Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά φορητού υπολογιστή (part 2)

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Sarrisa είπε

Καλησπέρα Green Dragon. Δε γνωρίζω τις διαφορές τους τεχνολογικά. Δεν θέλω από την μία, να παίζω παιχνίδια τα οποία (όπως καταλαβαίνω από ψάξιμο στο youtube) χρειάζονται nvidia, αλλά χρησιμοποιώ άλλα μέσα όπως το photoshop, το οποίο (συμπερασματικά ) καταλαβαίνω πως χρειάζεται την συγκεκριμένη μάρκα κάρτας γραφικών, και να παίζουν παράλληλα είτε youtube είτε άλλα πολυμέσα είτε να μη κολλάει με τα διάφορα «flash» στις σελίδες στο web. Γιαυτό όταν ζήτησα γνώμες την έβαλα ως πρώτη επιλογή και δευτερη την Intel Grahpics. 

Όπως έγραψα στο αρχικό μου πόστ, θέλω και 1TB αποθηκευτικό χώρο γιατί χρειάζομαι να κάνω partition με ένα μέρος winXP (λόγω κάοιου official προγράμματος που έχω και δουλεύει μόνο στα XP) και το άλλο (μάλλον) Linux αν δω πως δε «σηκώνει και πολλά» (αν έχει δύο windows ) με τον καιρό.

Για τον προϋπολογισμό μου, είναι καλός! Αν αρχίσω να κάνω «εκπτώσεις» θα είναι σίγουρα από τον αποθηκευτικό χώρο (και την κάμερα βεβαίως που δεν τη χρειάζομαι)

PS. (Τώρα βέβαια, μονολογόντας λέω, πως θα μπορούσα να έχω τα XP  και το πρόγραμμα στον παλιό, και στον καινούριο με μικρότερο αποθηκευτικό χώρο θα κάνω τη δουλειά μου με το photoshop. αλλά, το να έχω 2 οθόνες ανοικτές και πότε με τη μία και πότε με την άλλη, δεν είναι και το καλυτερο μου... θα έλεγα! :) )

Καλησπέρα Sarrisa! Οι προδιαγραφές που έβαλες στο πρώτο σου post - τώρα που το ξανακοίταξα - πράγματι σχεδόν αποκλείουν την εναλλακτική πρόταση που έκανα. Οπότε το ξεχνάς και...go on!!!😊

Επεξ/σία από Green Dragon
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Απο+κλειεται, να το εχεις <σχεδον 20 χρονια>..! +10 πιθανοτατα, αντε 14-15, το πολυ..!
😎
Eαν δεις οσα φορητα εχουν κρατησει εως σημερα απο +10ετια, αρκετα απο αυτα ηταν
εως και σχεδον καθαρη τυχη(!). Για παραδειγμα, να ειχαν Nvidia 9600m αντι για 8600m
🤓
Στο διαταυτα, οπως εγραψα ^^ παραπανω, το Lenovo εχει καλυτερα specs απ' το Acer!

https://kinito365.gr/product/laptop-lenovo-ideapad-330-156-fhd-i5-8250u-8gb-1tb-dos/

Έχεις δίκιο που δεν είναι 20ετία αλλά υπερέβαλα σίγουρα :) καθ' οσον με τον χρόνο δε τα πάω και καλά :P 

Και για να λέμε ακρίβειες, η ημερομηνία αγοράς του είναι αυτή :wub: (εικόνα)

Για τα Lenovo αρχικά δεν είχα καλή εντύπωση λόγω της φτηνής πλαστηκούρας που περιβάλλει τα συστήματα, αλλά είναι και η τιμή τους ανάλογη (φαντάζομαι γιαυτό.. ). Ξεπερνώντας όμως αυτό, θα τα δοκιμάσω να δω :)

IMGapodeiksi2007(1).JPG

54 λεπτά πριν, Sarrisa είπε

Καλησπέρα Green Dragon. Δε γνωρίζω τις διαφορές τους τεχνολογικά. Δεν θέλω από την μία, να παίζω παιχνίδια τα οποία (όπως καταλαβαίνω από ψάξιμο στο youtube) χρειάζονται nvidia, αλλά χρησιμοποιώ άλλα μέσα όπως το photoshop, το οποίο (συμπερασματικά ) καταλαβαίνω πως χρειάζεται την συγκεκριμένη μάρκα κάρτας γραφικών, και να παίζουν παράλληλα είτε youtube είτε άλλα πολυμέσα είτε να μη κολλάει με τα διάφορα «flash» στις σελίδες στο web. Γιαυτό όταν ζήτησα γνώμες την έβαλα ως πρώτη επιλογή και δευτερη την Intel Grahpics. 

Όπως έγραψα στο αρχικό μου πόστ, θέλω και 1TB αποθηκευτικό χώρο γιατί χρειάζομαι να κάνω partition με ένα μέρος winXP (λόγω κάοιου official προγράμματος που έχω και δουλεύει μόνο στα XP) και το άλλο (μάλλον) Linux αν δω πως δε «σηκώνει και πολλά» (αν έχει δύο windows ) με τον καιρό.

Για τον προϋπολογισμό μου, είναι καλός! Αν αρχίσω να κάνω «εκπτώσεις» θα είναι σίγουρα από τον αποθηκευτικό χώρο (και την κάμερα βεβαίως που δεν τη χρειάζομαι)

PS. (Τώρα βέβαια, μονολογόντας λέω, πως θα μπορούσα να έχω τα XP  και το πρόγραμμα στον παλιό, και στον καινούριο με μικρότερο αποθηκευτικό χώρο θα κάνω τη δουλειά μου με το photoshop. αλλά, το να έχω 2 οθόνες ανοικτές και πότε με τη μία και πότε με την άλλη, δεν είναι και το καλυτερο μου... θα έλεγα! :) )

Το Photoshop δεν χρειάζεται αυτόνομη κάρτα γραφικών -ακόμα και αν υπάρχει δεν την χρησιμοποιεί- αλλά καλό επεξεργαστή...

Zacharis, για τα βίντεο δεν χρειάζεται η κάρτα γραφικών να είναι καλή (όπως τη λένε, ανεξάρτητη ); Π.χ. dvd ή youtube?  ή γενικά για τα muntimedia? Και συγνώμη για την αφελέστατη ερώτηση αλλά ....

<-----------------  (άσχετη τελείως)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Sarrisa είπε

Zacharis, για τα βίντεο δεν χρειάζεται η κάρτα γραφικών να είναι καλή (όπως τη λένε, ανεξάρτητη ); Π.χ. dvd ή youtube?  ή γενικά για τα muntimedia? Και συγνώμη για την αφελέστατη ερώτηση αλλά ....

Κοίτα. Αν θες απλά να βλέπεις βίντεο, δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτόνομη κάρτα γραφικών. Μακροπρόθεσμα, δεν θα έχεις και θέμα με θερμοκρασίες. Επίσης δεν χρειάζεται αν κάνεις rendering video αλλά δεν σε νοιάζει το πόσο χρόνο θα σου πάρει. Από την άλλη, αν κάνεις video rendering και σε νοιάζει να τελειώσεις γρήγορα τότε χρειάζεσαι αυτόνομη κάρτα γραφικών γιατί με αυτήν γίνεται όλη η δουλειά.

Επεξ/σία από midimod
  • Like 1

7 λεπτά πριν, filippos79 είπε

Εκθεσιακά κομμάτια από black friday αξίζουν; Επίσης εγώ που πήρα το Mi gaming Laptop i7 8750h/ 1060 / 6gb στα 970 από gearbest εκανα χαζομαρα;

Το θέμα είναι ότι όλα τα καταστήματα θα προσπαθήσουν να ξεστοκάρουν ότι έχουν και δεν έχουν. Από εκεί και πέρα, ανάλογα την ευκαιρία που θα πετύχεις, το κέρδος και την εγγύηση που θα σου δώσουν. Όσο για το λαπτοπ που πήρες, γιατί να έκανες χαζομάρα; Αν το έχεις πληρώσει και έρχεται, απλά το δουλεύεις και ελπίζεις να μην σου πάθει κάτι.

1 ώρα πριν, Sarrisa είπε

Όχι, δεν χρειάζεται όχι καλή αλλά ούτε καν ανεξάρτητη κάρτα γραφικών για τέτοια χρήση...

παιδιά, αξίζουν τα εκθεσιακά κομμάτια; αξίζει στα 1300 να πάρω το HP OMEN X 17; i7 7820hk gtx 1080 8 gb και 17αρι 120hz ips panel ; αξίζει να την συμπληρώσω αυτή τη διαφορά; παίζω γενικά παιχνίδια αλλά εκτιμώ και την φορητότητα και την μπαταρία, το xiaomi είναι στα 2.6 κιλά, αυτό στα 5 αλλά έχει και πολύ μεγαλύτερη μπαταρία και καλύτερη κάρτα. δεν ξέρω. ποιο βρίσκετε καλύτερη ευκαιρια εσείς; 

9 λεπτά πριν, midimod είπε

Κοίτα. Αν θες απλά να βλέπεις βίντεο, δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτόνομη κάρτα γραφικών. Μακροπρόθεσμα, δεν θα έχεις και θέμα με θερμοκρασίες. Επίσης δεν χρειάζεται αν κάνεις rendering video αλλά δεν σε νοιάζει το πόσο χρόνο θα σου πάρει. Από την άλλη, αν κάνεις video rendering τότε χρειάζεσαι αυτόνομη κάρτα γραφικών γιατί με αυτήν γίνεται όλη η δουλειά.

Καλησπέρα midimod. Δεν γνωρίζω τι είναι το rendering video οπότε καταλαβαίνεις πως δε το χρησιμοποιώ. Το photoshop βέβαια, ενδεικτικά το ανέφερα, και δεν εννοούσα την επεξεργασία φωτογραφιών, μόνο. Αυτά είναι παιχνιδάκια. Το σκεπτικό μου είναι, κάτι, που να αντέχει ΚΑΙ επεξεργασία 2D & 3D  με free software που θα εγκαταστήσω. 

3 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

Όχι, δεν χρειάζεται όχι καλή αλλά ούτε καν ανεξάρτητη κάρτα γραφικών για τέτοια χρήση...

Μία άλλη κάρτα όπως οι AMD κάνουν «δουλειά»; Μου έχουν πει ότι ανεβάζουν πολύ τη θερμοκρασία με την πολύωρη χρήση γιαυτό δεν είπα στο αρχικό μου ποστ. Δεν κολλάω στην nvidia. Να μην κολλάει θέλω το μηχάνημα με την χρήση πολυμέσων όπως είπα για το photoshop ενδεικτικά και παράλληλα με το διαδίκτυο με πολλές καρτέλες ανοικτές, τα  «flash» των σελίδων και τα βίντεο. Με αυτόν που έχω τώρα, αυτό συμβαίνει. Βέβαια, θα μου πεις ότι είναι και παλιός... Οκ.

Το θέμα μου είναι ότι χρειάζομαι τα φώτα σας ώστε να  βοηθηθώ να διαλέξω έναν όχι πολύ παλιό, θεωρώντας πως, α) επειδή «ξεστοκάρουν» τα πολυκαταστήματα, θα υπάρξει (ή υπάρχει) στην αγορά κάτι νέο σύντομα και, β) πως κάπου θα υπάρχει κάτι που θα βρω να με βολέψει. 

P.S. Σκέφτομαι να φορτώσω και κάποια free software για 2D & 3D μοντελισμό (και να τα χρησιμοποιήσω φυσικά)

Ευχαριστώ για την υπομονή και το χρόνο σας :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, filippos79 είπε

Εκθεσιακά κομμάτια από black friday αξίζουν; Επίσης εγώ που πήρα το Mi gaming Laptop i7 8750h/ 1060 / 6gb στα 970 από gearbest εκανα χαζομαρα;

Δεν αξίζουν τα εκθεσιακά κομμάτια ειδικά των μεγάλων καταστημάτων, δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο για πολύ καιρό και όλο αυτό τον καιρό τα πασπατεύουν άπειρα συνήθως άσχετα χέρια, τώρα αν έκανες χαζομάρα που αγόρασες κάτι ακριβό από Κίνα, θα το δείξει ο χρόνος...

Επεξ/σία από zacharis1955

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/188243-lenovo-ideapad-330-15ikbr-i3-7020u/4gb/1tb#homepage Αξιζει σαν προσφορα για να γινει η αγορα με ατοκες δοσεις; 

Επεξ/σία από koularasss

Sarisa, σε ο,τι μπορεις να δωσεις βοηθεια: απο ανεξαρτητη καρτα γραφικων
-μεχρι και στο Cubase να φανταστεις- καλο θα κανει (ειναι δεδομενο αυτο) 😀

Και το Photoshop, εννοειται, ωφελειται -αναλογως καρτας γραφικων-...ΦΑΚ:
https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/photoshop-cc-gpu-card-faq.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Sarrisa είπε

….........….

Το θέμα μου είναι ότι χρειάζομαι τα φώτα σας ώστε να  βοηθηθώ να διαλέξω έναν όχι πολύ παλιό, θεωρώντας πως, α) επειδή «ξεστοκάρουν» τα πολυκαταστήματα, θα υπάρξει (ή υπάρχει) στην αγορά κάτι νέο σύντομα και, β) πως κάπου θα υπάρχει κάτι που θα βρω να με βολέψει. 

P.S. Σκέφτομαι να φορτώσω και κάποια free software για 2D & 3D μοντελισμό (και να τα χρησιμοποιήσω φυσικά)

Ευχαριστώ για την υπομονή και το χρόνο σας :)

Και τώρα που ξεκινάει η εβδομάδα προς black Friday.....έβγαλε και ο Κωτσόβολος ένα με Ι5 7200U ,   8 GB , 1 Tera HDD και ανεξάρτητη κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce MX110  που ζητάς και 24 άτοκες δόσεις στα 499 ευρώ.

https://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/190972-asus-x540ub-dm032t-i5-72000u/8gb/1tb/2gb#homepage

Επεξ/σία από Green Dragon

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...