Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους

Να τονίσω οτι δεν έχω ασχοληθει ποτε και ουτε προκειται με ολο αυτο το κομμάτι αλλα προσπαθώ να βοηθησω τον γιο μου ο οποίος ειχε παλαιότερα ενα account στο metamask . εχει ξεχασει secret phrase και μου εστειλε ενα screenshot απο etherscan. Δεν καταλαβαινω τι ειναι το ενα και το  άλλο απλα παραθέτω μια εικονα από το etherscan που μου εστειλε

Εικάζει οτι έχει χρηματα μεσα στο wallet αλλα δεν θυμαται το secret phrase στο metascan και δεν ξερω και εγω τι να κανω

image.png.51965822c3360de08077d68295d3ca26.png

• Απαντ. 14,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το seed phrase ψάχνει η τον κωδικό που μπαίνει στην εφαρμογή (secret phrase, pin, password); Αυτά τα δυο είναι πολύ διαφορετική ιστορία.

Πότε πήρε αυτή τη φωτογραφία; Δείχνει πως στάλθηκε κάτι από αυτό το πορτοφόλι πέντε μέρες νωρίτερα.

Δημοσ.

Καλημέρα

Χτες την πήρα εγώ από τον συνδεσμο που μου ειχε στειλει

παραθετω και αλλη μια φωτο . Ειναι πχ πραγματικά λεφτα αυτά? Δεν ξερω

image.png.e219e2995e521718e839af9c9351df72.png

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Καλημέρα

Χτες την πήρα εγώ από τον συνδεσμο που μου ειχε στειλει

παραθετω και αλλη μια φωτο . Ειναι πχ πραγματικά λεφτα αυτά? Δεν ξερω

image.png.e219e2995e521718e839af9c9351df72.png

Έχει 24 cryptos μέσα που παίζει πριν λίγους μήνες αντί για τα $3040 που βλέπεις τώρα να ήταν $6500. Αλλά όπως λέει και ένα ρητό: Not Your Keys, Not Your Coins. Εκεί μέσα  θα είναι δεν πρόκειται να σας τα κλέψει κανένας 😅. Για πιο λόγο σου στέλνει τους συνδέσμους, μήπως σε δουλεύει;

Δημοσ.

Καποτε ασχολιόταν με τέτοια δεν ξερω τι και πως , πως τα έμαθε. Γενικά τους τελευταίους  μήνες εχει σταματήσει την ενασχοληση με το pc , ασχολειται πιο πολυ με γυμναστική και ταινίες , βόλτες κλπ

Απλά το έπιασε τις τελευταιες μέρες μαλλον έτσι για να δει τι γινεται η το θυμήθηκε δεν ξερω πως

εχει νευριασει γιατι δεν θυμαται το secret phrase στο metamask , σιγουρα απο το pc Που έχει και τωρα εδω και 3 χρονια 

θα εχει κανει την δουλειά , αλλα τον εχει πειράξει πχ ολο αυτό και προσπαθω να βρω πληροφορίες

οχι για τα λεφτα αλλά για να τον ησυχάσω

Δημοσ.

Nα κανω μια Βinance ερωτηση γιατι δε βρηκα κατι.

Εχει κατι σε τυπου earn για ευρω, που εβαλα ενα ποσο μεσα απο το να το εχω να καθεται ?

Ελεγα μηπως εχει τιποτα να δινει εστω ψιλολογια, μεχρι να θεωρησω καλη στιγμη να ψωνισω.

Ευχαριστω.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, rallistas είπε

Nα κανω μια Βinance ερωτηση γιατι δε βρηκα κατι.

Εχει κατι σε τυπου earn για ευρω, που εβαλα ενα ποσο μεσα απο το να το εχω να καθεται ?

Ελεγα μηπως εχει τιποτα να δινει εστω ψιλολογια, μεχρι να θεωρησω καλη στιγμη να ψωνισω.

Ευχαριστω.

Τα γυρνας σε ψηφιακο ευρω (euri)...Αν δεν κανω λαθος για τα πρωτα 300€ δινει 9% apy.

Καταγραφή.JPG

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Καποτε ασχολιόταν με τέτοια δεν ξερω τι και πως , πως τα έμαθε. Γενικά τους τελευταίους  μήνες εχει σταματήσει την ενασχοληση με το pc , ασχολειται πιο πολυ με γυμναστική και ταινίες , βόλτες κλπ

Απλά το έπιασε τις τελευταιες μέρες μαλλον έτσι για να δει τι γινεται η το θυμήθηκε δεν ξερω πως

εχει νευριασει γιατι δεν θυμαται το secret phrase στο metamask , σιγουρα απο το pc Που έχει και τωρα εδω και 3 χρονια 

θα εχει κανει την δουλειά , αλλα τον εχει πειράξει πχ ολο αυτό και προσπαθω να βρω πληροφορίες

οχι για τα λεφτα αλλά για να τον ησυχάσω

Τα screeshot που σου στελνει προφανως θα ειναι απο την διευθυνση του στο metamask.
Αυτην την διευθυνση και τα χρηματα της την διαχειριζεται απο το metamask.
Αν το εχει ακομα εγκατεστημενο στον υπολογιστη τοτε για να συνδεθει χρειαζεται τον κωδικο προσβασης.
Αν ειναι παλιο και το εχει σβησει, τοτε χρειαζεται το seed phrase.

Αν εχει χασει το seed phrase δεν υπαρχει κανεις στον κοσμο που θα τον βοηθησει να ανακτησει τα χρηματα.
Και αυτο το λεω για να μην βρεθει μπροστα σε τιποτα επιτηδειους που το πουνε κατι του στυλ πχ δωσε μου 100 ευρω να στα ανακτησω.

Εξαιρω καποιες περιπτωσεις που μπορουν να γινουν διαδικασιες recovery στον υπολογιστη με σκοπο την ανακτηση αρχειων που περιεχουν το seed phrase. Διαδικασια που ειναι πολυπλοκη και χρειαζεται συγκεκριμενες πληροφοριες για το τι ακριβως εχει γινει, που και ποτε.

Γνωμη μου, αν δεν υπαρχει περιπτωση να θυμηθει αν εχει γραψει καπου το seed, ειναι να τα ξεχασει εντελως και να μην ασχοληθει. Ενδεχομενως σε μερικα χρονια αυτα να γινουν 10, 30 η 300 χιλιαρικα οποτε θα ειναι πολυ χειροτερα ψυχολογικα.

Δημοσ.

Το δύσκολο της υπόθεσης ειναι οτι η οικογένεια μένει στην επαρχια. εγω δουλευω αθηνα 

μπορω να παρω πρόσβαση στο pc εκεί να ψάξω διαφορα οπως registries Κλπ η να βρω διαγραμμενα αρχεία κλπ

Θα πρέπει όμως να με μπάσετε αν μπορείτε στο κολπο

Θελω με λιγα λογια να κανω μια διαδικασια παρομοια με metamask να δω τα βηματα . λογικα το metamask αποτι καταλαβα θα μου δώσει ενα μακρυνάρι σε address . στο etherscan θα βάλω αυτη την address , 

δεν τα ξερω αλλα θελω να δω την φιλοσοφια

παραθετω αλλο ενα screenshot του γιου μου

image.png.29454e2f8b624616685a168a231590e5.png

Edit 

ανοιξα account στο metamask . αποθηκευσα σε ενα αρχειο txt τις 12 λέξεις και εβαλα αυτες που μου ελεγε για επιβεβαιωση. τα εστειλα και στο mail μου, τα εγραψα και σε χαρτι. ενα password ζητησε μονο και μου εδωσε 12 λέξεις

Δυστυχως καταλαβα οτι αν δεν εχει γραψει πουθενα τις 12 λέξεις...

αλλα μπορεί και να τις εχει σωσει...

ας ελπίσουμε

Δημοσ.
18 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

αποθηκευσα σε ενα αρχειο txt τις 12 λέξεις και εβαλα αυτες που μου ελεγε για επιβεβαιωση. τα εστειλα και στο mail μου

ωχ! αυτά δεν τα κάνουμε για να μην να τα βρουν τίποτα χάκερς.

Όπως έγραψαν και παραπάνω, αν βρεις κάπου σημειωμένες τις 12 λέξεις που είναι η seed phrase τότε μπορείς να έχεις πρόσβαση στο πορτοφόλι (και να στείλεις νομίσματα) μέσα από την εφαρμογή Metamask ή κάποια άλλη παρόμοια, στην ίδια συσκευή ή σε κάποια άλλη (pc, smartphone ή hardwallet).

Αν βρεις το Passsword (μια λέξη) που είναι για να σου δώσει πρόσβαση στη συγκεκριμένη εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στη συγκεκριμένη συσκευή τότε όλα είναι πιο εύκολα και δε χρειάζονται τα παραπάνω.

Αλλά για να ξέρεις μελλοντικά τη seed phrase δεν την γράφουμε μέσα στον υπολογιστή ούτε σε email τη στέλνουμε γιατί όλα αυτά χακάρονται. Τη γράφουμε κάπου και τη φυλάμε και ιδανικά δεν την βάζουμε ξανά σε καμιά συσκευή γιατί υπάρχουν  και keyloggers κλπ για να την υποκλέψουν.

Σίγουρα είναι δικό του το πορτοφόλι;

• Δημιουργία νέου...