ooaris Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 19 ώρες πριν, icenex είπε Αλλο και αυτο, το πρωτο το ξεραμε οτι φευγει η paysafe απο την μεση και λογικα εχει ηδη βρει αλλον συνεργατη για τα sepa. Η εγω δεν ξερω να διαβαζω αγγλικα ή καποιος δεν δινει περισσοτερες πληροφοριες.. Αυτο που εχω υπογραμμισμενο λεει οτι με λιγα λογια μετα τις 31/12/2023 δεν θα μπορεις να αλλαξεις τα ευρω σου σε κρυπτο τι φαση???Τουλαχιστον δεν θα μπορεις στην binance. Στο binance lite υπάρχει κουμπί για να κάνεις convert coins με 0 fee. Θα βγάλουν το eur από εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
icenex Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, ooaris είπε Στο binance lite υπάρχει κουμπί για να κάνεις convert coins με 0 fee. Θα βγάλουν το eur από εκεί. Τι βλακες θεε μου και γιατι δεν το γραψανε αναλυτικα, ετσι οπως το γραψανε καταλαβαινω οτι δεν μπορεις να κανεις convert γενικοτερα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ooaris Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, icenex είπε Τι βλακες θεε μου και γιατι δεν το γραψανε αναλυτικα, ετσι οπως το γραψανε καταλαβαινω οτι δεν μπορεις να κανεις convert γενικοτερα.. Mε μια επιφύλαξη... Όντως θα έπρεπε να το γράφουν "users will no longer be able to use the convert function" Δεν αποκλείεται να κάνω λάθος. Ισως σταματήσουν τα eur pairs ; Δεν ξέρω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavros750 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Από ότι καταλαβαίνω, η λύση θα είναι να μετατρέπουμε στην Revolut τα Euro σε USD και μετά να τα κάνουμε μεταφορά με SEPA, κάνω λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batig0al Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 16/9/2023 στις 2:13 ΜΜ, Wave25 είπε Δεν εχω πειστει πως ο απλος πολιτης θα μπορει να κανει ολες αυτες τις anonymity διαδικασιες και να τις κανει επαναλμβανομενα και συστηματικά για κατι που θα ειναι παραλληλη οικονομια. Ο μεσος πολιτης τι κανει; Πληρωνει ενοικιο, λογαριασμους ρευματος κτλ, σουπερμαρκετ, καυσιμα, φαρμακα, καφε/ποτο, ρουχα, παπουτσια, αντε και κανα gadget πού και πού. Σ αυτες τις συναλλαγες πού ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια των συναλλαγων, πού στέκεται το anonymous btc ως διαδικασία; Καταλαβαινω αυτο που μου απαντησαν οι φιλοι παραπανω αλλα στην καθημερινοτητα, σε επαναλαμβανομενες συναλλαγες οπως αυτες που περιεγραψα πού στεκεται το anonymous btc; Πολλές τεχνολογικές καινοτομίες, στο ξεκίνημα τους είναι ή φαίνονται πολύπλοκες και δυσπρόσιτες στο ευρύ κοινό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το internet. Στα 90s που εγώ ήμουν παιδάκι, έμπαινα με PSTN για να κάνω chat, να κατεβάσω εικόνες και να παίξω online παιχνίδια. Για κάποιους early adopters από τα 80s, το παραπάνω ήταν ήδη εξελιγμένο και προσιτό. Για τους περισσότερους ήταν άγνωστο, αδιανόητο, χάσιμο χρόνου, άχρηστο, ακριβό κτλ. Fast forward δυο δεκαετίες και πλέον όλα γίνονται με internet και ακόμη και οι ηλικιώμενοι το χρησιμοποιούν. Η μάζα δεν καταλαβαίνει την τεχνολογία από πίσω (TCP/IP, DNS κτλ.), απλά κάνει αυτό που θέλει εύκολα και όμορφα. Έτσι και τα κρύπτο. Όταν ξεκίνησαν, έπρεπε να είσαι guru για να τα καταλάβεις και να τα χρησιμοποιήσεις. Τώρα, είναι σχετικά εύκολο για αρκετούς αλλά η μάζα τα αγνοεί/απορρίπτει. Προφανώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επικρατήσει ολοκληρωτικά όπως το internet αλλά αυτός είναι ο στόχος. Για να πετύχει όμως χρειάζονται όντως use cases και να είναι εύκολο και χρήσιμο στη μάζα. Αλλιώς δεν θα υπάρξει μαζικό adoption. Self custody, money transfer, store of value against inflation, anonymity, decentralised finance/eliminating middle men, blockchain transparency, nfts είναι μερικά από τα use cases/πλεονεκτήματα. Στο μέλλον θα εμφανιστούν και άλλα. Έχε υπόψη πως το άυλο bitcoin ξεκίνησε αξίζοντας 0$ και τώρα αξίζει 26500$. Επίσης, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αν τα κρύπτο πετύχουν, το bitcoin θα τα πάει καλύτερα. Τώρα είναι μπροστά, στο μέλλον κανείς δεν ξέρει. Και στα 90s altavista/yahoo ήταν μπροστά αλλά μετά αφανίστηκαν. Προφανώς δεν είναι το ίδιο αλλά έχε το υπόψη. Προτείνω να μελετήσεις και ethereum που ήταν σημαντική εξέλιξη με τα smart contracts και το monero με την πολύ δυνατή ανωνυμία/ιδιωτικότητα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στην ανακοίνωση της Binance που ανήρτησε ο icenex λέει σαφώς ότι από 31-12-2023 δε θα μπορούμε να μετατρέπουμε τα ευρώ σε crypto! Δηλαδή ούτε από κάρτες ελληνικών τραπεζών ούτε τίποτα! WTF? 1. Πώς θα αγοράζουμε crypto από τις κάρτες ελληνικών τραπεζών τότε; 2. Το SEPA πέθανε. 3. Τα ευρώ που έχει κάποιος στην binance πώς θα τα βγάζουμε με τη μορφή crypto στο hold/hard wallet; Αμα βάλουνε και στα άλλα ανταλλακτηρια block στην αγορα crypto me ευρω έστω από ελληνικες visa, ποιό το νόημα του ανταλλακτηρίου; Πώς θα κινηθείτε εσεις; εψαξα λίγο OKX αν είδα καλά ερχεται κι εκει αυτο το μετρο. Δηλαδη όποιος προλαβει παίρνει crypto εναντι ευρω για λίγο καιρό ακόμα; Και πως θα ρευστοποιησουμε; Την παλεύουνε; Σε ποιο ανταλλακτηριο παμε; Αρχισε ο κανονικός πόλεμος εναντίον αγοράς crypto, εγω αυτό καταλαβαίνω Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2023 από Wave25 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tcktcktck Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 32 λεπτά πριν, Wave25 είπε Στην ανακοίνωση της Binance που ανήρτησε ο icenex λέει σαφώς ότι από 31-12-2023 δε θα μπορούμε να μετατρέπουμε τα ευρώ σε crypto! Δηλαδή ούτε από κάρτες ελληνικών τραπεζών ούτε τίποτα! WTF? 1. Πώς θα αγοράζουμε crypto από τις κάρτες ελληνικών τραπεζών τότε; 2. Το SEPA πέθανε. 3. Τα ευρώ που έχει κάποιος στην binance πώς θα τα βγάζουμε με τη μορφή crypto στο hold/hard wallet; Αμα βάλουνε και στα άλλα ανταλλακτηρια block στην αγορα crypto me ευρω έστω από ελληνικες visa, ποιό το νόημα του ανταλλακτηρίου; Πώς θα κινηθείτε εσεις; εψαξα λίγο OKX αν είδα καλά ερχεται κι εκει αυτο το μετρο. Δηλαδη όποιος προλαβει παίρνει crypto εναντι ευρω για λίγο καιρό ακόμα; Και πως θα ρευστοποιησουμε; Την παλεύουνε; Σε ποιο ανταλλακτηριο παμε; Αρχισε ο κανονικός πόλεμος εναντίον αγοράς crypto, εγω αυτό καταλαβαίνω καλα χαλαρωσε το πιθανότερο ειναι πως τιποτα από αυτά που συμπεραίνεις δεν θα ισχύσει. Αλλιώς υπάρχουν και τα αμερικάνικα που είναι λιγότερο σκιώδη. Θα ξεκαθαρίσει το πράγμα σύντομα η το αργότερο την 1/1/24 :p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loatki Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Wave25 είπε Στην ανακοίνωση της Binance που ανήρτησε ο icenex λέει σαφώς ότι από 31-12-2023 δε θα μπορούμε να μετατρέπουμε τα ευρώ σε crypto! Δηλαδή ούτε από κάρτες ελληνικών τραπεζών ούτε τίποτα! WTF? 1. Πώς θα αγοράζουμε crypto από τις κάρτες ελληνικών τραπεζών τότε; 2. Το SEPA πέθανε. 3. Τα ευρώ που έχει κάποιος στην binance πώς θα τα βγάζουμε με τη μορφή crypto στο hold/hard wallet; Αμα βάλουνε και στα άλλα ανταλλακτηρια block στην αγορα crypto me ευρω έστω από ελληνικες visa, ποιό το νόημα του ανταλλακτηρίου; Πώς θα κινηθείτε εσεις; εψαξα λίγο OKX αν είδα καλά ερχεται κι εκει αυτο το μετρο. Δηλαδη όποιος προλαβει παίρνει crypto εναντι ευρω για λίγο καιρό ακόμα; Και πως θα ρευστοποιησουμε; Την παλεύουνε; Σε ποιο ανταλλακτηριο παμε; Αρχισε ο κανονικός πόλεμος εναντίον αγοράς crypto, εγω αυτό καταλαβαίνω Το convert είναι συγκεκριμένο tool της Binance, το κειμενο στο email δεν λέει οτι δεν θα μπορεις να κανεις trade. Ανταλλακτήριο ίδο στυλ με binance και με χρωστική κάρτα είναι το ByBit που προς το παρόν δεν δείχνει να έχει τέτοια θέματα με SEPA κτλ. Ίδια φάση αλλά χωρίς κάρτα με όλα τα shitcoins και ακόμα περισσότερα είναι το Kucoin Το OKX δεν θα το πρότεινα, πάει να ακολουθήσει τα χνάρια της Binance. Επίσης Kraken, Coinbase, Crypto, Nexo πάνε μια χαρά οι δουλειές τους. Εκτός του Kraken τα υπόλοιπα έχουν επίσης χρωστικές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Χθες εκανα λογαριασμο στην binance , χωρις ταυτοποίηση, ελεγα να την κάνω σήμερα, αλλά μεχρι 01-01-2024 αποκλείεται να συνεχίσω. Θολά τα νερά, η Coinbase εχει εδρα Αμερική και είναι κι αυτη στα δικαστήρια αρα προβλημα δυνητικα. Bybit καπου είδα έρχεται κι εκεί η ίδια φάση. Κraken εδρα Αμερική κι αυτή; Nexo εδρα Λονδινο απο Βούλγαρους ιδιοκτητες. Πιασε το αυγό και κούρετο. εννοώ για αγορά crypto σε ευρώ και μετακίνηση σε hardware wallet, gia hodl. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2023 από Wave25 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loatki Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει με τα αμερικάνικα ανταλλακτήρια για να καταλάβω; Η crypto com έχει μέχρι και στην ελλάδα άδεια λειτουργίας απο την επιτροπή κεφαλαιοαγορας. Η Coinbase δεν έχει κάτι να φοβηθεί με δικαστήρια που λες, η Kraken μου δουλεύει άψογα, αγορά BTC μεταφορά σε δικο μου wallet ολα κομπλέ. ByBit και Nexo μια χαρα legit εταιρίες είναι επίσης. Swan bitcoin επίσης πολύ βολική για αγορά bitcoin μόνο. Η Binance ξέρεις που έχει έδρα; Γιατί κανένας άλλος δεν ξέρει Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2023 από loatki Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sharke Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Wave25 είπε Στην ανακοίνωση της Binance που ανήρτησε ο icenex λέει σαφώς ότι από 31-12-2023 δε θα μπορούμε να μετατρέπουμε τα ευρώ σε crypto! Δηλαδή ούτε από κάρτες ελληνικών τραπεζών ούτε τίποτα! WTF? 1. Πώς θα αγοράζουμε crypto από τις κάρτες ελληνικών τραπεζών τότε; 2. Το SEPA πέθανε. 3. Τα ευρώ που έχει κάποιος στην binance πώς θα τα βγάζουμε με τη μορφή crypto στο hold/hard wallet; Αμα βάλουνε και στα άλλα ανταλλακτηρια block στην αγορα crypto me ευρω έστω από ελληνικες visa, ποιό το νόημα του ανταλλακτηρίου; Πώς θα κινηθείτε εσεις; εψαξα λίγο OKX αν είδα καλά ερχεται κι εκει αυτο το μετρο. Δηλαδη όποιος προλαβει παίρνει crypto εναντι ευρω για λίγο καιρό ακόμα; Και πως θα ρευστοποιησουμε; Την παλεύουνε; Σε ποιο ανταλλακτηριο παμε; Αρχισε ο κανονικός πόλεμος εναντίον αγοράς crypto, εγω αυτό καταλαβαίνω https://www.ledger.com/ledger-live με την καρτουλα σου και είσαι μάγκας Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2023 από sharke Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batig0al Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Αν έχεις λεφτά, πάντα θα μπορείς να αγοράσεις crypto (on ramp) και να τα στείλεις σε προσωπικό wallet ή να βγεις σε fiat (off ramp). Θα χρειάζεται κάποια έρευνα και προμήθειες αλλά θα γίνεται, δεν μπορεί να σταματηθεί αυτό. Το ότι τα ανταλλακτήρια έχουν διάφορα θέματα το τελευταίο καιρό είναι το καλύτερο μάθημα για να μην κρατάς εκεί λεφτά/crypto καθώς ουσιαστικά τους δίνεις πρόσβαση και άνα πάσα στιγμή μπορούν να στα πάρουν. Αν δεν θες να μάθεις DeFi, στο ανταλλακτήριο κάνεις τις αγορές σου και τα στέλνεις στο πορτοφόλι σου. Αλλιώς ρισκάρεις, είτε κρατώντας τα εκεί, είτε κάνοντας trading. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snot Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 On 15/09/2023 at 12:44, Wave25 said: Καλησπέρα σε όλους. Εδω και κάποιες εβδομάδες εχω ρίξει ατέλειωτες ώρες διαβάσματος σε site και φορουμ αλλά και σε utube για το bitcoin. Είναι δυνατόν οι παγκόσμιες κυβερνήσεις και τα παγκοσμια υπερκυβερνητικά όργανα ν αφήσουν το btc αφορολόγητο και ανέλεγκτο; Θα σου σκάσουν παντού υποχρεωτικό KYC, υψηλή φορολογία μέχρι και άρνηση αποδοχής ως μέσω πληρωμης και τελειώσαμε. Και στη θέση του θα βάλουν CBDC και γεια σας που λένε. Είναι δυνατόν οι μεγάλοι ν αφήσουν τίποτα μα τίποτα χωρίς να το κάνουν στα μέτρα τους και υπό τον έλεγχό τους; Και το ΒΤC ETF που λένε κάποιοι ότι θα βγει, σε fiat money θα είναι και μετά σε CBDC λογικά! Καλά και άγια τα λέει το whitepaper του BTC και ο Shatoshi αλλά ν αφησουν το BTC να λειτουργήσει όπως γράφει έτσι τα μεγάλα συμφεροντα/κεντρικες τραπεζες κυβερνησεις, τί να πω , δε στέκει. Τί θα κάνουμε, αντάρτικο πόλης; BTC Mad Max? Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Αναφέρομαι στον καθημερινό πολίτη έτσι; Τώρα αν οι πολύ μεγάλοι κρατήσουν btc και να βρουν μια νομοθεσία μετά να το νομιμοποιήσουν αφού θα έχουν οι whales τη συντριπτική πλειοψηφία, εντάξει γίνεται κι αυτό αλλά για τον καθημερινό άνθρωπο τί σημασία θα έχει. Ώραία να βάλεις κάποια χρήματα να κάνει bull run , σεβαστό, αλλά μέχρι εκεί. Πάλι σε fiat ή σε CBDC θα τα ρευστοποιήσεις. Και θα φορολογηθείς και θα θεωρηθεί τεκμήριο το ποσό που έβαλες για να αγοράσεις. Δεν έχω απάντηση αλλά πολλές απορίες που πηγάζουν: 1. απο το whitepaper και τη λογική του από τη μία πλευρα 2.από το ότι κανένα μέσο συναλλαγής δεν αφήνεται ανέλεγκτο/ ή να ζήσει ανέλεγκτο απο τις κυβερνήσεις από την άλλη πλευρα Χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει κέρδος. Όντως φαίνεται δύσκολο να αφήσουν τα κρύπτο εκτός ελέγχου τους. Πιθανότατα, θα προσωποποιήσουν την κατοχή τους με KYC κτλ. Υπάρχει μία θεωρία που λέει ότι τα btc θα χωριστούν σε αυτά που είναι μέσα στα ανταλακτήρια και σε αυτά που είναι σε προσωπικά πορτοφόλια, με τα δεύτερα να αποκτούν μεγαλύτερη αξία Πάντως εάν τα μετρητά καταργηθούν, που κάποια στιγμή θα γίνει, θεωρώ το πιο πιθανό τα κρύπτο να πάρουν -έστω και για λίγο- την θέση τους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nemesis89 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 16/9/2023 στις 1:43 ΜΜ, icenex είπε Αλλο και αυτο, το πρωτο το ξεραμε οτι φευγει η paysafe απο την μεση και λογικα εχει ηδη βρει αλλον συνεργατη για τα sepa. Η εγω δεν ξερω να διαβαζω αγγλικα ή καποιος δεν δινει περισσοτερες πληροφοριες.. Αυτο που εχω υπογραμμισμενο λεει οτι με λιγα λογια μετα τις 31/12/2023 δεν θα μπορεις να αλλαξεις τα ευρω σου σε κρυπτο τι φαση???Τουλαχιστον δεν θα μπορεις στην binance. καλά κανείς δεν είδε στο τέλος; "This may cause as we transition to a new service provider" άρα κάτι έχουν βρεί σίγουρα Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2023 από nemesis89 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, nemesis89 είπε καλά κανείς δεν είδε στο τέλος; "This may cause as we transition to a new service provider" άρα κάτι έχουν βρεί σίγουρα Ναι αλλά το κίτρινο κείμενο λεει απο 31-12-2023 δε μπορούμε να κάνουμε convert τα ευρώ σε crypto. Δεν έχει να κάνει με καινούργιο provider. Πώς θ αγοράζουμε τότε btc με ευρώ και μετά να μπαίνουν στο hard wallet; Κάνουν περιορισμό πρόσβασης, αλλάζει η όλη λογική του ανταλλακτηρίου. Δε μιλάω για trading/staking κτλ. Λέω για ένα απλό άνθρωπο που θέλει να βάλει ευρώ, ν αγοράσει crypto και να τα βάλει σε hard walet. Tην πιο απλή περίπτωση δηλαδη, που από 31-12-2023 και μετά κόβεται. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2023 από Wave25 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις