Προς το περιεχόμενο

Τα νέα της ημέρας γύρω από τα cryptocurrencies

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, vagelen είπε

Για μικρά ποσά εως 10 ΕΤΗ τσέκαρε pools στο UNISWAP ειδικά arbitrum ETH που έχει χαμηλά fees. Για να εχεις μια ιδέα 7 ΕΤΗ κεφάλαιο σε μια στενη ζώνη στο pool STG/ETH 0,3% fee tier, βγάζει την 0,5 ΕΤΗ κάθε 9 μέρες. Τίμιο μεροκάματο 0,055 ΕΤΗ την ημέρα περίπου 90€.

Εσυ καλα τα λες αλλα δεν εχω ιδεα πως να το κανω....

Περα απο αυτο λογικα αυτο που λες εχει και μεγαλυτερο ρισκο???

Επεξ/σία από icenex
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν καταλαβα καλα αυτο που λεει ειναι να κανεις liquidity σε καποιο defi ζευγαρι.

Πχ στο STG/ETH αυτος που θελει να ανταλλαξει STG για ΕΤΗ θα παιρνει απο τα δικα σου και το αναποδο.
Οποτε με αρχικο κεφαλαιο 7 ETH αν παρουμε το υποθετικο σεναριο 1 STG = 1 ΕΤΗ
Θα εχεις ανα πασα στιγμη πχ 4 ETH 3 STG η 3 ETH 4 STG η 0 ETH 7 STG + την προμηθεια 0,3% που θα σου δινει η καθε συναλλαγή που θα ειναι το κερδος σου.

Το ρισκο εδω ειναι οτι θα πρεπει να μετατρεπεις σχεδον αμεσα τα STG γιατι αν γινει καμια βουτια θα χασεις απο την ισοτιμια τους. Οποτε μπορεις να μεινεις με 7 STG στο χερι που θα αξιζουν λιγοτερο απο 7 ETH.

Το παραπανω σιγουρα λειτουργει, το εχω κανει παλιοτερα στο pancake αλλα δεν ξερω αν ο φιλος εννοει αυτο ακριβως που περιγραφω η καποια αλλη τεχνικη.

Στις 24/6/2023 στις 7:45 ΜΜ, Newbie1 είπε

Το παραπανω σιγουρα λειτουργει, το εχω κανει παλιοτερα στο pancake αλλα δεν ξερω αν ο φιλος εννοει αυτο ακριβως που περιγραφω η καποια αλλη τεχνικη.

Πάνω-κάτω αυτά είναι είσαι σωστός, με τις εξής επιφυλάξεις:

> Διαλέγεις pair μέ δυνατό asset με real world project και όχι meme coins, shitcoins κτλ

> Επιπλέον το pair πρέπει να έχει στο defilama καλό TVL πάνω από 100Κ και καλό APY πάνω από 100% μόνιμα όχι για δυό μέρες και μετά 2%. π.χ Το STG είναι εδώ: https://defillama.com/yields/pool/602b6611-6b23-4922-88b6-029d380d0190

> Nα έχει κανόνες κανόνες stop loss. π.χ όταν η αξία του αρχικού κεφαλαίου μειωθεί -20% βγαίνω. Τώρα αν εχεις βγάλει σε rewards περισσότερα από το χαμένο κεφάλαιο είναι άλλη ιστορία οπότε πάμε στο τελευταίο:

> Εγώ είμαι long term δηλαδή minimum 1 χρόνο μέσα χωρίς να προσθέτω έξτρα κεφάλαιο μόνο να κάνω claim rewards.

• Like 1

Το να μετατρέψεις τα ETH σου σε ζευγάρι σε pool ETH με κάτι άκυρο, σε περίοδο bull run, μεγάλο ρίσκο αλλά έχει μια λογική.

Το να το κάνεις σε περίοδο bear market, είναι τρέλα.

Εγώ προτείνω να κρατήσεις 100% ETH και να κάνεις ένα υποθετικό σενάριο, έστω ότι τα μοίραζες στο ζευγάρι και τσέκαρε το ξανά μετά από π.χ. 6 μήνες. Αν δεις ότι στο pool θα είχες βγει κερδισμένος (χλωμό), δοκίμασε το.

• Like 1

Με Blackrock, Invesco, Fidelity και Deutsche Bank να θέλουν να μπουν στο παιχνίδι αρχίζω να πιστέυω ότι τα 15.5 ήταν ο πάτος. Το θέμα είναι ότι δεν αγόρασα ούτε τα μισά από όσα σκόπευα και είμαι έτοιμος για fomo

1 ώρα πριν, snot είπε

Με Blackrock, Invesco, Fidelity και Deutsche Bank να θέλουν να μπουν στο παιχνίδι αρχίζω να πιστέυω ότι τα 15.5 ήταν ο πάτος. Το θέμα είναι ότι δεν αγόρασα ούτε τα μισά από όσα σκόπευα και είμαι έτοιμος για fomo

Δηλαδη πραγματικα οταν τα λεγαμε τοτε οτι καντε εστω ενα μικρο dca μας λεγατε οτι κοιτα τι γινεται στις αγορες θα παμε πιο κατω, κοιτα αυτο κοιτα το αλλο...Για μενα ολα αυτα ηταν θορυβος στην τελικη και 10 να πηγαινε τα 15κ ηταν μια χαρα τιμη αγορας ειδικα αν σκεφτεις οτι στο επομενο ραλλυ η τιμη θα ξεπερασει στανταρ τα 70κ δηλαδη στην χειροτερη μιλαμε για ενα x4...

Τωρα ξεχαστε τις τιμες κατω απο 20k θα πρεπει να ερθει το τελος του κοσμου στις αγορες, στην καλυτερη(για εσας που δεν μπηκατε) να εχουμε μια διορθωση κοντα στις 25κ πιο κατω δεν το βλεπω.

Προσωπικα την πατησα ετσι οντας νουμπας στο χωρο στο προηγουμενο ραλλυ που αντι να τσιμπησω κερδος ελεγα θα παει πιο πανω και τελικα εμεινα με το σπουργιτι στο χερι..Πλεον θελω να πιστευω ειμαι ετοιμος και ψυχολογικα αλλα και στρατηγικα για το πως θα διαχειριστω το επομενο ραλλυ αλλα και bear market..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πρόκειται να fomo, απλά πίστευα ότι θα έμενε κάτω από το realized price για καιρό ακόμα.

Τώρα αν συνεχίσει έτσι θα κοιτάξω μήπως πιάσω το altcoin season, όταν έρθει, με τα κέρδη από το btc

Επεξ/σία από snot

2 λεπτά πριν, snot είπε

Δεν πρόκειται να fomo, απλά πίστευα ότι θα έμενε κάτω από το realized price για καιρό ακόμα.

Τώρα αν συνεχίσει έτσι θα κοιτάξω μήπως πιάσω το altcoin season, όταν έρθει, με τα κέρδη από το btc

Τι να πω ο καθενας εχει καποια στρατηγικη-κολληματα στο κεφαλι του...Προσωπικα οσοι δεν μπηκατε στις 15 και σκεφτεστε να μπειτε τωρα οχι οτι ειναι αργα(ακομη και τωρα αν με ρωτας δεν ειναι αργα να μπεις) αλλα μου θυμιζετε αυτο το meme.Αλλαξα και τις τιμες για να ειναι πιο κοντα σε αυτο που ζουμε τωρα..

bcca.jpg

Μάλλον δεν με κατάλαβες. Μια χαρά αγόρασα όσο ήταν κάτω από τα 20k. Για να φτάσω τον στόχο μου, όμως, έπρεπε να μείνει κάτω από τα 20k 6-7 μήνες ακόμα που τώρα δεν το βλέπω να γίνεται

19 λεπτά πριν, snot είπε

Μάλλον δεν με κατάλαβες. Μια χαρά αγόρασα όσο ήταν κάτω από τα 20k. Για να φτάσω τον στόχο μου, όμως, έπρεπε να μείνει κάτω από τα 20k 6-7 μήνες ακόμα που τώρα δεν το βλέπω να γίνεται

Γραψε λαθος τοτε αλλα μην σκας εχουμε αρκετους εδω μεσα που εκαναν αυτο που ειπα..Δυσκολο να παει κατω απο 20 πλεον κατα την ταπεινη μου αποψη....Για μενα οπως σου ειπα το χειροτερο που μπορει να συμβει ειναι 25 αλλα μετα απο εκει και περα το θεωρω πλεον απιθανο να πεσουμε κατω απο 20 ever...ισως πεσουμε στο επομενο bear market αλλα μεταξυ μας δεν το πιστευω ουτε αυτο το σεναριο.Θεωρω οτι στο επομενο bear market ο πατος θα ειναι μεταξυ 20-30κ...

Ο μόνος λόγος που ο μέσος κάποιος της λογικης των μικρών dca δεν έκανε dca σε τιμές btc 35k, 30k, 25k, 20k είναι επειδή ξεχάστηκε στο bull market και όταν οι άλλοι βλέπανε bearmarket αυτός έβλεπε correction. 

One way or another ο μέσος dca-er είναι χαμένος. Ασχέτως αν επιτέλους τους έκατσε και ένα στα 15κ και σβήσανε λίγη χασούρα. 

Εφόσον δεν θα πέσει ξανά όπως λες, θα βάλω τώρα ένα μέρος των dca σου και θα είμαι παραπάνω κερδισμένος, έτσι; 😅

12 ώρες πριν, batig0al είπε

Το να το κάνεις σε περίοδο bear market, είναι τρέλα.

πρέπει να επιλεξεις pair που να μην επηρεαζεται απο το ETH και το BTC και την αποτιμηση τους σε fiat. Αυτό από μόνο του είναι ολόκληρη επιστήμη. Επίσης πρέπει να εχεις ρεαλιστικό στόχο, όχι lambo αλλά π,χ να πληρώνει το pool τους λογαριασμούς του σπιτιού.

Στις 30/6/2023 στις 10:48 ΠΜ, vagelen είπε

πρέπει να επιλεξεις pair που να μην επηρεαζεται απο το ETH και το BTC και την αποτιμηση τους σε fiat. Αυτό από μόνο του είναι ολόκληρη επιστήμη. Επίσης πρέπει να εχεις ρεαλιστικό στόχο, όχι lambo αλλά π,χ να πληρώνει το pool τους λογαριασμούς του σπιτιού.

Τι σημασία έχει αν επηρεάζεται από ETH/BTC και την αποτίμηση τους σε FIAT; Όταν έχεις 100% ETH και μπαίνεις σε pool ETH-X, ανταλλάζεις το 50% του ETH με Χ. Όταν στο bull market πολλά alt coins για πολλούς μήνες πέταγαν κάνοντας outperform το ETH, είχε ρίσκο αυτή η κίνηση αλλή είχε και μια λογική, για πεπερασμένο χρόνο εννοείται, όχι για χρόνια. Τώρα βρισκόμαστε στην αντίστροφη κατάσταση που το ETH κάνει outperform σχεδόν όλα τα alt coins οπότε το να το ανταλλάξεις για Χ είναι τζόγος/τρέλα.

Για το 99% των χρηστών crypto, αυτή είναι η λογική των pools. Η επιστήμη που αναφέρεις για το πως δουλεύει το pool από πίσω κρατώντας την ισορροπία 50%, impermanent loss κτλ. αφορά μόνο το 1% που καταλαβαίνουν τα απαραίτητα μαθηματικά.

Αυτοί που προμοτάρουν τα pools εν μέσω bear market, στη καλύτερη είναι αφελείς τζογαδόροι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Στη χειρότερη που είναι και η πλειόνοτητα τους, είναι τσαρλατάνοι που προσπαθούν να κοροϊδέψουν συνανθρώπους τους να μπουν στα pools (που αυτοί είναι ήδη μέσα) ανταλάσσοντας το πολύτιμο ETH με το σάπιο X coin και έτσι να βγάλουν κέρδος από τα fees και να εκμεταλλευτούν τους νεοεισερχόμενους ως exit liquidity. Αυτός ο μηχανισμός είναι άλλωστε και ο λόγος γιατί σχεδόν όλα τα pools είναι σύντομης διάρκειας και ασταθή με τους περισσότερους να χάνουν σε αυτά.

Το pool σαν DeFi λογική είναι εξαιρετικό και υπάρχουν περιπτώσεις που χρησιμοποιείται αξίολογα όπως στο Thorchain. Στη πλειόνοτητα των περιπτώσεων όμως είναι μια απάτη, ένα πιο πολύπλοκο και ελκυστικό multi level marketing.

ΥΓ: Στο bear market, χίλιες φορές να κρατάς BTC-ETH με μηδαμινό επιτόκιο και να πληρώνεις τους λογαριασμούς μέσω άλλων τρόπων όπως δουλεύοντας. Αν και όταν επανέλθει το bull market, θα έχεις καλές πιθανότητες σε λίγους μήνες να βγάλεις κέρδη που θα πληρώσουν άπειρους λογαριασμούς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@batig0al Με λιγα λογια καλα εκανα και δεν ψαχτηκα με την εν λογω φαση...Δεν με χαλαει ~1.3€ την ημερα μονο απο το eth-beth μου...Ενα 40€ το μηνα μονο απο το κεφαλαιο μου σε eth που σε αλλη περιπτωση δεν θα επαιρνα τιποτα δεν το λες και λιγο στο χρονο πανω και εστω αν παραμενει η τιμη ως εχει θα εχω βγαλει 480€ και βασικα θα ειναι πολυ παραπανω γιατι πολυ απλα πλησιαζει σιγα σιγα το bullrun οποτε το επιτοκιο που παιρνω σε 1 χρονο απο τωρα παιζει να αντιστοιχει σε 3 η και περισσοτερα ευρω την ημερα...

Τόσα έβγαλα σε 13 μέρες...

Screenshot_2023-07-01-18-25-56-864_com.binance.dev.jpg

Επεξ/σία από icenex

• Δημιουργία νέου...