Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά αλλά παίζει και μεγάλο ρόλο ο παράγοντας τύχη. Π.χ. εγώ όταν ειμασταν στα χαμηλά είδα το RNDR. Μου άρεσε σαν project και σαν ιδέα και άρχισα το DCA. Ακόμα και στην βουτιά πριν λίγες μέρες δεν πούλησα αλλά αγόρασα περισσότερα. Έφτασα να έχω πάνω από το 50% του portofolio μου σε rndr. Περίμενα να πάει τόσο ψηλά? Όχι. Απλά μου έκατσε.

Screenshot_2023-02-16-11-01-23-67_ee1cec40dcf6eb3919ecbfc5d87e6719.jpg.ca0d9072958c45517fc2f3c57c456bb4.jpg

Επειδή με έτρωγε το χέρι μου με αυτά που έβλεπα εχθές αλλά δεν ήθελα να μπω σε spot θέσεις άνοιξα και κάποια longs με καλό leverage για λίγη ώρα και έκανα 700% στο κεφάλαιο που έχω futures. 

Το είχα προβλέψει η να το είχα βγάλει από TA? Όχι. Απλά μου έκατσε.

Δεν πουλάω τίποτα ακόμα και σε ενδεχόμενη βουτά πάλι θα αγοράσω.

Ο καθένας έχει την στρατηγικη του και περνει τα ρίσκα του. 

• Like 4
  • Απαντ. 14,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Extacy156 είπε

Καλά όλα αυτά αλλά παίζει και μεγάλο ρόλο ο παράγοντας τύχη. Π.χ. εγώ όταν ειμασταν στα χαμηλά είδα το RNDR. Μου άρεσε σαν project και σαν ιδέα και άρχισα το DCA. Ακόμα και στην βουτιά πριν λίγες μέρες δεν πούλησα αλλά αγόρασα περισσότερα. Έφτασα να έχω πάνω από το 50% του portofolio μου σε rndr. Περίμενα να πάει τόσο ψηλά? Όχι. Απλά μου έκατσε.

Screenshot_2023-02-16-11-01-23-67_ee1cec40dcf6eb3919ecbfc5d87e6719.jpg.ca0d9072958c45517fc2f3c57c456bb4.jpg

Επειδή με έτρωγε το χέρι μου με αυτά που έβλεπα εχθές αλλά δεν ήθελα να μπω σε spot θέσεις άνοιξα και κάποια longs με καλό leverage για λίγη ώρα και έκανα 700% στο κεφάλαιο που έχω futures. 

Το είχα προβλέψει η να το είχα βγάλει από TA? Όχι. Απλά μου έκατσε.

Δεν πουλάω τίποτα ακόμα και σε ενδεχόμενη βουτά πάλι θα αγοράσω.

Ο καθένας έχει την στρατηγικη του και περνει τα ρίσκα του. 

Το σημαντικό είναι ότι είχες διαίσθηση όσον αφορά το project. Μπράβο από εμένα σε όποιον πίστεψε σε AGIX και RNDR σε περίοδο bear market. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, zananiro είπε

Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για απογείωση θεωρώ. Αν δεν σπάσει κομβικά resistance levels δεν πάμε πουθενά. Το καλή θέση για τον καθένα είναι υποκειμενικό επίσης. 

Υπαρχει και το καλη θεση αντικειμενικα οταν ο πατος που ειδαμε ητανε τα 15600$ και εκανα all in στα 15900$ δεν το λες υποκειμενικα καλη θεση αλλα αντικειμενικα καλη θεση...Για να μην ειναι καλη θεση τα 15900 θα πρεπει να παμε 10-13κ...

Τωρα περι απογειωση το σχολιο μου ητανε οτι εχω κατσει σε μια καλη θεση και περιμενω την απογειωση δεν μιλησα οτι θα γινει τωρα αλλα και μονο οτι εχω κρατησει πρωτο τραπεζι πιστα και απλα το μονο που πρεπει να κανω ειναι υπομονη εμενα μου φτανει και περισσευει.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, zananiro είπε

Οι ανακοινώσεις περί πληθωρισμού και οικονομικών στοιχείων που έγιναν χτες και προχτές.

Moυ φαίνεται εντελώς αδιαφορο το ότι έπεσε 0,1% ο πληθωρισμός. Το πιο bulish νεο για μενα ως προς την τιμή του btc είναι η επίθεση των αμερικανών στα stable coins. Λογικά μεγάλα πορτοφόλια πρέπει να έχουν αρχίσει να μετατρέπουν σε btc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, icenex είπε

Υπαρχει και το καλη θεση αντικειμενικα οταν ο πατος που ειδαμε ητανε τα 15600$ και εκανα all in στα 15900$ δεν το λες υποκειμενικα καλη θεση αλλα αντικειμενικα καλη θεση...Για να μην ειναι καλη θεση τα 15900 θα πρεπει να παμε 10-13κ...

Τωρα περι απογειωση το σχολιο μου ητανε οτι εχω κατσει σε μια καλη θεση και περιμενω την απογειωση δεν μιλησα οτι θα γινει τωρα αλλα και μονο οτι εχω κρατησει πρωτο τραπεζι πιστα και απλα το μονο που πρεπει να κανω ειναι υπομονη εμενα μου φτανει και περισσευει.

Ίσως δεν κατάλαβες τι εννοούσα γιατί δεν το διατύπωσα όπως έπρεπε. Αν μια θέση είναι καλή ή όχι για κάποιον εξαρτάται από την στρατηγική του γενικότερα και πότε σκοπεύει να κλείσει τη θέση. Για αρκετούς είναι αδιάφορο να ανοίξουν θέση στον πάτο, αλλά θεωρούν καλή θέση πχ στο pullback πριν κάποιο breakout, όπως έκαναν αρκετοί πριν 3 ημέρες κοντα στα 21.5k. Αλλοι ανοίγουν θέσεις όταν σπάνε τα resistance levels όπως έκαναν αρκετοί αρχές Γενάρη κοντά στα 20k (βέβαια εδώ έπαιξε ρόλο και το january effect). Εσύ θα κρίνεις αν η θέση σου είναι καλή ή όχι με βάση τη στρατηγική σου. 

@tcktcktck ίσως έπαιξε ρόλο και αυτό το νέο που αναφέρεις, αλλά απ' ότι φαίνεται όταν βγήκε στη φόρα είχαμε κόκκινα εκείνη την ημέρα. Αντίθετα, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων χτες και προχτές είχαμε άνοδο γιατί επηρέασαν θετικά τις αγορές, με την έννοια ότι η οικονομική πολιτική φαίνεται να δουλεύει μέχρι στιγμής. Και τα νέα για τα οικονομικά στοιχεία της EU φαίνεται να είναι επίσης θετικά. 

Επεξ/σία από zananiro
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, zananiro είπε

Οι ανακοινώσεις περί πληθωρισμού και οικονομικών στοιχείων που έγιναν χτες και προχτές

Ίσως κατάλαβα λάθος αλλά νόμιζα ότι είπαν ότι δεν κατέβηκε όσο ηλπιζαν ... 

2 ώρες πριν, tcktcktck είπε

Moυ φαίνεται εντελώς αδιαφορο το ότι έπεσε 0,1% ο πληθωρισμός. Το πιο bulish νεο για μενα ως προς την τιμή του btc είναι η επίθεση των αμερικανών στα stable coins. Λογικά μεγάλα πορτοφόλια πρέπει να έχουν αρχίσει να μετατρέπουν σε btc

Ίσως ναι ή και σωρευτικά 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Alkazar21 είπε

Ισχυει. Το περίμεναν στο 6,2 και τελικά πήγε στο 6,4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Alkazar21 είπε

Ίσως ναι ή και σωρευτικά 

1 ώρα πριν, tcktcktck είπε

Ισχυει. Το περίμεναν στο 6,2 και τελικά πήγε στο 6,4

Δεν είναι πλέον μόνο ο πληθωρισμός στην εξίσωση, είναι και η ανεργία/απασχόληση, όπου τα νέα ήταν θετικά. Το ότι μειώθηκε ο πληθωρισμός ήταν όμως από μόνο του θετικό νέο για τις αγορές γιατί επηρεάζει τις προσδοκίες για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων. Τα αποτελέσματα για πληθωρισμό και ανεργια σε γενικές γραμμές ήταν θετικά, η ύφεση που όλοι συζητάνε τόσο καιρο δεν έχει έρθει (τουλάχιστον ακόμα). Η οικονομική πολιτική φαίνεται να δουλεύει. Και όλα αυτά ήταν θετικά νέα για τις αγορές τουλάχιστον όσον αφορά τη βραχυχρόνια αντίδραση. Μέχρι τις επόμενες ανακοινώσεις... 

Επεξ/σία από zananiro
Δημοσ.
12 ώρες πριν, zananiro είπε

Δεν είναι πλέον μόνο ο πληθωρισμός στην εξίσωση, είναι και η ανεργία/απασχόληση, όπου τα νέα ήταν θετικά. Το ότι μειώθηκε ο πληθωρισμός ήταν όμως από μόνο του θετικό νέο για τις αγορές γιατί επηρεάζει τις προσδοκίες για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων. Τα αποτελέσματα για πληθωρισμό και ανεργια σε γενικές γραμμές ήταν θετικά, η ύφεση που όλοι συζητάνε τόσο καιρο δεν έχει έρθει (τουλάχιστον ακόμα). Η οικονομική πολιτική φαίνεται να δουλεύει. Και όλα αυτά ήταν θετικά νέα για τις αγορές τουλάχιστον όσον αφορά τη βραχυχρόνια αντίδραση. Μέχρι τις επόμενες ανακοινώσεις... 

Η μείωση της ανεργίας είναι bearish νέο επίσης αν δε συνοδεύεται από σημαντική πτώση του πληθωρισμου. Βασικά παραδοσιακά δεν πέφτει ο πληθωρισμός αν δεν αυξηθεί η ανεργία. Γενικά έχουμε φτάσει σε σημείο που μακροοικονομικά δεν μπορείς να εξηγήσεις αυτά τα pumps και κακώς το προσπαθείς. Θα έρθει φαπα. Την αφορμή ψάχνουμε . 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tcktcktck είπε

Η μείωση της ανεργίας είναι bearish νέο επίσης αν δε συνοδεύεται από σημαντική πτώση του πληθωρισμου. Βασικά παραδοσιακά δεν πέφτει ο πληθωρισμός αν δεν αυξηθεί η ανεργία. Γενικά έχουμε φτάσει σε σημείο που μακροοικονομικά δεν μπορείς να εξηγήσεις αυτά τα pumps και κακώς το προσπαθείς. Θα έρθει φαπα. Την αφορμή ψάχνουμε . 

Το σημαντικό που πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι ότι η αντίδραση των αγορών που βλέπεις σήμερα, είναι προεξόφληση για το μέλλον. Οπότε μην στέκεσαι ότι μειώθηκε μόνο 0.1% ο πληθωρισμός σήμερα ή τι έγινε με ανεργία. Σημασία έχει τι σηματοδοτούν οι ανακοινώσεις για το μέλλον και τις προσδοκίες των αγορών για το μέλλον. Και οι αγορές προεξοφλούν σήμερα ότι το γενικότερο οικονομικό κλίμα θα είναι καλύτερο από αυτό που περίμεναν. Θυμήσου τι λέγανε πολλοί για μεγάλη ύφεση κλπ πριν λίγους μήνες. Προς το παρόν φαίνεται να αποφεύγεται με βάση τις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων σε US και Ευρώπη, η οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε φαίνεται να δουλεύει και αυτά είναι αρκετά να εξηγήσουν αυτά που βλέπουμε αυτές τις ημέρες. Τώρα αν αλλάξουν αύριο τα δεδομένα ή αν σκάσει κάποιο αναπάντεχο σοκ που θα αλλάξει τα δεδομένα, εννοείται θα έρθει φάπα γιατί θα έχουν πέσει έξω στις προσδοκίες τους και θα δημιουργήσουν νέες. 

Επεξ/σία από zananiro
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα,

Εφτιαξα ενα νεο Android App σχετικα με crypto, ειναι για πληροφοριες/στατιστικα κρυπτονομισματων και συγκρισεις μεταξυ τους (για αρχη!).

Οποιος θελει να ριξει μια ματια και για τυχον feedback, μπορει να το βρει εδω: 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tzegian.cryptoanalogy

Ευχαριστω πολυ 

• Like 2
Δημοσ.

Έστειλα ένα μικρό ποσό eth από πορτοφόλι στο Kraken το πρωί και δεν φάνηκαν ακόμα. Τόσες ώρες κάνει; Έχω πολύ καιρό να στείλω και δεν θυμάμαι καθόλου.

Δημοσ.
Στις 16/2/2023 στις 11:21 ΠΜ, Extacy156 είπε

Καλά όλα αυτά αλλά παίζει και μεγάλο ρόλο ο παράγοντας τύχη. Π.χ. εγώ όταν ειμασταν στα χαμηλά είδα το RNDR. Μου άρεσε σαν project και σαν ιδέα και άρχισα το DCA. Ακόμα και στην βουτιά πριν λίγες μέρες δεν πούλησα αλλά αγόρασα περισσότερα. Έφτασα να έχω πάνω από το 50% του portofolio μου σε rndr. Περίμενα να πάει τόσο ψηλά? Όχι.

Μόλις τα μαζεψα όλα από το ΕΤΗ λόγω των υψηλών fees και τα πηγα σε αλυσιδες ARBITRUM, OPTIMISM, POLYGON. Δες στο defilama τα ωραία APRs στο ARBITRUM π.χ το RDNT/ETH στο Uniswap με 1 ΕΤΗ επένδυση δίνει χαλαρά 10$ την ημέρα.

• Like 1
  • Thanks 1

• Δημιουργία νέου...