Προς το περιεχόμενο

Τα νέα της ημέρας γύρω από τα cryptocurrencies

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 hour ago, batig0al said:

Και αν πας χρόνια πιο πίσω, το ETH κέρδιζε σε αξία έναντι του BTC.

Όλα είναι θέμα οπτικής. Βλέποντας ακόμα πιο πίσω εγώ βλέπω ότι τα υψηλά του 17 δεν τα έχει πίασει ακόμα και δεν πρόκειται να τα πιάσει ποτέ. Όπως είπα δεν είμαι αντικειμενικός

1 hour ago, batig0al said:

Σκουπίδι όμως γιατί πιστεύεις ότι είναι; 

Γιατί εκτός από κέρδος που εννοείται πως το κοιτάζω, θα ήθελα και κάποια στιγμή το χρήμα να αντικατασταθεί από κάποιο αποκεντρωμένο που δεν ελέγχεται από κράτος/τράπεζες.
Από την μία έχουμε το bitcoin που ο δημιουργός του πέταξε τα κλειδιά από το πορτοφόλι του (τουλάχιστον έτσι φαίνεται πως έχει γίνει) και το άφησε να πάρει την πορεία του και από την άλλη έχουμε το ethereum που ο δημιουργός του έκανε pre-mine ένα μεγάλο μέρος για την πάρτη του και τα φιλαράκια του και συνεχίζει να επηρέαζει σε μέγιστο βαθμό την εξέλιξή του. Από την μία έχουμε το Bitcoin που επιβραβεύει την εργασία (proof of work) και από την άλλη  το Ethereum που επιβραβεύει τους έχοντες (proof of stake). Περιττό να σου πω πιο προτιμώ

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 13/1/2024 στις 4:20 ΜΜ, snot είπε

Όλα είναι θέμα οπτικής. Βλέποντας ακόμα πιο πίσω εγώ βλέπω ότι τα υψηλά του 17 δεν τα έχει πίασει ακόμα και δεν πρόκειται να τα πιάσει ποτέ. Όπως είπα δεν είμαι αντικειμενικός

Γιατί εκτός από κέρδος που εννοείται πως το κοιτάζω, θα ήθελα και κάποια στιγμή το χρήμα να αντικατασταθεί από κάποιο αποκεντρωμένο που δεν ελέγχεται από κράτος/τράπεζες.
Από την μία έχουμε το bitcoin που ο δημιουργός του πέταξε τα κλειδιά από το πορτοφόλι του (τουλάχιστον έτσι φαίνεται πως έχει γίνει) και το άφησε να πάρει την πορεία του και από την άλλη έχουμε το ethereum που ο δημιουργός του έκανε pre-mine ένα μεγάλο μέρος για την πάρτη του και τα φιλαράκια του και συνεχίζει να επηρέαζει σε μέγιστο βαθμό την εξέλιξή του. Από την μία έχουμε το Bitcoin που επιβραβεύει την εργασία (proof of work) και από την άλλη το Ethereum που επιβραβεύει τους έχοντες (proof of stake). Περιττό να σου πω πιο προτιμώ

Δεν είναι όλα θέμα οπτικής, υπάρχουν και κάποια πράγματα που είναι αδιαμφισβήτητα. Κανείς δεν είναι αντικειμενικός, όλοι οι άνθρωποι είναι υποκειμενικοί εξ ορισμού. Αν εννοείς πως έχεις κάποιο κόμπλεξ με το ETH που σε κάνει να παραβλέπεις τη πραγματικότητα, οκ, δικαιώμα του καθενός να πιστεύει και να λέει ό,τι θέλει αλλά προφανώς αυτό αποτελεί αδυναμία.

Το ότι το bitcoin υπερτερεί σε αυτά που αναφέρεις, ισχύει. Υπάρχουν βέβαια και άλλα επιχείρηματα εις βάρος του bitcoin ή/και υπέρ του ethereum:

• Και στο πρώτο καιρό του bitcoin, κάποιοι συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες μέσω mining και αγοράζοντας.
  • Το ethereum υποστηρίζει smart contracts, δηλαδή χτίζονται projects πάνω του, π.χ. stablecoins (USDT), DeFi (Uniswap).
  • Το centralisation του ethereum του επιτρέπει να αλλάζει συχνά, το bitcoin αλλάζει πολύ δύσκολα.
  • To bitcoin απαιτεί αυξανόμενη ενέργεια.
  • Τεχνικά, το bitcoin θα έχει πρόβλημα με την ασφάλεια του μετά από κάποια χρόνια που τα block rewards θα μειωθούν πολύ. (το συγκεκριμένο επιχείρημα δεν το καταλαβαίνω σε βάθος αλλά έχω δει αρκετούς που εμπιστεύομαι να το υποστηρίζουν).

Εγώ θα προτιμούσα το bitcoin αν οι κάτοχοι του ήταν ενεργοί και πρόθυμοι να το προσαρμόζουν καθώς ο χρόνος περνάει. Φιλοσοφικά πιστεύω πως η ικανότητα προσαρμογής είναι απαραίτητη. Οπότε προτιμώ το ethereum και έχω επενδύσει σε αυτό.

• Like 2

53 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

240114092301_btcdead-768x768.jpg.be205780de0c922dbd7ea8febff0c642.jpg

Χάχα 

Πάντως στο κατεβατό του σε αρκετά  ,πιστεύω ότι έχει δίκιο. Στο οτι τώρα που μπήκε στο χρηματιστήριο  έχουν τον έλεγχο  οι γραβάτες.. ότι χάνει  το νόημα του   αντισυστημικου νομίσματος.. και ότι θα επηρεάζουν την τιμή του οι γραβάτες.  Ήδη το βλέπουμε  το ανεβοκατεβασμα . Παραμένω θετικός  ότι θα σπάσει το ATH   και μελλοντικά  θα ανέβει  αρκετά. Αλλά όπως λέει και ο τύπος θα έχει ταβάνι και έλεγχο  πλέον το btc. Αυτό δεν αναιρεί  όσα έγραψα  παλιότερα  ότι το btc  οτι έχει προοπτική  να διπλασιάσει  το ATH ..  

5 hours ago, batig0al said:

Δεν είναι όλα θέμα οπτικής, υπάρχουν και κάποια πράγματα που είναι αδιαμφισβήτητα. Κανείς δεν είναι αντικειμενικός, όλοι οι άνθρωποι είναι υποκειμενικοί εξ ορισμού. Αν εννοείς πως έχεις κάποιο κόμπλεξ με το ETH που σε κάνει να παραβλέπεις τη πραγματικότητα, οκ, δικαιώμα του καθενός να πιστεύει και να λέει ό,τι θέλει αλλά προφανώς αυτό αποτελεί αδυναμία.

Το ότι το bitcoin υπερτερεί σε αυτά που αναφέρεις, ισχύει. Υπάρχουν βέβαια και άλλα επιχείρηματα εις βάρος του bitcoin ή/και υπέρ του ethereum:

• Και στο πρώτο καιρό του bitcoin, κάποιοι συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες μέσω mining και αγοράζοντας.
  • Το ethereum υποστηρίζει smart contracts, δηλαδή χτίζονται projects πάνω του, π.χ. stablecoins (USDT), DeFi (Uniswap).
  • Το centralisation του ethereum του επιτρέπει να αλλάζει συχνά, το bitcoin αλλάζει πολύ δύσκολα.
  • To bitcoin απαιτεί αυξανόμενη ενέργεια.
  • Τεχνικά, το bitcoin θα έχει πρόβλημα με την ασφάλεια του μετά από κάποια χρόνια που τα block rewards θα μειωθούν πολύ. (το συγκεκριμένο επιχείρημα δεν το καταλαβαίνω σε βάθος αλλά έχω δει αρκετούς που εμπιστεύομαι να το υποστηρίζουν).

Εγώ θα προτιμούσα το bitcoin αν οι κάτοχοι του ήταν ενεργοί και πρόθυμοι να το προσαρμόζουν καθώς ο χρόνος περνάει. Φιλοσοφικά πιστεύω πως η ικανότητα προσαρμογής είναι απαραίτητη. Οπότε προτιμώ το ethereum και έχω επενδύσει σε αυτό.

Όλα αυτά που έγραψες τα γνωρίζω αλλά δεν με πείθουν. Μπορεί να είναι κόμπλεξ
1. Στο θέμα κατανάλωσης ενέργειας πιστεύω ότι η δημιουργία νομίσματος πρέπει να κοστίζει. Αν δεν κοστίζει και φτιάχνονται από το πουθενά ας μείνουμε στα fiat. Απλά πρέπει οι miners να μείνουν εκεί που υπάρχει περίσσεια ανανεώσιμη ενέργεια ώστε να μην κάνουν κακό στο περιβάλλον
2. Το eth έχει smart contracts. Οκ όμως smart contracts έχουν και ένα σωρό άλλα, τα λεγόμενα eth killers που κάνουν ό,τι κάνει το eth και μάλλον το κάνουν και καλύτερα και πιο γρήγορα. Γιατί να μην φλιπάρει κάποιο από αυτά το eth; και αν το φλιπάρει τί θα γίνει το eth; btc killers όμως δεν διαβάζω
3. To btc αλλάζει δύσκολα. Όντως αλλά το btc όπως το βλέπω εγώ δεν πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι ας φτιαχτούν layer 2 γύρω του.  Στο eth είπε ο Vitalik καλύτερα σε proof of stake και το άλλαξαν, αύριο θα μας πει καλύτερα το hard cap του total supply πρέπει να διπλασιαστεί. Όχι ευχαριστώ

23 ώρες πριν, salvador_ είπε

Χάχα 

Πάντως στο κατεβατό του σε αρκετά  ,πιστεύω ότι έχει δίκιο. Στο οτι τώρα που μπήκε στο χρηματιστήριο  έχουν τον έλεγχο  οι γραβάτες.. ότι χάνει  το νόημα του   αντισυστημικου νομίσματος.. και ότι θα επηρεάζουν την τιμή του οι γραβάτες.  Ήδη το βλέπουμε  το ανεβοκατεβασμα . Παραμένω θετικός  ότι θα σπάσει το ATH   και μελλοντικά  θα ανέβει  αρκετά. Αλλά όπως λέει και ο τύπος θα έχει ταβάνι και έλεγχο  πλέον το btc. Αυτό δεν αναιρεί  όσα έγραψα  παλιότερα  ότι το btc  οτι έχει προοπτική  να διπλασιάσει  το ATH ..  

Ας μη γελιόμαστε, οι γραβάτες είναι παντού και ήταν πάντα παντού, δεν περίμεναν η Blackrock και η Tesla την έγκριση του etf για να αγοράσουν BTC. Είχαν αγορασμένα εδώ και χρόνια. Απλά από τώρα θα μπουν και άλλα κορόιδα να αγοράσουν 😅. Και εδώ που τα λέμε, εμείς δεν μπορούμε να τα πάρουμε από την blackrock, από τα κορόιδα θα τα πάρουμε 😂.

28 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Τι παιζει με αυτα τα Launchpool; Αξιζουν ή χανεις λεφτα;

Σίγουρα δε χάνεις αλλά για να βγει κάποιο ποσό χρειάζεται να έχεις αρκετά BNB. 

• Sad 1

Στις 15/1/2024 στις 10:23 ΜΜ, snot είπε

Όλα αυτά που έγραψες τα γνωρίζω αλλά δεν με πείθουν. Μπορεί να είναι κόμπλεξ
1. Στο θέμα κατανάλωσης ενέργειας πιστεύω ότι η δημιουργία νομίσματος πρέπει να κοστίζει. Αν δεν κοστίζει και φτιάχνονται από το πουθενά ας μείνουμε στα fiat. Απλά πρέπει οι miners να μείνουν εκεί που υπάρχει περίσσεια ανανεώσιμη ενέργεια ώστε να μην κάνουν κακό στο περιβάλλον
2. Το eth έχει smart contracts. Οκ όμως smart contracts έχουν και ένα σωρό άλλα, τα λεγόμενα eth killers που κάνουν ό,τι κάνει το eth και μάλλον το κάνουν και καλύτερα και πιο γρήγορα. Γιατί να μην φλιπάρει κάποιο από αυτά το eth; και αν το φλιπάρει τί θα γίνει το eth; btc killers όμως δεν διαβάζω
3. To btc αλλάζει δύσκολα. Όντως αλλά το btc όπως το βλέπω εγώ δεν πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι ας φτιαχτούν layer 2 γύρω του.  Στο eth είπε ο Vitalik καλύτερα σε proof of stake και το άλλαξαν, αύριο θα μας πει καλύτερα το hard cap του total supply πρέπει να διπλασιαστεί. Όχι ευχαριστώ

1. Ενέργεια με πραγματικό μηδενικό αποτύπωμα είναι επιστημονική φαντασία προς το παρόν και αν αυτό όντως επιτευχθεί... ουσιαστικά δεν θα έχει διαφορά από τη fiat μέθοδο που το δημιουργείς χωρίς κόπο. Όσον αφορά το αν προτιμώ fiat στυλ ή να απαιτεί κόπο, δεν έχω αποφασίσει, τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών έχουν αξία.

2. Σίγουρα υπάρχουν projects με ανταγωνιστική τεχνολογία για το ETH ή ίσως και καλύτερη. Δεν είναι θέμα τεχνολογίας μόνο όμως, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες μέσα όπως first-mover advantage, marketing, tokenomics κ.α. Για να γίνει κάποιο ΕΤΗ killer θα πρέπει να πλησιάζει το market cap του ETH. Μόνο το XRP και το Luna είχαν τέτοια τροχιά, και τα δύο απέτυχαν για διάφορους λόγους. Αν κάποιο το καταφέρει, προφανώς το ETH θα πάρει τη τροχιά του 99.99% των άλλων projects και η αξία του θα πάει προς το μηδέν. BTC killer, μόνο το ETH μπορεί να θεωρηθεί μέχρι στιγμής.

3. Η ικανότητα προσαρμογής είναι δίκοπο μαχαίρι. Και στη φύση η διαδικασία της εξέλιξης βάσει φυσικής επιλογής, έχει οδηγήσει το 99.9% των ειδών των έμβιων όντων να αφανιστούν. Το ότι το BTC αλλάζει δύσκολα είναι ένας βασικός λόγος που έχει πάει καλύτερα από όλα τα άλλα crypto και αυτό μπορεί να συνεχίσει για πολλά χρόνια. Παρόλαυτα, χωρίς προσαρμογή, ο θάνατος είναι θέμα χρόνου.

Αυτό που προτείνω σε όλους πάντως, είναι να επενδύσουν και στα δύο. Προσωπικά, έχω επενδύσει μόνο στο ETH γιατί είμαι άπληστος.

Να κανω μια ερώτηση, όταν μετά από ένα  launchpool το νόμισμα ξεκινάει το trade πως γίνεται αμέσως να χτυπάει κεριά +3000

πρακτικά δλδ ποιος προλαβαίνει να αγοράσει σε τιμή 0.0xx?

7 λεπτά πριν, kostass__ είπε

Να κανω μια ερώτηση, όταν μετά από ένα  launchpool το νόμισμα ξεκινάει το trade πως γίνεται αμέσως να χτυπάει κεριά +3000

πρακτικά δλδ ποιος προλαβαίνει να αγοράσει σε τιμή 0.0xx?

Λογικά τα % ξεκινάνε  από την αρχική  τιμή που λανσαρίστηκε το νόμισμα  όποτε όταν βγει στο ανταλακτηριο  έχει ήδη ανέβει.  Επειδή δεν  το γνωρίζω  ακριβώς  εας μας διαφωτίσει  κάποιος 

Who cares που παει η τιμη... με το που το ειδα μπηκα να τα στειλω...βγαλαμε παλι ενα καλο μεροκαματο..εχω βγαλει το 1/4 των χρηματων που εχω επενδυσει σε bnb μπορει και παραπανω μονο απο τα launchpad/pool...

Μενει να βγαλουμε τα καλα φραγκα στο bullrun για να δεσει το γλυκο...

• Δημιουργία νέου...