Προς το περιεχόμενο

Τα νέα της ημέρας γύρω από τα cryptocurrencies

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, volman είπε

Άρχισε η κλασική μονταζιέρα, τα κρύπτο είναι άχρηστα, αυτή η τεχνολογία δεν πηγαίνει πουθενά, είναι κερδοσκοπικό, κτλ.

Πρόκειται για κλασικά άρθρα παραγωγής φόβου.

Θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερα.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μόνο 3-5 νομίσματα είναι χρήσιμα, όλα τα υπόλοιπα έχουν 0 αξία.

Το επαναλαμβάνω: ΜΗΔΕΝ.

Κρατήστε τα για μερικές μέρες/βδομάδες, καρπωθείτε το κέρδος και πουλήστε τα.

Μην τα παντρεύεστε.

Κάτι πέταξε ο CZ ότι το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής σχετικά με την αξιοπιστία των ανταλλακτηρίων θα φανεί τις επόμενες βδομάδες.

Να υποθέσω να αρχίσουμε και πάλι το σορτάρισμα στο μπιτκόιν με στόχο 12Κ-9Κ?

Eαν θεωρεις οτι ειναι FUD οι κινησεις στο blockchain, κατι εχεις καταλαβει λαθος.

Εαν σε καλυπτει η εξηγηση του CEO της crypto οτι πατηθηκε λαθος κουμπακι και μεταφερθηκε το 80% των αποθεματικων της crypto.com σε ETH στο gate.io 1-2 μερες πριν η δευτερη βγαλει proof of reserves και επιστραφηκε ενα μερος πισω αφου εβγαλε proof of reserves και αδυνατεις να σκεφτεις αλλα σεναρια, τοτε, οκ, ναι ειναι FUD και παγκοσμια συνομωσια των σορτακηδων, μερος της οποιας υπαρχει και μεσα στο insomnia ειτε σκοπιμα, ειτε χωρις να το καταλαβαινει, επειδη τρωει το κουτοχορτο των κινησεων στο blockchain.

Επεξ/σία από BackFromHell
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Εαν σε καλυπτει η εξηγηση του CEO της crypto οτι πατηθηκε λαθος κουμπακι και μεταφερθηκε το 80% των αποθεματικων της crypto.com σε ETH στο gate.io 1-2 μερες πριν η δευτερη βγαλει proof of reserves και επιστραφηκε ενα μερος πισω αφου εβγαλε proof of reserves...

Κάτι σαν τους Έλληνες κτηνοτρόφους που ο καθένας δάνειζε τα ζώα του στον άλλο και έπαιρναν επιδοτήσεις για πχ 500 ζώα ενώ στην ουσία είχαν μόνο 50, 100  κτλ κτλ; 😂.

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 1

4 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Eαν θεωρεις οτι ειναι FUD οι κινησεις στο blockchain, κατι εχεις καταλαβει λαθος.

Εαν σε καλυπτει η εξηγηση του CEO της crypto οτι πατηθηκε λαθος κουμπακι και μεταφερθηκε το 80% των αποθεματικων της crypto.com σε ETH στο gate.io 1-2 μερες πριν η δευτερη βγαλει proof of reserves και επιστραφηκε ενα μερος πισω αφου εβγαλε proof of reserves και αδυνατεις να σκεφτεις αλλα σεναρια, τοτε, οκ, ναι ειναι FUD και παγκοσμια συνομωσια των σορτακηδων, μερος της οποιας υπαρχει και μεσα στο insomnia ειτε σκοπιμα, ειτε χωρις να το καταλαβαινει, επειδη τρωει το κουτοχορτο των κινησεων στο blockchain.

Πάμε λιγάκι από την αρχή, σιγά σιγά, για να καταλαβαινόμαστε.

Άρχισε πάλι η μονταζιέρα ότι τα κρύπτο είναι άχρηστα.

Τι καταλαβαίνει η μάζα: Η εταιρία χ - ψ - ω έκανε απατεωνιές με κρύπτο, άρα τα κρύπτο είναι άχρηστα / είναι απάτη / κτλ.

Η τεχνολογία των κρύπτο ήρθε για να μείνει.

Οι εταιρίες που βρίσκονται σε αυτό το κλάδο είναι, αρκετές θα έλεγα, κλέφτες.

Αυτό εννοούσε ο CZ όταν έλεγε προετοιμαστείτε για την Leeman Brothers των κρύπτο.

Έκανε απατεωνιά η Crypto.com; Φυσικά και έκανε.

Τα κάνει εδώ και 2 χρόνια αλλά κανείς δεν μιλάει.

Την κατάσταση με την FTX την γνωρίζανε όλοι από τον προηγούμενο χρόνο.

Μίλησε κανείς; Όχι.

Τώρα όμως είναι η ευκαιρία να ξεβρωμίσει λίγο ο τόπος και κάποιοι θα ωφεληθούν από αυτό.

Δεν είναι παγκόσμια συνομωσία. Έτσι δουλεύει το σύστημα.

Κάνει τα στραβά μάτια μέχρι να βρει την κατάλληλη ευκαιρία, μπρος σε ένα μεγάλο κακό να σπρώξει ότι σαβούρα έχει μαζευτεί τα τελευταία χρόνια και δεν μπορούσε με άλλον τρόπο να ξεφορτωθεί και έχοντας ήδη τον ένοχο προς δημόσιο πετροβολισμό.

Πως θα προετοιμάσεις το κοινό, μικρούς και μεγάλους επενδυτές, ότι δεν φταις εσύ; Πληρώνοντας την δημοσιογραφική μονταζιέρα ότι ακόμα και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου φταίνε τα κρύπτο.

Με πιάνεις;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Arkin είπε

Σφαγη γινεται λιγακι. Λετε να παει τιποτα στα 10 το btc? Το eth το βλεπω κατω απο 1000αρικο σιγα σιγα. Μονο το ada καπως κραταει. 

εκλεισα την θέση στο CRO... έφαγα L...

Η πλάκα ήταν ότι τα είχα στο gate.io... δύο κακά μαζί ψάχνουν το τρίτο για να ησυχάσουν...

Θα βάλω ό,τι έμεινε από την χασούρα σε LTC ή XRP

Επεξ/σία από Alkazar21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Alkazar21 είπε

εκλεισα την θέση στο CRO... έφαγα L...

Η πλάκα ήταν ότι τα είχα στο gate.io... δύο κακά μαζί ψάχνουν το τρίτο για να ησυχάσουν...

Θα βάλω ό,τι έμεινε από την χασούρα σε LTC ή XRP

αν καταποντιστεί το btc και το eth  τα αλλα θα γραψουν -1 θα χρωστας κιολας  😆 

Επεξ/σία από sharke

9 ώρες πριν, Damianus είπε

Για LTC και κυρίως XRP , πήγαινε στο γειτονικό νήμα.

Είναι ειδήμονες στη χασουρα

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

😁

Για ποιούς λες? Ωραίο αυτό το "ειδήμονες στη χασουρα" μέ έκανες και γέλασα 😂 

Εσύ που παίζεις για υψηλές αποδόσεις? Να σώσω οτιδήποτε δηλαδή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Alkazar21 είπε

Για ποιούς λες? Ωραίο αυτό το "ειδήμονες στη χασουρα" μέ έκανες και γέλασα 😂 

Εσύ που παίζεις για υψηλές αποδόσεις? Να σώσω οτιδήποτε δηλαδή

Ελα ντε το ιδιο αναρωτιομουν και εγω που ειναι αυτο το γειτονικο νημα με τους ειδημονες.

Εγω γιατι πιστευω οτι θα ανακαμψουμε σχετικα γρηγορα?

Νικησε και η παναθα εφερε χ το οσφπ-αεκ μια χαρα θα παει αυτη η βδομαδα :P  :lol:

Μην ξεχνιομαστε εχουμε και το wodl μας..Ασχετο ποσο σας εδωσε στο προηγουμενο wodl εμενα μου εδωσε 0.114954busd.

Binance Wodl Answers Quiz Answers 14/11/2022

Eight Letter Binance Wodl Answer Today

• DELEGATE
  • VALIDATE

Seven Letter Binance Wodl Answer Today

• WRAPPED
  • NETWORK
  • FREEDOM

Six Letter Binance Wodl Answer Today

• BLOCKS
  • BRIDGE

Five Letter Binance Wodl Answer Today

• CHAIN
  • TRACK
  • BUILD

Four Letter Binance Wodl Answer Today

• NODE
  • DAPP
Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/11/2022 στις 3:10 ΜΜ, thomasG4 είπε

Κάνεις λάθος στο κομμάτι ότι το FTX ήταν regulated στις ΗΠΑ.

Κανένα ανταλλακτήριο δεν είναι regulated, γιατί δεν έχουν επίσημο licence να είναι brokers για κρυπτονομίσματα. Επειδή δεν υπάρχει καν τέτοιο licence. Αν υπήρχε ένα τέτοιο licence από το SEC θα έλεγε κάποιος ότι είναι όντως regulated. 

Κάποια ανταλλακτήρια που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ έχουν BitLicence στην Νέα Υόρκυ που δεν ισχύει σε federal επίπεδο και επίσης ισχύει για ένα πολύ μικρό αριθμό κρυπτονομισμάτων που τους επιτρέπει να κάνουν list. Είναι καθαρά για το listing δηλαδή. Επίσης έχουν άδεια για να είναι Money Transmitters, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο τους από κάποιον regulator που ελέγχει αν υπάρχει παράνομη χρήση των assets για δανεισμό, όπως έγινε με το FTX.

Φυσικά αν ήταν regulated δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα υπήρχαν αυτά, γιατί και σε hedge funds που ήταν regulated είχαμε ponzi schemes στο παρελθόν (πχ Madoff). Αλλά το πεδίο θα ήταν πολύ πιο καθαρό αν τους υποχρέωνε κάποιος regulator να βγάζουν τα οικονομικά δεδομένα σε δημόσια θέα και υπήρχαν συχνά audits.

Δεν το κατέχω το νομικό κομμάτι αλλά ξέρω πως Binance και FTX δεν μπορούσαν επίσημα να δίνουν πρόσβαση σε πολίτες των ΗΠΑ οπότε δημιούργησαν ειδικά αδερφικά ανταλλακτήρια (Binance.US και FTX.US) για να είναι νόμιμοι. Για να υπήρχε αυτή η διαφοροποίηση, υποθέτω τηρούσαν διαφορετικά, αυξημένα regulations όπως πολύ μικρότερο αριθμό κρύπτο. Αν αυτό ήταν αρκετό για να χαρακτηριστούν regulated, δεν ξέρω, πάντως ήταν νόμιμοι. 

Στις 12/11/2022 στις 2:50 ΜΜ, icenex είπε

Τωρα το κατα ποσο αξιζει να εχεις λεφτα στα ανταλλακτηρια για το apy ειναι υποκειμενικο αν με ρωτατε.

Μπορει καποιος να νομιζει οτι δεν αξιζει το ρισκο να αυγατιζουν αλλα εγω θεωρω οτι αξιζει το ρισκο τουλαχιστον οσον αφορα binance, kraken. Γιατι δεν δινουν καποιο τρελο apy να πεις οτι δεν ειναι βιωσιμο για τους ιδιους πραγμα που σημαινει οτι οι πιθανοτητες να συμβει στραβη ειναι πολυ λιγοτερες.Σε πολλες περιπτωσεις απλα δινουν λιγο παραπανω απο αυτο που δινει η ιδια η αλυσιδα δεν ειναι οτι δινουν ολο το επιτοκιο απο την τσεπη τους.

Οποτε δεν ξερω γιατι να με χαλαει να τσιμπησω παραπανω νομισματα απο καποιο νομισμα που πιστευω, δηλαδη ειμαι κοντα 3 χρονια στην binance και δεν εχω το παραμικρο προβλημα και μεσα σε αυτον τον καιρο εχω μαζεψει τουλαχιστον 400 ada απο επιτοκιο.Θα μου πεις ρε φιλε ειναι σε 2.5+ χρονια αυτα ομως δεν θα τα ειχα καθολου αν τα ειχα καπου offline και το γαματο της υποθεσης παιρνω τοκο και πανω στον τοκο.Εχω αυξησει την θεση και λογω επιτοκιου καθως επισης και εχω μειωσει και το μεσο ορο αγορας.Η τουλαχιστον ετσι το υπολογιζω εγω.Οποτε ναι δεν με χαλανε 400 ada και ειδικα οταν πανε παλι στο 3+$ μιλαμε για 400$ το χρονο επιτοκιο.

To ότι κάτι δεν έχει συμβεί στο παρελθόν, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ούτε Luna-Celsius-FTX είχαν μηδενίσει για χρόνια αλλά κάποια στιγμή μηδένισαν απότομα. Είναι η λογική πλάνη survival bias, κάτι σου δίνει την εντύπωση πως είναι πιο ασφαλές απ'ότι στη πραγματικότητα.

Συμφωνώ πως μεσοπρόθεσμα η πιθανότητα να την πάθεις από τη Binance φαίνεται να είναι μικρή αλλά γιατί να το ρισκάρεις; Αν τη πάθεις, τα χάνεις όλα. Επίσης αυτός ο συλλογισμός είναι κάπως ανάποδος, ξεκινάς από το ότι κατέχεις Χ κρύπτο και αναρωτιέσαι γιατί να τα δανείσεις στη Binance; Ακόμη και το APY να θέσεις προτεραιότητα, συνήθως οι DeFi επιλογές είναι ανώτερες γιατί και η Binance συχνά αυτά χρησιμοποιεί από πίσω για να βγάλει περισσότερα και να δώσει τα υπόλοιπα στους πελάτες της. Θυμάμαι με Luna-UST που είχα ασχοληθεί πολύ με το DeFi, η Binance πάντα ήταν πολύ χειρότερη επιλογή, στο μόνο που υπερτερούσε ήταν πως αρχικά ήταν πιο βολική, ήξερες το interface οπότε ήταν πιο εύκολο. Μόλις μάθαινες το DeFi του Luna-UST, η Binance δεν είχε κανένα πλεονέκτημα.

Για να ζυγιστεί το πόσο άξιζαν τα 400 νέα ada, χρειάζεται και το αρχικό κεφάλαιο, πόσα ήταν στην αρχή για να συγκριθεί με το πόσα νέα ADA έδωσαν. Επίσης υπολογίζονται με την τωρινή τους τιμή $0.335, όχι με την all time high (πτώση 90%), καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη πόσο μάλλον εγγύηση ότι θα ανακάμψει.

Επίσης συγκεκριμένα στο ADA, το on chain staking είναι το καλύτερο όλων καθώς κρατάς την κυριαρχία τους και με Daedalus, Yoroi και παίρνεις το APY. To μόνο μειονέκτημα είναι στην αρχή που πρέπει να αφιερώσεις 2-3 ώρες να το μάθεις.

Τέλος, υπάρχει η γενική ιδεολογία των κρύπτο και του bitcoin για όποιον τον ενδιαφέρει. Γιατί να υποστηρίξεις τη Binance και ουσιαστικά να αντικαταστήσεις τους παλιούς τραπεζίτες με νέους; Ο σκοόπος είναι να έχεις εσύ τον έλεγχο και να φύγουν οι μεσάζοντες.

Στις 13/11/2022 στις 11:25 ΠΜ, for4 είπε

εγώ έχω το πορτφολιο μου σε binance, φυσικά είναι πολύ κάτω της αρχικής αγοράς και δεν έχω σκοπό να το δώσω τώρα, θα το κρατήσω. Δεν έχω hard wallet. Προτείνετε κάποιο άλλο wallet να τα μεταφέρω προσωρινά; Έχω λογαριασμό στο trust wallet αλλά δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστο.

Μικρή σημασία έχει σε τι τιμή τα αγόρασες, σημασία έχει η τιμή τους τώρα και πόσο θεωρείς πως αξίζει το καθένα. Σκέψου κάθε στιγμή που το κρατάς είναι έμμεσα σαν να το αγοράζεις, σαν να έχεις την επιλογή μεταξύ π.χ. $0.335 ή ενός ADA και επιλέγεις το ADA. Aν θεωρείς πως αξίζει λιγότερο, πρέπει να το πουλήσεις, ανεξαρτήτου πόσο το αγόρασες. Λογική πλάνη "sunk cost fallacy".

Δεν το έχω ψάξει σε βάθος αλλά πιστευώ πως ναι, το trust wallet είναι αξιόπιστο, είναι της Binance και open source. Ένα άλλο που γνωρίζω είναι το XDEFI Wallet καθώς υποστηρίζει αρκετές DeFi επιλογές. Το πιο διαδεδομένο πάντως είναι το hardware wallet Ledger. Τεράστια προσοχή με όλα τα wallets στο πως λειτουργούν καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκαμψης αν χαθεί το key. Για αρχή, εξάσκηση με μικρό ποσό στο πως χάνεται και ανακτιέται. Όταν υπάρχει σιγουριά και άνεση, μεταφέρεις τα σοβαρά ποσά.

ΥΓ: Διαβάζω σχόλια για επιλογή επενδύσεων σε alt coins, μπορείς κάποιος να μου εξηγήσει τη λογική πίσω από μια τέτοια επιλογή; Γιατί κάποιος αυτή τη στιγμή να έχει ADA, CRO... οτιδήποτε εκτός από BTC και ETH που κρατάνε καλύτερα σε δύσκολους καιρούς και έχουν ξεπεράσει πολλές κρίσεις;

Επεξ/σία από batig0al

• Δημιουργία νέου...