salvador_ Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 πολυ ενδιαφερον! εβαλε πολλα νομισματα ως τροπο πληρωμης και το ΒΝΒ μεσα.. ασχολειται κανεις με mining? πολυ ανεβηκε η δυσκολια του blockchain , δλδ στο halving θα ειμαστε μειων ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snot Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 11 hours ago, Arkin said: Αερας ξε αερας καποιοι εβγαλαν πολυ καλα χρηματα απο ολο αυτο και μπραβο τους. Ηθελα να βαλω 10 χιλιαρικα οταν ηταν στα 15 φλωρεψα μην τα χασω οποτε καλη καρδια και παιζουμε με αυτα απο mining για ενα καλο χαρτζιλικι και οπου παει. Ας δουμε που θα κατσει η μπιλια μεχρι το μεγαλο bull run η bear τεινω στο πρωτο και βλεπουμε πως θα κινηθουμε. Και εγώ δεν έχω πάρει όσο θα ήθελα, έκανα dca όσο ήταν κάτω από realized price και είχα ετοιμάσει και ένα καλό ποσό αν πήγαινε στα 12k. Αλλά 12k δεν πήγε και δεν έκατσε κάτω από το realized όσο θα ήθελα Έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα δύσκολα θα ξαναδούμε τα 30k. Προσωπικά πιστεύω ότι θα έχουμε etf πριν το halving αλλά θα είναι sell the news / local top και ίσως πέσουμε στα 30. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ooaris Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, salvador_ είπε πολυ ενδιαφερον! εβαλε πολλα νομισματα ως τροπο πληρωμης και το ΒΝΒ μεσα.. ασχολειται κανεις με mining? πολυ ανεβηκε η δυσκολια του blockchain , δλδ στο halving θα ειμαστε μειων ??? Στο halving γίνεται doubling όμως 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salvador_ Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, ooaris είπε Στο halving γίνεται doubling όμως Στο mining? Στο halving κάθε 4 χρόνια γίνεται ασύμφορο το mining δυσκολεύει πολύ ο αλγόριθμος με αποτέλεσμα να πέφτει η προσφορά του btc αλλά η ζήτηση να ανεβαίνει έτσι ανεβαίνει η αξία του Μετά το halving 1 ώρα πριν, snot είπε Και εγώ δεν έχω πάρει όσο θα ήθελα, έκανα dca όσο ήταν κάτω από realized price και είχα ετοιμάσει και ένα καλό ποσό αν πήγαινε στα 12k. Αλλά 12k δεν πήγε και δεν έκατσε κάτω από το realized όσο θα ήθελα Έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα δύσκολα θα ξαναδούμε τα 30k. Προσωπικά πιστεύω ότι θα έχουμε etf πριν το halving αλλά θα είναι sell the news / local top και ίσως πέσουμε στα 30. Μακάρι να μην γίνει η έγκριση του ETF να κάνει βουτιά το bitcoin να αγοράσουμε και εμείς οι νέοι. Εάν και δύσκολο να μην γίνει έγκριση Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2023 από salvador_ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, salvador_ είπε Στο mining? Στο halving κάθε 4 χρόνια γίνεται ασύμφορο το mining δυσκολεύει πολύ ο αλγόριθμος με αποτέλεσμα να πέφτει η προσφορά του btc αλλά η ζήτηση να ανεβαίνει έτσι ανεβαίνει η αξία του Μετά το halving Μακάρι να μην γίνει η έγκριση του ETF να κάνει βουτιά το bitcoin να αγοράσουμε και εμείς οι νέοι. Εάν και δύσκολο να μην γίνει έγκριση Είτε γίνει η έγκριση ETF είτε όχι, την βουτιά θα την κάνει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ooaris Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, salvador_ είπε Στο mining? Στο halving κάθε 4 χρόνια γίνεται ασύμφορο το mining δυσκολεύει πολύ ο αλγόριθμος με αποτέλεσμα να πέφτει η προσφορά του btc αλλά η ζήτηση να ανεβαίνει έτσι ανεβαίνει η αξία του Μετά το halving Μακάρι να μην γίνει η έγκριση του ETF να κάνει βουτιά το bitcoin να αγοράσουμε και εμείς οι νέοι. Εάν και δύσκολο να μην γίνει έγκριση Σε κάθε halving το mining τείνει να γίνει ασύμφορο. Χωρίς mining δεν γίνεται να υπάρξει btc. Ως τώρα , μετά από κάθε halving, λογικά λίγο πριν "ρευστοποιήσουν" οι μεγάλοι miners για restock , η τιμή υπερδιπλασιάζεται. H κινεζική bitmain πουλάει εκατοντάδες χιλιάδες νέους antminers (κυρίως στην Αμερική-Καναδά 😅, όπου μεγαλομέτοχος ειναι η Blackrock .) Και έτσι η ζωή συνεχίζεται... Στην εποχή της ενεργειακής κρίσης όπου οι μεγάλοι pushαρουν παγκόσμια ηλεκτροκίνηση, ΑΠΕ μέχρι να σβήσει ο ήλιος, ανατιμήσεις, κτλ, δεν ξέρω για πόσα halvings ακόμα θα είναι εφικτό να γίνεται αυτό. Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως η ηλεκτροκίνηση από μόνη της είναι ικανή να γονατίσει την ενεργειακή παραγωγή, αν εφαρμοστεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε βάθος, ας πούμε, 20ετιας. Αν ως τότε το BTC mining φτάσει να ζητάει το 5-10% της παγκόσμιας ενέργειας... Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα το αφήσουν να συνεχιστεί. Με ότι αυτό συνεπάγεται... Και μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό το ΑΠΕ booming που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, κάθε 20 χρόνια θέλουν ξήλωμα και επανατοποθετηση. Προβλέπω κι άλλη "ενεργειακή κρίση" εκεί με περαιτέρω ανατιμήσεις. Λεπτές ισορροπίες και υποκινούμενες αν με ρωτάς. Όλα είναι ρευστά! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loatki Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ooaris είπε H κινεζική bitmain πουλάει εκατοντάδες χιλιάδες νέους antminers (κυρίως στην Αμερική-Καναδά 😅, όπου μεγαλομέτοχος ειναι η Blackrock .) Εννοείς πως η BlackRock είναι μεγαλομέτοχος της Bitmain; Αν ναι, μήπως έχεις κάποια πηγή; Edit: Μάλλον εννοείς αυτό Αναφορά σε κείμενο According to the CompaniesMarketCap Index, the five largest Bitcoin miners sum up to $5.4 billion εκ των οποίων η BlackRock έχει μετοχές αξίας $411.54 million 15 ώρες πριν, salvador_ είπε Στο mining? Στο halving κάθε 4 χρόνια γίνεται ασύμφορο το mining δυσκολεύει πολύ ο αλγόριθμος με αποτέλεσμα να πέφτει η προσφορά του btc αλλά η ζήτηση να ανεβαίνει έτσι ανεβαίνει η αξία του Μετά το halving Το difficulty adjustment γίνεται κάθε 2016 blocks ή περίπου 14 μέρες, ανάλογα με την αύξηση ή την μείωση του hashrate. Το hashrate συνεχώς αυξάνεται με ελάχιστες περιόδους που πέφτει για λίγο και στη συνέχεια ξανά συνεχίζει να αυξάνεται. Η ανταμοιβή (reward) στον miner που λύνει τον "αλγόριθμο" και βρίσκει το block αυτή την στιγμή είναι 6.25 bitcoin (+ τα fees) κάθε 10 λεπτά (μέσος όρος). Οι περισσότεροι miners προσπαθούν να χρησιμοποιούν κυρίως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αρκετοί απο αυτούς όταν υπάρχει αυξημένη ζήτηση ενέργειας βοηθάνε το δίκτυο χαμηλώνοντας προσωρινά το πόσο ρεύμα τραβάνε. Το halving γίνεται κάθε 4 χρόνια. Υποθετικά μιλώντας, αν η τιμή πχ σήμερα είναι 40Κ $ και η ανταμοιβή κάθε block (δλδ κάθε 10 λεπτά) είναι 6.25, όταν γίνει το halving (σε λίγους μήνες) που η ανταμοιβή θα γίνει 3.125 bitcoin (+ τα fees), αν η τιμή πάει 80Κ $ δεν αλλάζει κάτι για τους miners. Εδώ έκαναν mine στα 15Κ $ Δίνω και αυτό το link Documenting Bitcoin σε Nitter instance για να μην χρειάζεται Twitter account για να διαβάσει κανείς. Έχει κατά καιρούς πολλά παραδείγματα για miners και πως αξιοποιούν την ενέργεια. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2023 από loatki 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
icenex Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Ασχετο, εστειλα σημερα απο την binance ενα καλο μεροκαματο που ειχε μαζευτει απο launchpad k launchpools μεσω σεπα στην αγαπημενη τραπεζα πειραιως χωρις προβληματα παιζει να τα εστειλα στις 9 το πρωι και στις 10 ηταν ηδη στον λογαριασμο μου παιζει να ητανε και νωριτερα μεσα απλα τοτε τα πηρα ειδηση οτι μπηκαν. Δεν ξερω αν θυμαστε που μου εριξαν ακυρο απο την πειραιως που προσπαθησα να στειλω 2€ για να επιβεβαιωσω στην Binance οτι αυτος ο τραπεζικος λογαριασμος ανηκει σε μενα.Και τοτε η Πειραιως μου ελεγε θα χασετε τα λεφτα σας κτλ.. Τωρα φταιω εγω να τους παρω και να τους πω οριστε στειλαμε 2€ και πηραμε πισω πολυ περισσοτερα αδικα ανησυχειτε... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 51 λεπτά πριν, icenex είπε Ασχετο, εστειλα σημερα απο την binance ενα καλο μεροκαματο που ειχε μαζευτει απο launchpad k launchpools μεσω σεπα στην αγαπημενη τραπεζα πειραιως χωρις προβληματα παιζει να τα εστειλα στις 9 το πρωι και στις 10 ηταν ηδη στον λογαριασμο μου παιζει να ητανε και νωριτερα μεσα απλα τοτε τα πηρα ειδηση οτι μπηκαν. Δεν ξερω αν θυμαστε που μου εριξαν ακυρο απο την πειραιως που προσπαθησα να στειλω 2€ για να επιβεβαιωσω στην Binance οτι αυτος ο τραπεζικος λογαριασμος ανηκει σε μενα.Και τοτε η Πειραιως μου ελεγε θα χασετε τα λεφτα σας κτλ.. Τωρα φταιω εγω να τους παρω και να τους πω οριστε στειλαμε 2€ και πηραμε πισω πολυ περισσοτερα αδικα ανησυχειτε... Σε μια ώρα μόνο? 😮. Είδες μήπως πόσα σε κράτησε η Πειραιώς για το έμβασμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salvador_ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, loatki είπε Το halving γίνεται κάθε 4 χρόνια. Υποθετικά μιλώντας, αν η τιμή πχ σήμερα είναι 40Κ $ και η ανταμοιβή κάθε block (δλδ κάθε 10 λεπτά) είναι 6.25, όταν γίνει το halving (σε λίγους μήνες) που η ανταμοιβή θα γίνει 3.125 bitcoin (+ τα fees), αν η τιμή πάει 80Κ $ δεν αλλάζει κάτι για τους miners. δεν συγκρινω το ποσο θα παει η ισοτιμια BTC/$ αλλα οτι η παραγωγη τους μειωνεται στο μισο. στα 15 κ που βγαζανε τωρα τα πουλανε με συν διπλασιο κερδος. οπως και καποτε ηταν στα 10 ευρω και βγαζανε αβερτα bitcoin, και στα 15κ μοσχοπουλαγανε. τι τους ενοιαζε περισσοτερο να βγαζουν οσα περισσοτερα ΒΤC μπορουν; η να εχει ανεβει ισοτιμια και βγαζουν λιγοτερα btc;; εγω θελω περισσοτερα bitcoins και τα πουλαω οταν θεωρω οτι αξιζει να τα δωσω 1 ώρα πριν, icenex είπε Ασχετο, εστειλα σημερα απο την binance ενα καλο μεροκαματο που ειχε μαζευτει απο launchpad k launchpools μεσω σεπα στην αγαπημενη τραπεζα πειραιως χωρις προβληματα παιζει να τα εστειλα στις 9 το πρωι και στις 10 ηταν ηδη στον λογαριασμο μου παιζει να ητανε και νωριτερα μεσα απλα τοτε τα πηρα ειδηση οτι μπηκαν. Δεν ξερω αν θυμαστε που μου εριξαν ακυρο απο την πειραιως που προσπαθησα να στειλω 2€ για να επιβεβαιωσω στην Binance οτι αυτος ο τραπεζικος λογαριασμος ανηκει σε μενα.Και τοτε η Πειραιως μου ελεγε θα χασετε τα λεφτα σας κτλ.. Τωρα φταιω εγω να τους παρω και να τους πω οριστε στειλαμε 2€ και πηραμε πισω πολυ περισσοτερα αδικα ανησυχειτε... και eurobank μεσω SEPA σε 10 λεπτα τα βλεπω στον λογαριασμο μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snot Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 2 hours ago, salvador_ said: δεν συγκρινω το ποσο θα παει η ισοτιμια BTC/$ αλλα οτι η παραγωγη τους μειωνεται στο μισο. στα 15 κ που βγαζανε τωρα τα πουλανε με συν διπλασιο κερδος. οπως και καποτε ηταν στα 10 ευρω και βγαζανε αβερτα bitcoin, και στα 15κ μοσχοπουλαγανε. τι τους ενοιαζε περισσοτερο να βγαζουν οσα περισσοτερα ΒΤC μπορουν; η να εχει ανεβει ισοτιμια και βγαζουν λιγοτερα btc;; Νομίζω πως συμφέρει τους ίδιους αλλά και το industry γενικότερα να ανεβαίνει η τιμή του btc. Όπως το βλέπω το btc είναι τύπου veblen, δηλαδή γίνεται πιο ελκυστικό όσο μεγαλώνει η τιμή του. Όσο θα ανεβαίνει η τιμή του όλο και περισσότερος κόσμος θα ασχολείται με αυτό. Αν το btc είχε την ίδια τιμή με το 2011 πιθανότατα ελάχιστοι θα το γνώριζαν σήμερα. Όπως το βλέπω η επιτυχία του σαν project είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τιμή του 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
icenex Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Σε μια ώρα μόνο? 😮. Είδες μήπως πόσα σε κράτησε η Πειραιώς για το έμβασμα? Ναι παίζει να έκανε και λιγότερο από μία ώρα αλλά τελικά την ανάληψη την εκανα 9:56 από binance λάθος θυμόμουν αλλά δεν παίζει να πέρασε πάνω από μία ώρα γιατί λέω αποκλείεται να έχουν μπει δεν έχει περάσει πολύ ώρα, αλλά προς έκπληξης μου είχαν μπει. 4 ευρώ κράτησε η Πειραιώς και 1 η binance. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγους, είναι η 1η φορά που εχουμε 8 πράσινες συνεχόμενα εβδομάδες, Η τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο και το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6 και 7 πράσινες εβδομάδες, πίσω στο 2020 Μάρτιο Απρίλιο και Οκτώβριο Νοεμβριο Στη διάρκεια αυτών των 7 εβδομάδων η άνοδος το 2020 ήταν σχεδόν στο 100% *διπλασιασμός της αξίας* με βάση τα παραπάνω Θεωρώ οτι όσο ανέβηκε ανέβηκε. Δύσκολα αλλά όχι απίθανο να πιάσει οριακά τα 46.000 και μετά θα κατέβει ξανά μεταξύ 39.000-41.000 .οπου θα έχουμε και την 1η κόκκινη εβδομάδα. κρατάω το ποστ για μελλοντική χρήση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snot Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 5 minutes ago, greekfragma said: Για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγους, είναι η 1η φορά που εχουμε 8 πράσινες συνεχόμενα εβδομάδες, Η τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο και το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6 και 7 πράσινες εβδομάδες, πίσω στο 2020 Μάρτιο Απρίλιο και Οκτώβριο Νοεμβριο Στη διάρκεια αυτών των 7 εβδομάδων η άνοδος το 2020 ήταν σχεδόν στο 100% *διπλασιασμός της αξίας* με βάση τα παραπάνω Θεωρώ οτι όσο ανέβηκε ανέβηκε. Δύσκολα αλλά όχι απίθανο να πιάσει οριακά τα 46.000 και μετά θα κατέβει ξανά μεταξύ 39.000-41.000 .οπου θα έχουμε και την 1η κόκκινη εβδομάδα. κρατάω το ποστ για μελλοντική χρήση. Αν δεν κάνω λάθος η 8η δεν έχει κλείσει ακόμα οπότε μπορεί να γίνει και κόκκινη. Με μία γρήγορη ματιά τις προηγούμενες 2 φορές που είχαμε 7 σερί εβδομάδες πράσινες, είχαμε μία οριακά κόκκινη και μετά εκτίναξη Άσχετα από αυτό και εγώ βλέπω βουτιά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, snot said: Αν δεν κάνω λάθος η 8η δεν έχει κλείσει ακόμα οπότε μπορεί να γίνει και κόκκινη. Με μία γρήγορη ματιά τις προηγούμενες 2 φορές που είχαμε 7 σερί εβδομάδες πράσινες, είχαμε μία οριακά κόκκινη και μετά εκτίναξη Άσχετα από αυτό και εγώ βλέπω βουτιά θεωρώ οτι θα φτάσει πράσινη και η 8η με τελική τιμή κοντά στα 45,000. Και 46.000 να φτάσει στα 40800 να κλείσει πάλι πράσινη θα είναι. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2023 από greekfragma Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις