Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Bybit χρησιμοποιούσα πολύ συχνά. Την πάτησα γιατί γλυκάθηκα με το cashback της κρυπτοκάρτας, αλλά τώρα έχω ένα μήνα για να καταγράψω αρκετές συναλλαγές με συμβατική κάρτα ελληνικής τράπεζας για να συμπληρώσω το αφορολόγητο.

Πώς τα καταφέρνετε εσείς σε αυτό το επίπεδο αναρωτιέμαι; Υπάρχει κάποιο κόλπο;

1. Συναλλαγές σε ευρωπαϊκή χώρα μετράνε για το αφορολόγητο;

2. Έχω σκεφθεί να αγοράσω προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας / plaisio για να μετρήσουν στον όγκο συναλλαγών μου για το αφορολόγητο. Θα τις σηκώσω όλες μαζικά. Έχει κάποιος κάτι υπόψιν του που να ΜΗΝ λήγει;

3.Αυτό με την amazon που λες είναι επίσης πολύ χρήσιμο. Δηλαδή καταθέτω λεφτά στην amazon.co.uk στην amazon.fr κλπ και τα αξιοποιώ ό,ποτε θέλω μέσα στα επόμενα 10 χρόνια; (είσαι σίγουρος ότι μετράνε στο αφορολόγητο; αφού αφορούν μη ελληνική εταιρία ; )

4. Το πιο απλό θα ήταν να κάνω συναλλαγές άλλου ανθρώπου με την ελληνική τραπεζική μου κάρτα (και αυτός ο άλλος άνθρωπος που θα του πληρώσω την συναλλαγή, να μου τα δώσει στο χέρι με ρευστό). Αλλά για κάποιον λόγο δυσκολεύομαι να βρω ανθρώπους να το δεχθούν για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνω. (αυτοί θα πλήρωναν με μετρητά, και τους λέω εγώ "άσε με να το πληρώσω με την δική μου κάρτα το προϊόν σου" και δώσε μου τα λεφτά στο χέρι). Δυστυχώς δεν υπάρχει συνεργασία και εμπιστοσύνη.

5. Οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ (δεη, οτε, ευδαπ) μετράνε στο αφορολόγητο;

Σας ευχαριστώ. Όπως είπα πιο πάνω (και είναι καλό που το γράφω εδώ για να μην την πατήσει και άλλος), το παράκανα με την κρυπτοκάρτα και τα έξοδά μου είναι κυρίως ενοίκιο κλπ που δεν μετράνε. Άθλιες πολιτικές των ελληνικών φορολογικών αρχών.

• Απαντ. 14,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, glenngould είπε

4. Το πιο απλό θα ήταν να κάνω συναλλαγές άλλου ανθρώπου με την ελληνική τραπεζική μου κάρτα (και αυτός ο άλλος άνθρωπος που θα του πληρώσω την συναλλαγή, να μου τα δώσει στο χέρι με ρευστό). Αλλά για κάποιον λόγο δυσκολεύομαι να βρω ανθρώπους να το δεχθούν για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνω. (αυτοί θα πλήρωναν με μετρητά, και τους λέω εγώ "άσε με να το πληρώσω με την δική μου κάρτα το προϊόν σου" και δώσε μου τα λεφτά στο χέρι). Δυστυχώς δεν υπάρχει συνεργασία και εμπιστοσύνη.

Αυτό μόνο σε πρώτου βαθμού συγγενείς. Πλήρωνε καύσιμα. Βάλε μερικούς τόνους πετρέλαιο σε όσους έχουν ακόμα καυστήρες πετρελαίου. Και κέρασε τους κανένα καφέ για την εξυπηρέτηση που θα σου κάνουν. Τόσα θα γλυτώσεις 😃.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, glenngould είπε

3.Αυτό με την amazon που λες είναι επίσης πολύ χρήσιμο. Δηλαδή καταθέτω λεφτά στην amazon.co.uk στην amazon.fr κλπ και τα αξιοποιώ ό,ποτε θέλω μέσα στα επόμενα 10 χρόνια; (είσαι σίγουρος ότι μετράνε στο αφορολόγητο; αφού αφορούν μη ελληνική εταιρία ; )

Σε amazon.co.uk δεν ξέρω, εκεί πληρώνω με revolut. Στα υπόλοιπα ευρωπαικά μετράει κανονικά.

Το βλέπω από τα εργαλεία υπολογισμού αφορολόγητου των e-banking των τραπεζών μας.

7 ώρες πριν, glenngould είπε

Μετράνε κανονικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, glenngould είπε

Bybit χρησιμοποιούσα πολύ συχνά. Την πάτησα γιατί γλυκάθηκα με το cashback της κρυπτοκάρτας, αλλά τώρα έχω ένα μήνα για να καταγράψω αρκετές συναλλαγές με συμβατική κάρτα ελληνικής τράπεζας για να συμπληρώσω το αφορολόγητο.

2. Έχω σκεφθεί να αγοράσω προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας / plaisio για να μετρήσουν στον όγκο συναλλαγών μου για το αφορολόγητο. Θα τις σηκώσω όλες μαζικά. Έχει κάποιος κάτι υπόψιν του που να ΜΗΝ λήγει;

Σας ευχαριστώ. Όπως είπα πιο πάνω (και είναι καλό που το γράφω εδώ για να μην την πατήσει και άλλος), το παράκανα με την κρυπτοκάρτα και τα έξοδά μου είναι κυρίως ενοίκιο κλπ που δεν μετράνε. Άθλιες πολιτικές των ελληνικών φορολογικών αρχών.

Καλα ρε εσυ πόσο εισοδημα εχεις 100.000? και δεν μπορεις να το καλυψεις.Αν υποθεσουμε οτι εχεις 15.000 εισοδημα πρεπει να χαλασεις 4500€ μεσα σε ενα μηνα.Οποιαδηποτε αγορα με καρτα θελει δεν εχει σημασια τι θα παρεις ή τι θα πληρωσεις, θελουν να φαινεται η συναλλαγη.Μπορει να παρεις πετρελαιο οπως ειπε καποιος, επισης τις καρτες κινητης,paysafe που ειπες ή να παρεις gift cards/steam cards αν θες να παρεις ενα μερος των χρηματων πισω θα αναγκαστεις να τις πουλησεις πιο φθηνα πχ αν τις βαλεις στις αγγελιες εδω μεσα.Επισης μπορεις να ψωνιζεις για ολους τους γνωστους σου τα σουπερ μαρκετ/βενζινες τους και λογαριασμους δεη.Να παρεις μια ακριβη τηλεοραση ή κατι που λειπει στο σπιτι.

Υπαρχουν απειροι τροποι να τα καταναλωσεις βεβαια αν εχεις κανενα τρελο εισοδημα τι να σου πω.Τοσοι φιλοι, συγγενεις χριστουγεννα ερχονται δωρα κ ολο και κατι αξιας θα θελουν να παρουν.Στην τελικη ελα να σε βοηθησω και εγω που με επρηξε η γυναικα να της παρω πλυντηριο πιατων και εγω βρει ενα γυρω στα 450€ που ουτως η αλλως με μετρητα θα το πληρωνα.Επισης αν δεν τα καταναλωσεις θα πληρωσεις αν θυμαμαι καλα 22% προστιμο επι των αποδειξεων που σου λειπουν.Που σημαινει αν οντως εχεις 15.000 και δεν κανεις ουτε μια αποδειξη στην χειροτερη να πληρωσεις χοντρικα 1.000€ προστιμο.Το να χαλασεις 4500€ ενω δεν θελεις το θεωρω μαλακια η λυση ειναι να χαλασεις οτι μπορεις εσυ απο μονος σου επειδη οντως θες να παρεις κατι κ απο εκει περα κανε λιγο πολυ οτι μπορεις απο αυτα που σου προτειναμε.

Επισης σκεφτηκα κ αλλο παραθυρακι αλλα και εκει θελει να βρεις ανθρωπο να σε εξυπηρετησει κ λογικα δεν θα στο κανει τσαμπα γιατι ουσιαστικα θα τον βαλεις μεσα με πληρωμη με καρτα απο την προμηθεια των τραπεζων που ειναι 1-2%.Μπορεις να πας σε περιπτερο να παρεις paysafe των 100€ και να την πληρωσεις με καρτα αλλα μην την παρεις στα χερια σου γιατι μετα θα εχεις δει τον κωδικο και ο ανθρωπος θα πρεπει να την βαλει για ακυρωση γιατι παιζουν πολλοι απατεωνες που και καλα την επιστρεφουν επι τοπου και δεν την θελουν αλλα εχουν προλαβει να την βγαλουν φωτογραφια τον κωδικο ή την εχουν εξαργυρωσει.Οποτε ο ανθρωπος σε ενα τετοιο σεναριο την βαζει για ακυρωση την καρτα μπαινει για ελεγχο και αν δεν εχει χρησιμοποιηθει τοτε μπορεις να παρεις τα λεφτα σου πισω, αλλα αυτος ο ελεγχος μπορει να παρει μια βδομαδα με 10 μερες.

Απο την συναλλαγη αυτη αναλογως και τι καρτα εχεις θα του κρατησει λογικα προμηθεια η τραπεζα 1-2% που σημαινει 2€.Βαλε οτι για καθε καρτα οι περιπτεραδες κρατανε και 0.50 αρα χοντρικα πηγαμε 2.5€ και πες οτι τον κερνας και εναν καφε συνολο πες 5€ δηλαδη να σου επιστρεψει σε μετρητα 95€.Βεβαια αυτο ειναι πιο πολυπλοκο γιατι και να πεις οτι θα βρεις ενα περιπτερα να σε βοηθησει ο ανθρωπος δεν θα εχει προφανως τοσα λεφτα στο ταμειο αντε να σε εξυπηρετησει για 1-2 καρτες paysafe που σημαινει πρεπει να το κανεις αυτο καθε μερα ή να γυρισεις ολα τα περιπτερα/ψιλικατζιδικα.

Επισης απο οτι θυμαμαι καλα εγω οταν ειχαν βαλει καποια λεφτα στην binance και το ειχα κανει με καρτα ειχαν φανει στο αφορολογητο μου αλλα κατι τετοιο εχει 2% προμηθεια επι του ποσου..Επισης νομιζω ειχαν φανει και οι μεταφορες αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος για την καρτα ομως μπορεις να το τσεκαρεις ανετα στελνοντας ενα ποσο αν θα φανει στο αφορολογητο σου απο την εφαρμογη της τραπεζας που εχεις.

4500€ x 2%=90€ αν πεις οτι θα τα φερεις πισω αυτα τα λεφτα με εμβασμα χοντρικα πες να σου βγει η δουλεια αλλο ενα 10αρικο.Θα παρεις πισω 4400 οχι και ασχημα αν αναλογιστεις οτι το προστιμο ειναι 1000€ και θα την γλυτωσεις με 100€.Βεβαια ολο αυτο αν οντως εχεις γυρω στα 15.000 αν εχεις κανενα τρελο εισοδημα οπως ειπα θα τρεχεις σαν τον βεγγο μεχρι 20.000 ειναι εφικτο να το καταναλωσεις.

Απο ολα αυτα προφανως και η καλυτερη λυση ειναι μεσω γνωστων με σουπερ μαρκετ,λογαριασμους,γιατρους,φαρμακα κ γενικα οποιονδηποτε μπορει να σε εξυπηρετησει τσαμπε ή απλα με ενα κερασμα.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.

Πάντως νομίζω ότι το Bitcoin όσο βρίσκεται σε αυτό το range 90-100k θα είναι και πιο εύκολο μετά να κρατηθει πάνω από τα 100k όταν τα σπάσει

• Like 3
Δημοσ.
22 ώρες πριν, glenngould είπε

revolut κλπ μπορείς να τα δηλώσεις στα έξοδα όταν κάνεις φορολογική δήλωση.  Δεν εμφανίζονται αυτόματα αλλά τα εισάγεις χειροκίνητα. Λογικά και με bybit θα μπορείς να το κάνεις. 

Καλού κακού ως τότε κάνε αυτό έγραψες ώς τότε

Δημοσ.

1. Δηλαδή οι συναλλαγές με τις κρυπτοκάρτες των bybit, kraken, nexo κλπ για αγαθά και υπηρεσίες μετράνε στο αφορολόγητο ??? Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποια κάρτα ελληνικής τράπεζας για να μετρήσει στο αφορολόγητο;

2. Είστε σίγουρος ότι μπορείς να αλλάξεις χειροκίνητα το πεδίο των αποδείξεων στη φορολογική δήλωση που θα κάνουμε την άνοιξη του 2025 (για εισοδήματα μέχρι 31/12/24) ; 

Ευχαριστώ

Δημοσ.
3 ώρες πριν, glenngould είπε

1. Δηλαδή οι συναλλαγές με τις κρυπτοκάρτες των bybit, kraken, nexo κλπ για αγαθά και υπηρεσίες μετράνε στο αφορολόγητο ??? Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποια κάρτα ελληνικής τράπεζας για να μετρήσει στο αφορολόγητο;

2. Είστε σίγουρος ότι μπορείς να αλλάξεις χειροκίνητα το πεδίο των αποδείξεων στη φορολογική δήλωση που θα κάνουμε την άνοιξη του 2025 (για εισοδήματα μέχρι 31/12/24) ; 

Ευχαριστώ

έτσι άκουσα, δεν το δοκίμασα

με μια μικρη αναζήτηση όμως... 

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, glenngould είπε

Φυσικα και οχι.

Δημοσ.

Μια γενική ερώτηση με υποθετικά νούμερα γιατί δε βγάζω άκρη.

Ας πούμε οτι αγόρασες 100 μονάδες από ένα coin βάζοντας ένα Χ ποσό ας πούμε 500 ευρώ. (περίπου δηλαδή 0.5 τιμή μονάδας)

Βγάζεις το ιστορικό συναλλαγών της πλατφόρμας και βλέπεις και τις εντολές και τις τιμές

Μπαίνεις να τσεκάρεις μετά από 3χρόνια αυτό το coin και διαπιστώνεις οτι έχεις πλέον 3 φορές τις μονάδες που αρχικά αγόρασες δηλαδή 300.

Πωτς γκένεν αυντό; είναι και αργά και κάτι μου διαφεύγει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, greekfragma είπε

Ας πούμε οτι αγόρασες 100 μονάδες από ένα coin βάζοντας ένα Χ ποσό ας πούμε 500 ευρώ. (περίπου δηλαδή 0.5 τιμή μονάδας)

Βγάζεις το ιστορικό συναλλαγών της πλατφόρμας και βλέπεις και τις εντολές και τις τιμές

Μπαίνεις να τσεκάρεις μετά από 3χρόνια αυτό το coin και διαπιστώνεις οτι έχεις πλέον 3 φορές τις μονάδες που αρχικά αγόρασες δηλαδή 300.

Εγώ τα καταγράφω γιατί οι συναλλαγές στο παρελθόν είναι πολλές και μπορεί να έχω ξεχάσει συγκεκριμένες ενέργειες. Ψάξε να δεις αν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το coin που έχεις. Μήπως έκανες Convert; Πήρες Bonus; Έγινε Merge, Fork κτλ;

Επεξ/σία από NiKoSmile
Δημοσ.
8 ώρες πριν, greekfragma είπε

Το είχες αφήσει να τοκιζεται; Η μήπως έγινε κάνα Σπλιτ. Ποιο ήταν το τοκεν;

• Δημιουργία νέου...