο fan δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο fan. Ότι και να αγοράσεις εύχομαι να το χαρείς γιατί είναι και οι δύο μια χαρά επιλογές.

Σε ευχαριστώ, να είσαι καλά! Βρήκα ετοιμοπαράδοτη και αγόρασα την Be Quiet, η οποία είναι απίστευτη...Δουλεύει στις 540 στροφές και δεν ακούγεται απολύτως τίποτα...και 2-3 βαθμοί πιο κάτω με έναν πρώτο έλεγχο...καμία σχέση με την stock ψύκτρα...μάλλον η έξτρα ψύκτρα όταν φτιάχνεις ένα καινούριο σύστημα είναι must...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...