Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Το γεγονος οτι ειναι unregulated δεν του επιβαλλει πχ να συμμορφωθει με καποιους συγκεκριμενους κανονες...

Αρα λοιπον αυτοι που σας δινουν εντυπωσιακα APY, αντι να τους απαντατε με την εμπιστοσυνη σας, καλυτερα θα ηταν να σας κανει πιο σκεπτικους πρωτου ριξετε χρημα. Εσεις νομιζετε οτι θα εχετε μεγαλο επιτοκιο κλπ για μια επενδυση, αλλα στην πραξη το επιτοκιο ειστε εσεις...

Και regulated να είναι, οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί, ειδικά στα κρύπτο η διαφοροποίηση είναι μικρή. Το FTX.us για παράδειγμα ήταν regulated στις ΗΠΑ και πάλι κλάπηκαν/χάθηκαν τα πάντα. Σε αυτή εδώ τη συζήτηση προ δύο εβδομάδων, o Sam Bankman έλεγε πως είχε κάνει έρευνα και σε εταιρείες τεχνολογίας, όχι μόνο οικονομικών, τα crypto exchanges είναι τα πιο regulated από όλα και απαιτείται φοβερή προσπάθεια για να λειτουργείς νόμιμα. Νeedless to say... το regulated FTX.us το πήρε ο διάολος και το unregulated Binance είναι στα καλύτερα του, κάπου είδα ένα chart πως ρούφηξε το 61% των κρύπτο που έφυγαν από το FTX.

Εκτός κρύπτο, πάλι το regulated είναι προβληματικό. Οι τραπεζες πάλι χάνουν/κλέβουν τα λεφτά των καταθετών, απλά εκεί σκάει προς τα έξω πιο σπάνια και αντί να καταστραφεί συγκεκριμένα η εκάστοτε τράπεζα και συγκεκριμένα οι πελάτες της, γίνεται bailout από τη κυβέρνηση, τη πληρώνει όλος ο πληθυσμός και η τράπεζα δεν καταστρέφεται.

Συμφωνώ για τις ετήσιες αποδόσεις (APYs), είναι άκρως παραπλανητικές και καταχράζονται την απληστία και το χαμηλό επίπεδο των περισσοτέρων στα μαθηματικά. Σχεδόν όλοι οι χρήστες επενδύουν μικρά ποσά, τα κρύπτο είναι τόσο volatile, και ο χρονιkός ορίζοντας είναι πολύ μικρός (συνήθως μήνες)... οπότε το APY έχει ελάχιστη σημασία. Υπάρχουν APY calculator όπου μπορεί κάποιος στη πράξη να δει πόσο ανούσιο είναι σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις. Το UST μέσω Anchor που ήταν το πιο δημοφιλές, στη καλύτερη να το είχες πιάσει 1-1μιση χρόνο, δηλαδή πήρες 1.2-1.3 απόδοση. Στο ίδιο διάστημα το Luna είχε πάει από το 1$ στα 100$, απόδοση x100.

9 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Μειωσε η Binance το APY% για BUSD και USDT στο 6% και 5% αντίστοιχα.

Λογικο και υγιές ακούγεται.

Αυτό είναι για μικροποσά, νομίζω έως 1000$. Πάνω από 1000$ είναι κάτω του 1%, δηλαδή αξίζει να τα κρατήσεις μόνο αν θες να κάνεις trading. Το Kraken που είναι πιο αξιόπιστο δίνει 3% στο δολλάριο, 1.5% στο Euro, 1% στο bitcoin οπότε είναι αρκετά καλύτερη εναλλακτική.

Επεξ/σία από batig0al
  • Like 1
  • Απαντ. 14,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Μειωσε η Binance το APY% για BUSD και USDT στο 6% και 5% αντίστοιχα.

Λογικο και υγιές ακούγεται.

Σιγα τα αυγα ειναι με επιπεδα το επιτοκιο και το 8% αφορουσε μεχρι 1000$...Δηλαδη 80$ το χρονο περιπου 0.20 σεντ την ημερα..τωρα πλεον ειναι 6% αρα 60$ το χρονο.Απο εκει και επειτα οπως βλεπουμε στην φωτο δινει 0.8% μεχρι τα 10K και 0.30% απο τα 10k και πανω.Δηλαδη για μεγαλα ποσα δινει οτι δινουν πανω κατω και οι τραπεζες.

Γενικα αν και εγω ειμαι της αποψης οτι για να εισαι σιγουρος 100% για τα λεφτα σου καλυτερα hardware wallet εκτος αν κανεις μαλακια εσυ ο ιδιος με τους κωδικους σου.Τωρα το κατα ποσο αξιζει να εχεις λεφτα στα ανταλλακτηρια για το apy ειναι υποκειμενικο αν με ρωτατε

.Μπορει καποιος να νομιζει οτι δεν αξιζει το ρισκο να αυγατιζουν αλλα εγω θεωρω οτι αξιζει το ρισκο τουλαχιστον οσον αφορα binance, kraken.Γιατι δεν δινουν καποιο τρελο apy να πεις οτι δεν ειναι βιωσιμο για τους ιδιους πραγμα που σημαινει οτι οι πιθανοτητες να συμβει στραβη ειναι πολυ λιγοτερες.Σε πολλες περιπτωσεις απλα δινουν λιγο παραπανω απο αυτο που δινει η ιδια η αλυσιδα δεν ειναι οτι δινουν ολο το επιτοκιο απο την τσεπη τους.

Οποτε δεν ξερω γιατι να με χαλαει να τσιμπησω παραπανω νομισματα απο καποιο νομισμα που πιστευω, δηλαδη ειμαι κοντα 3 χρονια στην binance και δεν εχω το παραμικρο προβλημα και μεσα σε αυτον τον καιρο εχω μαζεψει τουλαχιστον 400 ada απο επιτοκιο.Θα μου πεις ρε φιλε ειναι σε 2.5+ χρονια αυτα ομως δεν θα τα ειχα καθολου αν τα ειχα καπου offline και το γαματο της υποθεσης παιρνω τοκο και πανω στον τοκο.Εχω αυξησει την θεση και λογω επιτοκιου καθως επισης και εχω μειωσει και το μεσο ορο αγορας.Η τουλαχιστον ετσι το υπολογιζω εγω.Οποτε ναι δεν με χαλανε 400 ada και ειδικα οταν πανε παλι στο 3+$ μιλαμε για 400$ το χρονο επιτοκιο.

Ετσι παντως για την ιστορια οτι μαλακια εκανε το ftx το κανουν χρονια οι τραπεζες απλα απο πισω υπαρχει η εκαστοτε κυβερνηση και τους ξελασπωνει.Τι νομιζετε θα συμβει αν πανε ολοι οι καταθετες να σηκωσουν τα χρηματα που εχουν στις τραπεζες ξεχασατε τι εγινε που δεν μας αφηναν να βγαζουμε οσα λεφτα θελουμε αλλα οσα ηθελαν αυτοι.Μετα τι εγινε που τυπωσαν ενα καρο δις για να τις ξελασπωσουν.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, batig0al είπε

Και regulated να είναι, οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί, ειδικά στα κρύπτο η διαφοροποίηση είναι μικρή. Το FTX.us για παράδειγμα ήταν regulated στις ΗΠΑ και πάλι κλάπηκαν/χάθηκαν τα πάντα. Σε αυτή εδώ τη συζήτηση προ δύο εβδομάδων, o Sam Bankman έλεγε πως είχε κάνει έρευνα και σε εταιρείες τεχνολογίας, όχι μόνο οικονομικών, τα crypto exchanges είναι τα πιο regulated από όλα και απαιτείται φοβερή προσπάθεια για να λειτουργείς νόμιμα. Νeedless to say... το regulated FTX.us το πήρε ο διάολος και το unregulated Binance είναι στα καλύτερα του, κάπου είδα ένα chart πως ρούφηξε το 61% των κρύπτο που έφυγαν από το FTX.

Κάνεις λάθος στο κομμάτι ότι το FTX ήταν regulated στις ΗΠΑ.

Κανένα ανταλλακτήριο δεν είναι regulated, γιατί δεν έχουν επίσημο licence να είναι brokers για κρυπτονομίσματα. Επειδή δεν υπάρχει καν τέτοιο licence. Αν υπήρχε ένα τέτοιο licence από το SEC θα έλεγε κάποιος ότι είναι όντως regulated. 

Κάποια ανταλλακτήρια που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ έχουν BitLicence στην Νέα Υόρκυ που δεν ισχύει σε federal επίπεδο και επίσης ισχύει για ένα πολύ μικρό αριθμό κρυπτονομισμάτων που τους επιτρέπει να κάνουν list. Είναι καθαρά για το listing δηλαδή. Επίσης έχουν άδεια για να είναι Money Transmitters, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο τους από κάποιον regulator που ελέγχει αν υπάρχει παράνομη χρήση των assets για δανεισμό, όπως έγινε με το FTX.

Φυσικά αν ήταν regulated δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα υπήρχαν αυτά, γιατί και σε hedge funds που ήταν regulated είχαμε ponzi schemes στο παρελθόν (πχ Madoff). Αλλά το πεδίο θα ήταν πολύ πιο καθαρό αν τους υποχρέωνε κάποιος regulator να βγάζουν τα οικονομικά δεδομένα σε δημόσια θέα και υπήρχαν συχνά audits.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, tcktcktck είπε

Παλι καλα να λεμε με λιγα λογια, βλεπω να στελνω ακομη και τα tokens τους στην binance για να τα πουλησω.Πριν βαρεσουν πιστολιες :P

Δημοσ.

FTX

(Oσοι εχετε κανει Verification )

ftx.png

28 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Αυτός ο φόβος και το bank run των ανταλλακτηρίων δεν είναι σημείο πάτου; :P

O πάτος είναι το 0 , ποιο κάτω δεν πάει σίγουρα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, laserjesus είπε

FTX

ftx.png

Αν συμπεριληφθεί και η db από Blockfolio που ήταν εταιρεία της FTX, μιλάμε για αρκετό κοσμάκη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, laserjesus είπε

FTX

ftx.png

O πάτος είναι το 0 , ποιο κάτω δεν πάει σίγουρα. 

Εντάξει υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι το BTC θα πάει στο μηδέν. Δεν μιλάω για αυτή την ακραία περίπτωση 😉.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και 2 χρόνια λέμε όχι Hodl. Ο μόνος λόγος που ανέβηκαν τα κρυπτο ήταν η καραντίνα. Οι αναρχοκαπιταλιστές ( μεσαια τάξη), όπως έχουν μάθει στο καταναλωτικό τρόπο ζωής, αγόραζαν  ότι έβρισκαν το ίντερνετ. Τα κρυπτο ήταν μια μόδα, που έδινε ταυτόχρονα την απόλαυση της κατανάλωσης και της προοπτικής του εύκολου πλουτισμου. Δεν ανέβηκαν μόνο τα κρυπτο, ότι επιχείρηση δουλεύει online τα οικονομησε πολυ καλά. Η κεφαλαιοποίηση ειχε φτάσει τα 2,5 τρισ, λέγαμε ότι αυτό ήταν το πλατό, καθώς η καραντίνα τελείωνε και σε πολλές περιοχές είχε τελειώσει ήδη. Άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχει bear market, αυτή τη φορά με τόσα πιστόλια έχει χαθεί το ενδιαφέρον και η εμπιστοσύνη απέναντι τους. Μόνο οι hodlers κρατάνε  τις τιμές ψηλά, διότι αγοράζουν ακόμα νομίζοντας ότι θα πάρουν πίσω την χασούρα. Εμείς σας τα λέμε αυτά από την αρχή για το καλό σας, δεν έχω κανένα όφελος με το να το γράψω αυτό, αντίθετα χάνω τον χρόνο μου. Αλλά εσείς ακούτε αυτούς που σας λένε αυτά που θέλετε να ακούσετε, και που ξεκάθαρα έχουν όφελος. Όταν λέγατε πως το BTC θα πάει στα 200Κ, σας λέγαμε ότι για να γίνει αυτό ή κεφαλαιοποίηση θα πρέπει να φτάσει κάπου στα 7 τρισ, και προφανώς όλου καταλαβαίνουν ότι δεν γινόταν ποτέ αυτό για μια μόδα της εποχής. Οποτε, όσοι σας λέγαμε κάντε συχνές συναλλαγές όσο διαρκεί η μόδα και μην κάνετε  Hodl δικαιώθηκαμσ. Τώρα βέβαια θα πει ο άλλος και που ξέρεις τι θα γίνει σε 10 χρόνια, με αυτή την λογική όμως δεν πας πουθενά, μετά από 10 χρόνια το επιχείρημα θα είναι το ίδιο. Για εμένα, οποίος μπορεί να πουλήσει τώρα θα σωθεί 

Επεξ/σία από Macosj
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Οσο περνανε οι ωρες , ολο και πιο κοντα ερχεται το σεναριο οτι στην FTX δεν υπαρχει κανενα κανονι, αλλα inside δουλιτσα.

Τι πιο συνηθες θα πει κανεις. Δεν τον λεγανε τυχαια Scam Bankman Fried.

Δημοσ.
Στις 4/11/2022 στις 4:42 ΜΜ, tcktcktck είπε

Μόνο να σκάσει αυτό...

δεν μπορούσα να είχα διαβάσει αυτό το μήνυμα ρε φίλε!!😭

• Sad 1
Δημοσ.

Καθε 4ετια ξεφυτρωνουν σχολια σαν του macosj και συνηθως στο bear market, βεβαια ως δια μαγειας στο bullrun εξαφανιζονται και περιμενουν να ξαναπουν την αποψη τους οταν παμε παλι σε bear market.Τυχαιο?δεν νομιζω...

• Δημιουργία νέου...