Προς το περιεχόμενο

Τα νέα της ημέρας γύρω από τα cryptocurrencies

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο coin bureau έλεγε σήμερα ότι σύντομα θα απαγορευτούν και τα stable coins μέσω binance σε Ευρωπαίους. Πολλές φήμες και μισές αλήθειες. Θα δείξει γενικά 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλη αυτή η ιστορία με τη binance και το euro ίσως έχει να κάνει με το νέο νόμο MicA (Markets in crypto assets regulation) που μπήκε σε εφαρμογή τον Ιούνιο στις ευρωπαϊκές χώρες και επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στα Crypto. Ισως να είναι δύσκολο στην αρχή, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τη νομοθεσία, για τη binance και τα άλλα ανταλλακτήρια να έχουν συναλλαγές στην Ευρώπη. 

https://www.coindesk.com/policy/2023/08/10/why-binance-is-abandoning-most-of-europe/#:~:text=If recent headlines are taken,to strike the greatest blow.

Και για όποιον έχει όρεξη να διαβάσει τι περιλαμβάνει το MicA, μπορεί να δει εδώ https://finance.ec.europa.eu/digital-finance/crypto-assets_en

Επεξ/σία από zananiro
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, icenex είπε

Μιλαμε τετοιο ψειρισμα για ολα κ ολα 500€ που στην τελικη τι σε νοιαζει απο ποιο ανταλλακτηριο θα αγορασεις τα κρυπτο σου αφου εχεις σκοπο να αγορασεις και να τα στειλεις σε cold wallet.

Καλημέρα σε όλπους, παράδειγμα έφερα για το ποσό. Επειδή γενικά θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, θέλω το ανταλλακτήριο να δίνει report/εκτύπωση να τη δωσω στο λογιστή για την εφορία. Αν κάποιος βάσει εμπειρίας ως προς αυτό, δηλαδή εκτύπωση που να περνάει στην εφορία ας μου πει.

Ρωτάω γιατί γενικά έτσι λειτουργώ, δεν την παλεύω να τρέχω εκ των υστέρων ή να είμαι ακάλυπτος. 

Επεξ/σία από Wave25

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Wave25 είπε

Καλημέρα σε όλπους, παράδειγμα έφερα για το ποσό. Επειδή γενικά θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, θέλω το ανταλλακτήριο να δίνει report/εκτύπωση να τη δωσω στο λογιστή για την εφορία. Αν κάποιος βάσει εμπειρίας ως προς αυτό, δηλαδή εκτύπωση που να περνάει στην εφορία ας μου πει.

Ρωτάω γιατί γενικά έτσι λειτουργώ, δεν την παλεύω να τρέχω εκ των υστέρων ή να είμαι ακάλυπτος. 

Γενικά τα ανταλλακτήρια δεν έχουν Tax Reports, συνήθως έχουν απλά το ιστορικό αγορών / trades

Στο Kraken οι οδηγίες είναι εδώ

Αν θες κάτι εξειδικευμένο τσέκαρε το koinly.io (οδηγίες για Kraken στο link αλλά υποστηρίζει όλα τα μεγάλα ανταλλακτήρια).

Επεξ/σία από loatki

1 ώρα πριν, Wave25 είπε

Εγραψες συγκεκριμενα οτι θες να βαλεις 100 ευρω το μηνα μεχρι το καλοκαιρι, τι θες να καταλαβω ο δυσμοιρος αν μιλουσες υποθετικα επρεπε να το διατυπωσεις καλυτερα..

Απο εκει και περα αυτο που σου απαντησε και το μελος απο πανω...Γενικα τα ανταλλακτηρια δεν εχουν tax reports αλλα το ιστορικο συναλλαγων.Που αναθεμα αν βγαλουν ακρη λογιστες και ποσο μαλλον η εφορια ειδικα αν εχεις κανει ενα καρο trades...

Παντως αν θες την γνωμη μου τσαμπα θα τα δηλωσεις ειδικα αν μιλαμε για τετοια ποσα.Ασε που ακομη δεν υπαρχει καθαρο τοπιο για το πως θα πρεπει να δηλωθουν και να φορολογηθουν τα κρυπτο.Το λογιστη μου και κανα 2 ακομη που ρωτησα δεν ειχαν ιδεα...Μονο ενα λογιστη που πετυχα στα σοσιαλ μιλουσε για τα κρυπτο και ελεγε οτι μπορουν να δηλωθουν σαν μετοχες η δεν ξερω και εγω τι αλλα και αυτος ελεγε το εξης οτι δεν υπαρχει οδηγια απλα το παιρνουμε οτι ανηκει στην ιδια κατηγορια με τις μετοχες.Με λιγα λογια κινουμαστε σε αγνωστα νερα οποτε υπαρχει χωρος να εισαι ελαστικος αφου δεν υπαρχει ακομη νομικο πλαισιο.

https://www.binance.com/en/support/announcement/important-updates-for-paysafe-users-7dc31be6889b4fc8ab21292856f38e0f

Τελευταία ενημέρωση που διευκρινίζει για τις καταθέσεις, αναλήψεις και τα pair με ευρώ. 

Το είδα και εγώ πριν λίγο. Ακόμα δεν κατάλαβα ποιοι είναι οι "paysafe users" 

Έκανα cancel κάτι ξεχασμένα orders με eur και τα έκανα convert σε usdt καλού κακού τα εναπομείναντα eur στο spot γιατί υποτίθεται σήμερα στις 7 το πρωί(?) (4:00 utc) σταματάει το trading με eur; 

15 λεπτά πριν, ooaris είπε

Το είδα και εγώ πριν λίγο. Ακόμα δεν κατάλαβα ποιοι είναι οι "paysafe users" 

Έκανα cancel κάτι ξεχασμένα orders με eur και τα έκανα convert σε usdt καλού κακού τα εναπομείναντα eur στο spot γιατί υποτίθεται σήμερα στις 7 το πρωί(?) (4:00 utc) σταματάει το trading με eur; 

Όλοι στην Ευρωπαική ένωση ειμαστε τέτοιοι...

Λέει 31/10 σταματάει αλλά καλά έκανες

Παιδιά μια απλή απάντηση παρακαλώ:

Θα μπορούμε κανονικά να κάνουμε χρήση τις Binance Card η όχι; Πλήρωνες Online και τα σχετικά. 

Γιατί έχω μπερδευτεί, όποιος μπορεί να γράψει τι ΔΕΝ θα μπορούμε να κάνουμε. 

Π,Χ δεν με αφήνει να κάνω convert to coins σε €

• Δημιουργία νέου...