Προς το περιεχόμενο

Τα νέα της ημέρας γύρω από τα cryptocurrencies

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

35 λεπτά πριν, greekfragma είπε

παρότι αποφεύγω να κοιτάζω το 15m chart το κοιτάζω καμιά φορά ενδεικτικά για την τάση στις εντολές. Ας με διορθώσει κάποιος που το βλέπει επίσης αλλά τα 25800 δε σπάνε με τίποτα προς τα κάτω πλέον.

μας έφαγες και εσύ σαν τον @icenex καλά το πήγαινες μέχρι τώρα 😂

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, M A T R I X said:

μας έφαγες και εσύ σαν τον @icenex καλά το πήγαινες μέχρι τώρα 😂

ελαααααα.....αφού κρατάει ακόμα...δες τι γίνεται...σκοτωμός για τα 25800-25900

❤️❤️❤️❤️❤️ @icenex ❤️❤️❤️❤️❤️ 

Επεξ/σία από greekfragma
  • Thanks 1

Χωρις να θελω να φανω παρεξηγιαρης αλλα καποια πραγματα εχουν και τα ορια τους ακομη και η πλακα.

Για μενα τελος τα ποστ στο θεμα..Καλη συνεχεια.

• Thanks 1

2 minutes ago, icenex said:

Χωρις να θελω να φανω παρεξηγιαρης αλλα καποια πραγματα εχουν και τα ορια τους ακομη και η πλακα.

Για μενα τελος τα ποστ στο θεμα..Καλη συνεχεια.

το σβήνω είσαι παρεξηγιάρης. έλα θα σου κάνω αγάπες τώρα δε ξαναγράφω τίποτα ❤️ 

• Like 2

https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/9488144/bitcoin-eftase-sto-ypsilotero-epipedo-apo-ton-iounio-tou-2022-kerdos-apo-tin-katarrefsi-tis-silicon-valley-bank

Αρχισαν και τα post στο Newsbeast,το οποιο ολο και πιο συχνα ασχολειται τον τελευταιο καιρο.

ΥΓ)Icenex σε αγαπαμε και το ξερεις.😇

• Like 2

Ρε φιλε ητανε χοντρο αυτο που εγραψες, δεν εχω προβλημα με την καζουρα και την πλακα αλλα οπως ειπα καποια πραγματα εχουν και τα ορια τους.

Τεσπα δεκτη η "συγνωμη".

Επειδη τον τελευταιο καιρο οντως δεν παρακολουθω τις εξελιξεις σε τι ωφειλεται αυτη η πρασιναδα?

1 minute ago, icenex said:

Ρε φιλε ητανε χοντρο αυτο που εγραψες, δεν εχω προβλημα με την καζουρα και την πλακα αλλα οπως ειπα καποια πραγματα εχουν και τα ορια τους.

Τεσπα δεκτη η "συγνωμη".

Επειδη τον τελευταιο καιρο οντως δεν παρακολουθω τις εξελιξεις σε τι ωφειλεται αυτη η πρασιναδα?

Στο γραπτό λόγο μπορεί να υπάρξει παρεξήγηση γιατί δε χρωματίζεται σωστά το κείμενο και δε βλέπεις και τον άλλον απέναντί σου. Πειραχτικό ήταν και λυπάμαι. Αν μου ήσουν αδιάφορος στη κουβέντα του θρεντ δε θα έμπαινα σε διαδικασία χιούμορ.

Η πρασινάδα πάντως οφείλεται κατά την άποψή μου αλλά και άλλων μελών στην αναξιοπιστία-ανησυχία για τα τραπεζικά τεκταινόμενα. Προτιμά ο κόσμος να μεταφέρει portfolio στον βασιλιά παρά σε stable που το κλίμα στις αγορές όλο το 23 είναι ανησυχητικό.

• Like 1

3 λεπτά πριν, icenex είπε

Τεσπα δεκτη η "συγνωμη".

Και από εμένα. Το κόβουμε, δεν θα χαλάσουμε τη σχέση μας, πλάκα κάνουμε για το παρελθόν 😁

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Στο γραπτό λόγο μπορεί να υπάρξει παρεξήγηση γιατί δε χρωματίζεται σωστά το κείμενο και δε βλέπεις και τον άλλον απέναντί σου. Πειραχτικό ήταν και λυπάμαι. Αν μου ήσουν αδιάφορος στη κουβέντα του θρεντ δε θα έμπαινα σε διαδικασία χιούμορ.

Η πρασινάδα πάντως οφείλεται κατά την άποψή μου αλλά και άλλων μελών στην αναξιοπιστία-ανησυχία για τα τραπεζικά τεκταινόμενα. Προτιμά ο κόσμος να μεταφέρει portfolio στον βασιλιά παρά σε stable που το κλίμα στις αγορές όλο το 23 είναι ανησυχητικό.

Ολα καλα.. αλλα αν εξαρχης μου εβαζες καπακι σε αυτο που εγραψες σε ενα σποιλερ "σε πειραζω icenex" πιστεψε με δεν θα το παρεξηγουσα αλλα ετσι απο μονο του οσο ναναι μου κακοφανηκε.Οσο για σενα @M A T R I X το δικο σου δεν το παρεξηγησα  οποτε ολα καλα και γενικα παιδες μην αναλωθουμε αλλο σε αυτο.Ξαναλεω δεν εχω προβλημα με την πλακα και την καζουρα μιας και ειμαι και εγω πειραχτηρι αναθεμα αν εκανα πλακα και δεν την δεχομουν, τοτε αυτο θα ητανε υποκρισια απο μερους μου.

Και συγνωμη δηλαδη ο κοσμος θεωρει πλεον επενδυτικα ρισκα οπως το btc καλυτερο οχημα αποθηκευσης πλουτου? τι μας διαφευγει??

Επεξ/σία από icenex

3 ώρες πριν, tcktcktck είπε

Καλά ίσως η απάντηση είναι πως μια τράπεζα με 200 και 100 δις καταθέσεις καλό είναι να έχει και κάποιον που να κάνει risk management. Δεν τους φταίει κάποιος εδώ αλλά η απληστία τους μόνο 

Σε κρατικά ομόλογα είχαν επενδύσει που αυτή την εποχή δίνουν τεράστιο επιτόκιο. Όλες οι τράπεζες δεν κρατάνε μεγαλύτερο από 10% των καταθέσεων σε cash, αλλιώς δεν θα έχουν και κερδοφορία. Μέσα σε λίγες μέρες είχαν φύγει δεκάδες δισεκατομμύρια σε κεφάλαια. 

Σε οποιαδήποτε τράπεζα και αν γινόταν αυτό θα είχε γίνει το ίδιο. Το ερώτημα είναι από και ως που άρχισε να βγαίνει η φήμη ότι μπορεί να σκάσει η τράπεζα από τη στιγμή που στα οικονομικά της στοιχεία ήταν μια χαρά και πρόσφατα μάλιστα θεωρούνταν μέσα στις top 20 καλύτερες τράπεζες στην Αμερική σύμφωνα με άρθρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Σε κρατικά ομόλογα είχαν επενδύσει που αυτή την εποχή δίνουν τεράστιο επιτόκιο. Όλες οι τράπεζες δεν κρατάνε μεγαλύτερο από 10% των καταθέσεων σε cash, αλλιώς δεν θα έχουν και κερδοφορία. Μέσα σε λίγες μέρες είχαν φύγει δεκάδες δισεκατομμύρια σε κεφάλαια. 

Σε οποιαδήποτε τράπεζα και αν γινόταν αυτό θα είχε γίνει το ίδιο. Το ερώτημα είναι από και ως που άρχισε να βγαίνει η φήμη ότι μπορεί να σκάσει η τράπεζα από τη στιγμή που στα οικονομικά της στοιχεία ήταν μια χαρά και πρόσφατα μάλιστα θεωρούνταν μέσα στις top 20 καλύτερες τράπεζες στην Αμερική σύμφωνα με άρθρα.

Η αξία των ομολόγων που κατείχε η τράπεζα κατέρρευσε λόγω της αύξησης των επιτοκίων. Ταυτόχρονα πολλές startups που είχαν καταθέσεις στην τράπεζα, αύξησαν την ανάληψη καταθέσεων  για να καλύψουν ανάγκες τους και η τράπεζα δεν είχε την κεφαλαιακή επάρκεια να αντεπεξέλθει. Άρχισε να πουλάει ομόλογα με ζημιά για να βρει ρευστό. Παράλληλα βγήκε στις αγορές για άντληση κεφαλαίων, δεν μπόρεσε εν τέλει να τα αντλήσει και μολις έγινε γνωστό αυτό στις αγορές άρχισε το bank run που οδήγησε στην χρεοκωπία. 

Επεξ/σία από zananiro

34 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Το πρόβλημα ήταν πως είχαν αγοράσει 5ετη ομόλογα με 1% επιτόκιο. Τώρα που το επιτόκιο πήγε στο 5 δεν ενδιαφέρεται κανείς να αγοράσει τα δικά τους σε secondary market οπότε επειδή χρειάζονται συνεχή ς ρευστότητα γιατί οι startup δεν έχουν κέρδη και κάνουν συνέχεια αναλήψεις αναγκάστηκαν να πουλάνε με χασουρα. . Εγώ που έχω τη δυνατότητα να αγοράσω ένα ομόλογο με 5% αγοράζω το δικό σου που έχεις ανάγκη με τρελό premium γιατί καίγεσαι και ας εισπράξω μόνο το 1% σε κάποια χρόνια. Οπότε άρχισαν να γράφουν ζημιές. Αυτό δεν έμεινε κρυφό (μάλλον γιατί ο ceo τους άρχισε να πουλάει σαν τρελός μετοχές) και έπεσε σύρμα από τα μεγάλα funds με πρώτο τον Thiel να σηκώσουν όλες οι εταιρείες τα λεφτά τους .

7 λεπτά πριν, zananiro είπε

Η αξία των ομολόγων που κατείχε η τράπεζα κατέρρευσε λόγω της αύξησης των επιτοκίων. Ταυτόχρονα πολλές startups που είχαν καταθέσεις στην τράπεζα, αύξησαν την ανάληψη καταθέσεων  για να καλύψουν ανάγκες τους και η τράπεζα δεν είχε την κεφαλαιακή επάρκεια να αντεπεξέλθει. Άρχισε να πουλάει ομόλογα με ζημιά για να βρει ρευστό. Παράλληλα βγήκε στις αγορές για άντληση κεφαλαίων, δεν μπόρεσε εν τέλει να τα αντλήσει και μολις έγινε γνωστό αυτό στις αγορές άρχισε το bank run που οδήγησε στην χρεοκωπία. 

Με προλαβες

• Like 2

8 λεπτά πριν, zananiro είπε

Τα γνωρίζω όλα αυτά. Συνεχίζει να είναι αξιοπερίεργο πως έγινε τόσο ξαφνικά η εκροή κεφαλαίου σε μια τράπεζα που δεν θα έλεγε κάποιος ότι έχει πρόβλημα.

Επίσης πρέπει να το κοιτάμε και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα γεγονότα. Στο κλείσιμο της Signature δεν ανακοίνωσαν καν ότι δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και απλά την έκλεισαν. 

Η Signature είναι από τις πλέον γνωστές τράπεζες που χρησιμοποιούσαν crypto εταιρείες. Όλο αυτό δείχνει μια πρόθεση. Ο άλλος το έλεγε ένα μήνα πριν ότι υπάρχει σχέδιο (operation chokepoint 2.0) από τη κυβέρνηση των ΗΠΑ για το στραγγαλισμό των crypto εταιρειών με τη εντολή που έδωσαν σε τράπεζες να μην εξυπηρετούν όποια εταιρεία έχει να κάνει με crypto. Αυτές οι τελευταίες τράπεζες που είχαν μείνει είναι αυτές που ακούμε να κλείνουν ή να αντιμετωπίζουν προβλήματα όλο τυχαίως.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thomasG4 είπε

Τα γνωρίζω όλα αυτά. Συνεχίζει να είναι αξιοπερίεργο πως έγινε τόσο ξαφνικά η εκροή κεφαλαίου σε μια τράπεζα που δεν θα έλεγε κάποιος ότι έχει πρόβλημα.

Επίσης πρέπει να το κοιτάμε και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα γεγονότα. Στο κλείσιμο της Signature δεν ανακοίνωσαν καν ότι δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και απλά την έκλεισαν. 

Η Signature είναι από τις πλέον γνωστές τράπεζες που χρησιμοποιούσαν crypto εταιρείες. Όλο αυτό δείχνει μια πρόθεση. Ο άλλος το έλεγε ένα μήνα πριν ότι υπάρχει σχέδιο (operation chokepoint 2.0) από τη κυβέρνηση των ΗΠΑ για το στραγγαλισμό των crypto εταιρειών με τη εντολή που έδωσαν σε τράπεζες να μην εξυπηρετούν όποια εταιρεία έχει να κάνει με crypto. Αυτές οι τελευταίες τράπεζες που είχαν μείνει είναι αυτές που ακούμε να κλείνουν ή να αντιμετωπίζουν προβλήματα όλο τυχαίως.

Το γιατί έγινε φυγή καταθέσεων στην Silicon Valley δεν είναι αξιοπερίεργο, στο εξηγήσαμε πιο πάνω. Η Silicon υπόψιν ότι είχε πελάτες/καταθέτες αρκετές εταιρείες που δραστηριοποιούνται με Crypto. Για τη signature τώρα, πολλοί καταθέτες της Silicon ήταν και καταθέτες στη signature και λόγω πανικού άρχισε η φυγή καταθέσεων. Ένας ακόμα λόγος για τη φυγή καταθέσεων είναι ότι θεωρούνταν τράπεζα με risky assets (δεδομένου ότι είχε πελάτες πολλές εταιρίες Crypto) και μετά την πτώχευση της Silicon υπήρξε φόβος για ντόμινο σε άλλες τράπεζες. Και το bank run οδήγησε σε πτώχευση της signature. Το ότι πολλοί καταθέτες και στις 2 τράπεζες δραστηριοποιούνται με crypto, ίσως εξηγεί και την άνοδο του btc. Αν είναι όντως έτσι, τίθεται ίσως ένα ερώτημα κατά πόσο είναι υγιής αυτή η αύξηση. 

Επεξ/σία από zananiro
  • Like 1

• Δημιουργία νέου...